hrvatska-more

Post Reply
fatamorgana

#2301 Re: hrvatska-more

Post by fatamorgana »

Bobi, iz čiste radoznalosti, jesi li ti bio na onoj lijepoj plaži na Dugom otoku?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2302 Re: hrvatska-more

Post by Bobi »

hahahaha...a sta, kad mi nestane para pa da plivam do obale :D.Mozda kad odem u penziju zbavim kakav chamac i preselim se na Jadran :D.
korisnicc

#2303 Re: hrvatska-more

Post by korisnicc »

JohnnyS wrote:
aveos wrote:Ta ce havaz,,nece da napisu kako je hr primila neki dan pacijente i donirala 10 000 eura..ta ista hrvatska

Mene jedino čudi da dosad nisu napisali kako su konobari iz Hrvatske zapalili bolnicu u Bihaću
Ne brini napisat će, još nisu ispunili dnevnu dozu pljuvanja po HR.
Warashii

#2304 Re: hrvatska-more

Post by Warashii »

Imovina zdrao.
Da se vratimo normalnim stvarima.

jos samo nesto jace od dvije sedmice.
Ih Bobi ko nebi zelio imat dobru penziju i negdje se na nekom ostrvu na Jadranu skrasiti sa ljepsom polovinom.
damirc_sa

#2305 Re: hrvatska-more

Post by damirc_sa »

Da li neko zna kakvi su to protesti bili pa se sinoc nije mogla granica preci u Doljanima vec nas je policija preusmjerila da u BiH uđemo preko Ljuboškog na GP Zvirač (ja mislim da se tako zove). Oduzeli su mi sat vremena vožnje po vokujebinama da bih dosao do Mostara i onda nastvio za Sarajevo.

Na moru situacija slijedeca praze poluprazne, ovo govorim za Tucepe nase raje skroz malo najvise su tu Cesi, Mađari i Svabe, nase raje skroz malo.

I jos jedna stvar nek mi samo jos neko kaze da nasa raje ne trrosi kada ode na more na jedan dan. Navescu licni primjer.
Parking u Tucepima 100 kn, 3 lezaljke za mene suprugu i dijete i suncobran 120 Kn, rucak 220 kn, 2xsladoled 50 kn, voda grickalice i ostale gluposti 50 kn, kafa u kaficu 50 kn.

Kada se sve sabere to je 590 kn, kada pretvorite u marke dakle to izadje negdje oko 160 KM. Vjerujem da nisam sam koji ostavi ovaj iznos i da ima jos raje koja sebi priusti barem taj jedan dan da uziva. Nek hravti pokazu na nekog Ceha ili Mađara koji ce im za jedan dan ostaviti ovoliko pare, hoce ali u k.rcu, jer ti sa sobom ponesu sve sto mogu, samo mi bosnje odemo na more, ali odemo da se ispostujemo i da uzivamo i budemo gospoda, jer smo na to naucili jos od pelena.
NNNN

#2306 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

jesu nam isprali mozgove. između sebe se takmičimo ko će im ostaviti više para, i još se time hvalimo. :-)

pa nije ni čudo što nas smatraju glupim bosancima, i sam bi tako da sam na njihovom mjestu.

ja sam im za šest dana boravka ukupno ostavio 350KM (uključujući i smještaj), i to im je previše. nek se ufate motike pa zarade štogod i mimo sezone.
Last edited by NNNN on 29/07/2013 09:00, edited 1 time in total.
damirc_sa

#2307 Re: hrvatska-more

Post by damirc_sa »

Lave moj nije ovo nikakvo hvaljenje vec samo poređenje, i upucivanje na to da bosanci ipak trose novce kada odu na more. Dakle stvar je u tome da ne trebamo dozvoliti da nas omalovazavaju i nazivaju paradajz turistima koji dodju na jedan dan i zauzmu im plaze i pisaju u njihove more.

Jos jedna stvar juce su me na GP Doljani zadrzali 20 minuta, pretresali auto iz samo njima poznatih razloga, i na kraju su samo vratili dokumenta i hvala prijatno. To me nije pogodilo jer haj shvatam da i oni nekad moraju nekog pretresti ali onoliku dozu neljubaznosti nisam sreo nigdje.
NNNN

#2308 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

damirc_sa wrote:Lave moj nije ovo nikakvo hvaljenje vec samo poređenje, i upucivanje na to da bosanci ipak trose novce kada odu na more. Dakle stvar je u tome da ne trebamo dozvoliti da nas omalovazavaju i nazivaju paradajz turistima koji dodju na jedan dan i zauzmu im plaze i pisaju u njihove more.

