SDA-All about

Post Reply
dezurni_ucenik

#22926 Re: SDA-All about

Post by dezurni_ucenik »

It_is_a_Leclerc wrote:Cuj- spaliti sve one koji podrzavaju SDA.

Ja stvarno ne znam u kojem momentu pojedinci misle skontati u kojoj mjeri je bolest uzela maha.
Ili je "levica" i dalje na nivou spaljivanja i drugih samoupravnih, radnickih i omladinskih metoda.
Vidi leclerca sto brani SDA :lol: .Chisum izvuce onaj tvoj komentar o "nepismenom stanovnistvu koji glasaju za SDA" i izbio te iz cipela a sad se satro zgrazavas protivnika SDA.
Moenx

#22927 Re: SDA-All about

Post by Moenx »

Ovdje vidim da se mozda najvise proteze argument ko za SDA glasaju seljaci
Ako mene pitate jebes SDA;jebes njega jebes nju partiju frontu savez-- to je moje licno misljenje i raspolozenje
Ali ovdje da vidimo sta je posrijedi
Znaci vi govorite kako u SDA kolo vode ruralni elementi i rugate im se i tako dalje
Ali hajde da vidimo vi koji sebe ne smatrate ruralnim a sta ste vi ucinili da se udaljite i uzvisite nad takvim mentalitetom
I uostalom da li je realna vasa tvrdnja da je sve toliko u zemlji poseljanceno
Ja mislim da nije
I jos nesto ima jedan trend
Vi naprosto rugajuci se tim i takovim ruralnim elementima naseg drustva koje mislim da je preuvelicano, vi zapravo postajete gori od njih tih seljaka ako seljaci bas u tolikoj mjeri postoje
Pa ljudi moji pola je drzave bilo u Zapadu naucili su se ljudi snalaziti i nisu vise tako slejankasti ni da hoce
Selo u Bosnjaka ako hocete rijetko kad da je i postojalo sve se to prcilo ici u gradove i naucilo zivjeti gradskim zivotom
NO vi vi koji se tako rugate bulaznitew vi ste problem vi konstruirate ocaj cijele situacije u svojoj glavi jer znate da ako banalizirate stvari vi cete moci da nosite sa izazovom vremena
Mislim izvinite ali je tako ja nisam nesto ni urbani ni ruralni element ali pokusavam da sagledavam neke stvari
Znam kako seljaci znaju biti surovi lukavi nastrani i svakakvi to je moje iskustvo
Ali ja isto tako vidim ogromne pozitivne ljude iz svih ktrajeva BIH a bogami i neke ljude koji i imaju problem pa onda jos vise tapkaju po mraku
It_is_a_Leclerc

#22928 Re: SDA-All about

Post by It_is_a_Leclerc »

dezurni_ucenik wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Cuj- spaliti sve one koji podrzavaju SDA.

Ja stvarno ne znam u kojem momentu pojedinci misle skontati u kojoj mjeri je bolest uzela maha.
Ili je "levica" i dalje na nivou spaljivanja i drugih samoupravnih, radnickih i omladinskih metoda.
Vidi leclerca sto brani SDA :lol: .Chisum izvuce onaj tvoj komentar o "nepismenom stanovnistvu koji glasaju za SDA" i izbio te iz cipela a sad se satro zgrazavas protivnika SDA.
A gdje ja to, molim te lijepo, branim SDA. Ja razumijem da pojedinci ovdje funkcioniraju na nivou primarnog misljenja i da je u glavama takvih stvar bipolarna- "ili si njihov, ili si nas", ali mislim da je red da se ne izmislja i ne laze.

Sto se zgrazanja pak tice, tu ste upravu. Ja se zgrazavam nad onima koji bi zive ljude spaljivali samo zato sto im se ne svidja za koga glasaju. To su monstruozne, bestijalne ideje kakve, osim cudovista tipa Lukic, ocito gaje jos neki.
mirzadelibasic

#22929 Re: SDA-All about

Post by mirzadelibasic »

HM 2011 wrote:

Jako je ružno vrijeđati rahmetli predsjednika dr. Aliju Izetbegovića .
Ti se zazaš ili stvarno ne znaš da je Alija u suštini bio jedan obični pravnik i da je radio kao pravnik i u firmama ? Kakva je ovo nebuloza dr ?

