nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sparky

#2301 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by sparky »

condy wrote:
direstraits0078 wrote:Tzv. G4 SDI pretjecanje. :-D
Nisam znao :D

btw. SDI-u ni to ne pomaže

Ne znam za g4, ali fabia leti. Naravno treba malo saltati. Nije ni blizu ko u nekim autima, ali za bh uslove ide sasvim ok. Inače tu varijantu preticanja koristim ako je moguće sa svakim autom. Puno lakše, brže i sigurnije nego izvirivati, a ne moze se desiti ni da auto ispred počne da ubrzava, što nije rijedak slučaj. Efekat iznenađenja :)
insaneinthebrain

#2302 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insaneinthebrain »

samo pretici pasha, prva bandera je tvoja :roll:

Sodom1

#2303 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Sodom1 »

condy wrote:
Bakir1 wrote:@condy
Svaka čast, nasmijao si me :thumbup:

Tvoja poenta pjesme :D je potpuno tačna....samo ima jedna stvar koju ja ne razumijem, sigurno si je i ti zapazio jer puno putuješ. Odem vani u drugu državu, naši ljudi voze po propisu, prate ograničenja, staju na pješačkom prelazu, ne bacaju iz auta smeće, ponašaju se ko tamošnji ljudi, kulturno i normalno. Odem na more, kulturni smo, na plaži se ponašamo normalno, ne deremo se, ne bijemo se, ....gledamo čehe i slovake, i ibretimo se njihvoj nekulturi, a kad dođemo kući, seljakluk teški.
Ja se s ovim ne bi slozio , ljakse je stalno isti , bilo vani bilo kuci
Nabucco

#2304 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Nabucco »

insaneinthebrain wrote:samo pretici pasha, prva bandera je tvoja :roll:

Nešto šmekam da je i ovo neka državna institucija, i nazalost u vecini slucajeva naleti na slabijeg o sebe i ubije ni krivog ni druznog covjeka.

Slucaj od prije par mjeseci, Škoda Oktavia vs Autoškola :sad:
Optimist

#2305 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Optimist »

Plus sto su obe situacije nadomak Zepca, ovaj snimak i nesreca sa autoskolom.
quarterback

#2306 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

upravo tako, bravo :thumbup:
quarterback

#2307 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

sparky wrote:
condy wrote:

Ne znam za g4, ali fabia leti. Naravno treba malo saltati. Nije ni blizu ko u nekim autima, ali za bh uslove ide sasvim ok. Inače tu varijantu preticanja koristim ako je moguće sa svakim autom. Puno lakše, brže i sigurnije nego izvirivati, a ne moze se desiti ni da auto ispred počne da ubrzava, što nije rijedak slučaj. Efekat iznenađenja :)
tako sam ja sa g2d preticao :D
a posebna je prica kako smo se na autoputu ganjali ja i drugi g2d :D
azdralovic

#2308 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by azdralovic »

quarterback wrote:
sparky wrote:
condy wrote:Tzv. G4 SDI pretjecanje. :-D

tako sam ja sa g2d preticao :D
a posebna je prica kako smo se na autoputu ganjali ja i drugi g2d :D
odmah mi naumpadne , trkaju se dva kadeta, suza suzu goni.... :razz:
quarterback

#2309 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

azdralovic wrote:odmah mi naumpadne , trkaju se dva kadeta, suza suzu goni.... :razz:
to ti je otprilike ta prica :D
kako nas 2 ubrzavamo i bogami se polako primicemo 150 nakon 10 minuta "ganjanja" :lol:

ako kada bude kakva autokafa pricacu :D
punosvega

#2310 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by punosvega »

nije trkac ali jeste novi mad max, haman se snima u bosni. :lol:

Image
punosvega

#2311 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by punosvega »

na izlazu iz srebrenika vozilo sudske policije pretice na punoj.

par minuta kasnije opet, iako nije direktno vidljivo radi kratkog zastoja na cesti i radi krivine ali se moze upratiti da je drugaciji poredak vozila
punosvega

#2312 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by punosvega »

u par minuta dva prekrsaja, prvo preko pune pa preko ostrva, a tada prolazi i pored policijske patrole koja vrsi "rutinsku kontrolu" popodnevnog ljencarenja.

promaha

#2313 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by promaha »

nit je tebe ugrozio nit tog sa kamionom ...

dovoljno pregledno i dovoljno jako auto da se obavi prestizanje sigurno ...

eh ne bih da branim uopce prestizanje na punoj ali recimo na dionici jablanica - mostar na par mjesta gdje je isprekidana uopce se ne moze prestizati zbog slabe vidljivosti ali isto tako na nekim mjestima gdje je puna vidljivost odlicna a tu uvijek neki delegat vozi 50 km/h ..

i ako cemo iskreno uvijek cu radije prestici ga tu na punoj gdje imam odlicnu preglednost nego tamo na isprekidanoj gdje ne vidim ide li mi nesto ususret :)
quarterback

