Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Najgora ekipa Levskog u historiji. Možemo se naći i na kraju sezone, nije problem.
To nije nikakvo mjerilo,ta jadna ekipa Levskog je za klasu bolja od vecine klubova u toj njihovoj ligi.
Isto kao sto je ova jadna ekipa Sarajeva za klasu bolja od vecine timova u ligi.
pOZz wrote:
Što se tiče mladih igrača, konkretno u prvom timu FK Sarajevo, naravno da lupaš, jer Suljić nije jedini takav.
Nije ni Suljic vise mlad jer nece moci u sledecem ciklusu igrati za mladu reprezentaciju.
Mladi su samo oni igraci sto im Jovic ne daje nikad priliku da igraju.
Zabrana treba ostati do kraja sezone, a mozda i duze. Drzava treba ozbiljnije pristupiti ovom problemu i uraditi nesto po pitanju huligana i ostalih
Drzava mora zabraniti i ukinuti navijacke skupine jer su one rak BH-fudbala. Obican narod nesmije na stadion zbog raznih HZ, robijasa, vukova, ultrasa i manijaka.
Ne znam zasto svrstavas robijase tu, jer sam clan istih i nismo pravili problem ne pamtim, niti jedan incident, niti jedna baklja upaljena jer prakticno ne dozvoljava murija i imam osjecaja da bi pucali na nas. Nogomet bez navijaca je ko Dzamija bez munare.
Partijaner wrote:
Ne znam zasto svrstavas robijase tu, jer sam clan istih i nismo pravili problem ne pamtim, niti jedan incident, niti jedna baklja upaljena jer prakticno ne dozvoljava murija i imam osjecaja da bi pucali na nas. Nogomet bez navijaca je ko Dzamija bez munare.
Obuca9 wrote:Nisi mi odgovorio nikad na pitanje. Koliko to mladih igrača (po tvom kriteriju, dakle mlađih od 20g) u prvih 11 imaju radnici, travnici, rudari i ostale ekipe koje ti štitiš i za koje tvrdiš da zaslužuju igrati u PL, jer daju šansu mladima?
Vise od Sarajeva.
Travnik ima onog Kovacevica od 19 godina sto im je mozda i najbolji igrac u ekipi.
Ostatak ekipe ima vecinom 20 i 21 godinu uz dva ili tri iskusna igraca.
Radnik nema mladih igraca,a ionako ce ispasti iz lige jer ima najlosiju ekipu.
Rudar je stara ekipa,kao i Sarajevo.
Ali ti opet nisi shvatio poentu.
Sarajevo je ekipa koja je jedna od najboljih u drzavi i koja treba forsirati mlade igrace kako bi ih prodali u jednu od Liga petica jer Sarajevo to moze i mora.
Čekaj sad. Ja nekidan kažem da treba skratiti Ligu i riješiti se klubova poput Radnika, Rudara, Travnika, ti skočiš meni u kontru sa pričom da je to pogrešno, jer su to klubovi koji forsiraju mlade, a na kraju ispade da od svih njih samo Travnik donekle forsira mlade, a ostali samo statiraju u kukuruzu.
Nije istina,sa dna tabele mlade igrace forsiraju i Zvijezda i GOSK,a Rudar je pri vrhu ako pogledas tabelu,a ne dnu.
Ti meni neki dan rece da je liga od 20 klubova bila Bundesliga za ovu ligu koja ti se ne svidja i koju bi dodatno skratio
Obuca9 wrote:Nisi mi odgovorio nikad na pitanje. Koliko to mladih igrača (po tvom kriteriju, dakle mlađih od 20g) u prvih 11 imaju radnici, travnici, rudari i ostale ekipe koje ti štitiš i za koje tvrdiš da zaslužuju igrati u PL, jer daju šansu mladima?
nevezano za ovu priču o mladima (moram proznati vrlo kilav argument ) čime argumentiraš tui želju za samnjem lige. Šta bi ona donijela ?
