Jadi nas nezaposlenih

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
gidra

#2301 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by gidra »

Troll_Happens wrote:
sta reci, dici se i zapalit im i telekom i sve.. mater im banditsku jeb.. ... cuj sa duplim imenom... moras biti lud pa povjerovat u ovo :twisted: samo se iznerviram kad procitam ovakve vijesti. Gade mi se svi...
šuplja priča, odnosno laž kao i sve što dolazi iz tariguza Avaz.
Valjda prije prvog radnog dana trebaš doći da pogledaš opis posla i potpišeš Ugovor o radu, a da ne napominjem ljekarski itd...
Naravno da se u BHTelekomu nemoguće trenutno zaposliti bez štele, ali ovaj članak služi za podgrijavanje najnižih strasti kod čitetelja i kao što vidimo uspjeli su u tome :D
mali_balon

#2302 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Kaze konkutrs za....

-kandidat mora da posjeduje
-blablablalbabl,
-blabalblalb,
-bablalalbla"out of te box thinking" :shock:
- elokvenost :shock:

Vjerovatno im zato i treba neko sa elokvetnsocu da mi mogli napsati mozda ...razmisaljnje izvan okvira ili nesta slicno...

I poserem im se na misljenje sto dobiju iz kutije i elokventnost
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#2303 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Domaci izdajnik »

"Out the box"? Elokventnost? :? Jebo te led..... :zid:
moke_017

#2304 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by moke_017 »

.
Last edited by moke_017 on 30/05/2018 00:27, edited 1 time in total.
Dzole_SSS

#2305 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Dzole_SSS »

moke_017 wrote:
Dzole_SSS wrote:u BIH se izgleda jedino moze dobiti posao bez stele u IT sektoru i eventualno ako ste zdravstvene struke (nizi stepeni), tj medicinski tehnicari, farmaceutski tehnicari ili da radite kod nekoga za 300 KM..

Ostali sektori, bez adekvatnih preporuka i koverte, veoma tesko...
Kod nas je jednostavno došlo do zasićenja svim kadrovima, a ni u ovim sektorima te neće zaposlit bez štele ako ne znaš radit poso.
Ma vjeruj mi da imam dpar prijatelja koji su u IT sektoru nasli bez stele posao, pa ti mogu sa sigurnoscu reci da je to jos jedini sektor gdje se moze tako jos. Ali naravno, moras znati da radis taj posao a ujedno moras poznati makar engleski veoma dobro..

Za medicinare ide, ali vec postaje vrlo teze.
Radio Sarajevo

#2306 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by Radio Sarajevo »

mali_balon wrote:Kaze konkutrs za....

-blablablalbabl,
-blabalblalb,

Vjerovatno im zato i treba neko sa elokvetnsocu da mi mogli napsati mozda ...razmisaljnje izvan okvira ili nesta slicno...

Znaš li ti uopšte šta znači "out of the box thinking"?

Misli se na nekoga kome ne moraš crtati stvari, ali nekima očigledno treba :).
mali_balon

#2307 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mali_balon »

Radio Sarajevo wrote:
mali_balon wrote:Kaze konkutrs za....

-blablablalbabl,
-blabalblalb,

Znaš li ti uopšte šta znači "out of the box thinking"?

Misli se na nekoga kome ne moraš crtati stvari, ali nekima očigledno treba :).
Na sekundu sam se zapitao da nije mozda do mene, mozda ja ne kontam tu metaforu i ne bi mi mrsko malo "proguglati", kontam mozda sam posenilio, pobudalio. Na srecu nisam to samo ti u naletu nekog intelektualnog pokusaja proljeva pokusavas biti pametan.
Razmišljanje izvan okvira (i razmišljati iz kutije [1] [2] ili razmišljanje izvan okvira) je metafora koja označava da se razmislja drugačije, nekonvencionalno, ili iz nove perspektive. Taj izraz često se odnosi na novi nacin razmislajanja ili kreativno razmišljanje.
dobojlija81

#2308 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by dobojlija81 »

http://www.sigma.ba/korisno/javni-oglas ... ske-obuke/

imate konkurs za policajca u Direkciji za koordinaciju pol.tijela 50 polaznika za obuku
18-27 god.
ne mogu nalijepit link preko moba
ajd pozz
rossonera

