pa zbog toga nam je i ovako sto svako bjezi od problema...svaki taj majmun koji je polagao za C ili D zna vrlo dobro da mora gamizat desnom ,jer ga je tako naucio instruktor i tako pise u zakonu ,al posto niko to ne kaznjava niti opominje pa se moze jbga ...boli njega q sto pravi guzvu i ometa odvijanje saobracaja...l33t wrote: svaka cast, ne bi se ja peglao prestignes i svojim poslom
Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2301 Re: mobilni radari tj kamere
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2302 Re: mobilni radari tj kamere
l33t wrote:svaka cast, ne bi se ja peglao prestignes i svojim poslombitanga_sa_otesa wrote:da,zaustavim ga ,kad predje u srednju opet ga zaustavim ,onda predje u desnu i tamo ostanel33t wrote: zaustavis se kamionu? /s ?![]()
to radim kad ne zurim bas,pa imam vremena da se natezem,a on grana rukama,jebe,reko sta je imas nekih problema,kaze sta ti je? reko meni nije nista nego te vracam u pravu traku ,odmah zatvara prozor i klapne usima.
Jes jes, bitanga razbijač...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2303 Re: mobilni radari tj kamere
jasta radikonektovan wrote:
Jes jes, bitanga razbijač...
- Sodom1
#2304 Re: mobilni radari tj kamere
Neam pojma . Po Zg tako voze onim zaobilaznicamaNaslovnica wrote:Ko tebi dade vozačku?!Sodom1 wrote:Valjda se brzom cestom moze preticati bilo s ljeve bilo s desne pa nije autoput
- Dope_Man
#2305 Re: mobilni radari tj kamere
Nazalost, cim jednu grupu presisas eto ti druge ispred.. bar to je moje iskustvo iz nuznih voznji po gradu. Nije to da su trojica koja peglaju pa ih obices i onda pred tobom otvorena prerija vec se poredaju tako da od M. Dvora do Ilidze vozis slalom na 60 i nekon sa strane izgledas kao zestoki momak, decko u usponu.un1ted wrote: Kao sto sam napisao, i mene iritira "dzep" koji spori naprave, ali u 90% slucajeva moze se zaobici minimalnim prestizanjem odnosno slalomom kroz trake. Nakon toga ispred mene nema takvih, jer svi drze odgovarajuci tempo.
- hellhammer
#2306 Re: mobilni radari tj kamere
U gradu sa vise traka nema preticajne, ako je brza desna od srednje po tebi bi trebalo da ides u lijevu jer ne smijes voziti brze u desnoj, cak nekada i na autoputu se vozi brze desnom trakom od lijeve.Naslovnica wrote:O čemu ti pričaš?un1ted wrote:Koja gomila dvoličnjaka na ovoj temi. Zale se da su "sporaći" u lijevoj traci, a kada se ustanovi da je desna brža, ne ide im se u tu jer će razjebati trap.
Aferim
Nisi dobar, dedemi.
Desna je trenutno brža zato što sporaći voze trakama kojim ne bi trebalo da voze, kao i zbog ovih što čuvaju krajnice na Golfovima i nikada ne voze desnom trakom.
Ja samo želim da svi vozimo onako kako bi i trebalo.
Ako si početnik, spor, nesiguran, ovo-ono...drži se desne strane i to je to.
Desna nije preticajna traka i ne želim da te pretičem s desne strane.
Konstantno mi se dešava da debili guslaju lijevom trakom "brze" ceste Ilidža-Blažuj i obrnutno.
Blicaj, sviraj, jok, ništa.
I onda ga pretiči s desne strane.
Uhavizajte se ba.
btw, jebe mi živo se za vaše trapove.
- Travnički Noćni Šetač
#2307 Re: mobilni radari tj kamere
Član 66.
(1) Na putu na kojem postoje najmanje dvije saobraćajne trake namijenjene za saobraćaj
vozila u istom smjeru i na kojoj su kolone vozila vozač može da napusti traku na kojoj se nalazi
samo radi skretanja ulijevo ili udesno, ili radi parkiranja vozila.
(2) Na putevima i pod uslovom iz stava (1) ovog člana brže kretanje vozila na jednoj traci od
kretanja na drugoj traci ne smatra se preticanjem.
