o ovome ti pricam , kod mene se slabo primjeti da je stavljena , jedino da kontaktiras lika od kojeg si kupio i pitas ga jeli lijepio
iPhone - All about
Moderator: Benq
- mbenz
#22926 Re: iPhone - All about
https://www.ebay.com/itm/Alloy-Rear-Cam ... DMJCTC8jEg
o ovome ti pricam , kod mene se slabo primjeti da je stavljena , jedino da kontaktiras lika od kojeg si kupio i pitas ga jeli lijepio

-
exampLe.
#22927 Re: iPhone - All about
Ovo sam uzeo kod jednog momka na piku koji radi s telefonima tako da je on druga ruka.mbenz wrote:https://www.ebay.com/itm/Alloy-Rear-Cam ... DMJCTC8jEg
o ovome ti pricam , kod mene se slabo primjeti da je stavljena , jedino da kontaktiras lika od kojeg si kupio i pitas ga jeli lijepio![]()
Momak je rega 100% (uzimao sam mobitele kod njega vec) ali eto, ovdje se potrefilo da nije vidio ovo u kameri sto me ustvari i ne cudi, samo ja picajzla sam ovo uspio skontat jer se uzivo bas malo vidi.
- LeonardoAC
#22928 Re: iPhone - All about
zna li neko kako odabrati mrezu na tel ? dakle NEMA te opcije u settings. googlam i stalno spominje Carrier sekciju ili Cellular data. jednostavno nista od toga nemam za kliknuti. :/ iph 7+
-
exampLe.
#22931 Re: iPhone - All about
Settings i odma ispod Bluetootha se nalazi Cellular.LeonardoAC wrote:zna li neko kako odabrati mrezu na tel ? dakle NEMA te opcije u settings. googlam i stalno spominje Carrier sekciju ili Cellular data. jednostavno nista od toga nemam za kliknuti. :/ iph 7+
- le piaf
#22932 Re: iPhone - All about
Pozdrav, koji biste case preporucili za iphone xr, da ima pojacanu zastitu, po mogucnosti da se moze kupiti u Sarajevu. Vidim po recenzijama svi preporucuju Otterbox, medjutim koliko vidim nema ga za kupiti kod nas.
-
exampLe.
#22933 Re: iPhone - All about
Spigen.le piaf wrote:Pozdrav, koji biste case preporucili za iphone xr, da ima pojacanu zastitu, po mogucnosti da se moze kupiti u Sarajevu. Vidim po recenzijama svi preporucuju Otterbox, medjutim koliko vidim nema ga za kupiti kod nas.
- le piaf
#22934 Re: iPhone - All about
Gdje se moze kupiti u Sarajevu?exampLe. wrote:Spigen.le piaf wrote:Pozdrav, koji biste case preporucili za iphone xr, da ima pojacanu zastitu, po mogucnosti da se moze kupiti u Sarajevu. Vidim po recenzijama svi preporucuju Otterbox, medjutim koliko vidim nema ga za kupiti kod nas.
-
Saka
#22935 Re: iPhone - All about
Ima ponekad u AT Store s tim da je duplo skuplji nego vani, tako da ti je bolje da naručiš.le piaf wrote:Gdje se moze kupiti u Sarajevu?exampLe. wrote:Spigen.le piaf wrote:Pozdrav, koji biste case preporucili za iphone xr, da ima pojacanu zastitu, po mogucnosti da se moze kupiti u Sarajevu. Vidim po recenzijama svi preporucuju Otterbox, medjutim koliko vidim nema ga za kupiti kod nas.
-
zdruzdjo
#22936 Re: iPhone - All about
Pozdrav
Nakon dugo godina nesto sa prefiksom "I" opet u posjedu.
Nije iPhone ali jeste iPad-air. Dobio ga na koristenje. Besplatno.
I dalje sam Android-ash ali ovo cu koristiti onako za gledanje i slusanje svega i svacega, knjige, yt....I tako obzirom da je ekran ogroman I da je stvarno dobar prikaz.
E sad jedno pitanje.
Da li je moguce imati streaming sa npr android telefona na iPad. Npr da se spoji ipad na mrezu koju napravi android telefon (hot-spot) pa da vuce sa njega. gulim torrente sa mobitela I dosta je filmova na njemu pa eto da ih vucem sa ovoga. Cisto sumnjam da ipad moze guliti torrent-e obzirom odakle dolazi I kakvi su zakoni u usa.
Nisam siguran da to moze ali eto bolje da pitam.
Nakon dugo godina nesto sa prefiksom "I" opet u posjedu.
Nije iPhone ali jeste iPad-air. Dobio ga na koristenje. Besplatno.
I dalje sam Android-ash ali ovo cu koristiti onako za gledanje i slusanje svega i svacega, knjige, yt....I tako obzirom da je ekran ogroman I da je stvarno dobar prikaz.
E sad jedno pitanje.
