Ukrajina

Post Reply
General War

#22926 Re: Ukrajina

Post by General War »

dječak sa šibicama wrote:Kako je to ocekivano, zapadni mediji i nasi "domaci" zapravo u vlasnistvu zapada, potrcali su objaviti snimke samaranja ukrajinskih vojnika.

Naravno, snimke masakriranih civila po Donjecku, Lugansku, pobijeni ukrajinskim raketama, ni rijec o tome :D sto je najtragikomicnije, na istom snimku gdje Givi samara ukrajince, na kraju snimka se vide lesevi civila po ulicama, ali o tome mediji i ove glave isprane BBC-em i CNN-om, ni jedne jedine rijeci.

Jasno, za te licemjere pobijeni gradjani Donjecka su samo "kolateralne zrtve".
Pa sta, za tebe i veselo drustvo ovdje, je agresija ukrajine i separatizam legitimno sredstvo rusije da kao nesto se utrkuje sa zapadom...i sve ovo kao posljedica...ne smeta. :roll: prica o licemjerstvu je presmjesna.
dječak sa šibicama

#22927 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Separatizma nikada nebi bilo da nije bilo nasilnog rusenja vlasti odnosno predsjednika Ukrajine. Mozemo mi i kronoloski, nema frke.

Sve je pocelo na Maidanu, i sa kolacima koji su dijeljeni "mirnim" protestantima iz americke ambasade.
General War

#22928 Re: Ukrajina

Post by General War »

parangal_ wrote:
Zviz wrote:Ovi video snimci vise govore da taj region gdje pucaju je sam protiv Ukraine. Nema neke posebne ruske pomoci. To se vidi iz snimka. 1001 paravojna formacija a neke glavne vojske koja bi bila Ruska nema. :oops: Ovo je Cecenija 2. Na kraju ce sav narod zbjezati u Rusiju da uopste ima sta da pojede, ovo je onaj tihi rat u krugu od 100km nista vise. Dana i sutra se puca a onda vako ovi cirkusi i razmjene.
pa nigdje od pocetka krize nije bio ni jedan jedini dokaz ni snimak da su rusi presli granicu, al hajd. tako kazu bajden, keri i ekipa a mi svi znamo da oni nikad ne lazu :-)
Naravno treba vjerovati ruskim padobranicma koji su kao promasili granicu za 12 kilometara pa zarobljeni u ukrajini...a posebno izvjestajima kako ruski vojnici se dave po krimskim plazama navodno na odmoru :D
parangal_

#22929 Re: Ukrajina

Post by parangal_ »

dječak sa šibicama wrote:Kako je to ocekivano, zapadni mediji i nasi "domaci" zapravo u vlasnistvu zapada, potrcali su objaviti snimke samaranja ukrajinskih vojnika.

Naravno, snimke masakriranih civila po Donjecku, Lugansku, pobijeni ukrajinskim raketama, ni rijec o tome :D sto je najtragikomicnije, na istom snimku gdje Givi samara ukrajince, na kraju snimka se vide lesevi civila po ulicama, ali o tome mediji i ove glave isprane BBC-em i CNN-om, ni jedne jedine rijeci.

Jasno, za te licemjere pobijeni gradjani Donjecka su samo "kolateralne zrtve".
upravo tako, prljavi licemjeri.
General War

#22930 Re: Ukrajina

Post by General War »

dječak sa šibicama wrote:Separatizma nikada nebi bilo da nije bilo nasilnog rusenja vlasti odnosno predsjednika Ukrajine. Mozemo mi i kronoloski, nema frke.

Sve je pocelo na Maidanu, i sa kolacima koji su dijeljeni "mirnim" protestantima iz americke ambasade.
Isti onaj predsjednik koji je poslao "strizije"(odakle li su oni dosli da mi je znat) da rokaju po demostranitma? Nemoj ba, nije odmah on svrgnut...trajalo je to. A i da jeste...zasto nisu se odvojili prije ako je problem u predsjedniku, bilo je i ona sa burecima na glavi prozapadna pa nikom nista.
Drvenija87

#22931 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

Putinove krvave ruke u obnovi za Ruskom pravoslavnom Imperijom. :repetirana:

