Fabregas je to sasjekao u startu rekavsi da ne zeli ici bilo gdje.skenderija04 wrote:U Barceloni koliko vidim prate Arsenal koji je zainteresovan za Rooneya. Riddle, ako mi vjerujes, ja sve vise vjerujem da je Thi samo zavjesa a da je moguci deal Cesc + Rooney. Sve ovo oko Alkantare pocinje da biva idiotski i smijesno.
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Riddle
#22951 Re: FC Barcelona
- skenderija04
#22952 Re: FC Barcelona
Dugo je ljeto a gospodja Semaan zeli nazad u Englesku. Prije 4 jula svakako nece biti nista zvanicno . Ja mislim da Je prelazni rok dovoljno dug da cemo se iznenaditi i to zestoko. Samo jedan veliki transfer mocnih klubova da se zarola lova i eto lavine.Riddle wrote:Fabregas je to sasjekao u startu rekavsi da ne zeli ici bilo gdje.skenderija04 wrote:U Barceloni koliko vidim prate Arsenal koji je zainteresovan za Rooneya. Riddle, ako mi vjerujes, ja sve vise vjerujem da je Thi samo zavjesa a da je moguci deal Cesc + Rooney. Sve ovo oko Alkantare pocinje da biva idiotski i smijesno.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22953 Re: FC Barcelona
puno bespotrebnih stv ari se vrti, a ne vidim da Barca traži pojačanje u zadnjj liniji.....ako ne popune odbranu truba su narednu sezonu...sama ova zadnja polusezona je bila nedobognikome
naravno imala su efekta i dešavanja oko Tita, ali in general odbrana im je nula bila
-
BadBoy
#22954 Re: FC Barcelona
Skenderija, ima li kakvih konkretnijih vijesti iz Barcinog tabora? Koliko vidim u Manchesteru je sve i tiho. Razumljivo, pretpostavljam da treba vremena dok se sve "slegne" i dok Moyes pohvata sve konce.skenderija04 wrote:Dugo je ljeto a gospodja Semaan zeli nazad u Englesku. Prije 4 jula svakako nece biti nista zvanicno . Ja mislim da Je prelazni rok dovoljno dug da cemo se iznenaditi i to zestoko. Samo jedan veliki transfer mocnih klubova da se zarola lova i eto lavine.Riddle wrote:Fabregas je to sasjekao u startu rekavsi da ne zeli ici bilo gdje.skenderija04 wrote:U Barceloni koliko vidim prate Arsenal koji je zainteresovan za Rooneya. Riddle, ako mi vjerujes, ja sve vise vjerujem da je Thi samo zavjesa a da je moguci deal Cesc + Rooney. Sve ovo oko Alkantare pocinje da biva idiotski i smijesno.
A ima i ovo: http://www.mirror.co.uk/sport/football/ ... ey-2010734
- skenderija04
#22955 Re: FC Barcelona
Do 4 jula se ne bi trebao desiti niti jedan veci transfer. Tema porezi i famozna 183 dana kada se placa pola. Do tada sumnjam. Sto se tice Thiaga nista konkretno osim ovih gluposti sa twiterom,loptama i sl. Ja vjerujem da United i Barcelona nesto kuhaju jer situacija je jednostavna da jednostavnija ne moze biti. Klauzula se aktivira i nema pregovora. Ipak, vec mjesec dana se provlaci prica oko Thiaga.Zadnja manje vise pouzdana info iz Brcelone je da su pregovori Thiaga i Uniteda zapeli oko iste klauzule.Thiago hoce minute garantovane ugovorom i United nece ni da cuje.
- DonVito
#22956 Re: FC Barcelona
Oleguer Presas kakav Silva.
Ljudi iz La Masije imaju prednost.
- tzipiripi
#22957 Re: FC Barcelona
Prema procjenama Centra za međunarodno istraživanje sporta (CIES), Messi vrijedi oko 250 milijuna eura, duplo više nego CR čija je vrijednost procjenjena na oko 118 milijuna eura.
