Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

foton

#22976 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by foton »

uglavnomja wrote: 11/11/2021 11:53
svi dokazi ukazuju da su romi, tj. ljubo krivi za smrt momka, ne direktno kombijem nego poslije toga sipkom
OK ako je tako, zasto im NIJE suđeno za taj prekršaj? Nazvaćeš to suđenje cirkusom?
uglavnomja wrote: 11/11/2021 11:53 dalje, ko god je spomenuo dzenana (I alisu) u kriminalnom kontekstu je "murizovac" - trazili su nasilu motiv za ubistvo u kriminalnom miljeu, tipa mozda je dilao drogu, mozda ovo mozda ono ...
Ne, upravo suprotno. Pokretač ove teme je to svojevremeno potencirao.
uglavnomja wrote: 11/11/2021 11:53 za nerasvjetljavanje slucaja su najzasluzniji ifet i muriz, direktnim uticajem na oslobadjanje roma
Romi, kako ih zoveš, nisu bili ni optuženi za zločin koji se desio. Znači čak i da su imali uticaj na oslobađajuću presudu (s kojom se ti npr slažeš jer i sama tvrdiš da Dženan NIJE stradao u saobraćajnoj nesreći), ti ljudi bi bili osuđeni za nešto što NISU UČINILI i time ponizili žrtvu. Je li takav pravosudni sistem želimo?

Nego tražiš li odgovornost i nadoknadu za štetu nastalu cirkus optužnicom za saobraćajnu?
bitangeIprinceze

#22977 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

GAU8 wrote: 11/11/2021 10:55
klix wrote: 11/11/2021 05:45

A na protestima sve manje i manje ljudi. Zadnji put su dovlačili narod iz drugih gradova, pa ih je bilo svega nekoliko hiljada.
U BiH odavno skoro pa nema građana. Ostale su uglavnom još razne interesne skupine... koje protestvuju kada njihovi interesi nalažu...
Ja kako god sagledam ti si uvijek na protestima. Al onima koji tebi interesno odgovaraju. Ne može te niko spriječiti.
GAU8

#22978 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

bitangeIprinceze wrote: 11/11/2021 14:11
GAU8 wrote: 11/11/2021 10:55

U BiH odavno skoro pa nema građana. Ostale su uglavnom još razne interesne skupine... koje protestvuju kada njihovi interesi nalažu...
Ja kako god sagledam ti si uvijek na protestima. Al onima koji tebi interesno odgovaraju. Ne može te niko spriječiti.
Ja sam svoje odprotestvovao.
bitangeIprinceze

#22979 Re: Slučaj Dženan Memić

GAU8 wrote: 11/11/2021 14:20
bitangeIprinceze wrote: 11/11/2021 14:11
Kada?
GAU8

#22980 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

bitangeIprinceze wrote: 11/11/2021 14:22
GAU8 wrote: 11/11/2021 14:20

Kada?
Uvijek, od Denisa Mrnjavca, pa nadalje... Kada sam vidio da raja vise voli piti kafe kontam njima je dobro, i zato necu ni ja vise...
bitangeIprinceze

#22981 Re: Slučaj Dženan Memić

GAU8 wrote: 11/11/2021 14:26
Kada?
Uvijek, od Denisa Mrnjavca, pa nadalje... Kada sam vidio da raja vise voli piti kafe kontam njima je dobro, i zato necu ni ja vise...
Eto vidiš kako te masa povlači u pogrešno. Fula al totalna
preselio na ahiret

#22982 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

GAU8 wrote: 11/11/2021 14:26
Kada?
pa da raja jede govna znaci i ti bi?nemoj bit povodljiv budi svoj i prati sebe.
GAU8

#22983 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by GAU8 »

Ocito niste skontali sta sam napisao... vas dvoje (ili jedno..) @bitangeIprinceze @preselio na ahiret

