Sirija vol. 2
- salik79
#22952 Re: Sirija vol. 2
Tamaminsomnia78 wrote:Tzipi Livni
- insomnia78
#22953 Re: Sirija vol. 2
To ti sad, hljeba t' iznenadjen dobrim odnosima Palestine, i ne samo Palestine sa Milosevicem i Srbijom kao "nasljednicom" Jugoslavije?
- Čitalac
#22954 Re: Sirija vol. 2
Izvinjavam se, zaboravih link. Tekst je iz lista The Baltimore Sun, viđao sam ranije i druge izvore.
http://articles.baltimoresun.com/1999-1 ... -jerusalem
- Kikibombona
#22955 Re: Sirija vol. 2
Da li smatras da Tanija silom treba srusiti jer ga narod nije izabrao?sarajevoxxxx wrote:Umet ili muslimani su danas tu gdje jesu zbog njih samih. Nema to veze sa zavjerama, placenicima, trecim svjetskim, ovim, onim.salik79 wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
Odgovornost zapada postoji. Ali ovo danas je rezultat kojem su prije svega muslimani (i arapi i svi drugi) kumovali.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#22956 Re: Sirija vol. 2
poznata je stvar da su gadafi, sadam, i hafez sarađivali sa režimom slobodana miloševića i podržavali ga u pravednoj borbi protiv imperijalista i bankara
smrt americi
p.s. salik već duže vrijeme nije sponenuo muaviju i jezida ... čestitamo, čestitamo
smrt americi
p.s. salik već duže vrijeme nije sponenuo muaviju i jezida ... čestitamo, čestitamo
- insomnia78
#22957 Re: Sirija vol. 2
@kikac, maloprije ufatih na vjestima, doduse jednim okom. Dole pise SAA ulazi u Palmiru a snimci YPG-a pomjesani sa snimcima SAA iz Palmire 
- salik79
#22958 Re: Sirija vol. 2
Sto bi rek'o Ceh, Svabo, Rus:"No further questions.".Čitalac wrote:Izvinjavam se, zaboravih link. Tekst je iz lista The Baltimore Sun, viđao sam ranije i druge izvore.
- Čitalac
#22959 Re: Sirija vol. 2
Evo je ista vest i u Washington Postu, u rubrici "Svet ukratko" za dan 2. decembar 1999.salik79 wrote:Sto bi rek'o Ceh, Svabo, Rus:"No further questions.".Čitalac wrote:Izvinjavam se, zaboravih link. Tekst je iz lista The Baltimore Sun, viđao sam ranije i druge izvore.
https://www.washingtonpost.com/archive/ ... 9052ef37b/
- salik79
#22960 Re: Sirija vol. 2
Čitalac wrote:Evo je ista vest i u Washington Postu, u rubrici "Svet ukratko" za dan 2. decembar 1999.salik79 wrote:Sto bi rek'o Ceh, Svabo, Rus:"No further questions.".Čitalac wrote:Izvinjavam se, zaboravih link. Tekst je iz lista The Baltimore Sun, viđao sam ranije i druge izvore.
https://www.washingtonpost.com/archive/ ... 9052ef37b/
Eh, kada bi se jos moglo izgooglati i ovo, bilo bi sveaccording to Palestinian, Greek Orthodox and Israeli government sources.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#22962 Re: Sirija vol. 2
pobijedili ste rat je zavrsio zar vam nisu javili????? trzisna ekonomija je zavladala cccp-omAvetinho wrote:Naravno da hladni rat nije zavrsio. U kojem ti paralelnom svemiru zivis. Dodouse, sada je to privatni putinkov hladni rat, na ciju duzinu organa svrsavaju brojni forumski anal kiticari.Black swan wrote:za takve jos hladni rat nije zavrsio a cccp i dalje postoji_BataZiv_0809 wrote:Đenerale War nije valjda da ste na strani terorista?
otud nemogucnost shvatanja da rusija nije neprijatelj
a samim tim ni asad
sad je 21. stoljece
- gospodja profiterka
#22963 Re: Sirija vol. 2
Vidim, sad se međusobno okrivljuju...Čitalac wrote:Guardian: Turski zvaničnici optužuju evropske vlade za "izvoz" ekstremista u Siriju
Ekstremisti su napuštali Evropu sa pasošima koji su bili na Interpolovoj listi za praćenje. Stizali su sa evropskih aerodroma noseći oružje i municiju. Oslobađani su nakon deportacije iz Turske, uprkos upozorenjima. Sve ovo za Guardian tvrde zvaničnici turskih službi bezbednosti.
http://www.theguardian.com/world/2016/m ... s-to-syria
Eno i Hillary tvrdi da "evropske banke trebaju prestati finansirati teroriste" ili neko slično sranje.
Uglavnom, "nisam ja, Hamo me sve nagovara".
Koji blam...