Koncetraciju kvalitete ? Možda, ali iskustva drugih zemlaja baš to i ne govore. Imaš Škotsku sa minornom ligom i dva (doduše sad samo jednim) značajna kluba koja se baš ne može pohvaliti nekim značajnijim progresom. Imaš austrijsku ligu, teško da bi nam oni trebali biti uzor....imaš švajcarsku ligui, haj kao eto tu nešto fercerea. S druge strane imaš zemlje, ne mnogo veće od BiH, koje imaju normalne lige, Belgija, Holandija, i čini mi se da kod njih fudbal je nešto bolji nego u Škotskoj i Austriji.
Priča o tome da smanjenje lige donosi korist je naprosto samo mit. Smanjenje ili proširenje lige je naprosto samo zadnja karika u sistemu, da bni se stvarali igrači oni moraju negdje igrati, da bi igrali moraju postojkati klubovi, da bi klubovi postojali kao ozbiljna institucija, oni moraju imati motiv i razlog postojanja.
Smanjenjem lige se stvara objektivna opasnost da jednostavno profesionalni fudbal se ograniči na samo par klubova u BiH. Time jednostavno suzavaš potencijalnu bazu iz koje će se crpiti novi talenti, smanjuješ interes za njega ( jer srozavaš ideju takmičenja kao esenciju fdubala) i nisam baš ubjeđenja da to smanjenje nužno nosi progres.
Za mene je smanjenje lioge jednostavno navijački mit.....
Treba raditi na standardizaciji infrastrukture i uvodjenje odredjenog minimuma ispod kojeg klub nebi mogao nastupati u PL BiH. Stadioni, tereni (pomocni i glavni) sa drenazama i grijalicama, svlacionice, voda, reflektori. Pa kod nas se utakmice igraju na +42 stepena a sudija pravi 5-6 pauza da se ohlade i dodju sebi.
Poboljsati rad u omladinskim pogonima, stvoriti bolje uslove za rad sa djecom, uvesti godisnji budzet za omladinske pogone, nevezano za prvi tim. Sve dok djeca placaju da treniraju i roditelji parama guraju djecu da igraju nece biti dobro. Kad se stvore uslovi da se pravi selekcija djece na osnovu znanja (kao sto je bilo prije rata) a ne na osnovu para bice i puno vise mladjih igraca. Uz sve to treba NSBiH nekako da ogranici mlade igrace da bjeze iz zemlje.
Plavih_11 wrote:Treba raditi na standardizaciji infrastrukture i uvodjenje odredjenog minimuma ispod kojeg klub nebi mogao nastupati u PL BiH. Stadioni, tereni (pomocni i glavni) sa drenazama i grijalicama, svlacionice, voda, reflektori. Pa kod nas se utakmice igraju na +42 stepena a sudija pravi 5-6 pauza da se ohlade i dodju sebi.
Poboljsati rad u omladinskim pogonima, stvoriti bolje uslove za rad sa djecom, uvesti godisnji budzet za omladinske pogone, nevezano za prvi tim. Sve dok djeca placaju da treniraju i roditelji parama guraju djecu da igraju nece biti dobro. Kad se stvore uslovi da se pravi selekcija djece na osnovu znanja (kao sto je bilo prije rata) a ne na osnovu para bice i puno vise mladjih igraca. Uz sve to treba NSBiH nekako da ogranici mlade igrace da bjeze iz zemlje.
Sve je to nekako na dalekom stapu ...
Ovo se nazalost ne moze uraditi jer bi tako Amerikanizovali( )ligu,u prevodu nebi nam uopste bilo druge lige nego bi sve isti bili u prvoj ligi.
Arteta wrote:To nije nikakvo mjerilo,ta jadna ekipa Levskog je za klasu bolja od vecine klubova u toj njihovoj ligi.
Isto kao sto je ova jadna ekipa Sarajeva za klasu bolja od vecine timova u ligi.
Pa trebala je onda ta jadna ekipa Levskog i prošle sezone biti za klasu bolja od ostalih, a ne da strepe do zadnjeg kola hoće li uopšte igrati Evropu. Ta priča da su prodali pola ekipe je ubleha. Oni jesu prodali, ali itekako su se i pojačali. Očigledno nisi pratio dešavanja u tom klubu te promjenu kompletnog kadra, krenuvši od predsjednika pa dalje.
Arteta wrote:Nije ni Suljic vise mlad jer nece moci u sledecem ciklusu igrati za mladu reprezentaciju.