Nevermind
bitangeIprinceze

#22984 Re: Slučaj Dženan Memić

Zar si ti @GAU8 neshvatljiv? Pa pričaj bate da te ceo svet razume.
uglavnomja

#22985 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

GAU8 wrote: 11/11/2021 15:58 Ocito niste skontali sta sam napisao... vas dvoje (ili jedno..) @bitangeIprinceze @preselio na ahiret

Nevermind
konta on sve sta raja pise, ali mu je zadatak da se pravi mutav i glupav, da spimuje, trola, razvlaci, ... sa svim svojim nickovima
krajnji cilj da otjera ljude sa teme
vidis da ova dva dolaze uvijek u paru, nastavljaju se jedan na drugog, a nikad ne komentarisu samog sebe sa drugim nickom :D

i naravno da vrijedja jer je administracija rekla davno laku noc ovoj temi
preselio na ahiret

#22986 Re: Slučaj Dženan Memić

GAU8 wrote: 11/11/2021 15:58 Ocito niste skontali sta sam napisao... vas dvoje (ili jedno..) @bitangeIprinceze @preselio na ahiret

Nevermind
bitno je da te tvoji kontaju
ArmandiHose

#22987 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Neko me prozva i šuknu mi:

"Mescini da je tebi kao malom Ifet palio cvoke i istraumatizirao te, koliko o njemu pises. Mescini".

Slabo ti se čini: meni Ifet nije palio cvoke, niti bih dozvolio, niti moze, niti bi on to htio, niti zelio, Ifet je jedan gospodin, jako obrazovan intelektualac, odlican advokat (skoro oslobodio onog Aleševića koga su "spuštenih hlača" uhvatili i optužili zbog onog slučaja "potkivanja", za tužilaštvo bio jasan i jednostavan slučaj) ali kvaran, mada su svi advokati po default-u, "fabrickom podesavanju" pomalo kvarni, njemu posebno zamjeram kao advokatu, "javnom djelatniku", to sto je eticki odavno izasao izvan svoje profesije i profesionalne odgovornosti, zbog manipulacija tim jadnim roditeljima (Muriz i Davor) i javnoscu, neosnovanim i ostrašćenim javnim kampanjama, prijavljivanjima i javnim vrijeđanjima nedužnih ljudi, itd itd, sve zbog svoje advokatske karijere, čitaj bogaćenja na novim slucajevima jer sada bira predmete i zastupa samo one koji ga mogu debelo "astromomski" plaćati (mimo uobičajene advokatske tarife), a vjerujem da mu satnica za bilo kakav razgovor advokat - klijent nije ispod 200 eura.

Murizu ništa ne zamjeram, njega kao roditelja sažaljevam zbog svega. Dvaput je izgubio sina, prvi put kada je usmrćen i drugi put kada je propušteno da se otkrije i kazni počinitelj.

Smatram da "savjetnik" Ifet "igra prljavo" i da je on taj koji je nepotrebno ali smišljeno "pro bono - besplatno ali džaba") iskomplikovao ovaj predmet, smišljeno stvorio ovoliku maglu oko slučaja i nepotrebnu hakabuku, on je taj koji nam "razvlači pamet" godinama svojom manipulacijama, šupljom i ublehom, zato sam ga i titulisao tako:

Ifet, car magle, sultan šuplje, ajatolah ublehe!
zijancer

#22988 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

foton wrote: 11/11/2021 13:59
uglavnomja wrote: 11/11/2021 11:53
svi dokazi ukazuju da su romi, tj. ljubo krivi za smrt momka, ne direktno kombijem nego poslije toga sipkom
OK ako je tako, zasto im NIJE suđeno za taj prekršaj? Nazvaćeš to suđenje cirkusom?
Tek je vještak mašinske struke definitivno isključio štok kombija.
Tako da nisu ni bili fokusirani na mogućnost blažeg kontakta kombija sa pješacima, to nikada nije istraženo, kao ni šta je onda moglo udubiti štok. Da je to razjašnjeno slika bi danas bila puno jasnija, prvenstveno u pravnom i procesnom smislu. Svejedno što i dalje nema predmeta kojim je udaren, ali bi okolnosti bile preglednije.
bitangeIprinceze