On je za mene prvi predsjednik RBiH i hvala mu za sve što je uradio, ali i ti ga prećera brate.

Bolje da si rekao da je Amir Zukić akademik pa da se svi malo nasmijemo i našalimo. :lol:
HM 2011

#22930 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Samo SDA - na svim nivoima - u jedinstvu je snaga....

ne nasjedajte na podvale nasoj SDA od strane kvazi ljevicara - ukljucite se u SDA, postanite clanovi , uzmite aktivno ucesce u gradnji vlastite drzave i drustva.....

Bitno je bito bosnjak !
mg

#22931 Re: SDA-All about

Post by mg »

Bitno je dobivat platu, kao sto je tebi @hm. Sve ostalo i nije toliko.

To sto nemas obraza, ni casti, koga briga. Tri stoje ti metnes svaki mjesec u dzep.

Rektalni alpinizam i to...

I kontas ponavljanjem ofucanih fraza nesto postici!

Razumijem ja da vasu ciljanu bazu, nepismene i neobrazovane kojim mozete ovo bitno je biti bosnjak prodavat, al nema ovdje takvih tolioo da ti se isplati trolat non stop.

Idi bolan u seoske kafane, dje se pije rakija pa bistri politiku. I njima reci sta je bitno!

A onaj kvazi sehid sto je ukopan medju momcima koji su poginuli za drzavu je sramota sviju nas. Prodo je prvo njih, pa sve ostale...
mg

#22932 Re: SDA-All about

Post by mg »

Al ne mozete nidje, morate spojit drzavnu i kcus, da mozete princezi ispunit snove i stavit je za sefa svega. Naredila, vi se i ne pitate.

Sebija vam je i tata i mama!
jefff

#22933 Re: SDA-All about

Post by jefff »

HM 2011 wrote:Pozdravljena je aktivnosti Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH na čelu s premijerima Denisom Zvizdićem i Fadilom Novalićem na provođenju Akcionog plana Reformske agende.

Predsjedništvo SDA najoštrije je osudilo odluke Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske o prekidu saradnje s Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), Sudom i Tužilaštvom BiH koje predstavljaju klasičan udar na ustavni poredak BiH i flagrantno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Da bi zaštitili sebe i svoj kriminal, moćnici u vlasti RS-a spremni su na sve, pa i na sigurnosnu destabilizaciju. Pozivamo međunarodnu zajednicu da najozbiljnije shvati ovu situaciju i poduzme odlučne korake prema protivustavnim i antidejtonskim odlukama i njihovim vinovnicima", saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću SDA.

Također, za SDA su neprihvatljivi zahtjevi entiteta RS da se vode novi pregovori o procedurama koje reguliraju odnos državnih i entitetskih institucija, jer su ta pitanja uređena zakonom.

Napomenuli su da se Zakon mora primjenjivati, a ne pregovarati o njegovoj primjeni, te iz SDA ocjenjuju da su donesenim odlukama kojima se prekida suradnja sa državnim institucijama zvaničnici entiteta RS počinili niz krivičnih djela, te su stoga pozvali Tužilaštvo BiH da protiv odgovornih pokrenu odgovarajuće krivične postupke.

Predsjedništvo SDA pozdravilo je Zajedničku izjavu o najoštrijoj osudi radikalizma, nasilnog ekstremizma i terorizma koju su potpisali istaknuti bošnjački intelektualci, predstavnici vjerskog, kulturnog i političkog života.

Pozdravljena je i odluka Ustavnog suda BiH koji je, na zahtjev člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, Zakon o praznicima entiteta RS proglasio neustavnim te je SDA pozvala sve političke stranke da poštuju odluke Ustavnog suda BiH, jer su one konačne i obavezujuće.

