onda mi moramo podrzavat izrael jer Srbi podrzavaju suprotnu stranu....koja retardirana vrsta razmisljanja
Sirija vol. 2
- ioannes
#22976 Re: Sirija vol. 2
ako neki Srbi kritiziraju zlocinacku izraelsku politiku prema palestinskom narodu
onda mi moramo podrzavat izrael jer Srbi podrzavaju suprotnu stranu....koja retardirana vrsta razmisljanja
- asurbanipal
#22977 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Tamaminsomnia78 wrote:Tzipi Livni
Sočno štivo u kojem se između ostalog govori o nebeskom pomaganju između nebeskih naroda 1995. godine. i kako se izraelsko oružje našlo u rukama bosanskih Srba
Adam Garfinkle - Politics and Society in Modern Israel: Myths and Realities,

- fosna2014
#22978 Re: Sirija vol. 2
#Syrian Reporter says reports #ISIS recaptured Castle is False.
- fosna2014
#22979 Re: Sirija vol. 2
#DeirEzzor: Heavy clashes in Jafra village between #SAA and #IS fighters. #SyAAF warplanes bombing the area also. #Sy
- fosna2014
#22980 Re: Sirija vol. 2
#Hasakah: Heavy clashes between #IS and #SDF on the outskirts of Mount Abdul Al-Aziz. #Sy #TwitterKurds
-
zrakomlat
#22981 Re: Sirija vol. 2
A Sisija?sarajevoxxxx wrote:Naravno da ne, to su gluposti.Da Allah dragi da svim zemljama, zemljama zaljeva i sbim drugim sigurnost i mir. To je jedna od najvećih božjih blagodati. Sirijski narod mislim da niti jednog trenutka nije želio rat i razaranje. Naprotiv! Od početka je narod govorio da se sprema veliko nasilje ako se režim ne zaustavi. Režim i oni koi su ga u martu 2011. podržavali bili su mišljenja da ne treba strana vojna intervencija, da ne treba novi Irak. Da se radi o manjim grupama da je situacija pod kontrolom itd. Dakle, svjesno su lagali i svjesno su zavrnuli rukave i krenuli klati sirijsku djecu i žene barel-bombama i drugim teškim oruzjem. Misliš da nisu znali da će morati pobiti stotine hiljada ljudi?Kikibombona wrote:salik79 wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
Da li smatras da Tanija silom treba srusiti jer ga narod nije izabrao?
Ta njihova opravdanja su bila puko kupovanje vremena i režimskim ubicama su samo poslužila da se maksimalno puste u strašni posao razaranja Sirije i klanje i ubijanje Sirijaca.
Ipak je međunarodna zajednica trebala i morala reagirati. Ovi sastanci Rusa i Amera mogli su se desiti i u martu 2011.
Ljudi su zli a muslimani današnji su duboko duboko potonuli mnogo prije marta 2011. Sve ovo je rezultat muslimanskog mentaliteta. Zavjera kojom danas mašu je jadni izgovor za djela njihovih ruku.
Iz Egipta, ne onog CC-ja iz Santa Barbare
-
zrakomlat
#22982 Re: Sirija vol. 2
Vala bašioannes wrote:ako neki Srbi kritiziraju zlocinacku izraelsku politiku prema palestinskom narodu
- asurbanipal
#22983 Re: Sirija vol. 2
zrakomlat wrote:sarajevoxxxx wrote: Naravno da ne, to su gluposti.Da Allah dragi da svim zemljama, zemljama zaljeva i sbim drugim sigurnost i mir. To je jedna od najvećih božjih blagodati. Sirijski narod mislim da niti jednog trenutka nije želio rat i razaranje. Naprotiv! Od početka je narod govorio da se sprema veliko nasilje ako se režim ne zaustavi. Režim i oni koi su ga u martu 2011. podržavali bili su mišljenja da ne treba strana vojna intervencija, da ne treba novi Irak. Da se radi o manjim grupama da je situacija pod kontrolom itd. Dakle, svjesno su lagali i svjesno su zavrnuli rukave i krenuli klati sirijsku djecu i žene barel-bombama i drugim teškim oruzjem. Misliš da nisu znali da će morati pobiti stotine hiljada ljudi?
Ta njihova opravdanja su bila puko kupovanje vremena i režimskim ubicama su samo poslužila da se maksimalno puste u strašni posao razaranja Sirije i klanje i ubijanje Sirijaca.
Ipak je međunarodna zajednica trebala i morala reagirati. Ovi sastanci Rusa i Amera mogli su se desiti i u martu 2011.
Ljudi su zli a muslimani današnji su duboko duboko potonuli mnogo prije marta 2011. Sve ovo je rezultat muslimanskog mentaliteta. Zavjera kojom danas mašu je jadni izgovor za djela njihovih ruku.
A Sisija?
Iz Egipta, ne onog CC-ja iz Santa Barbare

