Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Kemal Malovčić

#22951 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

PAPE HVALA TI!
Kinaski

#22952 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kinaski »

Taman krene repki , svima godra , vlada pozitivna atmosfera ko na pijanki sa puno kuraffa I onda dodje jedan strucnjak , partibrejker. Pocne pricu crnju najcrnju o mentalitetu , o ambicijama kako toboze trebamo bit bolji.... Satro na hedonizmu :grin: djes hedonist
Kemal Malovčić

#22953 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

Kinaski wrote:Taman krene repki , svima godra , vlada pozitivna atmosfera ko na pijanki sa puno kuraffa I onda dodje jedan strucnjak , partibrejker. Pocne pricu crnju najcrnju o mentalitetu , o ambicijama kako toboze trebamo bit bolji.... Satro na hedonizmu :grin: djes hedonist
drogaš masni
DonVito

#22954 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

Kemal Malovčić wrote:PAPE HVALA TI!
:thumbup:

Nema na cemu. :mrgreen:
Edin H.

#22955 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Bošnjo ima u krvi taj gen podaničkog mentaliteta koji mu ne dozvoljava da teži ka boljem i naprednijem nego se zadovoljava onim šta ima pri čemu uopšte ne pomišlja da možda može postići više od onoga što je trenutno postigao. Kad ga pitaš kakva je plata, odgovara da je redovna, kad ga pitaš o reprezentaciji kaže da meljemo sve pred sobom i da smo najbolji na svijetu. Ne da reć da možda može bolje. Odmah si heretik u njegovim očima. Zato smo tu gdje jesmo, u svemu. Zbog takvih likova koji su u većini. Koji ne znaju za bolje, nisu u stanju da učine nešto povodom toga, niti su svjesni da je to uopšte moguće. Zbog takvih kaskamo za kompletnim svijetom jedno stotinjak godina. Opravdano.

Pametnom savjet ne treba, budala ga neće shvatiti.
jeza u ledja

#22956 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by jeza u ledja »

Edin H. wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Bošnjo ima u krvi taj gen podaničkog mentaliteta koji mu ne dozvoljava da teži ka boljem i naprednijem nego se zadovoljava onim šta ima pri čemu uopšte ne pomišlja da možda može postići više od onoga što je trenutno postigao. Kad ga pitaš kakva je plata, odgovara da je redovna, kad ga pitaš o reprezentaciji kaže da meljemo sve pred sobom i da smo najbolji na svijetu. Ne da reć da možda može bolje. Odmah si heretik u njegovim očima. Zato smo tu gdje jesmo, u svemu. Zbog takvih likova koji su u većini. Koji ne znaju za bolje, nisu u stanju da učine nešto povodom toga, niti su svjesni da je to uopšte moguće. Zbog takvih kaskamo za kompletnim svijetom jedno stotinjak godina. Opravdano.

Post nidje veze i utemeljen ni na cemu, jedino sto objasnjava je crvckov kompleks od naroda kojem pripada koji mu stvara potrebu da bude arogantan, valjda misleci da na taj nacin sebe izdvaja iz sredine o kojoj on ima iskrivljeno misljenje. Vjerovatno zato ima toliku potrebu da se razlikuje od vecine, pa makar pisao nebuloze.
USAblues

#22957 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by USAblues »

Cvrckovo cjenjeno misljenje nije daleko od istine....(mada nije tema) ....ovaj video ide nekako uz Cvrckov post...!!!

Cvracak kaze....." nego se zadovoljava onim šta ima ....." ima tu i skromnosti Cvracak, jedna vrjeda vrlina....al' ponekad imam osjecaj da sve znamo i ne samo da sve znamo nego i NAJBOLJE znamo i radimo....

http://www.youtube.com/watch?v=f797eI3p ... r_embedded#! :lol: :lol: :lol:

Safetu i Zmajevima sretno...ubjedjen sam da idemo u Brazil i da cemo daleko dogurati...drugo kolo 100% !!! :bih: :bih:
cvrčak_na_hedonizmu

#22958 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

@ jež na braniku otadžbine amerike,

prvo da definišemo nebulozu. Nebuloza je kada neko prati, analizira i vjeruje u američki dvopartijski sistem. Lik koji brani na svim mogućim temama amerikance ( pri čemu očito poznaje materiju o kojoj piše ) meni spočitava pripadnost/kompleks pripadanja nekom narodu. Bezobrazno primjetiću :D ( da se razumijemo, nemam ništa protiv amera, imam protiv njihovog političkog sistema i ekonomije ).