"Entitet RS, kao dio cjelovite države BiH je dejtonska i ustavna kategorija definirana kao zajednica ravnopravnih naroda i građana-Srba, Bošnjaka, Hrvata i ostalih, te je apsolutno neprihvatljivo da se 9. januar obilježava kao dan RS-a. Entitet RS ima pravo na praznik, ali taj datum mora biti prihvatljiv svim narodima i građanima u ovom entitetu", stav je SDA.

Najavljeni zakon o Ustavnom sudu BiH predstavnika iz RS-a nije prihvatljiv za SDA jer, mišljenja su u ovoj stranci, nije moguće isključiti strane sudije iz Ustavnog suda BiH ili promijeniti način donošenja odluka u tom sudu, a da se ne izvrše promjene u kompletnoj ustavnoj strukturi BiH vezane za nadležnosti raznih nivoa vlasti i način donošenja odluka.

SDA smatra da bi promjene samo u Ustavnom sudu bez ostalih promjena činile grubo narušavanje ravnoteže uspostavljene Dejtonskim mirovnim sporazumom.

Predsjedništvo SDA je na sjednici potvrdilo ranije stavove o osudi hapšenja generala Sakiba Mahmuljina, brigadira Ahmeta Sejdića i pripadnika MUP-a RBiH Ešefa Hurića i Ibre Merkeza. Naveli su da vjeruju u njihovu nevinost zbog čega su i uvjereni da će se to, kao i u nizu ranijih slučajeva, na kraju i dokazati.

Iako su u potpunosti opredijeljeni za procesuiranje svih ratnih zločina, u SDA se ne mogu oteti utisku da je Tužilaštvo BiH, kako navode, podleglo neprimjerenim političkim pritiscima u pravcu izjednačavanja zaraćenih strana i stvaranja vještačkih balansa u procesuiranju ratnih zločina.

U saopćenju podsjećaju da je SDA i ranije na ovo upozoravala prilikom hapšenja uglednih komandanata i boraca Armije RBiH koji su bespotrebno prolazili pravne golgote da bi u konačnici bili oslobođeni, kao što su general Sefer Halilović, Naser Orić i drugi.

Predsjedništvo SDA je imenovalo Amira Fazlića za predsjednika Kluba SDA u Predstavničkom domu PSBiH, a Nerminu Kapetanović za zamjenicu šefa Kluba.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Napredak se nazire................

Povjerenje nije iznevjereno.....

Na svim nivoima......
Koga zaboli kita šta Koza Nostra pozdravlja a šta ne pozdravlja?
saja_dj

#22934 Re: SDA-All about

Post by saja_dj »

Mala korekcija za HM-a:

"doktor" Alija nije samo bio prvi, vec i zadnji predsjednik Republike BiH. Veliki uspjeh :lol:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22935 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

saja_dj wrote:Mala korekcija za HM-a:

"doktor" Alija nije samo bio prvi, vec i zadnji predsjednik Republike BiH. Veliki uspjeh :lol:
predsjednik koji je ućinio sve da sahrani Republiku :jbt:
The BEN10

#22936 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Nije mi jasno kako se pojedinci loze na trollove koji su jedino za ignore liste. Što mu vise pridajete pažnje on sve jači i jači. 8-)
Tito_i_Partija

#22937 Re: SDA-All about

Post by Tito_i_Partija »

HM 2011 wrote:Samo SDA - na svim nivoima - u jedinstvu je snaga....

ne nasjedajte na podvale nasoj SDA od strane kvazi ljevicara - ukljucite se u SDA, postanite clanovi , uzmite aktivno ucesce u gradnji vlastite drzave i drustva.....

