Mislim na snimakDozer wrote:Mislis na mene? Ne, dosao sam oko Trga, regularnim pravcem.supercali wrote:Kako lola udje u zabranu da bi kupio u onom marketu vjerovatno nestoCossack wrote:Za ovog što je u 8 ujutro slikao kada pola naselja izađe s autima:
https://www.youtube.com/watch?v=x83DJkV ... e=youtu.be
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- supercali
#2301 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
- shalla
#2302 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Mora da se zezaš? Semafor radio nekoliko dana, gužve bile do pola kasindolske (govorim o pravcu prema Ilidži) tako da ne, hvala, ovako je super...Haris.ba wrote:Mogli su upaliti semafor u Kasindolskoj. Ovako sada blokiraju i protok prema Zapadnom ulazu. Ovako su postavili semafor kod Kasindolske koji ne radi (blinka stalno žuto), a semafor kod Energoinvesta onemogućava i protok prema Zapadnom ulazu.studiorum_tuzlaensis wrote:
To je odgovor, ako bi se pustili svi odozgo odjednom, na kružnom na ilidži bi tek bio show pravi. Mislim i ovako je show ali barem manji.
- supercali
#2303 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Ne taj semafor nego na ulici prema kruznom kod parkingashalla wrote:Mora da se zezaš? Semafor radio nekoliko dana, gužve bile do pola kasindolske (govorim o pravcu prema Ilidži) tako da ne, hvala, ovako je super...Haris.ba wrote:Mogli su upaliti semafor u Kasindolskoj. Ovako sada blokiraju i protok prema Zapadnom ulazu. Ovako su postavili semafor kod Kasindolske koji ne radi (blinka stalno žuto), a semafor kod Energoinvesta onemogućava i protok prema Zapadnom ulazu.studiorum_tuzlaensis wrote:
To je odgovor, ako bi se pustili svi odozgo odjednom, na kružnom na ilidži bi tek bio show pravi. Mislim i ovako je show ali barem manji.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2304 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
pa povezani su ti semafori...jedino da sijalice izvrnu na tom kod kasindolske...supercali wrote:[
Ne taj semafor nego na ulici prema kruznom kod parkinga
- supercali
#2305 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Pa mogu ih i odvezati kad su povezanibitanga_sa_otesa wrote:pa povezani su ti semafori...jedino da sijalice izvrnu na tom kod kasindolske...supercali wrote:[
Ne taj semafor nego na ulici prema kruznom kod parkinga
- bitanga_sa_otesa
#2306 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
eh pa moraju onda zvat onog lika iz austrije da nastima...znas posto je dnevnica njegovasupercali wrote: Pa mogu ih i odvezati kad su povezani
- supercali
#2307 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Upravu si zaboravio sam da nam austrijski inzinjer to odrzava a nas nijedan nema pojma
- kafanski_covjek
#2308 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
nema vise tu zabranesupercali wrote: Mislim na snimak
- bitanga_sa_otesa
#2309 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
vise nije jednosmjerna oko trga?kafanski_covjek wrote:nema vise tu zabranesupercali wrote: Mislim na snimak
- kafanski_covjek
#2310 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
od crvene linije je sad zabrana

- bitanga_sa_otesa
#2311 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
hvala,nisam se vozao odavno tuda...kad kupim ĆarĐera mogao bi doc malo kroz kruzni tok da driftam
-
Nedoumica
#2312 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Sorry sto ja ulijecem ko padobranac, postoji li plan za navedeno ili je to tvoj prijedlog? Konkretno me zanima Otes - Azici - gradski autoput?Haris.ba wrote:
Te cesta uz obalu Željeznice koja će spojiti Butmir, centar Ilidže, Pejton i Otes u prvoj fazi. A u slijedećoj veza od Otesa sa Azićima i planiranom petljom na već napravljenom dijelu gradskog autoputa )kod objekta General Logistic.
-
gidra
#2313 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Posto svakodnevno vozim tu izmedju 16h i 17h kad je najveca moguca guzva.studiorum_tuzlaensis wrote:To je odgovor, ako bi se pustili svi odozgo odjednom, na kružnom na ilidži bi tek bio show pravi. Mislim i ovako je show ali barem manji.Haris.ba wrote:Tu su nešta dobrano sredili. Vjerovatno da smanje gužve na kružnom na Ilidži. Mada ondje fali posevna traka za skretanje udesno, i fali još jedna traka poslije semafora.ITNet wrote: Semafor na glavnoj "dzadi" kod Energoinvesta na ulazu u Ilidzu, konkretno iz pravca grada prema Ilidzi guzve su do INA pumpe i Stupa haos skoro svaki dan.Prije je semafor trajao duze i nije ovakvih problema bilo ni blizu.
