Auto je bio teretni i stoji sticker kod prednih vrata pritisak prednjih guma 2,3 bar a zadnjih 2,1.
Auto je sada prepravljen u putnički pa da li treba i zadnje gume pumpati na 2,3 bar? Šta mislite? Hvala.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ako ce ti biti pun gepek i zadnja klupa onda trebas , inace ostavi tako kako jeste , tako je i kod mene na mazdiPauza wrote:Koji treba biti pritisak u gumama c4 gume 205/55/16?
Auto je bio teretni i stoji sticker kod prednih vrata pritisak prednjih guma 2,3 bar a zadnjih 2,1.
Auto je sada prepravljen u putnički pa da li treba i zadnje gume pumpati na 2,3 bar? Šta mislite? Hvala.
Ma slabo kad imam išta teško u gepeku, uglavnom je 90% vremena prazan. Znači da dopumpam zadnje na 2.3?amar1994 wrote:Ako ce ti biti pun gepek i zadnja klupa onda trebas , inace ostavi tako kako jeste , tako je i kod mene na mazdiPauza wrote:Koji treba biti pritisak u gumama c4 gume 205/55/16?
ne , nisi me razumio , ostavi na 2.1Pauza wrote:Ma slabo kad imam išta teško u gepeku, uglavnom je 90% vremena prazan. Znači da dopumpam zadnje na 2.3?amar1994 wrote:Ako ce ti biti pun gepek i zadnja klupa onda trebas , inace ostavi tako kako jeste , tako je i kod mene na mazdiPauza wrote:Koji treba biti pritisak u gumama c4 gume 205/55/16?
konektovan wrote:vanjki wrote:Koji profil gume ide za citroen C4 picasso 2011 (nije grand) i koje celicne felge tj. gdje to mogu pogledati?
vanjki wrote:Da li je kod C4 picassa onaj pretinac zaista moze sluziti kao frizider. Nigdje u upustvu nisam nasao da ima tu opciju hladjenja
Koji ti je citroen mk1 il mk2???? Gdje si updateovao????Pauza wrote:Update-ovao sam softver na Citroenu c4 i ubacio nove mape. Sve ok osim 2 mini problema. Kada se razgovara preko Bluetooth-a auta druga strana ima veliki eho, i zadnji parking senzori su mnogo slabije zvučne jačine ? Treba li neka "kalibracija"? I ko to radi u Sa?
Je li se sta popravilo, ili se samo poremetilo i ono sto je radilo kako treba???Pauza wrote:c4 2 2011. Sam sam odradio update. Trajalo je oko 1:30h.
Nisam mogao imati mape na staroj veryiji tako da na novoj imam sve. Eho sa bluetootha je na istom nivou kao na starom tako da se nije poremetilo. Jedina vidljiva razzlika je sto je jačina zvučnog signala od senzra slabija. Inače sistem se diže duplo brže, promjenio se logo citroena, dobio sam još par nekih opcija ali uglavnom vezanih za navigaciju što nisam imao.konektovan wrote:Je li se sta popravilo, ili se samo poremetilo i ono sto je radilo kako treba???Pauza wrote:c4 2 2011. Sam sam odradio update. Trajalo je oko 1:30h.![]()
Ima li kskvih benefita????
Znam da je u ovlastenom update 50 KM.
nazalost dijagnostikom samoPauza wrote:
Nisam mogao imati mape na staroj veryiji tako da na novoj imam sve. Eho sa bluetootha je na istom nivou kao na starom tako da se nije poremetilo. Jedina vidljiva razzlika je sto je jačina zvučnog signala od senzra slabija. Inače sistem se diže duplo brže, promjenio se logo citroena, dobio sam još par nekih opcija ali uglavnom vezanih za navigaciju što nisam imao.
Dakle samo mi treba informacija kako da pojačam zvučni signal parking senzora?
Ok, hvala Amare. To bi značilo u ovlašteni servis? Koji, imas li predlog? Sta mislis koliko to traje i kojiko je ta za'ebancija?amar1994 wrote:nazalost dijagnostikom samoPauza wrote:
Nisam mogao imati mape na staroj veryiji tako da na novoj imam sve. Eho sa bluetootha je na istom nivou kao na starom tako da se nije poremetilo. Jedina vidljiva razzlika je sto je jačina zvučnog signala od senzra slabija. Inače sistem se diže duplo brže, promjenio se logo citroena, dobio sam još par nekih opcija ali uglavnom vezanih za navigaciju što nisam imao.
Dakle samo mi treba informacija kako da pojačam zvučni signal parking senzora?, sad procita na par stranica
Super. Da li bi znao riještiti ovaj eho od Bluetootha i pojačati zvučni signal senzora? Koja je cijena?supercali wrote:Imam ja dijagnostiku
Respect za supercali i amarsupercali wrote:Da unaprijed kazem da nisam radio na citroenu nikad samo pezoe
Ne bih ti nista uzeo ako znas nekog da zna oko dijagnostike ustupit cu al ja licno necu jer necu da zeznem nesto iz razloga gore navedenog nisam radio citroene
Pazi da kazem vjerovatno bih znao al ne zelim da ne bi bilo sjebo mi shvatasPauza wrote:Respect za supercali i amarsupercali wrote:Da unaprijed kazem da nisam radio na citroenu nikad samo pezoe
Ne bih ti nista uzeo ako znas nekog da zna oko dijagnostike ustupit cu al ja licno necu jer necu da zeznem nesto iz razloga gore navedenog nisam radio citroene![]()
Stvarno ne znam da baratam dijagnostikom niti znam ko znaAko si radioovo isto na pežou onda bi znao i citroen.
Isti je emayway uređaj potpuno tako da je moja pretpostavka da bi trebalo uraditi isti proces i to je to.