Mladi su samo oni igraci sto im Jovic ne daje nikad priliku da igraju.
Sarajevo već dvije godine ima dva igrača koji su standardni u prvom timu. Imalo ih je i više, ali se iskristalisala situacija na ovu dvojicu (sad se vjerovatno pitaš koji je drugi, al' kad lupetaš, saznaj sam). Ubrzo će doći još njih nekoliko, pa ćemo vidjeti šta će biti sa njima. Imati više mlađih igrača u prvoj ekipi, a ostvarivati rezultat je iluzija.
Arteta wrote:Svi smo vidjeli kako je momak iz Zete od 16 godina razbacao odbranu Sarajevu u vise navrata.
Ne nismo vidjeli,ocito ti gledas nekim drugim ocima.
Ne znam sto koji onda djavo gledas Sarajevo,idi gledaj po evropi olimpiĆ,rudar,leotar i trazi mlade talente,okani se Sarajeva.
Toliki animozitet prema Sarajevu a opet si nasao da gledas utakmicu za zetom,ne kontam razlog. Na otoku pa gledaj svoje talente
Arteta wrote:To nije nikakvo mjerilo,ta jadna ekipa Levskog je za klasu bolja od vecine klubova u toj njihovoj ligi.
Pa trebala je onda ta jadna ekipa Levskog i prošle sezone biti za klasu bolja od ostalih, a ne da strepe do zadnjeg kola hoće li uopšte igrati Evropu. Ta priča da su prodali pola ekipe je ubleha. Oni jesu prodali, ali itekako su se i pojačali. Očigledno nisi pratio dešavanja u tom klubu te promjenu kompletnog kadra, krenuvši od predsjednika pa dalje.
Nisi dodao da su im najbolji igraci otisli,a sad guglaj koji su to igraci i uporedi ih sa njihovim zamjenama.
pOZz wrote:
Sarajevo već dvije godine ima dva igrača koji su standardni u prvom timu. Imalo ih je i više, ali se iskristalisala situacija na ovu dvojicu (sad se vjerovatno pitaš koji je drugi, al' kad lupetaš, saznaj sam). Ubrzo će doći još njih nekoliko, pa ćemo vidjeti šta će biti sa njima. Imati više mlađih igrača u prvoj ekipi, a ostvarivati rezultat je iluzija.
Vjerovatno mislis na Dupovca.
Opet cu ponoviti da Dupovac i Suljic nisu mladi.
Bilo je jos nekoliko mladih igraca ali ih je Jovic otjerao.
Ali to je sve opet bilo sitno,a ove sezone da ne govorim.
LSD wrote:Jbg, nismo izdržali ni 5 kola, a odmah su sranja pocela , tako da je vracanje zabrane sasvim logicna stvar.
Druga je stvar što nekima smeta svaka odluka "nenormalnog komiteta", pa tako i ova.
Po meni ovo nije dobra odluka... s druge strane, komitet je pod velikim pritiskom senzacionalističkih medija koji traže zabrane a da prethodno nisu razmotrili problematiku.
Incidenti van stadiona bi trebali biti u nadležnosti policije... onakvih dešavanja je bilo i u okruženju, čini mi se navijači Zvezde da su bili u nekoj masovnoj tuči, pa niko ne poziva na zabrane.
Arteta wrote:
Vjerovatno mislis na Dupovca.
Opet cu ponoviti da Dupovac i Suljic nisu mladi.
Bilo je jos nekoliko mladih igraca ali ih je Jovic otjerao.
Ali to je sve opet bilo sitno,a ove sezone da ne govorim.
Mislim da stvari gledas povrsno. Klub je danas u takvoj situaciji da se zbog nedostatka kvalitetnih mladih igraca (a cemu je opet uzrok nedostatak kvalitetnih trenera i skola fudbala) ne moze na iste osloniti. Sarajevo je to pokusalo u nekoliko navrata. Prvi put sa generacijom u kojoj su igrali Skoro, Haskic, Mahmutovic, Berberovic, Alaim i tada to nije uspjelo. Klub je biljezio lose razultate a pulika nije imala strpljenja. Danasnja uprava FKS itekako radi na popularizaciji skole fudbala i dovodenju mladih igraca. Primjer je golman Abdihodzic. Svaka uprava je svjesna da je skola fudbala bitna iz vise razloga ali necu sada o tome.