Bitno je bito bosnjak !
Hoce li mi Bakir nastelit' pos'o ako se uclanim, k'o sto je i tebi? Volio bi i ja da budem jedan od 100 000 sretnih dobitnika ove nagradne igre.
HM 2011

#22938 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

I dalje se nastavlja sa pljuvanjem po nasoj SDA - ali to nas nece pokolebati.....
Tito_i_Partija

#22939 Re: SDA-All about

Post by Tito_i_Partija »

Kakvo pljuvanje? Pa zar Bakir nije obec'o 100.000 radnih mjesta?
jefff

#22940 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Pokušavam da odgonetnem promblem nako filozofski.

Osnov problema sa SDA je u obećanjima.
Oni od prvog dana daju obećanja o berićetu koji će doći, obećavaju zlatne kašike, med i mleko, kule u oblacima i zašto i ne bi kada im svaki put upali.
Med i mleko obećanja su sastavni i ne razdvojivi dio SDA.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22941 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Meni su najjaci ovi likovi sto ih redovno svi cipelare, a oni samo nastavljaju po svom. Zviz's legacy :D
HM 2011

#22942 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

saja_dj wrote:Mala korekcija za HM-a:

bez obzira na sve pokusaje podmetanja Bosna i Hercegovina se odrzala u kontinuitetu i funkcionise i danas....

sve su to samo blijedi pokusaji - za svakog imalo ucenoga ...
HM 2011

#22943 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Tito_i_Partija wrote:Kakvo pljuvanje? Pa zar Bakir nije obec'o 100.000 radnih mjesta?
podrzi SDA na svim nivoima i vidjeti ces da ce cilj biti ostvaren i preko zacrtane mjere...

Support SDA.
HM 2011

#22944 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

_BataZiv_0809 wrote:Meni su najjaci ovi likovi sto ih redovno svi cipelare, a oni samo nastavljaju po svom. Zviz's legacy :D
Problem koji ne razumijete ili necete da razumijete ja da mene u svemu ovome ne cipelarite...

Pokusavate iscipelariti Bosnjake kao narod - medjutim to Vam nece uspjeti....
Ned071

#22945 Re: SDA-All about

Post by Ned071 »

Man of steel wrote:
JoseMujica wrote:
tipićno alijsko naseravanje...ko god vašoj mafijaškoj organizaciji ukaže na realnost vašeg silovanja Bosne proglasite ga ćetnikom

pa krenite onda od vašeg kozojeba i Srbina Alije, nadrifilozofa i pisca ”Islamske deklaracije” u izdanju Srpske reči, Beograd , knjige koju ni google nemre nać...što li bože :roll:
Nije to alijsko naseravanje već demokratska volja 99.7% građana Bosne i Hercegovine koji su izašli na izbore i glasali za suverenu i nezavisnu državu ravnopravnih naroda.

Oni drugi, pametniji i normalniji poput tebe, su bojkotovali i popeli se na brda prkoseći alijinom i 99.7% narodnom preseravanju kako ga ti nazivaš.
Koliko je glasalo ZA na referendumu????
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22946 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

HM 2011 wrote:
Problem koji ne razumijete ili necete da razumijete ja da mene u svemu ovome ne cipelarite...

Image
Moenx

#22947 Re: SDA-All about

Post by Moenx »

Mozda se misilo na 99,7 posto od onih koji su izasli
HM 2011

#22948 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

_BataZiv_0809 wrote:
HM 2011 wrote:

Image
sta je problem ?

ljevica lazna ?
Tito_i_Partija

#22949 Re: SDA-All about

Post by Tito_i_Partija »

HM 2011 wrote:
Tito_i_Partija wrote:Kakvo pljuvanje? Pa zar Bakir nije obec'o 100.000 radnih mjesta?
podrzi SDA na svim nivoima i vidjeti ces da ce cilj biti ostvaren i preko zacrtane mjere...

Support SDA.
Pa Bakir je dobio najvise glasova na izborima, znaci podrzan je. Bosnjaci su uradili svoj dio posla, jer su izabrali Bakira. Gdje su sad ta obecana radna mjesta koje je Bakir zauzvrat' obec'o Bosnjacima?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22950 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Pa ako je na babu, popodne se predomislio 8)
Post Reply