(3) Ne smatra se preticanjem ni prolaženje sa desne strane vozila koje prema odredbi člana
39. stav (3) ovog zakona za svoje kretanje ne koristi saobraćajnu traku uz desnu ivicu kolovoza.
(1) Na putu na kojem postoje najmanje dvije saobraćajne trake namijenjene za saobraćaj
vozila u istom smjeru i na kojoj su kolone vozila vozač može da napusti traku na kojoj se nalazi
samo radi skretanja ulijevo ili udesno, ili radi parkiranja vozila.
(2) Na putevima i pod uslovom iz stava (1) ovog člana brže kretanje vozila na jednoj traci od
kretanja na drugoj traci ne smatra se preticanjem.
(3) Ne smatra se preticanjem ni prolaženje sa desne strane vozila koje prema odredbi člana
39. stav (3) ovog zakona za svoje kretanje ne koristi saobraćajnu traku uz desnu ivicu kolovoza.
-
Naslovnica
#2308 Re: mobilni radari tj kamere
Sjooo, pa ne mogu da vjerujem šta sve ovdje čovjek neće pročitati...hellhammer wrote:U gradu sa vise traka nema preticajne, ako je brza desna od srednje po tebi bi trebalo da ides u lijevu jer ne smijes voziti brze u desnoj, cak nekada i na autoputu se vozi brze desnom trakom od lijeve.Naslovnica wrote:O čemu ti pričaš?un1ted wrote:Koja gomila dvoličnjaka na ovoj temi. Zale se da su "sporaći" u lijevoj traci, a kada se ustanovi da je desna brža, ne ide im se u tu jer će razjebati trap.
Aferim
Nisi dobar, dedemi.
Desna je trenutno brža zato što sporaći voze trakama kojim ne bi trebalo da voze, kao i zbog ovih što čuvaju krajnice na Golfovima i nikada ne voze desnom trakom.
Konstantno mi se dešava da debili guslaju lijevom trakom "brze" ceste Ilidža-Blažuj i obrnutno.
Uhavizajte se ba.
btw, jebe mi živo se za vaše trapove.
Ko je rekao da u gradu ima preticajna traka?!
Postoje trake za kamione, sporaće, nesigurne...i za one koji pokušavaju da normalno voze. Bar bi tako trebalo da bude. Ovi prvi bi trebalo da voze desnom stranom i da ne koče saobraćaj. Shvatate li?!
Na autoputu se desnom vozi brže nego lijevo samo i isključivo kada debil u lijevoj gusla 80-90km/h i neće da se vrati u desnu jer ne zna gdje mu je mjesto ili je bezobrazan, treće nema.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#2309 Re: mobilni radari tj kamere
Postoji i traka samo za javni gradski saobraćaj, pa se ne poštuje. Postoji i zakon o tome da se ne ulazi u raskrsnicu ukoliko vidiš da nećeš izaći na vrijeme. Postoje pa se ne poštuju i ne diskutuje se toliko o tome, iako su navedena dva problema dosta ozbiljnija od sporaća.
-
Naslovnica
#2310 Re: mobilni radari tj kamere
Sve stoji.un1ted wrote:Postoji i traka samo za javni gradski saobraćaj, pa se ne poštuje. Postoji i zakon o tome da se ne ulazi u raskrsnicu ukoliko vidiš da nećeš izaći na vrijeme. Postoje pa se ne poštuju i ne diskutuje se toliko o tome, iako su navedena dva problema dosta ozbiljnija od sporaća.
Samo, ja poštujem zakon i nije do mene, zaista.
Kada bi svi vozili kao ja i poštovali saobraćajnu kulturu, bilo bi puno manje udesa i nervoze, a protok vozila bi bio mnogo brži.
-
azdralovic
#2311 Re: mobilni radari tj kamere
gdje postoje? gdje su obiljezene? koji zakon ih regulise? ko odlucuje ko je sporac, ko nesiguran?Naslovnica wrote:Sjooo, pa ne mogu da vjerujem šta sve ovdje čovjek neće pročitati...hellhammer wrote:U gradu sa vise traka nema preticajne, ako je brza desna od srednje po tebi bi trebalo da ides u lijevu jer ne smijes voziti brze u desnoj, cak nekada i na autoputu se vozi brze desnom trakom od lijeve.Naslovnica wrote: O čemu ti pričaš?