Jos jedna stvar juce su me na GP Doljani zadrzali 20 minuta, pretresali auto iz samo njima poznatih razloga, i na kraju su samo vratili dokumenta i hvala prijatno. To me nije pogodilo jer haj shvatam da i oni nekad moraju nekog pretresti ali onoliku dozu neljubaznosti nisam sreo nigdje.
ma ko ih j..., koliko god im donesemo previše im je. kome oni šta donose i koliko troše?
damirc_sa

#2309 Re: hrvatska-more

Post by damirc_sa »

Upravo tako
kockica_kockica

#2310 Re: hrvatska-more

Post by kockica_kockica »

Ja ne razumijem taj stav koji imate... Ides za svoj ceif na more i za svoj ceif si potrosio pare... Niko te ne tjera da ides i trosis za svoj ceif pare ...

Joj svakakva naroda... Isli bi na more ali dzaba po mogucnosti :lol: i da svi lete oko vas na vas mig... :-)

Dalmatinci su fakat neljubazni i drski, i mrsko im je raditi u sezoni.... ali oni nikoga ne tjeraju da kod njih trose pare... valjda na more idete jer zelite a ne jer vas neko primorava na to...

:autic:
Better Man

#2311 Re: hrvatska-more

Post by Better Man »

damirc_sa wrote:Da li neko zna kakvi su to protesti bili pa se sinoc nije mogla granica preci u Doljanima vec nas je policija preusmjerila da u BiH uđemo preko Ljuboškog na GP Zvirač (ja mislim da se tako zove). Oduzeli su mi sat vremena vožnje po vokujebinama da bih dosao do Mostara i onda nastvio za Sarajevo.

Na moru situacija slijedeca praze poluprazne, ovo govorim za Tucepe nase raje skroz malo najvise su tu Cesi, Mađari i Svabe, nase raje skroz malo.

I jos jedna stvar nek mi samo jos neko kaze da nasa raje ne trrosi kada ode na more na jedan dan. Navescu licni primjer.
Parking u Tucepima 100 kn, 3 lezaljke za mene suprugu i dijete i suncobran 120 Kn, rucak 220 kn, 2xsladoled 50 kn, voda grickalice i ostale gluposti 50 kn, kafa u kaficu 50 kn.

Kada se sve sabere to je 590 kn, kada pretvorite u marke dakle to izadje negdje oko 160 KM. Vjerujem da nisam sam koji ostavi ovaj iznos i da ima jos raje koja sebi priusti barem taj jedan dan da uziva. Nek hravti pokazu na nekog Ceha ili Mađara koji ce im za jedan dan ostaviti ovoliko pare, hoce ali u k.rcu, jer ti sa sobom ponesu sve sto mogu, samo mi bosnje odemo na more, ali odemo da se ispostujemo i da uzivamo i budemo gospoda, jer smo na to naucili jos od pelena.
Čapljinci protestirali i blokirali prelaz jer su GP gabela zatvorili za međunarodni prelaz, već samo za lokalno stanovništvo.
Ne razumijem ljude koji idu na GP Doljane, izuzev onih koji idu za Dubrovnik. Najbolji GP za stići na Makarsku rivijeru je Crveni Grm i put je kraći nego da se ide na Doljane, a ima i novi Bijaća koji je bukvalno pust i nikad nema gužve, ali svi hoće na Doljane. Kad uđeš u BiH preko GP Crveni Grm ideš pravo za Ljubuški, pa Čapljinu i onda se ukljućiš na glavnu cestu za Mostar i Sarajevo! Glupost je ići nakvim vukojebinama gdje su same krivine i veliki usponi , a ispod tebe provalija. Mene nikad nisu peglali na granici. Jedino znaju pitati imam li zeleni karton, ja im kažem da, a oni sretan vam put, bez da im ga moram pokazivati. A Kad uđeš u HR preko Crvenog Grma ideš na novosagrađenu cestu koja je jednim dijelom autoput, koji je zbog radova na jednom mjestu pretvoren u dvosmjernu traku i izađeš na Jadransku magistralu u Pločama.
Banksy

#2312 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

mrAdil wrote:
uglavnomja wrote:sva odmaralista sa cistim papirima, sa sposobnim direktorima, bez lopova, stranackih mucki, lova u mutnom ... su vracena vlasnicima. ukljucujuci i odmaralista firmi iz srbije.

tako, zasto to nije vraceno - to je do onoga ko je trebao da zahtjeva povrat.

a sto se ne zna ko je vlasnik, je li drzava, entitet, kanton, firma propala, privatizirana, ne zna se ko pije ko placa ... eee za to je kriv hrvatski elitni turizam :-) garant.
..ovi nisu vraceni:

Riječ je o 20-tak odmarališta koja ni do danas nisu vraćena u posjed FBiH, čija se vrijednost procjenjuje stotinama miliona maraka.