Da li je moguce imati streaming sa npr android telefona na iPad. Npr da se spoji ipad na mrezu koju napravi android telefon (hot-spot) pa da vuce sa njega. gulim torrente sa mobitela I dosta je filmova na njemu pa eto da ih vucem sa ovoga. Cisto sumnjam da ipad moze guliti torrent-e obzirom odakle dolazi I kakvi su zakoni u usa.
Nisam siguran da to moze ali eto bolje da pitam.
- insomnia78
#22937 Re: iPhone - All about
Pa hot spot i to sto ti pitas nisu iste stvari
-
zdruzdjo
#22938 Re: iPhone - All about
Mislio sam obzirom da su tada u neku ruku "na istoj mrezi".insomnia78 wrote:Pa hot spot i to sto ti pitas nisu iste stvari
Recimo to radim sa svim kucnim racunarima obzirom da je sve imrezeno tj u istoj je mrezi sve.
-
zdruzdjo
#22940 Re: iPhone - All about
Pa i predpostavljao sam ali hajde reko da upitam.insomnia78 wrote:Nemere
Sa ovimkinom "povucem" film preko vlc player-a sa racunara koji je u kucnoj mrezi.
- NerAs
#22941 Re: iPhone - All about
Zna li neko kako se ukida ono blic.net sa mobilnih postavki. Sve sam ukinuo, ali i dalje pise da kontaktiram blic.net kad palim personalni hotspot
- nivla
#22942 Re: iPhone - All about
settings->mobile data->mobile data network i tu pod personal hotspot stavis odgovarajuci apn, npr active.bhmobile.ba i sve ce da proradiNerAs wrote:Zna li neko kako se ukida ono blic.net sa mobilnih postavki. Sve sam ukinuo, ali i dalje pise da kontaktiram blic.net kad palim personalni hotspot
- insomnia78
#22944 Re: iPhone - All about
Jesul opet emoji najveca novost
- Nisrin
#22945 Re: iPhone - All about
Da li se nekome desava da nesto pisete i ta se slova pojave tek nakon 5-6 sekundi? Znaci, mislila sam da je do mog prebrzog kucanja, ali nije...i pojavljuje se u posljednje vrijeme...telefon NIJE preopterecen, inace nikad nije stopalo nista itd - zato i koristim iphone
I da, instalirani su updatei uredno...
- arnes_king
#22946 Re: iPhone - All about
Koji je model u pitanju? To je bas stopanje i desava se kod uredjaja koji su jako usporili pa tipkanje kasni. Moze biti i neki bug, ali do sada sam vidjao samo na starim uredjajima koji su svoje odradili.Nisrin wrote:Da li se nekome desava da nesto pisete i ta se slova pojave tek nakon 5-6 sekundi? Znaci, mislila sam da je do mog prebrzog kucanja, ali nije...i pojavljuje se u posljednje vrijeme...telefon NIJE preopterecen, inace nikad nije stopalo nista itd - zato i koristim iphone![]()
- Nisrin
#22947 Re: iPhone - All about
Iphone 7, a odnedavno je pocelo...arnes_king wrote:Koji je model u pitanju? To je bas stopanje i desava se kod uredjaja koji su jako usporili pa tipkanje kasni. Moze biti i neki bug, ali do sada sam vidjao samo na starim uredjajima koji su svoje odradili.Nisrin wrote:Da li se nekome desava da nesto pisete i ta se slova pojave tek nakon 5-6 sekundi? Znaci, mislila sam da je do mog prebrzog kucanja, ali nije...i pojavljuje se u posljednje vrijeme...telefon NIJE preopterecen, inace nikad nije stopalo nista itd - zato i koristim iphone![]()
- arnes_king
#22949 Re: iPhone - All about
Je li stopa svugdje ili u odredjenim aplikacijama? Sjecas li se sta je zadnje instalirano na mobitel prije nego je pocelo stopanje?Nisrin wrote:Iphone 7, a odnedavno je pocelo...arnes_king wrote:Koji je model u pitanju? To je bas stopanje i desava se kod uredjaja koji su jako usporili pa tipkanje kasni. Moze biti i neki bug, ali do sada sam vidjao samo na starim uredjajima koji su svoje odradili.Nisrin wrote:Da li se nekome desava da nesto pisete i ta se slova pojave tek nakon 5-6 sekundi? Znaci, mislila sam da je do mog prebrzog kucanja, ali nije...i pojavljuje se u posljednje vrijeme...telefon NIJE preopterecen, inace nikad nije stopalo nista itd - zato i koristim iphone![]()
Moze biti da baguje neka aplikacija, a najbolje ti je uraditi factory reset pa vidjeti kako ce se poslije toga ponasati.
- Nisrin
#22950 Re: iPhone - All about
arnes_king wrote:
Moze biti da baguje neka aplikacija, a najbolje ti je uraditi factory reset pa vidjeti kako ce se poslije toga ponasati.
Imam brdo aplikacija, i jedno 10 000 fotogr, ali mozda najbolje uraditi factory resert, nisam 2 godine