-
sarajevoxxxx
#22964 Re: Sirija vol. 2
Naravno da ne, to su gluposti.Da Allah dragi da svim zemljama, zemljama zaljeva i sbim drugim sigurnost i mir. To je jedna od najvećih božjih blagodati. Sirijski narod mislim da niti jednog trenutka nije želio rat i razaranje. Naprotiv! Od početka je narod govorio da se sprema veliko nasilje ako se režim ne zaustavi. Režim i oni koi su ga u martu 2011. podržavali bili su mišljenja da ne treba strana vojna intervencija, da ne treba novi Irak. Da se radi o manjim grupama da je situacija pod kontrolom itd. Dakle, svjesno su lagali i svjesno su zavrnuli rukave i krenuli klati sirijsku djecu i žene barel-bombama i drugim teškim oruzjem. Misliš da nisu znali da će morati pobiti stotine hiljada ljudi?Kikibombona wrote:Da li smatras da Tanija silom treba srusiti jer ga narod nije izabrao?sarajevoxxxx wrote:Umet ili muslimani su danas tu gdje jesu zbog njih samih. Nema to veze sa zavjerama, placenicima, trecim svjetskim, ovim, onim.salik79 wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
Odgovornost zapada postoji. Ali ovo danas je rezultat kojem su prije svega muslimani (i arapi i svi drugi) kumovali.
Ta njihova opravdanja su bila puko kupovanje vremena i režimskim ubicama su samo poslužila da se maksimalno puste u strašni posao razaranja Sirije i klanje i ubijanje Sirijaca.
Ipak je međunarodna zajednica trebala i morala reagirati. Ovi sastanci Rusa i Amera mogli su se desiti i u martu 2011.
Ljudi su zli a muslimani današnji su duboko duboko potonuli mnogo prije marta 2011. Sve ovo je rezultat muslimanskog mentaliteta. Zavjera kojom danas mašu je jadni izgovor za djela njihovih ruku.
- salik79
#22965 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:
Kada mi samo naumpadne "iranska zabrana pojedinih nepozeljnih rijeci, kao sto su vino i sl."
- Čitalac
#22966 Re: Sirija vol. 2
Možda i nije loše da svako iznese "prljav veš". Ko zna šta ćemo sve čuti u bliskoj budućnosti.gospodja profiterka wrote:Vidim, sad se međusobno okrivljuju...Čitalac wrote:Guardian: Turski zvaničnici optužuju evropske vlade za "izvoz" ekstremista u Siriju
Ekstremisti su napuštali Evropu sa pasošima koji su bili na Interpolovoj listi za praćenje. Stizali su sa evropskih aerodroma noseći oružje i municiju. Oslobađani su nakon deportacije iz Turske, uprkos upozorenjima. Sve ovo za Guardian tvrde zvaničnici turskih službi bezbednosti.
http://www.theguardian.com/world/2016/m ... s-to-syria
Eno i Hillary tvrdi da "evropske banke trebaju prestati finansirati teroriste" ili neko slično sranje.
Uglavnom, "nisam ja, Hamo me sve nagovara".
Koji blam...
-
sarajevoxxxx
#22967 Re: Sirija vol. 2
Al Jazeera: IS povratio kontrolu nad tvrđavom u Palmiri
- Čitalac
#22968 Re: Sirija vol. 2
Ma ovo je očigledno neka agencijska vest koju su onda svi preuzimali. Ako se to zaista dogodilo, može biti da je ključna ova poslednja rečenica:salik79 wrote:Eh, kada bi se jos moglo izgooglati i ovo, bilo bi sveaccording to Palestinian, Greek Orthodox and Israeli government sources.
Oni su očigledno te godine na proslavu Božića pozvali sve šefove država sa pravoslavnom većinom pa je tako možda i Milošević dospeo na spisak.The Palestinians have invited many heads of state from predominantly Orthodox countries to celebrate their Christmas, which falls on Jan. 6.
- salik79
#22969 Re: Sirija vol. 2
Čitalac wrote:Ma ovo je očigledno neka agencijska vest koju su onda svi preuzimali. Ako se to zaista dogodilo, može biti da je ključna ova poslednja rečenica:salik79 wrote:Eh, kada bi se jos moglo izgooglati i ovo, bilo bi sveaccording to Palestinian, Greek Orthodox and Israeli government sources.
Oni su očigledno te godine na proslavu Božića pozvali sve šefove država sa pravoslavnom većinom pa je tako možda i Milošević dospeo na spisak.The Palestinians have invited many heads of state from predominantly Orthodox countries to celebrate their Christmas, which falls on Jan. 6.
Vrlo je moguce da se radilo o nekom diplomatskom propustu, ali me, onda, cudi kako se to nije desavalo prije 1999.? Mislim, haman ga tek tad "otkrili" kada ga je NATO srokao!?
-
Novak20
#22970 Re: Sirija vol. 2
Ne znam za tvrđavu ali crtači karata su malo preletili u slučaju aerodroma koji nije ni bio zauzet.sarajevoxxxx wrote:Al Jazeera: IS povratio kontrolu nad tvrđavom u Palmiri

Last edited by Novak20 on 25/03/2016 21:41, edited 1 time in total.