No to nije tema današnje emisije. Ono što sam napisao je presjek klasičnog Bošnje. Tu smo gdje jesmo, jer smo takvi u skoro svim segmentima života. Može se neko slagati ili ne, tako je. Primjera je masa, jasnih svima ko hoće da pogleda oko sebe, razmisli i trezveno zaključi.

Tvoja replika je neki stari aferim, očito. Problem je što ovo nije USA tema pa ne znam što te toliko tangira. Nisam te valjda nagazio negdje :oops:

Moj post ima veze sa temom u nekom širem smislu ( ako nisi shvatio poAntu, nije do mene ), tvoj spada u neki lični obračun. Loše ti ide, by the way :oops:
Kemal Malovčić

#22959 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

lol
Kinaski

#22960 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kinaski »

Na safetovu si temu dos'o da siris crnjak !! Mars odavLe :grin:

Dobar je cvrcak , ponekad dosadan. A to "ponekad" je sve frenkventnije :o:grin:
Kemal Malovčić

#22961 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kemal Malovčić »

naelaboriso se :lol:
phillie

#22962 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

udario jez na cvrchka (il obratno)....tuuuca tuuuca tuuuucaaaaa :D
luckylaka

#22963 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:@ jež na braniku otadžbine amerike,

prvo da definišemo nebulozu. Nebuloza je kada neko prati, analizira i vjeruje u američki dvopartijski sistem. Lik koji brani na svim mogućim temama amerikance ( pri čemu očito poznaje materiju o kojoj piše ) meni spočitava pripadnost/kompleks pripadanja nekom narodu. Bezobrazno primjetiću :D ( da se razumijemo, nemam ništa protiv amera, imam protiv njihovog političkog sistema i ekonomije ).

No to nije tema današnje emisije. Ono što sam napisao je presjek klasičnog Bošnje. Tu smo gdje jesmo, jer smo takvi u skoro svim segmentima života. Može se neko slagati ili ne, tako je. Primjera je masa, jasnih svima ko hoće da pogleda oko sebe, razmisli i trezveno zaključi.

Tvoja replika je neki stari aferim, očito. Problem je što ovo nije USA tema pa ne znam što te toliko tangira. Nisam te valjda nagazio negdje :oops:

Moj post ima veze sa temom u nekom širem smislu ( ako nisi shvatio poAntu, nije do mene ), tvoj spada u neki lični obračun. Loše ti ide, by the way :oops:
Onako realno post je nidze veze sa temom tj.sa selektorom,i poslije procitanog posta procitam jos jednom i kazem,,tesko je ovo Lucky za tebe,, :run:
forum_selektor

#22964 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by forum_selektor »

ovo je garant neki novinarcic klixa. stvarno frustracija tece iz njega
Edin H.

#22965 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

forum_selektor wrote:ovo je garant neki novinarcic klixa. stvarno frustracija tece iz njega
Elokventan frajer, a?

Ja stvarno ne znam sta je covjek pogresno rekao, sustina je da i kada ti ide dobro uocene greske treba ispravljati i teziti boljem.
Cinjenica jeste da meljemo slabije reprezentacije i to nije uopste lako postici. Ja sam recimo bio jako impresionairan vec zaboravljenom, prijateljskom u Velsu, s kojim su se prije Konjic & co mucili i odigrali samo dva - dva.
Sa jacima osim Grka se nismo odavno okusali, a sto smo prije igrali, tu smo uglavnom i fasovali.
Mozda je vrijeme da Susic insistira da cim se zavrse kvalifikacije zakaze utakmica sa nekim od zvjeri evropskog fudbala - neka vrsta reality checka, da se vidi gdje smo sada.
Da li niz pobjeda koje smo ostvarili znaci da treba da uvijek igra isti tim i da ne treba probati nove igrace na odredjenim pozicijama? Mislim da je to pogresno.
Sa negativne strane buducnost se ne cini blistava, s obzirom da ona tri mamlaza odlucise igrati za Svicu i Hrvatsku, Kolasinac ni tamo, ni vamo, pouke bi se morale izvuci i vidjeti sta se u buducnosti moze napraviti drugacije da privucemo igrace, od kojih po nekom defaultu ocekujemo da reprezentuju BiH. Znam da rade na ovim kampovima, ali mislim da bi se morao formirati tim koji bi pratio razvoj talentovanih igraca i sa nijma bio cijelo vrijeme u kontaktu, stvorio im neku vrstu obaveze.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22966 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

Kemal Malovčić wrote:
Kinaski wrote:Taman krene repki , svima godra , vlada pozitivna atmosfera ko na pijanki sa puno kuraffa I onda dodje jedan strucnjak , partibrejker. Pocne pricu crnju najcrnju o mentalitetu , o ambicijama kako toboze trebamo bit bolji.... Satro na hedonizmu :grin: djes hedonist
drogaš masni
oma ošišat treba
splend

#22967 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

prvo si ovako palamudio pola godine. pape te zajeb'o, razbili smo grke, nisu suta na gol imali do 93 minute.
miske uz dzeku najbolji na terenu :fazlija:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Nekima je teže ugurati cenat u glavu nego metar u guzicu.

Ako odigramo slično protiv Grčke u Zenici mi gubimo utakmicu. Zahirović :skoljka: Medunjanin :skoljka: Neki još prizivaju Misimovića u ekipi :skoljka:

Meni su se smijali kada sam govorio da od trojca Misimović, Pjanić i Medunjanin samo jedna može igrati. To se ispostavlja tačnim.

Dalje, Zukanović ima odigranu čak jednu cijelu utakmicu na mjestu štopera ( Alžir ne računam, vaterpolo a ne fudbal ). Nemoguće je zaključiti da li je kalibar za reprezentaciju. Očito je da bi to mogli otkriti u Zenici kao što smo otkrivali za Vranješa u Atini što je amaterski.

Zahirović na poziciji zadnjeg veznog je smiješan igrač, sakriva se iza igrača, šalje alibi pasove prvom do sebe, gubi se u prostoru, ispada i tako konstantno. Kvalitet taman da se bori za prvih 11 u Nalčiku. Medunjanin, nema komentar, grrozno.

Grčka ako uštopa Pjanića, a hoće, pitanje je kakva će biti distribucija lopti prema Džeki i Ibiševiću. Ovoliko prostora sigurno neće imati. Džeko bez upotrebljivih lopti ne može ništa. Sa upotrebljivim loptama je top 5 napadača svijeta. Ako Sušić taj problem pokuša riješiti gluho bilo sa Medunjaninom i/ili Misimovićem od preve minute nećemo daleko jer će nas Grčka pretrčati i nećemo imati veznog reda uopšte pa ćemo ( opet ) da nabijamo lopte prema napadačima.

Što smo eksperimentisali i isprobali, isprobavali smo, sad je gotovo.

Nisam optimista.

sad se okreces nekoj filozofiji, jer si skonto da se u fudbal ne razumijes. kani se i toga. kakav podanicki mentalitet, o cemu pricas. kakvoj teznji? da tezimo da budemo ispred njemacke :shock: pa samo ludjak moze nerealnim snovima da tezi, realan covjek zna da imaju neke granice i neki maksimum. jedva cekam svjetsko, pa da citam tvoje komentare, kako je pape kriv sto mozda necemo osvojiti zlato :-)

Infaze Studio

#22968 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

:oops: :oops:
(Inace ne citam ovo cvrkutanje vec odavno, ali nekad se zavuce u ove citate, pa se zajebem, ali ovo iznad je vrijedilo istog).
JoseMujica