#2309 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by rossonera »

dobojlija81 wrote:http://www.sigma.ba/korisno/javni-oglas ... ske-obuke/

imate konkurs za policajca u Direkciji za koordinaciju pol.tijela 50 polaznika za obuku
18-27 god.
ajd pozz
Da li je ovo jos aktuelno? Nema na stranci Direkcije nikakav konkurs objavljen niti na ads-u. :?
JanuaryJones

#2310 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by JanuaryJones »

rossonera wrote:

18-27 god.
ajd pozz
Da li je ovo jos aktuelno? Nema na stranci Direkcije nikakav konkurs objavljen niti na ads-u. :?
Imas konkus na temi forumaši zapošljavaju.
mefistofilis

#2311 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mefistofilis »

da ne zna k'o sta o firmi Tuv Sud Sava d.o.o.
svaPska, internacionalna. sta ocekivati...
kazo

#2312 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by kazo »

rossonera wrote:

18-27 god.
ajd pozz
Ma ovo je neki debilski portal. Konkurs iz 2012.godine , a oni sad objavljuju :-)
cirimpimpira

#2313 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by cirimpimpira »

sema911s wrote:sta ste i koje skole zavrsili predajte li papire,. gdje trazite posaoo,.
preko neta ga neceta naci nikada,.,

uz duzno postovanje najlakse je rec trazim posao i nema,,., mrdnes guzu i posla ima,., nema mozda u struci,.,al uvjek treba radnika,.,od konobara, do gradjevinskih radnika il je to sramota radit sa zavrsenom extra fansi skolom,.,

evo sta mogu nabrojat gdje traze radnike,.,

sve osiguravajuce kuce traze saradnike,., od svakog zivotnog imate minimum 50KM, od auto registracije 5km
konobarisanje trenutno bar po centru grada ima par naljepnica da traze radnike,.
fastfood za rad na dostavi,,., takodje par njih trazi,.,
mnogo gradjevinskih firmi takodje trazi radnike,.,
po srednjoj bosni i istoku traze se radnici za berbu raznog voca povrca,.,
aako ste slobodni neku knjigu u ruke i pravac planine na travama i gljivama moze zaradit mnogo( moji straci koji su u penziji evo vec 3 mjesec ne dolaze u sa vec beru te gljive, neke bobice, trave, sta vec nee
posla na moretu ima mnogo,.
imate u opresi(il kako se sada zove) da prodajte novine od 07-10h
autopraonice, rad je trazio takodje radnike na odrzavanju parkova

posla ima samo necete da radite,.,,.

a ako od vas neko zna da lemi, dobar je sa elektronikom, rtv elektricara zavrsio moze se nesto zavrsit
za ljude našeg nezaposlenog kalibra u bih, ovo su ponižavajuće ponude... rađe prosit, ako ništa neradiš ništa i spreman si na uvrede... ak se zaposliš lafo, trudiš se, ništa ne zaradiš a neškolovan tip te ponižava jer on zna šta je biznis
razonoda

#2314 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

cirimpimpira wrote:
sema911s wrote:sta ste i koje skole zavrsili predajte li papire,. gdje trazite posaoo,.
preko neta ga neceta naci nikada,.,

uz duzno postovanje najlakse je rec trazim posao i nema,,., mrdnes guzu i posla ima,., nema mozda u struci,.,al uvjek treba radnika,.,od konobara, do gradjevinskih radnika il je to sramota radit sa zavrsenom extra fansi skolom,.,

evo sta mogu nabrojat gdje traze radnike,.,

sve osiguravajuce kuce traze saradnike,., od svakog zivotnog imate minimum 50KM, od auto registracije 5km
konobarisanje trenutno bar po centru grada ima par naljepnica da traze radnike,.
fastfood za rad na dostavi,,., takodje par njih trazi,.,
mnogo gradjevinskih firmi takodje trazi radnike,.,
po srednjoj bosni i istoku traze se radnici za berbu raznog voca povrca,.,
aako ste slobodni neku knjigu u ruke i pravac planine na travama i gljivama moze zaradit mnogo( moji straci koji su u penziji evo vec 3 mjesec ne dolaze u sa vec beru te gljive, neke bobice, trave, sta vec nee
posla na moretu ima mnogo,.
imate u opresi(il kako se sada zove) da prodajte novine od 07-10h
autopraonice, rad je trazio takodje radnike na odrzavanju parkova

posla ima samo necete da radite,.,,.