Nisi dobar, dedemi.
Uhavizajte se ba.
btw, jebe mi živo se za vaše trapove.![]()
![]()
![]()
Ko je rekao da u gradu ima preticajna traka?!
Postoje trake za kamione, sporaće, nesigurne...i za one koji pokušavaju da normalno voze. Bar bi tako trebalo da bude. Ovi prvi bi trebalo da voze desnom stranom i da ne koče saobraćaj. Shvatate li?!
Na autoputu se desnom vozi brže nego lijevo samo i isključivo kada debil u lijevoj gusla 80-90km/h i neće da se vrati u desnu jer ne zna gdje mu je mjesto ili je bezobrazan, treće nema.
zelje su nesto drugo
-
Naslovnica
#2312 Re: mobilni radari tj kamere
Meni fakat nije jasno kako ovaj silni narod položi vozački, šta ti silni instruktori rade?!
Ali, kada čovjek malo bolje skonta, kako nam je sve u državi, kakva nekultura vlada, kako je većina i tih instruktora dobila licencu na guzove, potplaćujući nekog, i kako kandidati izlaze iz autoškole "obučeni" i kako "polažu", nije se ni čuditi kada ti počnu odgovarati ovakvim argumentima.
Uredu je ba, nije nigdje obilježeno, nigdje ne piše...
Ne postoji ni saobraćajna kultura, nigdje nije ni zapisano, niti obilježeno.
Ne postoji nigdje ni da se smije hrakati i pljuvati, smrditi na bijeli luk i znoj u javnom gradskom, ni bacati i lijepiti žvake gdje se stigne...
Vozite kako god želite.
Haj zdra'o.
Ali, kada čovjek malo bolje skonta, kako nam je sve u državi, kakva nekultura vlada, kako je većina i tih instruktora dobila licencu na guzove, potplaćujući nekog, i kako kandidati izlaze iz autoškole "obučeni" i kako "polažu", nije se ni čuditi kada ti počnu odgovarati ovakvim argumentima.
Ne postoji nigdje ni da se smije hrakati i pljuvati, smrditi na bijeli luk i znoj u javnom gradskom, ni bacati i lijepiti žvake gdje se stigne...
Vozite kako god želite.
Haj zdra'o.
-
azdralovic
#2313 Re: mobilni radari tj kamere
Nekulturno je i da se ja prestrojavam dvije trake jer si ti odlucio da ja nisam dovoljno brz za traku kojom se i ti kreces...
-
Naslovnica
#2314 Re: mobilni radari tj kamere
Da imaš išta više vozačkog staža i iskustva na cesti (pod uslovom da ne spadaš u one "zaboli me za sve druge u saobraćaju", "ja pa ja" i tako tu sortu jebivjetara), shvatio bi da to što pišeš veze nema sa životom.azdralovic wrote:Nekulturno je i da se ja prestrojavam dvije trake jer si ti odlucio da ja nisam dovoljno brz za traku kojom se i ti kreces...
Tvoje je da na autoputu ili brzoj cesti voziš desnom stranom (osim u slučaju ako preticanja, koje se mora izvesti u što kraćem roku i bezbjedno po ostale učesnike u saobraćaju) i to je to.
U gradu, ako si nesiguran, spor...vozi desnom stranom. Sva sporija vozila voze desnom stranom (npr. kamioni). Potoji razlog zašto je to tako.
Međutim, mnogima je očito problem prebaciti se iz desne u lijevu traku, pa se uhvate lijeve od Vječne vatre, guslaju 40km/h, a trebaju da skrenu na Alipašinom. Nemam ja nikakvih problema da neko gusla bilo kojom trakom u gradu na saobraćajnici s 3 kolovozne trake, ali kada se nađu trojica guslara u različitim trakama (občno je tako), e tada se počnu stvarati gužve.
Umjesto da srednja i lijeva budu što više slobodne, radi protoka saobraćaja, a desnom da idu oni koji su sporiji i nesigurni, ovi drugi voze u sve tri trake i meni od Skenderije do Ilidže treba sat vremena uz prosjek 15km/h. Karikiram, ali je zaista tako. Sporaći dodatno j*bu ionako sj*eban saobraćaj.