#2314 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

sta ima vecu vaznost isprekidana linija ili znak da je preticanje dozvoljeno

na par mjesta na cesti kojom cesto vozim recimo ima znak da je preticanje dozvoljeno ali su isprekidanu liniju prefarbali punom
ali isto tako ima i mjesta gdje je isprekidana linije ali nema znaka da je preticanje dozvoljeno
direstraits0078

#2315 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

quarterback wrote:sta ima vecu vaznost isprekidana linija ili znak da je preticanje dozvoljeno

na par mjesta na cesti kojom cesto vozim recimo ima znak da je preticanje dozvoljeno ali su isprekidanu liniju prefarbali punom
ali isto tako ima i mjesta gdje je isprekidana linije ali nema znaka da je preticanje dozvoljeno

U prvom slucaju radnik na iscrtavanju je taman htio da cigaru zapali 'arane. Pa je umjesto isprekidane isvanula puna.

U drugom slucaju je znak nestao u akciji. Sekundarna sirovina, ili je nekome zatrebala stanga u nocnom klubu.

Policija nema razumijevanja ni u jednom ni u drugom slucaju ako su "odozgoR" dobili naredbu da pisu kazne tog konkretnog dana, pogotovo ako stoji da je pretjecanje zabranjeno. Ako ne stoji da je zabranjeno (znakom, punom linijom, signalom ovlastenog lica), onda je dozvoljeno.
nightvision

#2316 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

promaha wrote:nit je tebe ugrozio nit tog sa kamionom ...

dovoljno pregledno i dovoljno jako auto da se obavi prestizanje sigurno ...

eh ne bih da branim uopce prestizanje na punoj ali recimo na dionici jablanica - mostar na par mjesta gdje je isprekidana uopce se ne moze prestizati zbog slabe vidljivosti ali isto tako na nekim mjestima gdje je puna vidljivost odlicna a tu uvijek neki delegat vozi 50 km/h ..

i ako cemo iskreno uvijek cu radije prestici ga tu na punoj gdje imam odlicnu preglednost nego tamo na isprekidanoj gdje ne vidim ide li mi nesto ususret :)
Ma svakako, samo pretici, nije bitno jel' puna ili isprekidana. ' ta ce ova pravila i zakoni...
A ovo preticanje preko ostrva kroz raskrsnicu, jel i to u redu?
Nije tebi dzaba nick promaha. U glavi.
esso_sa

#2317 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by esso_sa »

A kako se tretira kad vozis tako da ti se isprekidana linija, zbog brzine kretanja, "pretvori" u punu ? Smije li se tada preticati, ili se i to tretira kao preticanje preko pune ? :D
insomnia78

#2318 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by insomnia78 »

A zar moze drugacije?
nightvision

#2319 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by nightvision »

To se tretira kao nisko letenje. :mrgreen:
quarterback

#2320 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

esso_sa wrote:A kako se tretira kad vozis tako da ti se isprekidana linija, zbog brzine kretanja, "pretvori" u punu ? Smije li se tada preticati, ili se i to tretira kao preticanje preko pune ? :D
:D
supercali

#2321 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

Ako si poceo preticanje na isprekidanoj a stvori se puna nastavljas voznju lijevom stranom sve dok ne naidjes na isprekidnu da se vratis u svoju traku
esso_sa

#2322 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by esso_sa »

supercali wrote:Ako si poceo preticanje na isprekidanoj a stvori se puna nastavljas voznju lijevom stranom sve dok ne naidjes na isprekidnu da se vratis u svoju traku
Znaci, moram drasticno usporiti da bi se ponovo pojavila isprekidana :mrgreen:
direstraits0078

#2323 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

esso_sa wrote:A kako se tretira kad vozis tako da ti se isprekidana linija, zbog brzine kretanja, "pretvori" u punu ? Smije li se tada preticati, ili se i to tretira kao preticanje preko pune ? :D
To ti je relativno. Ti u stvari i nisi tu. :D Policajac ne moze stici da izvadi stomak iz auta da te zaustavi. :D
zrakomlat

#2324 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by zrakomlat »

supercali wrote:Ako si poceo preticanje na isprekidanoj a stvori se puna nastavljas voznju lijevom stranom sve dok ne naidjes na isprekidnu da se vratis u svoju traku
:D :thumbup:
drndalo

#2325 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by drndalo »

quarterback wrote:sta ima vecu vaznost isprekidana linija ili znak da je preticanje dozvoljeno

Vertikalna signalizacija ima prednost u odnosu na horizontalnu, dakle ono sto "kaze" saob. znak je "starije" od linije na cesti. Ako ti se desi da te karindjaju zbog neusagasenosti te 2 stvari, slikaj obavezno situaciju na cesti da imas za sud... Posebno zato jer se 2 dana poslije toga moze desiti da cestari izadju na teren i prilagode liniju znaku ako nije bila dobro iscrtana...
Post Reply