- Kareem Abdul
#22984 Re: Sirija vol. 2
Bernard H. Levy je svojedobno izjavio da je Izraelska vojska najdemokratskija i najhumanija vojska na svijetu. To ga barem po mojoj računici čini cionistom.ifas wrote:Pa rekao je salik, savjesni jevreji, ne ekstremni cionisti i njihovi francusko tuzlanski dupeuvlakaci.insomnia78 wrote:Nisam, samo si ti bio rodjen i pokupio si svu pamet svijeta direktno sa izvora u Teheranu
A dokaz, bice dokaz
Cekam da Tzipi Livni skenira peti primjerak uplatnice
PS: za objavljivanje tih slika i sirenje istine upravo su najzasluznija, pazi cuda, dva jevreja
Ron Haviv i Bernard H. L.
- Co0l
#22985 Re: Sirija vol. 2
Pa jesu suvereni u vecini kvartova u Damasku,sto jest-jest_BataZiv_0809 wrote:Palmira vracena pod kontrolu suverene i medjunarodno priznate Sirijske Arapske Republike
-
sarajevoxxxx
#22986 Re: Sirija vol. 2
Enab Baladi: Šiitske milicije se povukle iz južne okoline Haleba. Linije preuzeli lokalni vojnici
Navodno Asadovi vojnici tražili pomoć u ofanzivi u Tedmuru
http://www.enabbaladi.org/archives/70983
Navodno Asadovi vojnici tražili pomoć u ofanzivi u Tedmuru
http://www.enabbaladi.org/archives/70983
- walter kurtz
#22987 Re: Sirija vol. 2
Avetinho dominira
Step news agency
Step news agency
- Čitalac
#22988 Re: Sirija vol. 2
Isilovci se na društvenim mrežama sprdaju sa Nusrom.

Shuhada alyarmouk took over Sahm Joulan with one pickup, one Bmp and one tank. Lol

- fosna2014
#22989 Re: Sirija vol. 2
Ovo oko Palmire lici sve na MadMax artiljeriju. 
-
Juliuscezar
#22990 Re: Sirija vol. 2
Nadam se da pri povlacenju ISIlovci nece minirati ili unistit ono sto je ostalo od drevne Palmire .
- Krokodajl
#22991 Re: Sirija vol. 2
@savo.
Život, pa tako ni ovaj rat nisu crni i bijeli, ti kažeš da ja podržavam fašistu i krvoločnika Assada, dobro.
Ja živim za dan kad će Assad izaći pred lice pravde i odgovarati za sva zlodjela koja je učinio protiv svog vlastitog naroda, on je diktator on je zločinac i ja sam ubjeđen da će do tranzicije vlasti doći i doći će, ali o tome će se odlučiti za zelenim stolom a ne na čaršafima Kafr Nabela.
To čiji je babo jači i čiji je skup veći ostavi za mahalske priče, činjenica je da imamo dvije Sirije i činjenica je da je ona SAA Sirija brojnija.
Možžeš lagati druge, možeš lagati i sebe ali mene lagati ne možeš, barem ne u ovom svijetu tehnologije kad jednim klikom možeš otići na bilo koji kraj svijeta pa tako i u bilo koju zabit Sirije.
SAA =/= Assad, većina stanovnika Sirije, pa tako i onih koji žive pod Assadom NE ŽELE Assada, ali isto tako velika većina stanovnika Sirije NIJE spremna mjenjati kakvu takvu buudćnost i viziju koju imaju pod SAA za neizvjesnost koju im nudi FSA.
Narod NIKO ne može pobjediti, i narod NIKAD neće biti pobjeđen, kada se desi NAROD nema te sile koja može zaustaviti promjene, Čaušesku, Poljski režim, Pol Pot, Baltičke zemlje...
Kada se narod desi onda vlast pada bez ispaljenog metka, kao što je Assad na vlast došao tako, da je narod bio protiv Assada on ne bi dočekao večeru živ. Kakvi Rusi kakvi Iranci, da je Sirijski narod uistinu želio smijeniti Assada on bi bio Allahrahmetelje evo peta godina, Amerikanci nisu mogli spasiti Južni Vijetnam jer se desio narod u vidu Viet Konga, ako misliš da je šaka Libanonaca, napaćenih Hazara i 200 aviona dovoljno da spasi diktatora u zemlji od 23 miliona stanovnika onda imaš nekih problema sa precpecijom stvarnošću.
SAA ima više vojnika nego sve ostale pobunjeničke frakcije zajedno, SVI pripadnici SAA su SIRIJSKI državljani, to da li su oni sposobni da nešto odbrane ili ne odbrane je druga stvar.
Assad će otići to zapamti, ali nećete gledat nabijanje na kolac kao u Libiji, nego dogovor Sirijskih patriota, i sa jedne i sa druge strane.
Život, pa tako ni ovaj rat nisu crni i bijeli, ti kažeš da ja podržavam fašistu i krvoločnika Assada, dobro.
Ja živim za dan kad će Assad izaći pred lice pravde i odgovarati za sva zlodjela koja je učinio protiv svog vlastitog naroda, on je diktator on je zločinac i ja sam ubjeđen da će do tranzicije vlasti doći i doći će, ali o tome će se odlučiti za zelenim stolom a ne na čaršafima Kafr Nabela.
To čiji je babo jači i čiji je skup veći ostavi za mahalske priče, činjenica je da imamo dvije Sirije i činjenica je da je ona SAA Sirija brojnija.
Možžeš lagati druge, možeš lagati i sebe ali mene lagati ne možeš, barem ne u ovom svijetu tehnologije kad jednim klikom možeš otići na bilo koji kraj svijeta pa tako i u bilo koju zabit Sirije.
SAA =/= Assad, većina stanovnika Sirije, pa tako i onih koji žive pod Assadom NE ŽELE Assada, ali isto tako velika većina stanovnika Sirije NIJE spremna mjenjati kakvu takvu buudćnost i viziju koju imaju pod SAA za neizvjesnost koju im nudi FSA.
Narod NIKO ne može pobjediti, i narod NIKAD neće biti pobjeđen, kada se desi NAROD nema te sile koja može zaustaviti promjene, Čaušesku, Poljski režim, Pol Pot, Baltičke zemlje...
Kada se narod desi onda vlast pada bez ispaljenog metka, kao što je Assad na vlast došao tako, da je narod bio protiv Assada on ne bi dočekao večeru živ. Kakvi Rusi kakvi Iranci, da je Sirijski narod uistinu želio smijeniti Assada on bi bio Allahrahmetelje evo peta godina, Amerikanci nisu mogli spasiti Južni Vijetnam jer se desio narod u vidu Viet Konga, ako misliš da je šaka Libanonaca, napaćenih Hazara i 200 aviona dovoljno da spasi diktatora u zemlji od 23 miliona stanovnika onda imaš nekih problema sa precpecijom stvarnošću.
SAA ima više vojnika nego sve ostale pobunjeničke frakcije zajedno, SVI pripadnici SAA su SIRIJSKI državljani, to da li su oni sposobni da nešto odbrane ili ne odbrane je druga stvar.
Assad će otići to zapamti, ali nećete gledat nabijanje na kolac kao u Libiji, nego dogovor Sirijskih patriota, i sa jedne i sa druge strane.
- DuckZz
#22993 Re: Sirija vol. 2
Kako stvari stoje.
Grad "Jarabulus" bi mogao uskoro biti pod kontrolom pobunjenika.
Ne kažem, lažem itd, ali........nezz šta da kažem a da se ne zajebem.