a ako od vas neko zna da lemi, dobar je sa elektronikom, rtv elektricara zavrsio moze se nesto zavrsit
za ljude našeg nezaposlenog kalibra u bih, ovo su ponižavajuće ponude... rađe prosit, ako ništa neradiš ništa i spreman si na uvrede... ak se zaposliš lafo, trudiš se, ništa ne zaradiš a neškolovan tip te ponižava jer on zna šta je biznis
:shock: zasto je ponizavajuce. Totalno''iskrivljeno ''drustvo. Kako moze biti ''prosjacenje'ok a ne ovo gore navedeno.Bilo koji posao koji ti omogucava zaradu je ok. Naravno , kod nas to ismijavaju, nabili su kompleks ''sramote'' a zivot prodje cekajuci ''odgovarajuci'posao.
Domaci izdajnik

#2315 Re: Jadi nas nezaposlenih

Paaa, Fabriku duvana u BL su kupili Bugari, i plata je silnih 370 Km :roll: pravili su nekoliko konkursa za električare i radnike za održavanje sistema sa iskustvom i preporukama i nisu uspjeli nikoga naći....Čisto sumnjam da će neko podmetnuti svoje dupe i imati toliku odgovornost plus radno vrijeme kad-se-god-kurac-digne-gazdi za šaku kikirikija :oops:
mefistofilis

#2316 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mefistofilis »

ma zna nekad biti frustrirajuce raditi za kretene.
ja dadoh otkaz na poslu zbog ublehaske politike firme.
moze sve, samo daj kes... moze al u k.
onda meni ljudi/klijenti dolaze soliti pamet k'o da sam retardiran i ne znam nista o svom poslu a sef govori moze moze
razonoda

#2317 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

Lajavikrelac wrote:Paaa, Fabriku duvana u BL su kupili Bugari, i plata je silnih 370 Km :roll: pravili su nekoliko konkursa za električare i radnike za održavanje sistema sa iskustvom i preporukama i nisu uspjeli nikoga naći....Čisto sumnjam da će neko podmetnuti svoje dupe i imati toliku odgovornost plus radno vrijeme kad-se-god-kurac-digne-gazdi za šaku kikirikija :oops:
:-) i pod kojim uslovima ti''elektricari'' hoce da rade. :-) ok ako nece gazdu --elektricar --- vrlo jednostavno moze imati svoj biznis. ON gazda , ON radnik
Domaci izdajnik

#2318 Re: Jadi nas nezaposlenih

Dobro, jesi li ti ikada bio u fabričkom pogonu? Nije njegov posao samo da mijenja neonke jbt.....ako je to tako lako i P.dim neka sam gazda proba da održava...
razonoda

#2319 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

Lajavikrelac wrote:Dobro, jesi li ti ikada bio u fabričkom pogonu? Nije njegov posao samo da mijenja neonke jbt.....ako je to tako lako i P.dim neka sam gazda proba da održava...
:roll: On nece da odrzava. nema vremena , mozda ganja zenske, ali zato postoji el, radnik, da mu posao , odrzava elektriku, a ako nema toga odradi nesto drugo. Sta je tu problem. Vrtis se po hali , tu i tamo nesto odradis, pa i u drugim branshama je slicno. I ne MRZI GAZDU i on je ''covjek''
Domaci izdajnik

#2320 Re: Jadi nas nezaposlenih

Eto ti im se javi da ćeš raditi za 370 KM cijeli dan.....Baš me zanima šta će ti ostati na kraju mjeseca, možda za Merkatorov grah od treće klase da razvučeš do kraja mjeseca, samo doliješ vode u lonac jel :D
mefistofilis