"Sport CIES je u procjeni Messijeve vrijednosti uzimao u obzir više kriterija, poput udarca na gol, asistencije i posjed lopte, driblinga, prigoda za gol, te je došao do zaključka da je četvorostruki osvajač zlatne lopte najkompletniji nogometaš Europe."
"Sport CIES je u procjeni Messijeve vrijednosti uzimao u obzir više kriterija, poput udarca na gol, asistencije i posjed lopte, driblinga, prigoda za gol, te je došao do zaključka da je četvorostruki osvajač zlatne lopte najkompletniji nogometaš Europe."
Highest estimated values
If Lionel Messi was transferred, he would certainly break the record for the highest transfer fee ever paid. The economic value of the Argentinean superstar is close to his buyout clause: 250 million euro. All the key parameters generally increasing the value of a player converge for Messi: top performing employer club, consistently klix performances, above all in terms of goals, high level of national A-team represented, attacking position, middle career age and recently extended long-term contract. In case of transfer, Cristiano Ronaldo would also probably break his own record of the highest fee (94 million). With only two seasons of contract remaining and at 28 years of age, Real Madrid has probably the last opportunity to sell him for a proit. Our analysis also suggests that without the 37-million euro buyout clause, Bayern Munich should have invested even more money to sign Mario Götze.
OVERALL RANKING ..................................................... (million €)
1. Lionel Messi (FC Barcelona)...................................217.4 - 252.6
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid CF)......................... 102.2 - 118.7
3. Edison Cavani (SSC Napoli).....................................58.3 - 67.8
http://www.football-observatory.com/IMG ... _exc-2.pdf
- Kemal Malovčić
#22958 Re: FC Barcelona
vidim sad puyola na fotki, ja zaboravio na njega
- skenderija04
#22959 Re: FC Barcelona
Izgleda da je Barcelona oborila klauzulu Dani Alvesa sa 100 na 25 miliona.
- HB_BHF
#22960 Re: FC Barcelona
Kakva je situacija sa mojim pulenom, T.Silva?skenderija04 wrote:Izgleda da je Barcelona oborila klauzulu Dani Alvesa sa 100 na 25 miliona.
- DonVito
#22961 Re: FC Barcelona
Znaci šutaju ga tj. nude gaskenderija04 wrote:Izgleda da je Barcelona oborila klauzulu Dani Alvesa sa 100 na 25 miliona.
- skenderija04
#22962 Re: FC Barcelona
IzgledaDonVito wrote:Znaci šutaju ga tj. nude gaskenderija04 wrote:Izgleda da je Barcelona oborila klauzulu Dani Alvesa sa 100 na 25 miliona.
- skenderija04
#22963 Re: FC Barcelona
Danas se diskretno ponudioHB_BHF wrote:Kakva je situacija sa mojim pulenom, T.Silva?skenderija04 wrote:Izgleda da je Barcelona oborila klauzulu Dani Alvesa sa 100 na 25 miliona.
- HB_BHF
#22964 Re: FC Barcelona
Koliko otprilike komplikovano (€) ?skenderija04 wrote:Danas se diskretno ponudioHB_BHF wrote:Kakva je situacija sa mojim pulenom, T.Silva?skenderija04 wrote:Izgleda da je Barcelona oborila klauzulu Dani Alvesa sa 100 na 25 miliona.ali je dodao da ce biti komplikovano
- skenderija04
#22965 Re: FC Barcelona
Prica je sljedeca. Dva su problema PSG i plataHB_BHF wrote: Koliko otprilike komplikovano (€) ?Ili je to i dalje nedefinisano.
1. Blanc hoce za PSG Luiza. Ako ga uzmu, Thiago Silva bi bio dostupan
2. Plata mu je ogromna. Treba naci nacin da se to dovede u red. Ili duzi ugovor ili prava na image
Cijena oko 45 miliona. Sad pocinje prelazni rok i od prodaja bi mogli namaci fine pare.