- Kikibombona
#22994 Re: Sirija vol. 2
Veoma dobro sroceno.DuckZz wrote:Kako stvari stoje.
- DuckZz
#22995 Re: Sirija vol. 2
Samo ja mogu nešto napisat, sebe diskreditirat, ponovo se vratit na prvi dio, i diskreditirat drugi dio u isto vrijeme.
I sve to upakovano opet stavit pod upitnik.
Bit će svega uskoro
I sve to upakovano opet stavit pod upitnik.
Bit će svega uskoro
- Kikibombona
#22996 Re: Sirija vol. 2
Pobunjenici u Jarabulus mogu jedino iz pravca Turske, uz pomoc turskih komandosa... Pobunjenicki polozaji su trenutno udaljeni oko 100 kilometara od Jarabulusa.
Idlib danas, glavni grad Al Nusre

Dzihadisti nastavljaju granatirati Sejh Maksud. Troje mrtvih i devet ranjenih.
https://pbs.twimg.com/media/Cea8OwSWwAAmoeR.jpg
https://pbs.twimg.com/media/Cea8O8HWsAAph8S.jpg
https://pbs.twimg.com/media/Cea_wgRWAAI70Rv.jpg
Razlika izmedju dzihadista i Asada je ta sto Asad ima vise oruzja. Nista vise. Stavise, dzihadisti su 100 puta gori od Asad.
Idlib danas, glavni grad Al Nusre

Dzihadisti nastavljaju granatirati Sejh Maksud. Troje mrtvih i devet ranjenih.
https://pbs.twimg.com/media/Cea8OwSWwAAmoeR.jpg
https://pbs.twimg.com/media/Cea8O8HWsAAph8S.jpg
https://pbs.twimg.com/media/Cea_wgRWAAI70Rv.jpg
Razlika izmedju dzihadista i Asada je ta sto Asad ima vise oruzja. Nista vise. Stavise, dzihadisti su 100 puta gori od Asad.
-
republikauzicka
#22997 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Co'ek bi rek'o da su brigade iranaca i hezbolaha bili po Bosni
Samo vi pusite u jedra djikanskoj prici
- insomnia78
#22998 Re: Sirija vol. 2
Ma ne spori to nikorepublikauzicka wrote:insomnia78 wrote:Co'ek bi rek'o da su brigade iranaca i hezbolaha bili po Bosni
Samo vi pusite u jedra djikanskoj prici![]()
![]()
Hiljadu puta smo na forumu "raspravljali" o konkretnoj pomoci Irana i Pakistana ali se pricama stvara takva atmosfera da covjek zamislja hiljade boraca Hezbollaha i IRGC-a
Naravno nista od toga ne bi bilo ostvarivo bez "amina" Amerike
-
sumirprimus
#22999 Re: Sirija vol. 2
Pa.dobro shvati ih..vrse diplomatsko forumsku ofenzivu....drugovi sufije... 
- walter kurtz
#23000 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote: