Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kokuz_sa

#22926 Re: RE: Re: Android OS

Post by kokuz_sa »

Quaresma wrote:Ima li ko Huawei P9 lite iz telekoma, jel ko dobio nougat update.

Sent from my E6653 using Tapatalk
Najavlje za Mart update koliko znam

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21
CrniSA

#22927 Re: Android OS

Post by CrniSA »

ug_lee wrote:
CrniSA wrote:Smartfoni su postali dosadni. Koji god da kupis dosadi nakon par mjeseci. ;-)
U potpunosti se slazem. I sa nexus 5x mi je dosadno, telefon koji stalno dobija neke update, dzaba kad je sve isto...
Ja imam Samsung Galaxy S7, a prije njega su mi bili HTC One M8 i Samsung Galaxy A5 2015. Oba su mi obavljala odlicno posao kao i ovaj S7 sada.... A da nisam kupio S7 nesta bi mi bilo.

Sve u svemu, dosadno sve... Da imam 128GB Rama i da je u njemu Intel Xeon opet bi mi dosadio hahahaha kad stalno vrtim iste aplikacije (viber, whatsapp, chrome, youtube, deezer, instagram).

Stosta nekad mi fale zvucnici sa HTC One M8, nema im konkurencije. Zgrade se trese kad Semsu pojacam.

Image
exampLe.

#22928 Re: Android OS

Post by exampLe. »

Kakav je HTC 10, koristi li ga iko? :D

I meni sve dosadi, idem sa Samsunga na Iphone i obrnuto svaka 2-3 mjeseca. :D
Quaresma

#22929 Re: RE: Re: Android OS

Post by Quaresma »

kokuz_sa wrote:
Quaresma wrote:Ima li ko Huawei P9 lite iz telekoma, jel ko dobio nougat update.

Sent from my E6653 using Tapatalk
Najavlje za Mart update koliko znam

Poslano sa mog HUAWEI VNS-L21
aha, onda ovo sto sam gledao je valjda beta.
CrniSA

#22930 Re: Android OS

Post by CrniSA »

Slaba semsa na s7... htc i miss you

Image
zdruzdjo

#22931 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Vala ja ne znam sto ga reklamiras.
Niti ko sta post-a niti stavlja.
Neko te neko. pravo "usaho" forum. fakat mi je zao.
Running

#22932 Re: Android OS

Post by Running »

CrniSA wrote:Smartfoni su postali dosadni. Koji god da kupis dosadi nakon par mjeseci. ;-)
Jer ga vecina uzima radi izgleda pa dosadi nakon 2-3 mjeseca i gleda se zamjena i tako u krug. Znam da se ljudi loze prvenstveno na izgled ko kakve zene. Jednostavno moras nesto voljeti i usaditi mu malo duse, da ne bude monotono i dosadno. Ako koristis telefon za neki hobi/posao/skolu/ucenje i stalno nadogradjivanje znanja iz oblasti Android OS-a, nema tu dosade. Malo je reci da covjek nije svjestan koliko ne zna svakim danom. XDA je pun kvalitetnog materijala i diskusije, koga sta zanima. Isto kao i u zivotu, dosadno je ako nemas zanimaciju i interesovanje, ma sta god imao, sve stvari ovog svijeta. Psiha je cudo. :thumbup: :-D Mozda je bila filozofska ali tako je, vidis da se ispostavilo kao tacno. :P

A cim slusas tu Semsu, otprilike su mi jasne neke stvari... :lol: :run:
CrniSA

#22933 Re: Android OS

Post by CrniSA »

Running wrote:
Jer ga vecina uzima radi izgleda pa dosadi nakon 2-3 mjeseca i gleda se zamjena i tako u krug. Znam da se ljudi loze prvenstveno na izgled ko kakve zene. Jednostavno moras nesto voljeti i usaditi mu malo duse, da ne bude monotono i dosadno. Ako koristis telefon za neki hobi/posao/skolu/ucenje i stalno nadogradjivanje znanja iz oblasti Android OS-a, nema tu dosade. Malo je reci da covjek nije svjestan koliko ne zna svakim danom. XDA je pun kvalitetnog materijala i diskusije, koga sta zanima. Isto kao i u zivotu, dosadno je ako nemas zanimaciju i interesovanje, ma sta god imao, sve stvari ovog svijeta. Psiha je cudo. :thumbup: :-D Mozda je bila filozofska ali tako je, vidis da se ispostavilo kao tacno. :P

A cim slusas tu Semsu, otprilike su mi jasne neke stvari... :lol: :run:
Jedina zanimacija na telefonu mi je blokirat zenu na viberu kad mi krene srat sto se ja i njeno dijete iz prvog braka ne slazemo :mrgreen:
Astrix

#22934 Re: Android OS

Post by Astrix »

Imam telefon Sony Z3 i jedan problem koji nikako da skontam sta je. Znaci kad uspostavim poziv bilo to preko vibera, whatsapp ili klasicni poziv ekran se normalno ugasi kad ga stavis na uho ali kad treba da prekines poziv nikako da se ekran upali, znaci cuje se sve na zvucnik ali nikako da se ekran upali, i jedino rjesenje da izvadim karticu i ponovo upalim mob. Zna li iko sta je u pitanju i kako to riještit, je li imao iko sličan problem?
zateznistub

#22935 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Previše djece na ovoj temi.. :run:
Quaresma

#22936 Re: Android OS

Post by Quaresma »

neka djece, na njima buducnost ostaje
AstorH

#22937 Re: RE: Re: Android OS

Post by AstorH »

Astrix wrote:Imam telefon Sony Z3 i jedan problem koji nikako da skontam sta je. Znaci kad uspostavim poziv bilo to preko vibera, whatsapp ili klasicni poziv ekran se normalno ugasi kad ga stavis na uho ali kad treba da prekines poziv nikako da se ekran upali, znaci cuje se sve na zvucnik ali nikako da se ekran upali, i jedino rjesenje da izvadim karticu i ponovo upalim mob. Zna li iko sta je u pitanju i kako to riještit, je li imao iko sličan problem?
Skini foliju sa senzora
Del_Boy1

#22938 Re: Android OS

Post by Del_Boy1 »

Imaš i onu opciju da se pritiskom tipke za zaključavanje prekine poziv i odma će se i ekran uključit.

Sent from my E2303 using Tapatalk
Last edited by Del_Boy1 on 04/02/2017 21:08, edited 1 time in total.
Astrix

#22939 Re: RE: Re: Android OS

Post by Astrix »

AstorH wrote:
Astrix wrote:Imam telefon Sony Z3 i jedan problem koji nikako da skontam sta je. Znaci kad uspostavim poziv bilo to preko vibera, whatsapp ili klasicni poziv ekran se normalno ugasi kad ga stavis na uho ali kad treba da prekines poziv nikako da se ekran upali, znaci cuje se sve na zvucnik ali nikako da se ekran upali, i jedino rjesenje da izvadim karticu i ponovo upalim mob. Zna li iko sta je u pitanju i kako to riještit, je li imao iko sličan problem?
Skini foliju sa senzora
Nema folije uopće na njemu, zato mi jeste čudno...
Running

#22940 Re: Android OS

Post by Running »

Testiraj proximity sensor ima valjda neki service meni ili app, da vidis da li je do hardwarea ili svakako pokusaj kalibraciju! Vrlo moguce da je u kvaru, ne bi bio ni prvi ni poslednji :)
Schlauf2

#22941 Re: RE: Re: Android OS

Post by Schlauf2 »

Astrix wrote:
AstorH wrote:
Skini foliju sa senzora
Nema folije uopće na njemu, zato mi jeste čudno...
Pogledaj staklo, na gornjoj strani gdje su slusalica i senzor , da li se pocelo pomalo odljepljivati od ostatka telefona pa da pomalo "hoda".
Astrix

#22942 Re: Android OS

Post by Astrix »

Nije, telefon je skroz cvrst, na starom sony-u mi je ekran skoro cijeli popustio i disao telefon ali nikad nisam imao problem s tim senzorom. Evo uradio sam onu kalibraciju preko aplikacije i sad izgleda uredu...

Hvala svima :thumbup:
jarobot

#22943 Re: Android OS

Post by jarobot »

Evo ga stigao OTA android 7 nougat na HTC 10.....

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
TAFKAP

#22944 Re: Android OS

Post by TAFKAP »

exampLe. wrote:Kakav je HTC 10, koristi li ga iko? :D

Evo kolega @jarobot i ja.

Meni je telefon odličan, baterija je super, display, zvučnici, slušalice, kameru nisam još intenzivnije testirao, ovih par to sam "okinuo" su :thumbup:
Onda su tu džidže koje mobilni naprave unikatnim, tipa HTC Sense Freestyle, Ice View Cover, ...
Last edited by TAFKAP on 08/02/2017 11:05, edited 2 times in total.
Quaresma

#22945 Re: Android OS

Post by Quaresma »

jarobot wrote:Evo ga stigao OTA android 7 nougat na HTC 10.....

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
jel ti iz bhtelekoma fontele?
Mega Man X

#22946 Re: Android OS

Post by Mega Man X »

Gdje je to Dileja? Nedostaju mi njegove komparacije i DxOmark. :mrgreen: :lol: :lol:
exampLe.

#22947 Re: Android OS

Post by exampLe. »

TAFKAP wrote:
exampLe. wrote:Kakav je HTC 10, koristi li ga iko? :D

Evo kolega @jarobot i ja.

Meni je telefon odličan, baterija je super, display, zvučnici, slušalice, kameru nisam još intenzivnije testirao, ovih par to sam "okinuo" su :thumbup:
Onda su tu džidže koje mobilni naprave unikatnim, tipa HTC Sense Freeytle, Ice View Cover, ...
Super, hvala. Ja sam trenutno na Iphoneu pa mi je i fluidnost jako bitna a i nikad nisam koristio HTC pa me bas zanima kakav je fon. :D
muha_sa

#22948 Re: Android OS

Post by muha_sa »

kako cu viber instalirat :? :?

Image
Dr Kova

#22949 Re: Android OS

Post by Dr Kova »

muha_sa wrote:kako cu viber instalirat :? :?

Image
:lol: :lol: :lol: :thumbup: F14, alt + tab i enter :thumbup:
TAFKAP

#22950 Re: Android OS

Post by TAFKAP »

Buckethead wrote:
muha_sa wrote:kako cu viber instalirat :? :?
:lol: :lol: :lol: :thumbup: F14, alt + tab i enter :thumbup:
Nije toliko komplikovano kao sto si napisao, utipkaj ovo i udjes u manufacturing mode:
*#7370#
Tu izaberes koji program hoces da instaliras i to je to. Samo ako saljes i dobijas puno slika s Viberom morat ces da izbrises SNAKE i jos par melodija, ili da instaliras veci microSD.
Post Reply