- skenderija04
#22967 Re: FC Barcelona
Vidim Danas je T.Silva rekao da mu je Tito prisao u Parizu i pitao ga je da li bi u Barcelonu?LSD wrote:Tito baš zaluđen T.Silvom
Ko je druga opcija? Ja stvarno ne znam. Bartra je neiskusan,Puyol je bivsi fudbaler,Pique nije nikakva garancija . Znaci neko ko je bolji od Gerarda. Ako se placa neka se plati kvalitet a ne nesto na pola puta.
-
LSD
#22968 Re: FC Barcelona
Silva je strašan igrac, oko toga nema dvojbe nikakve i sigurno da bi bio pojacanje bilo gdje da dođe....samo Tito je baš zaluđen za njim = nabijanje cijene.skenderija04 wrote:Vidim Danas je T.Silva rekao da mu je Tito prisao u Parizu i pitao ga je da li bi u Barcelonu?LSD wrote:Tito baš zaluđen T.Silvom![]()
Ko je druga opcija? Ja stvarno ne znam. Bartra je neiskusan,Puyol je bivsi fudbaler,Pique nije nikakva garancija . Znaci neko ko je bolji od Gerarda. Ako se placa neka se plati kvalitet a ne nesto na pola puta.
Nije loš uopšte ni brazilac Luiz iz Čelzija, vrlo dobar igrac koji zna iznijeti loptu.
yebeno je naci stopera za Barcine igre.
I da, Xavi je sinoc pokazao da ne može više trcati ko nekad, ne može presingovati, ne može krasti lopte, sve teže podnosti visoki tempo igre....jbg godine stisle i ne može parirati u trcanju mlađima od sebe.
Nije nikad zalijecio kako treba te tetive i sad u 33 godini sve to izlazi na vidjelo....i njemu ce biti teško naci pravu zamjenu.
-
missko
#22969 Re: FC Barcelona
Šta je sa Krkićem i Afelayom oni se vracaju?
Gesendet von meinem GT-I9505
- skenderija04
#22970 Re: FC Barcelona
Bojan ide u Betis na posudbu, a Afellay je na prodaju.missko wrote:Šta je sa Krkićem i Afelayom oni se vracaju?
-
fixer
#22971 Re: FC Barcelona
Pokazuje on to od prosle godine.LSD wrote:
I da, Xavi je sinoc pokazao da ne može više trcati ko nekad, ne može presingovati, ne može krasti lopte, sve teže podnosti visoki tempo igre....jbg godine stisle i ne može parirati u trcanju mlađima od sebe.
Nije nikad zalijecio kako treba te tetive i sad u 33 godini sve to izlazi na vidjelo....i njemu ce biti teško naci pravu zamjenu.
-
LSD
#22972 Re: FC Barcelona
Slažem se...ali opet je neizostavan član prvih 11 kod Španijefixer wrote:Pokazuje on to od prosle godine.LSD wrote:
Majstor je on još uvijek za 45 minuta, ako je visoki tempo igre....sve kasnije je ogroman rizik jer se gubi i pada kondiciono....sinoc, u drugom poluvremenu, ga dosta mlađi Paulinho jede na terenu i protrcava ko da Xavi ne postoji....žalosno za gledati
Moraju mu naci zamjenu jer je to kljucna pozicija u timu.
-
fixer
#22973 Re: FC Barcelona
Njih je Guardiola u onih par sezone potrosio momacki. Kakav presing su igrali, kakav je to tempo bio, da je mlad bio, ostario bi.
Ono je bio tempo iz kosarke svih 90 minuta.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22974 Re: FC Barcelona
zahebali su se što Spahića nisu doveli...haman džaba, a brz i pokretan stoper koji bi se sjajno uklopio u Bracin stil igre
- DonVito
#22975 Re: FC Barcelona
Upravo tako.JoseMujica wrote:zahebali su se što Spahića nisu doveli...haman džaba, a brz i pokretan stoper koji bi se sjajno uklopio u Bracin stil igre
Nije im imao ko oci da otvori, ne znam kakve su veze ovim Barca Balkan ovo ono