#2321 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mefistofilis »

razonoda wrote:
Lajavikrelac wrote:Dobro, jesi li ti ikada bio u fabričkom pogonu? Nije njegov posao samo da mijenja neonke jbt.....ako je to tako lako i P.dim neka sam gazda proba da održava...
:roll: On nece da odrzava. nema vremena , mozda ganja zenske, ali zato postoji el, radnik, da mu posao , odrzava elektriku, a ako nema toga odradi nesto drugo. Sta je tu problem. Vrtis se po hali , tu i tamo nesto odradis, pa i u drugim branshama je slicno. I ne MRZI GAZDU i on je ''covjek''
@razonoda:zaposlio se jedan moj drug daaavno kao konobar u nekom kaficu i jednog dana bi suncano i kont'o on otici ce ranije, popiti kafu pa odraditi smjenu.
nije stigao ni uci vec mu gazda dao nekakve daske da raskiva u basti, kakva basta, kakvo radno vrijeme. treba li spominjati da je ostao kratak za dvije plate.

al' dzaba je tebi pricati mescini
razonoda

#2322 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

mefistofilis wrote:
razonoda wrote:
@razonoda:zaposlio se jedan moj drug daaavno kao konobar u nekom kaficu i jednog dana bi suncano i kont'o on otici ce ranije, popiti kafu pa odraditi smjenu.
nije stigao ni uci vec mu gazda dao nekakve daske da raskiva u basti, kakva basta, kakvo radno vrijeme. treba li spominjati da je ostao kratak za dvije plate.

al' dzaba je tebi pricati mescini
:-) NIJE DJABA PRICAT.

Vi ste mladi, nezaposleni, ima i gazda koji iskoristavaju, ali sta je tvoj cilj --izgleda da je proslo vrijeme raditi samo --svoj posao. Ja donekle razumijem tog gazdu-, ako nije bilo posla taj dan za konobarisnje, neko mu je trebao te daske razvaliti, odradio tvoj jaran, Tacno nije u opisu rad, mjesta, ali to je tako svugdje, I TO STO GA NIJE PLATIO , JE UZAS. Nisi napisao zasto je doslo do nemplacanja?
mefistofilis

#2323 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by mefistofilis »

do neplacanja je doslo zbog toga sto gazda nikako nije uspijevao da proda allroad-a i touarega pa je moj drug ostao kratak.
gazda kafica mu se uredno izvinuo i rekao ga da ce ga zvati da mu isplati pare cim bude imao
razonoda

#2324 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by razonoda »

mefistofilis wrote:do neplacanja je doslo zbog toga sto gazda nikako nije uspijevao da proda allroad-a i touarega pa je moj drug ostao kratak.
gazda kafica mu se uredno izvinuo i rekao ga da ce ga zvati da mu isplati pare cim bude imao
Sto vise gazda promjenis --vidjet ces ili nauciti kako ''sistem'' radi, I to je potrebno za mlade ljude. I u velikom firmama i u malim biznisima, su isti problemi, Ako je gazda dobar , radnici okolo nisu, pa i to bude razlog za napustanje, ali logicno, ako konobar nema posla , nema musterija, valjda ce on sam iskoristiti to vrijeme pa ,oprati ogledala, ''zategnuti radnju', jel sve ok u wc, itd, ne mora to gazda od njega traziti, to se podrazumjeva.
sema911s

#2325 Re: Jadi nas nezaposlenih

Post by sema911s »

Jbga Mora se odnekud pocet, od sjedenja kuci nema nista, I ja Sam poceo radit za minimalac, promjenio poslova I poslova,
Odmah morate znat da je svaki posao tezak Jos ako nemas skole Tada Ste nahebali, al cekat neki posao Na budzetu jbga neisplati se,
Ja se vodim onom bolje ista nego nista
( radio u autopraonici, pekari, prodavao osiguranja, konabarisao, kasnije komercijala neki deterdzenti, pa Banka, pa svoj gazda pa to propalo, pa opet pokusao, u medjuvremenu neke skole nakucao nekih diploma, I sada radim Ono sto nisam Ni sanjao, a paree u odnosu Na pocetak smjesne) nije da se falim al morate pocet odnekle dok nedate guzice nema uspjeha
Post Reply