#22989 Re: Slučaj Dženan Memić

ArmandiHose wrote: 10/11/2021 16:48 Odoh i ja sa ove teme. Navratim nekad iza 23.12. ili 30.12. kada bi trebao biti nastavak suđenja. Negdje sam pročitao da se suđenje nastavlja krajem decembra, a na internet stranici Suda BH i sudije Perića stoji da imaju ta dva datuma za suđenje. Biće zanimljivo, vjerujem da će nakon što odbrana efikasno unakrsno ispita Muriza biti svima nama jasno "ko to vodu na izvoru muti", posebno i dodatno ako nam se ukaže i konačno napisana presuda Vrhovnog suda.
?
:D
YouAreMyDestiny

#22990 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

uglavnomja wrote: 11/11/2021 16:21

Nevermind
konta on sve sta raja pise, ali mu je zadatak da se pravi mutav i glupav, da spimuje, trola, razvlaci, ... sa svim svojim nickovima
vidis da ova dva dolaze uvijek u paru, nastavljaju se jedan na drugog, a nikad ne komentarisu samog sebe sa drugim nickom :D

Ifetov potrčko.
Shvatio je Feraget, da se ljudi polako bude i da je sve više onih, koji vide, da je ovo ubleha.
bitangeIprinceze

#22991 Re: Slučaj Dženan Memić

zijancer wrote: 11/11/2021 16:32
foton wrote: 11/11/2021 13:59
Tako da nisu ni bili fokusirani na mogućnost blažeg kontakta kombija sa pješacima, to nikada nije istraženo, kao ni šta je onda moglo udubiti štok. Da je to razjašnjeno slika bi danas bila puno jasnija, prvenstveno u pravnom i procesnom smislu. Svejedno što i dalje nema predmeta kojim je udaren, ali bi okolnosti bile preglednije.
A čemu (je) služi-o Ševal Kovačević? On zna i sastav kestenova drveta iz velike aleje. Nisu ga valjda džabe pretresali.
bitangeIprinceze

#22992 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 11/11/2021 16:42

Ifetov potrčko.
Shvatio je Feraget, da se ljudi polako bude i da je sve više onih, koji vide, da je ovo ubleha.
Apsolutno je tako, sve ja ovo ubleha. I do sada i od sada. Ne zna se ko više ublehari. Al idemo dalje ;-) ...... kurve gOOnjati
preselio na ahiret

#22993 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 11/11/2021 16:42

Ifetov potrčko.
Nema vece ublehe od vas koji se nadate da ce mutapi proci nekaznjeno
bitangeIprinceze

#22994 Re: Slučaj Dženan Memić

Možda da se dupovcu sprca 20 god i bariću još jedno 10 god pa da dobro odrobijaju ono što su naplatili . A svakako je najbolje da se jebu između sebe. Ko jevreji. :lol:
YouAreMyDestiny

#22995 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Hajde, ne morate odgovarati odmah jedan iza drugog / poslije samog sebe. Prividno je ko celofan.
bitangeIprinceze

#22996 Re: Slučaj Dženan Memić

A hoćeš li nam ti objasniti kako treba?
ArmandiHose

#22997 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by ArmandiHose »

Za ove koji misle, priželjkuju, očekuju, da će optuženi biti oglašeni krivim i osuđeni na visoke kazne zatvora (neko pominje 10 godina robije, čak 20 tak), materijal za razmišljanje:

Ne morate se složiti sa mojom tvrdnjom, smatram jer tako kažu, tvrde svi ozbiljni pravnici eksperti (osim pravnika eksperata Ifeta i Ćazima, kao i Muriza koji za sebe tvrdi da je postao i stasao kao odličan pravnik uz Ifeta, bolji od većine kako javno izvali) da se ova optužnica nije trebala podići jer istraga, koja joj je prethodila, nikada nije uspješno okončana. Posebno kažu, nije se smjela ovakva optužnica ni potvrditi jer je ovakva optužnica, kako kažu svi pravnici eksperti (osim eksperata Ifeta i Ćazima, i Muriza), nepravilna jer ne sadrži potpun opis krivičnog djela koje se prikriva, niti dokaze da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi (nema dokaza za organizatora, niti o tome kakva je uloga i povezanost pojedinih članova takve grupe), niti dokaze za njihove umišljaje (svijest i volja) itd itd.