#22969 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

Neki još prizivaju Misimovića u ekipi
samo ovo je za hrkljuša...napisati ovako sranje za našeg MVP-a (za one koji neznaju MVP stoji za Most Valuable Player ili najkorisniji igrač) kvalifikacija :-)

možemo mi mnoge igrače simapatisati ili ne, ali nam na kraju brojevi kažu realnu sliku o svakome, od koliko golova zabiju, koliko pasova, asistencija, presječenih lopti, uspješnih startova imaju, pa do toga koliko pretrči svaki igrač
Logovan

#22970 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

Nemoj Boga ti više pametovati. Dosta te je.... :run:
Baltazar_khan

#22971 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

ja ba, a miske najzaslužniji što smo pobijedili grke. poslao džeki dva fantastična centaršuta koja je edin pretvorio u pogotke.

al gledaj mu posta prije grčke, pa to je za plakat :lol:

imam osjećaj da lik jedva čeka neki kiks protiv slovačke pa da odmah poslije sudijskog zvižduka dođe ovdje da palamudi kilometarskim esejima i svojom peglativnom demagogijom :skoljka:
MOSALJOZE

#22972 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

Baltazar_khan wrote:ja ba, a miske najzaslužniji što smo pobijedili grke. poslao džeki dva fantastična centaršuta koja je edin pretvorio u pogotke.

al gledaj mu posta prije grčke, pa to je za plakat :lol:

imam osjećaj da lik jedva čeka neki kiks protiv slovačke pa da odmah poslije sudijskog zvižduka dođe ovdje da palamudi kilometarskim esejima i svojom peglativnom demagogijom :skoljka:
Da je samo on.Ima njih kamara,ali trenutni niz od 8-9 pobjeda ih zeza.
JoseMujica

#22973 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

hebe ih Pape ko sanske koze :lol: ne mogu više srat kako nas sudija hebe, plakat kako nam je malo falilo za pobjedu...proklinjat kako je fortuna kurva i ne mazi slabe :lol: :lol: :lol:

kad skontaš sve im je klasične luzerske šupljake izbio iz igre nije ni čudo što ga ne gotive . Hebemu, naučite više uživati u pobjedama jer Tito se vratio...ovog puta s loptom :D :bih: + Pape :thumbup:
shalla

#22974 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by shalla »

Da da, ima nas koji ustvari mrzimo Papeta i reprezentaciju i jedva čekamo da izgubimo da bismo došli da seremo na forumu :-)

Cvrčak nekad zastrani/ode u krajnost sa svojim postovima ali ne vidim šta je pogrešno u razmišljanju da se teži boljem? Ponoviću još jednom što je neko ovdje napisao, evo Bayern je ove godine pokorio i njemačku i evropu pa se ljudi opet pojačavaju. Ne znam šta je onda pogrešno u tome ako mi neki smatramo da POSTOJI bolje rješenje od Zahirovića na tom dmc-u ili Salihovića na lijevom beku. Prizivali smo mnogi ovdje tog Zukanovića da ga se proba i čovjek je hvala Bogu kvalitetom pokazao da se na njega može računati i on je odjednom sad svima prvi izbor za lijevog beka, čak i onima koji su ismijavali naše "kritikovanje" Papeta zbog nepozivanja istog. Ako je on pokazao da ima kvalitete za prvih XI, zašto ne probati naći bolja rješenja na DMC-u od slabog Zahirovića i (nažalost) starog Rahimića, zašto ne probati naći trećeg napadača koji će nam itekako trebati ili zašto ne probati naći boljeg stopera od Pandže i Šunjića ako je Vranješ povrijeđen na duže vrijeme?!?
Jel stvarno mislite da se trebamo zadovoljiti i reći "ovo je vrh, od ovog ne može bolje, ne treba nam više niko", ne znam vala, po meni je to nekako ili defetistički ili arogantno al eto, možda griješim...

Pape radi super posao, postali smo sila koje se mnogi plaše ali mislim da nam fali 2-3 igrača da od sile postanemo VELEsila :mrgreen: :bih:
fosil

#22975 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by fosil »

Ima nas svakakvih i jednih i drugih, ali je samo jedna istina. Ne moze se od vas do rijeci doci. :D :D
Locked