- Čitalac
#22971 Re: Sirija vol. 2
Moguće je da su hteli da 2000. godinu obeleže nekim velikim skupom, ko će ga znati. Al' bolje je da ne gušimo temu nagađanjima.
- Kikibombona
#22972 Re: Sirija vol. 2
Pa Vadikali isto tako pokazuju sklonost prema Palestincima. Slusao sam jednom Seselja dok je velicao palestinski otpor i bacao drvlje i kamenje na Izrael.Čitalac wrote:Ma ovo je očigledno neka agencijska vest koju su onda svi preuzimali. Ako se to zaista dogodilo, može biti da je ključna ova poslednja rečenica:salik79 wrote:Eh, kada bi se jos moglo izgooglati i ovo, bilo bi sveaccording to Palestinian, Greek Orthodox and Israeli government sources.
A evo sta kaze najpoznatiji bijeljinski cetnik, Mirko Blagojevic
Milosevic i Seselj su imali super odnose sa Sadamom itd.Predsjednik "Srpske radikalne stranke Dr Vojislav Šešešlj" Mirko Blagojević je u ime ove stranke podržao proteste u BiH i širom svijeta protiv "zločinačke i divljačke agresije Izraela, prema palestinskom narodu" oličene u napadu na humanitarni konvoj za Gazu.
- Naše srce, misli, naše emocije u ovom momentu su uz slobodarski palestinski narod. Svim srcem tom narodu želimo dobro, da dobije slobodu i svoju državu, da prestane genocid koji Izrael permanentno čini prema tom narodu. Žalosti nas što smo jedini iz srpskog naroda koji tako razmišljamo i iskreno tom narodu želimo sve najbolje, rekao je Blagojević na konferenciji za novinare.
Blagojević je istakao da je žalostan jer je ova stranka "jedina iz reda srpskog naroda koji im daje podršku".
- Ovo što je učinjeno je surovo i nehumano. Neprihvatljiv je napad na humanitarni konvoj šest brodova koji je išao prema okupiranoj, izgladnjeloj Gazi, neprihvatljivo je da je tako presretnut i na takav surov i incidentan način pretresan. Vidjeli ste kako se to sve završilo. Mi osuđujemo takvo ponašanje Izraela i, kažem, svim srcem smo uz palestinski narod, rekao je Blagojević.
- insomnia78
#22973 Re: Sirija vol. 2
Niko ne sme da vas bije, kaze Nikolic u Ramallahu
PS:trebamo stvarno prekinuti sa offom
Bilo vi dobro da neko premjesti ovo na temu o Palestini
Srbija nikada nikom ne dopusta ponizenja niti prijetnju nasem integritetu i predsjednik Abbas nece dozvoliti da se to dogodi narodu PalestineLa Serbie n’a jamais permis que notre intégrité soit menacée et que nous soyons humiliés et le président Abbas ne permettra pas que cela arrive au peuple palestinien
PS:trebamo stvarno prekinuti sa offom
Bilo vi dobro da neko premjesti ovo na temu o Palestini
- asurbanipal
#22974 Re: Sirija vol. 2
arman1 wrote:Znamo koga podržava tvoj IDF i MOSADinsomnia78 wrote:Co'ek bi rek'o da su brigade iranaca i hezbolaha bili po Bosni
Samo vi pusite u jedra djikanskoj prici
Šta kažu u Istočnoj Bosni ? Kako i na koji način je to Izrael pomagao bosanskim muslimanima ?
“Preseljenje” i “etničko čišćenje” Izrael i rat na Balkanu
IGOR PRIMORAC
Sažetak
Od početka raspada Jugoslavije, sve su izraelske vlade zauzele dosljedno prosrpski stav. Izraelsko javno mnijenje nije na srpske zločine reagiralo onako kako je to učinila javnost u mnogim drugim zemljama. Autor nastoji pokazati kako se ova neobična reakcija, po kojoj se Izrael razlikuje od najvećeg dijela zapadnog svijeta, kao i od židovske dijaspore, može barem djelomično objasniti poviješću države Izrael. Ta je država uspostavljena po cijenu pretvaranja većeg dijela autohtonog palestinskog pučanstva u prognanike ili izbjeglice. Opstanak Izraela u njegovom današnjem obliku, kao etničke, židovske države, uvjetovan je sprječavanjem povratka izgnanih Palestinaca. Kolektivna represija i nijekanje ovih činjenica dio je objašnjenja nespremnosti ili nesposobnosti izraelskog društva i izraelskih političkih struktura da osude rat Srbije za teritorijalno proširenje i u tome ratu provedeno “etničko čišćenje”.
http://www.scribd.com/doc/281335983/Pri ... anu#scribd
Nebeski narodi
Last edited by asurbanipal on 25/03/2016 22:09, edited 1 time in total.
- Kaligrafija
#22975 Re: Sirija vol. 2
Nego, sta ima u Siriji???