Podignuta je, sada se to vidi, zbog skrivenih motiva Bivše Glavne ubleharke Gordane da na taj način sačuva fotelju Glavne, kao i tadašnje politike konformizma (nezamjeranja) predsjednika Suda BiH Ranka prema kojem se takođe vodio disciplinski postupak i njegovih sudija, nezamjeranja Tužilaštvu i ostrašćenoj javnosti. Siguran sam da danas kada je VD Glavni Milanko, a predsjednik Suda BiH Ranko oslobođen tek u drugom stepenu odgovornosti, kada je pritisak konačno popustio, da ovakva optužnica ne bi bila podignuta, a eventualno podignuta ne bi bila potvrđena.

Za istinske pravnike eksperte (osim za pravnike eksperte Ifeta i Ćazima, i Muriza) optuženi će zbog nepravilne i nedokazive optužnice biti oslobođeni, nakon par godina suđenja.

Ukoliko bi se desilo neko čudo (filmsko) da ipak neko bude osuđen, zasigurno ne bi bio osuđen za organizirani kriminal. Osnovna djela nemaju visoke zaprijećene kazne u krivičnim zakonima, pa imajući u vidu da se radi o neosuđivanim licima:

Za istinske pravnike eksperte (osim za eksperte Ifeta i Ćazima, i Muriza) optuženi mogu dobiti, za njih u najgorem slučaju, uvjetne kazne.

Dakle, recimo optužena mlada majka Alisa za svoje osnovno krivično djelo (ne i za ulogu u nedokazivom organiziranom kriminalu) ako se ipak oglasi krivim, može dobiti neku simboličnu uvjetnu osudu zbog svih "olakšavajućih okolnosti" (nekažnjavana, majka tek rođenog djeteta, protek vremena, pogođenost djelom jer je i sama bila povrijeđena, itd itd)....
preselio na ahiret

#22998 Re: Slučaj Dženan Memić

klix wrote: 11/11/2021 17:00 Hajde, ne morate odgovarati odmah jedan iza drugog / poslije samog sebe. Prividno je ko celofan.
hoces u 1000 se kladit da nismo ista osoba,milja meni milja njemu?
bitangeIprinceze

#22999 Re: Slučaj Dženan Memić

Na godišnjem odmoru nema materijala za razmišljanje!
zijancer

#23000 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

bitangeIprinceze wrote: 11/11/2021 16:43
zijancer wrote: 11/11/2021 16:32

A čemu (je) služi-o Ševal Kovačević? On zna i sastav kestenova drveta iz velike aleje. Nisu ga valjda džabe pretresali.
On je vještak saobraćajke struke? Mislim da je njegov zadatak bio da na osnovu raspoloživih podataka (vrsta vozila, krhotine, položaj dzenanovog tijela, iskaz ljube, vasvije i alise o tome kako su se kretali) pokuša sklopiti model naleta vozila na pješake.

Međutim u ovom slučaju daleko je preciznije (iako ne sasvim precizno, još uvijek ostaje mogućnost nekog suludog položaja tijela u kojem su noge ostale van gabarita kombija) ono na šta su ukazivali zaključci ljekara - odsustvo povreda na donjem dijelu tijela u kontrastu sa ranom na glavi. Okej, to predstavlja ozbiljnu smjernicu za istragu.
Ali najpreciznije je ipak ono sto je izračunao vještak masinske struke - jačinu sile koja je djelovala na štok, i time u potpunosti iz price isključio ljudsko tijelo.
Locked