Drugo, ko kaze da se moraju forsirati mladi igraci po svaku cijenu? Ko je taj ko ce prihvatiti to? Pa otimaju nam igrace sa 15-16 godina jer nema nacina da ih se zadrzi. Fudbal je globalizovan i za male zemlje kao BiH nemoguce je zadrzati klinca kojeg pokupi neki evropski klub ili cak i Vojvodina (primjer Stevanovic).
strong69 wrote:
Mislim da stvari gledas povrsno. Klub je danas u takvoj situaciji da se zbog nedostatka kvalitetnih mladih igraca (a cemu je opet uzrok nedostatak kvalitetnih trenera i skola fudbala) ne moze na iste osloniti. Sarajevo je to pokusalo u nekoliko navrata. Prvi put sa generacijom u kojoj su igrali Skoro, Haskic, Mahmutovic, Berberovic, Alaim i tada to nije uspjelo. Klub je biljezio lose razultate a pulika nije imala strpljenja. Danasnja uprava FKS itekako radi na popularizaciji skole fudbala i dovodenju mladih igraca. Primjer je golman Abdihodzic. Svaka uprava je svjesna da je skola fudbala bitna iz vise razloga ali necu sada o tome.
Slazem se da je skola fudbala u Sarajeva trenutno losa,ali zato treba dovoditi mlade igrace koji su standardni u svojim klubovima.
Da li iz klubova kao sto je Travnik ili iz nekih klubova iz druge lige.
Istog sam misljenja i za Sarajevo i za Zeljeznicar.
strong69 wrote:
Drugo, ko kaze da se moraju forsirati mladi igraci po svaku cijenu? Ko je taj ko ce prihvatiti to? Pa otimaju nam igrace sa 15-16 godina jer nema nacina da ih se zadrzi. Fudbal je globalizovan i za male zemlje kao BiH nemoguce je zadrzati klinca kojeg pokupi neki evropski klub ili cak i Vojvodina (primjer Stevanovic).
Ako je talenat potpisati dobar ugovor sa njim kad napuni 16 godina.
Ako se pokaze kao igrac koji moze dobro odraditi posao u Sarajevu onda ga prodati za dobre pare.
Tako se danas finansiraju klubovi u rangu Sarajeva i zeljeznicara
Da li si primijetio koliko im je igraca otislo ukljucujuci i Tony Calva njihovog najboljeg igraca prosle sezone?
Inace daleko skuplji od ostalih igraca Levskog.
Last edited by Arteta on 18/09/2012 11:19, edited 1 time in total.
Hmm, ti polovnjaci su dobri kada si kokuz a treba ti brzo neki rezultat I Amar se oslanjao na takve kad se tek vratio u Želju... čak je i titulu osvojio sa njima Sumnjam da Jović to može ponoviti.
Ali takvi imaju ograničen rok trajanja i ne možeš zaraditi od njih.
ultima_palabra wrote:Hmm, ti polovnjaci su dobri kada si kokuz a treba ti brzo neki rezultat I Amar se oslanjao na takve kad se tek vratio u Želju... čak je i titulu osvojio sa njima Sumnjam da Jović to može ponoviti.
Polovnjaak i danas ima u Zeljeznicaru,samo domacih.
Arteta wrote:Da li si primijetio koliko im je igraca otislo ukljucujuci i Tony Calva njihovog najboljeg igraca prosle sezone?
ultima_palabra wrote:Hmm, ti polovnjaci su dobri kada si kokuz a treba ti brzo neki rezultat I Amar se oslanjao na takve kad se tek vratio u Želju... čak je i titulu osvojio sa njima Sumnjam da Jović to može ponoviti.
Polovnjaak i danas ima u Zeljeznicaru,samo domacih.
Pa citava nam je liga polovna, ne ocekujes valjda da u timovima nema polovnjaka? Koliko para toliko i muzike ...
Arteta wrote:Da li si primijetio koliko im je igraca otislo ukljucujuci i Tony Calva njihovog najboljeg igraca prosle sezone?