Najveći broj odmarališta, prema dostupnim spiskovima, nalazi se u vlasništvu "Elektroprivrede BiH" (EPBiH).

Radi se o šest stanova u Igalu, koji su služili kao odmarališta, zatim odmaralištu Bečići u Crnoj Gori, "Valter Perić" u Gradcu, Lukoran u Zadru, Ugljen Prijeko, odmaralištima u Bristu, Baškoj Vodi, Bigradu na Moru, Sutivanu na Braču.

"Željeznice FBiH" vlasnik su odmarališta "Saobraćajci" i "Vila Bosanka" u Gradcu, te suvlasnik u odmaralištu "Trgovci" u Gradcu, kao i odmarališta u Podgori.

Velikokladuški "Agrokomerc" posjeduje dionice u hotelu "Belvedere" u Dubrovniku na osnovu samoupravnog sporazuma (hotel izgorio u ratu, ali vlasnistvo zemljista pripada Agrokomercu), te hotel "Vrtove sunca", kao i vilu "Volosko", koja je prenesena na "Agrokomerc" u Karlovacu.

Brist, Podgora...

Tu su i odmarališta preduzeća Fabrike duhana Mostar u Gradcu, gdje se vodi spor radi poništenja ugovora o kupoprodaji. Sarajevska "Hidrogradnja" ima hotel "Sutjesku" u Baškoj Vodi. Konfekcija "Borac" Travnik vlasnik je odmarališta u Trogiru u samom centru grada, te kuće u dotrajalom stanju u Trogiru, koja je također služila kao odmaralište.

"Merkur" Mostar posjeduje odmarališta u Bristu, a Rudnici Kreka Tuzla hotel "Salinas" u Podgori.

Rudnici Zenica, Đurđevik, Kakanj, Miljevina, Breza posjeduju odmaralište "Rudari" u Gradcu, te hotel "Đuro Salaj". Fabrika sode Lukavac vlasnik je odmarališta u Crnoj Gori - u Meljinama i Herceg-Novom.

Hotel "Đuro Salaj" u Gradcu: Vlasništvo rudnika

Gdje se šta nalazi

- "Elektroprivreda BiH" - odmarališta u Gradacu, Zadru, Braču, Bristu
- "Željeznice FBiH" - odmarališta u Gradcu, Podgori
- "Agrokomerc" - odmarališta u Dubrovniku
- Konfekcija "Borac" Travnik - odmarališta u Trogiru
- Rudnici Kreka - hotel u Podgori
- Rudnici Zenica - hotel u Gradcu
- "Hidrogradnja" Sarajevo - hotel u Baškim Vodama

Lažeš.

Zajednica za odmor i rekreaciju radnika BiH, odnosno, njezin tadašnji direktor Nuraga Kovačević, koji je u međuvremenu preminuo, 2002. je potpisao ugovor o zakupu odmarališta u Gradcu sa tvrtkom Raspudić d.o.o. Podaca ... Odmaralište koje se sastoji od tri objekta (Brezanka, Centralni objekt i Kakanjka) sa ogromnim dvorištem, nalazi se u centru Gradca, a vlasništvo je sindikata rudara. Ugovorom je predviđeno da se odmaralište daje pod zakup na trideset godina ...

Husejn Trumić, direktor rudnika Đurđevik, u čijem je vlasništvu gradački hotel Đuro Salaj. Rudnik mrkog uglja Đurđevik prekinuo je postupak iznajmljivanja svoga hotela nakon što im je Agencija za privatizaciju FBiH zaprijetila krivičnim prijavama ako nastave inzistirati na najmu. Reagirajući na ovu odluku Agencije, direktor Đurđevika Husejn Trumić kazao je da su aktivnosti na iznajmljivanju prekinute te da je dogovoreno da sve naredne aktivnosti prenesu na Agenciju za privatizaciju FBiH.

... inspektori SIPA-e, u suradnji sa svojim kolegama iz splitskog Odjela za organizirani kriminal, okončali istragu o načinu na koji je na 30 godina za mizeran novac unajmljeno ovo odmaralište u Gradcu. Istraga je pokrenuta prije skoro dvije godine, a u središtu zanimanja bila je materijalna šteta nanesena prodajom ili iznajmljivanjem odmarališta u Gradcu i Podgori, odnosno hotela Sirena, Brezanka, Centralni objekt i Kakanjka.

