Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
zdruzdjo wrote:
Svakim danom sve manje imam razumjevanja za ove sa P nazad.
još kad kreteni neće da slave slovo P
kaže komšo radi u policiji
samo gruha početnicima radi one oznake
valja umislili odma da su sofercine
reko klepaj morone kad su skontali da hoce volan i auto hahahahah
Cuj skontali moroni da hoce volan i auto?!?!?!
Fino je kad prvi put sjednes u za volan, a vec imas 5 godina iskustva i 200k km iza sebe! Ne moze to svak!
nepass1 wrote:vozim uz romaniju iz pravca glasinca, iza mene seat leon ispred kamion, odmah prestignem kamion kod one pilane, i nagazim, vozim 80 do 110, nigdje nikog ispred. samo ne kocim u krivinama vec pustim gas i smotam, napamet znam koliko mogu uci u krivinu. lik sa leonom isto prestigao kamion i izbacuje se konstantno u suprotnu traku, ne pokusava prestici. na pola puta ima isprekidana i onda ide desna krivina. na kraju pravca ja kako sam pustio gas da smotam, mozda vozim 80 i malo vise prestize me u krivini, izleti mu auto, tako je to u sekundi bilo da nisam ni skontao koje je auto. mislim da ga je metar djelio od frontalnog.
A ti si, naravno, odmah smanjio brzinu kad si vidio da te pretiče Leon
Inače, to ulaženje u krivine bez kočenja, dopada mi se, pokušat ću i ja nekad. Kad mi život dosadi
Pa mozda koci motorom npr
P.S. jucer vozim iza nekog pezoa 206 kad se lik izbaci preticat, iz suprotnog smjera auto, proletise sva trojica uporedo totalno bespotrebno, kolona, vozi se 45-50, po gradu
nisam smanjio, nisam stigao pomisliti da stisnem kocnicu jer je prestizao u krivini. jos sam ga pratio na retrovizoru ali eto ipqk vise gledam naprijed.
sto se tice krivina, vozim uz brdo, vozim treca ili cetvrta. sta se desi kad uz brdo na 90 vratis u trecu i pustis gas. ne treba mi kocnica. put poznajem da ga mogu nacrtati. vozio do krivine i stisnuo kocnicu ili pustio gas 20m prije krivine istom brzinom ulazim.
prestigao me je na mjestu gdje vjerujem vecina sa porscheom gt3 bi dobro razmislili bi li se usudili.
Throttle wrote:Pa mozda koci motorom npr
P.S. jucer vozim iza nekog pezoa 206 kad se lik izbaci preticat, iz suprotnog smjera auto, proletise sva trojica uporedo totalno bespotrebno, kolona, vozi se 45-50, po gradu
Supci sa bjesnim autima su najbolji,pun gas na pravcu da ga ne mozes pretec pa na kocnicu i 30 kroz krivine i kad niz brdo idu ne silaze s kocnice
da razjasnim ovo nisam ga vidio, valjda se skonta.
cijelo vrijeme ga pratim na retrovizoru, on se lijepi pa ostavi razmaka izmedju nas 50m i vise. i dolazimo na taj pravac gdje je isprekidana, kontam sad ce se zqletiti i pokusati prestici. on iza mene 50m. pred krivinu normalno da gledam naprijed, kako cu u istu uci. mozda i moja greska da ne bacim pogled u retrovizor, ali ono nema nikakve logike pored tolikog pravca i nepokusavanja da prestignes od jednom ti na um padne da to pokusas u desnoj krivini gdje me svana zaobilazis. pored toga ja ne vozim 50 pa da ga nerviram i da ludi zbog sporosti.
nepass1 wrote:vozim uz romaniju iz pravca glasinca, iza mene seat leon ispred kamion, odmah prestignem kamion kod one pilane, i nagazim, vozim 80 do 110, nigdje nikog ispred. samo ne kocim u krivinama vec pustim gas i smotam, napamet znam koliko mogu uci u krivinu. lik sa leonom isto prestigao kamion i izbacuje se konstantno u suprotnu traku, ne pokusava prestici. na pola puta ima isprekidana i onda ide desna krivina. na kraju pravca ja kako sam pustio gas da smotam, mozda vozim 80 i malo vise prestize me u krivini, izleti mu auto, tako je to u sekundi bilo da nisam ni skontao koje je auto. mislim da ga je metar djelio od frontalnog.
Inače, to ulaženje u krivine bez kočenja, dopada mi se, pokušat ću i ja nekad. Kad mi život dosadi
Nije obavezno da se u svakoj krivini koci, iako ima hajvana ide 50 na sat i blaga krivina on legne na kocnicu, ka da je obavezno kociti u blagoj preglednoj krivini.
Ima ih koji i na autoputu dok su u lijevoj traci koce. Pa onda predju u desnu i opet pipkaju kocnicu. Mogu samo zamislit kako voze na magistralnim cestama.
Nije obavezno da se u svakoj krivini koci, iako ima hajvana ide 50 na sat i blaga krivina on legne na kocnicu, ka da je obavezno kociti u blagoj preglednoj krivini.
nema 5 krivina u državi gdje moraš ispod 60 voziti van grada
high_volume wrote:
nema 5 krivina u državi gdje moraš ispod 60 voziti van grada
Hajde to objasni hajvanima, koji svaku krivinu koci i usporava, a da ne govorim sto znaju na ravnci usporiti ispod ogranicenja iako nema niko ispred njih
Nabijanje od pozada na uzbrdici.
Pa mislim stvarno, mislite malo vozači. Meni kao iskusnom vozaču nije problem vagu napraviti ili krenuti pod ručnom ali uvijek se može desiti greška, ostane mi na leru auto, nešto zezne ručna i sl. i onda je neminovno vraćanje unazad barem 20-30cm. Al jok, on se nabije kolko god može, niko ne razmišlja glavom unaprijed
carpathia wrote:Nabijanje od pozada na uzbrdici.
Pa mislim stvarno, mislite malo vozači. Meni kao iskusnom vozaču nije problem vagu napraviti ili krenuti pod ručnom ali uvijek se može desiti greška, ostane mi na leru auto, nešto zezne ručna i sl. i onda je neminovno vraćanje unazad barem 20-30cm. Al jok, on se nabije kolko god može, niko ne razmišlja glavom unaprijed
Ja sam dosad izbjego jedno 25 udesa zbog toga ostanem metar iza lole ruka kroz prozor pusti kocnicu koda je vruc krompir vrati ga do foce dok krene
Sasvim normalna voznja. Nit je trkanje nit je led. Auto tako najstabilnije prolazi krivinu, a da ne usporavas nikog iza sebe.
U otezanim uslovima saobracaja sve radis u principu isto samo prilagodis brzinu tim uslovima...
E sad ne znam kako na automatiku kočiti motorom. Moraš kočnicu stisnuti,
high_volume wrote:Inače, to ulaženje u krivine bez kočenja, dopada mi se, pokušat ću i ja nekad. Kad mi život dosadi
Ja sam ispodprosječan vozač ali ne kočim skoro nikad kad ulazim u krivine. Čude me i ponekad pravo nerviraju ljudi koji bez ikakve potrebe koče i usporavaju preko svake mjere u krivinama. U suštini naucena sam da vrlo rijetko koristim kočnicu, puštam gas ispred krivine i dodajem gas da se izvucem iz krivine. Nikad u životu nisam učestvovala u udesu a vozim svuda po BiH i drugim zemljama.