tramvajtrojka wrote: ↑07/10/2023 11:17Palestinski ponos ogroman a zijanili sve ratove i arafat odbio mirovni plan sa kojim bi Palestina imala mnogo vise teritorije nego dns, bas ih je ponos doveo do velikih visina![]()
Tako to inace bude u zivotu.
tramvajtrojka wrote: ↑07/10/2023 11:17Palestinski ponos ogroman a zijanili sve ratove i arafat odbio mirovni plan sa kojim bi Palestina imala mnogo vise teritorije nego dns, bas ih je ponos doveo do velikih visina![]()
Yaser nije htio prihvatiti realnost i sta dns imaju zbog nekog ponosa su izgubili zemlju koju su drzali u 80tim i 90tim godinama prošlog stoljeća, i koju ce sve vise i vise gubiti zbog nesposobnosti vlastitih vodja kojima je bitnija hamas i fatah podjela nego ista viseHaris.ba wrote: ↑07/10/2023 12:08Spominjem Alijunda vidim jesi li licemjeran. Jer Alija je isposlovao mir i prihvatio realnost.tramvajtrojka wrote: ↑07/10/2023 12:05
Sto se dotices dede alje ima bruku tema na kojima se moze pricati o njegovom promasajima, ovdje pisemo o yaserovim promasajima gdje nije htio isposlovati mir i prihvatiti realnost najbolju šansu su imali sa pregovorima u Oslu to je bila daleko najbolja solucija, i ona iz 2000 se cini kao dobra kad se pogleda sadasnje stanje u koje su se doveli
![]()
Ko je cito knjigu jeruzalem Montefiorea sve mu je jasnotramvajtrojka wrote: ↑07/10/2023 11:52
ova ubleha je prokockala sve mogućnosti da Palestina bude jednom normalna drzava, sa svojim kvazi ponosom i odbijanjem svega sto nije bilo po njegovoj volji
ja i koja je tvoja poenta sta treba sad postavljati klipove od jutros kako hamas vuce golu mrtvu izraelku da bi se nesto dokazaloBosanac sa dna kace wrote: ↑07/10/2023 12:11 to je taj IDF
https://en.wikipedia.org/wiki/Killing_o ... _al-Durrah
Jel to fakat navijas za Izrael jbt ??? A ovamo patis za Ukrajinom ne kontam to nikako jbt,to je licemjerno do.bola, izgleda da ti samo gledas sebe i stab je bolje za tebe kao gradjanjna BiH, sad tek razumijem tvoju podrsku za Nusru i ostale divljake iz FSA.
Ali ne i Izraela? Sasvim slucajno se rodio ovaj ekstremisticki pokret i da nije njih Palestinci bi se kutarisali okupacije, Izrael bi im dozvolio povratak i povrat imovine sirom Izraela, vratili bi im Istocni Jerusalem i Zapadnu Obalu?
Zovimo Edu Majku!!!smijesni_ste wrote: ↑07/10/2023 12:13 Ima li forumaša sa 'lica mjesta' da napišu koju?
Znam da je nekada ovdje pisala forumašica Renatta ili kako već koja je živjela (živi) u Izraelu.
Probudio si se nakon 70 godina tlacanje i vrsenja terora nad palestincima..sumirprimus wrote: ↑07/10/2023 12:15 Slike ubijenih izraelskih civila po ulicma i ma stanici me zelim psotqvljat ,strahota jell to ta borba ???to podrzavate?
Vi podrzavate, asada sa njim i ruse u sirji a sada i teprist iz hamasa? Pa tu je ta paračćlela, naravno da sam protiv tih terora.