Posebno su zanimljive okolnosti pod kojima je iznajmljen hotel Sirena u Podgori, i to na 40 godina, po cijeni od 200.000 eura za cijelo to razdoblje, te prodaja zgrade i dvorišta u Gradcu izvjesnom Dragi Čuljku za 90 000 maraka iz 2000. godine.

Sve transakcije napravljene su bez znanja i dozvole državnih institucija, a poseban dio istrage odnosio se na potragu za novcem ''zarađenim'' od iznajmljivanja za kojeg niko sa sigurnošću ne može ustvrditi gdje je zapravo završio jer bivša Zajednica za odmor i rekreaciju i njezin tadašnji direktor Kovačević nisu bili registrirani kao porezni obveznici.

2000.godine tada predsjednik Sindikata Rudnika „Kreka",a danas prvi čovjek kolektiva dr Rešad Husagić u dogovoru sa direktorom hotela „Salines" par slobodnih soba koliko ih je bilo odlučuju da preurede u skladu sa mogućnostima i hotel počinje sa radom.
Iz godine u godinu opravdanost za ponovnim radom hotela je dolazila sve više do izražaja. Tako se od 2002 godine na ovamo prosjek pansiona kretao oko 22.000 po sezoni

U dosadašnjim sudskim sporovima u Hrvatskoj vraćena su četiri objekta "Agrokomerca" u Karlovcu,

prema nalazima Agencije za privatizaciju, propala je velikokladuška firma suvlasnik luksuznog hotelskog kompleksa "Vrtovi sunca" i hotela "Belvedere" u Dubrovniku, ali je problem što nijedan od desetke menadžera koji su posljednjih godina vodili "Agrokomerc" nikada nije dostavio dokaze o uplaćenim sredstvima prema samoupravnom sporazumu.

itd, da ne rovim, sve dostupno na netu.

Samo ne razumijem zašto iznosiš lažne podatke?
detroit-mercy

#2313 Re: hrvatska-more

Post by detroit-mercy »

Bobi wrote:Ok..kako je drzava BiH vecinom vlasnik kompanija koje su izgradile te objekte...znaci(kaj bi rekao Grabovica :D)...nasa vlast je kriva :D.

Aaaaaaa da se vratimo temi, kontam nesto gledajuci ovaj Dugi Otok :D, najbolje zbaviti kakav
Image

130.000 KM...polovan 2008 godiste :D
U Cemerici su vaki izmedju $10,000-$20,000, ko bi za ovo platio skoro $90,000 bolje neka se samoubije :D .
karanana

#2314 Re: hrvatska-more

Post by karanana »

kako sa m17 doci do tog crvenog grma?
P308

#2315 Re: hrvatska-more

Post by P308 »

Better Man wrote:
damirc_sa wrote:Da li neko zna kakvi su to protesti bili pa se sinoc nije mogla granica preci u Doljanima vec nas je policija preusmjerila da u BiH uđemo preko Ljuboškog na GP Zvirač (ja mislim da se tako zove). Oduzeli su mi sat vremena vožnje po vokujebinama da bih dosao do Mostara i onda nastvio za Sarajevo.

Čapljinci protestirali i blokirali prelaz jer su GP gabela zatvorili za međunarodni prelaz, već samo za lokalno stanovništvo.
Ne razumijem ljude koji idu na GP Doljane, izuzev onih koji idu za Dubrovnik. Najbolji GP za stići na Makarsku rivijeru je Crveni Grm i put je kraći nego da se ide na Doljane, a ima i novi Bijaća koji je bukvalno pust i nikad nema gužve, ali svi hoće na Doljane. Kad uđeš u BiH preko GP Crveni Grm ideš pravo za Ljubuški, pa Čapljinu i onda se ukljućiš na glavnu cestu za Mostar i Sarajevo! Glupost je ići nakvim vukojebinama gdje su same krivine i veliki usponi , a ispod tebe provalija. Mene nikad nisu peglali na granici. Jedino znaju pitati imam li zeleni karton, ja im kažem da, a oni sretan vam put, bez da im ga moram pokazivati. A Kad uđeš u HR preko Crvenog Grma ideš na novosagrađenu cestu koja je jednim dijelom autoput, koji je zbog radova na jednom mjestu pretvoren u dvosmjernu traku i izađeš na Jadransku magistralu u Pločama.
Problem je sto ne znamo. Evo ja prvi ne znam kako doci do Bijace niti do Crvenog Grma, niti kakav je put niti sta me ceka kad predjem granicu. A preko Doljana sve znam napamet....
uglavnomja