"Lijepo ponašanje u saobraćaju ne znači samo pridržavati se saobraćajnih pravila i propisa. Postoje i mnoga nepisana pravila ponašanja koja treba poštovati ako hoćemo da nam vožnja bude bezbjedna i da ne ometamo druge učesnike u saobraćaju." - slažemo li se makar u ovome?!
- hellhammer
#2315 Re: mobilni radari tj kamere
Nista ti ne znasNaslovnica wrote:Meni fakat nije jasno kako ovaj silni narod položi vozački, šta ti silni instruktori rade?!
Vozite kako god želite.
Haj zdra'o.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2316 Re: mobilni radari tj kamere
Sizifov je to pos'o naslovnice..... 
-
Naslovnica
#2317 Re: mobilni radari tj kamere
Ko mi kaže?hellhammer wrote:Nista ti ne znasNaslovnica wrote:Meni fakat nije jasno kako ovaj silni narod položi vozački, šta ti silni instruktori rade?!
Vozite kako god želite.
Haj zdra'o.
- Travnički Noćni Šetač
#2318 Re: mobilni radari tj kamere
Da... ja se slazem... ustvar mene je uvijek fasciniralo kako su vozaci u Sarajevu spremni propustiti druge koji cekaju u sporednim ulicama i ne mogu se ukljuciti radi guzve.... kod nas se to puno manje generalno radi...Naslovnica wrote:
"Lijepo ponašanje u saobraćaju ne znači samo pridržavati se saobraćajnih pravila i propisa. Postoje i mnoga nepisana pravila ponašanja koja treba poštovati ako hoćemo da nam vožnja bude bezbjedna i da ne ometamo druge učesnike u saobraćaju." - slažemo li se makar u ovome?!
- Optimist
#2319 Re: mobilni radari tj kamere
Zna li neko da li ovi po tuzlanskom kantonu postavljaju nocne radare i gdje?
Trebao bih u sitne sate da se vracam iz BG relacijom Bijeljina-Tuzla-Sarajevo pa da znam smijem li se opustiti?
Trebao bih u sitne sate da se vracam iz BG relacijom Bijeljina-Tuzla-Sarajevo pa da znam smijem li se opustiti?
-
condy
#2320 Re: mobilni radari tj kamere
Ne znam za nocne sate. Ja sam vidio miliciju ujutru oko 7 sati pred Tuzlom kako nisane sa radarom
Sto ne ides autoputem iz BG na B. Brod, treba ti sat vremena. Na granicama nece biti nikog. Onda spicis do Zenice za sat i pol, mozes ici 100-ju nema saobracaja i jos nekih pola sata od Ze i eto te u Sarajevu za nekih max tri i pol sata bez pauze. Ja tako idem iz BG za Ze...preko dana je duze gnjavaza, posebno na granicama...
Koliko treba preko Bijeljine...?
Kojim god putem budes isao cuvaj se milicije
Sto ne ides autoputem iz BG na B. Brod, treba ti sat vremena. Na granicama nece biti nikog. Onda spicis do Zenice za sat i pol, mozes ici 100-ju nema saobracaja i jos nekih pola sata od Ze i eto te u Sarajevu za nekih max tri i pol sata bez pauze. Ja tako idem iz BG za Ze...preko dana je duze gnjavaza, posebno na granicama...
-
azdralovic
#2321 Re: mobilni radari tj kamere
Najbolja ruta samo provjeri stanje na prelazima Srbija-Hrvatska jer znaju zaguzvati bezveze...condy wrote:Ne znam za nocne sate. Ja sam vidio miliciju ujutru oko 7 sati pred Tuzlom kako nisane sa radarom![]()
-
azdralovic
#2322 Re: mobilni radari tj kamere
U teoriji da, u praksi znas i sam da to ne funkcionise, ne samo kod nas nego u bilo kojem gradu na svijetu... jer ta trojica koju pominjes, jedan ide 40 jedan ide 42 a ovaj treci 45 i naravno da nece voziti jedan za drugim u desnoj traci... Uostalom spominjes kamione, imas ih u sve tri trake, autobuse isto tako...Naslovnica wrote:Da imaš išta više vozačkog staža i iskustva na cesti (pod uslovom da ne spadaš u one "zaboli me za sve druge u saobraćaju", "ja pa ja" i tako tu sortu jebivjetara), shvatio bi da to što pišeš veze nema sa životom.azdralovic wrote:Nekulturno je i da se ja prestrojavam dvije trake jer si ti odlucio da ja nisam dovoljno brz za traku kojom se i ti kreces...