Primjetio sam da je haman nikad nije bilo kada je semafor na Energoinvestu bio u prvobitnom stanju a semafor na kružnom nije ni radio. U proteklih godinu dana fkt najbolje rijesenje bilo...
Ovo sada je katastrofa, guzve i na Energoinvestu kao i ogromne guzve na ulazu u kruzni.
- So What!
- Haris.ba
#2315 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Postoji.Ucrtano je u prostorni plan Kantona.Nedoumica wrote:Sorry sto ja ulijecem ko padobranac, postoji li plan za navedeno ili je to tvoj prijedlog? Konkretno me zanima Otes - Azici - gradski autoput?Haris.ba wrote:
Te cesta uz obalu Željeznice koja će spojiti Butmir, centar Ilidže, Pejton i Otes u prvoj fazi. A u slijedećoj veza od Otesa sa Azićima i planiranom petljom na već napravljenom dijelu gradskog autoputa )kod objekta General Logistic.
- zli_hordas
#2316 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Gdje je ovo.So What! wrote:
- muha_sa
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2318 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
a super i od palme su spojili onaj parking bas je ogroman 
čudo neka zgradurina tu ne nikne ima ledina i parking
čudo neka zgradurina tu ne nikne ima ledina i parking
-
peepeep
#2319 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Čudi me da nisu negdje kod Šopinga uvalili kružni...
-
vozackii
#2320 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Kakav je ovo kruzni traka i po ? ko i onaj na otoci nema glupljeg i manjeg ali nek je onaj krug u sredini kilometar a sto ne mozes ni izac ni uci u kruzni ko to gleda 
- studiorum_tuzlaensis
#2321 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
evo još jednog inženjera saobraćajavozackii wrote:Kakav je ovo kruzni traka i po ? ko i onaj na otoci nema glupljeg i manjeg ali nek je onaj krug u sredini kilometar a sto ne mozes ni izac ni uci u kruzni ko to gleda
mogli su komotno po 3 trake strpat, možda bi bio zadovoljan. Ustvari, šta će nam krug/ostrvo uopšte u sredini, nek zabiju prut i nek se kruži okolo po asfaltu. Jel tako?
- Dozer
#2322 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Hajde napravite ovu sliku iz pticije perspektive, ovog kruznog, sutra u 7.50....
Onda cemo dalje o inzinjerima...
-
sabanss
#2323 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Mozda u Aprilu, sutra maglaDozer wrote:Hajde napravite ovu sliku iz pticije perspektive, ovog kruznog, sutra u 7.50....
- studiorum_tuzlaensis
#2324 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Tad nekad idem na posao, pa ću bacit koju sliku maksuzije iz žablje perspektive.Dozer wrote:Hajde napravite ovu sliku iz pticije perspektive, ovog kruznog, sutra u 7.50....
- johntra
#2325 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše
Eh, ovo je ono o čemu ja i Dozer pričamo cijelo vrijeme...traka za lijevo je skraćena, jedna traka je skroz ukinuta i tu će sada biti trotoar...i to će u vremenima špica biti problem, jer većina auta i skreće prema Socijalnom...to će onda dovesti i do blokade u kružnom toku...
isto tako, polovina parkinga ispred Palme je za taksiste, a kako se sjećam iz onih fotki projekta, trebao je biti parking sa obje strane...kad su već ukidali jednu traku, mogli su tu premjestiti taksiste...jedino što mi se sviđa jeste da će ova cesta ispred sive zgrade biti samo za stanare te zgrade, odnosno, neće više biti izlaska drito ovamo na semafor...
o tome kako su neke stvari sfušerili, drugom prilikom...samo čekam da vidim hoće li to ostati kad se završi čitav projekat...

isto tako, polovina parkinga ispred Palme je za taksiste, a kako se sjećam iz onih fotki projekta, trebao je biti parking sa obje strane...kad su već ukidali jednu traku, mogli su tu premjestiti taksiste...jedino što mi se sviđa jeste da će ova cesta ispred sive zgrade biti samo za stanare te zgrade, odnosno, neće više biti izlaska drito ovamo na semafor...
o tome kako su neke stvari sfušerili, drugom prilikom...samo čekam da vidim hoće li to ostati kad se završi čitav projekat...