#2316 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

@banksy

:lol: :lol: :lol:

pise u havazu, to je istina, jedna, jedina, neprikosnovena koja se ne dovodi u pitanje :D

cita se havaz, ljetuje u cg, mrzi rvacka, ... fahrin produkt = idealan bosnjak.
karanana

#2317 Re: hrvatska-more

Post by karanana »

tako je 308. nigdje znaka ni za gabelu ni za crveni grm ni za bijacu. i sad je treba da lutam po hercegovackom krshu gore da nadjem nesto. e zbog tog idem na doljane, ne zato sto volim doljane i cekanje tamo.
uglavnomja

#2318 Re: hrvatska-more

Post by uglavnomja »

karanana wrote:tako je 308. nigdje znaka ni za gabelu ni za crveni grm ni za bijacu. i sad je treba da lutam po hercegovackom krshu gore da nadjem nesto. e zbog tog idem na doljane, ne zato sto volim doljane i cekanje tamo.
isto :thumbup:

jednom oko crvenog grma lutali sat vremena ... pa presli negdje na divljaka, malogranicni prelaz, jedva nas pustili :) fini, ljubazni, shvatili da se vrtimo po zvizdanu: izvolite, ali nemojte vise

ili kaze brat za bijacu skreni ovdje, idi do tamo, pa ces vidjeti ... :roll:

a do doljana zmireci :-D
Doda37

#2319 Re: hrvatska-more

Post by Doda37 »

karanana wrote:kako sa m17 doci do tog crvenog grma?
Capljina Ljubuski, na kruznom toku u Ljubuskom ide se lijevo, i vozis se 3-4 kilometra sa pravom prvenstva, ovo pisem jer se na jednom semaforu ide lijevo ali to je sa pravom prvenstva ( ima znak). Prodje se Bagin most dolazi na semafor ( benzinska pumpa s lijeve strane) lijevo je za Bijacu Prud, pravo Crveni grm, desno Orahovlje
Ambrozija

#2320 Re: hrvatska-more

Post by Ambrozija »

Takodjer, slazem se s vama.
Moze li neko lijepo i detaljno objasniti kako doci to tih granicnih prelaza? Mene zanima u kakvom je stanju cesta. Jednom sam nekad davno isla u Ljubuski, ni ne sjecam se, znam samo da sam se po nekim brdima vozila :D Katastrofa...
Kako doci to tunela sv. Ilija koji ide kroz Biokovo i izlazi u Baskoj Vodi? Da li je istina da je put mnogo kraci nego preko Doljana? Stvarno mi se ne da cekati 2 sata na Doljanima :(
dalmatinka

#2322 Re: hrvatska-more

Post by dalmatinka »

NNNN wrote:jesu nam isprali mozgove. između sebe se takmičimo ko će im ostaviti više para, i još se time hvalimo. :-)

pa nije ni čudo što nas smatraju glupim bosancima, i sam bi tako da sam na njihovom mjestu.

ja sam im za šest dana boravka ukupno ostavio 350KM (uključujući i smještaj), i to im je previše. nek se ufate motike pa zarade štogod i mimo sezone.
Je li tebe tko tjerao da dolaziš? Nitko ne živi samo od sezone ali nisi ti taj koji će određivati treba li se netko uhvatiti motike ili ne. Rekla sam već ima mora i oceana na ovoj planeti, zaobiđi nas.
NNNN

#2323 Re: hrvatska-more

Post by NNNN »

dalmatinka wrote:
NNNN wrote:jesu nam isprali mozgove. između sebe se takmičimo ko će im ostaviti više para, i još se time hvalimo. :-)

Je li tebe tko tjerao da dolaziš? Nitko ne živi samo od sezone ali nisi ti taj koji će određivati treba li se netko uhvatiti motike ili ne. Rekla sam već ima mora i oceana na ovoj planeti, zaobiđi nas.
da si se ti uhvatila motike nebi sada ispoljavala frustracije na forumu. motika ima i terapijsko dejstvo. :roll:

kod vas i idem zato što mogu proći ovako jeftino, kad ne bude moglo adio.
karanana

#2324 Re: hrvatska-more

Post by karanana »

pa ne kontam sta se bunis kad prolazis tako jeftino.
MedenoSrce

#2325 Re: hrvatska-more

Post by MedenoSrce »

ne buni se on samo dosao da nam kaze kako je pametan ;-)
Post Reply