Tvoje je da na autoputu ili brzoj cesti voziš desnom stranom (osim u slučaju ako preticanja, koje se mora izvesti u što kraćem roku i bezbjedno po ostale učesnike u saobraćaju) i to je to.
U gradu, ako si nesiguran, spor...vozi desnom stranom. Sva sporija vozila voze desnom stranom (npr. kamioni). Potoji razlog zašto je to tako.
Međutim, mnogima je očito problem prebaciti se iz desne u lijevu traku, pa se uhvate lijeve od Vječne vatre, guslaju 40km/h, a trebaju da skrenu na Alipašinom. Nemam ja nikakvih problema da neko gusla bilo kojom trakom u gradu na saobraćajnici s 3 kolovozne trake, ali kada se nađu trojica guslara u različitim trakama (občno je tako), e tada se počnu stvarati gužve.
Umjesto da srednja i lijeva budu što više slobodne, radi protoka saobraćaja, a desnom da idu oni koji su sporiji i nesigurni, ovi drugi voze u sve tri trake i meni od Skenderije do Ilidže treba sat vremena uz prosjek 15km/h. Karikiram, ali je zaista tako. Sporaći dodatno j*bu ionako sj*eban saobraćaj.
spominjanje autoputa ili brze ceste kao ekvivalenta je smijesno...
- bude
#2323 Re: mobilni radari tj kamere
Meni je puno bolje na B. Samac, sve ravno, bolja cesta generalno, bez previse krivina, uspona i toga, nikad nisam jos vidio policiju u tim kasnim satima tako da mozes voziti koliko hocesazdralovic wrote:Najbolja ruta samo provjeri stanje na prelazima Srbija-Hrvatska jer znaju zaguzvati bezveze...condy wrote:Ne znam za nocne sate. Ja sam vidio miliciju ujutru oko 7 sati pred Tuzlom kako nisane sa radarom![]()
- Optimist
#2324 Re: mobilni radari tj kamere
Najljepsa jeste, ali sam tako prosle godine zaglavio na Bajakovu preko sat vremena. Doduse ulazio sam na Samac i tu nije bilo guzve. Razmislit cu i o ovoj opciji posto ce biti noc. Ne bi trebalo da bude nekog prometa.azdralovic wrote:Najbolja ruta samo provjeri stanje na prelazima Srbija-Hrvatska jer znaju zaguzvati bezveze...condy wrote:Ne znam za nocne sate. Ja sam vidio miliciju ujutru oko 7 sati pred Tuzlom kako nisane sa radarom![]()
P.S. Sa-Tz-Bijeljina je oko 3h, nesto malo jace po danu zbog kamiona, Raca-Kuzmin-Bg jos sat.
-
azdralovic
#2325 Re: mobilni radari tj kamere
Bas zbog Bajakova i govorim... ja sam ako se dobro sjecam petak navecer skoro 4 sata zaglavioOptimist wrote:Najljepsa jeste, ali sam tako prosle godine zaglavio na Bajakovu preko sat vremena. Doduse ulazio sam na Samac i tu nije bilo guzve. Razmislit cu i o ovoj opciji posto ce biti noc. Ne bi trebalo da bude nekog prometa.azdralovic wrote:Najbolja ruta samo provjeri stanje na prelazima Srbija-Hrvatska jer znaju zaguzvati bezveze...condy wrote:Ne znam za nocne sate. Ja sam vidio miliciju ujutru oko 7 sati pred Tuzlom kako nisane sa radarom![]()
P.S. Sa-Tz-Bijeljina je oko 3h, nesto malo jace po danu zbog kamiona, Raca-Kuzmin-Bg jos sat.