Co0l

#22932 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

parangal_ wrote:
Co0l wrote:De nek neko ovom parmaku,il kako li mu je vec nick,objasni da su Pirot,Apatin i Vranje u drugoj drzavi od Trebevica i Sarajeva a da je onaj ukrajinski vojnik u svojoj zemlji koju brani od ruskog agresora i domacih separatista.
jesi pametan jebote, :lol: to o cemu pricas su samo nominalne stvari. znas li sta znaci ta rijec? amerikanci odlucili ne priznat referendum u donjecku i sad ukrajinci brane jel a ovi agresori. odlucili priznat u bosni i srbija agresor. znaci da amerika nije priznala nezavisnu bosnu ovi iz vranja bi branili svoju zemlju a armija bih bi bila separatisticka sto bi automatski svo granatiranje sarajeva ucinilo legalnim i legitimnim? :-)

jebote, koja logika :-)
Ma da,drzave i drzavne granice to su samo sitnice,nebitne,nominalne stvari :-) Je li tebi uopste poznata razlika izmedju bivse Jugoslavije i nacina kako su je republike u njenom sastavu tvorile i Ukrajine?
Ono,ocito je da nije cim takve nebuloze valjas i poredis raspad Jugoslavije sa separatizmom u Ukrajini.
Procitaj nekad nesto u zivotu ako barem nisi imao dovoljno godina da to i dozivis,barem se neces prosipat ovakvim poredjenjima.MyCity forum i memorandumi SANU se ne racunaju kao stivo za citanje.
Red Wolf

#22933 Re: Ukrajina

Post by Red Wolf »

Da li ce ovi uci u moskvu ili ovi drugi u kiev je najmanje bitno,samo nek traje i to sto duze,da raja ima o cemu pisati
ioannes

#22934 Re: Ukrajina

Post by ioannes »

danas nije potrebno rat pobjediti,da bi se ostvarili ciljevi
nego je cilj odrzavati situaciju ciste nestabilnosti,bespravlja i ratnog stanja
to je kod neki zapadni analiticara poznato kao "terrormanagement"
taj oblik destablizacijske politike je izmisljen u americkim Think tanks
KAMI666

#22935 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Drvenija87 wrote:Putinove krvave ruke u obnovi za Ruskom pravoslavnom Imperijom. :repetirana:

Ko kaze da su Putinove, zasto ne Porosenkove?
Isto sranje samo drugo pakovanje, kao to je slucaj sa oborenim avionom iznad Ukraine. "Ukis" djeluju po civilnom stanovnistvu, kao i do sada sto su radili. Mater im nacisticku.
Drvenija87

#22936 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

KAMI666 wrote:
Drvenija87 wrote:Putinove krvave ruke u obnovi za Ruskom pravoslavnom Imperijom. :repetirana:

Ko kaze da su Putinove, zasto ne Porosenkove?
Isto sranje samo drugo pakovanje, kao to je slucaj sa oborenim avionom iznad Ukraine. "Ukis" djeluju po civilnom stanovnistvu, kao i do sada sto su radili. Mater im nacisticku.
Pa nije Porosenko izazvao krvavi rat na istoku Ukrajine,nego Putin i njegove zlocinacke horde.
KAMI666

#22937 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Ne rise, znas dobro ko je poceo da prebija svoj vlastiti narod, da zabranjuje po skolama ruski, i ko i dan danas tuce po svom narodu i ubija civile. Valjda bi mi Bosanci trebali da se suosjecamo sa zrtvama rata, a to su u ovo trenutku Novoruski gradjani, ako ne, onda nam i treba ono kako su nas cetnici gadjali i tukli granatama po gradovima, jer mi smo eto krivi sto smo izglasali da se odvojimo od tadasnje Jugoslavije.

Zlocinci su NATO pakt i Ukrajinski nacisti, ni Hitler im nije ravan, pravi Übermenschi.
solar7

#22938 Re: Ukrajina

Post by solar7 »

Cuj Novorusija,pa onda po logici i IS je drzava a da ne pricam za Kosovo tek jer albanaca ima procentualno vise nego noborusa u Ukrajini.Joj logike bez logike sta osvojim moje je
nOrMaLaC

#22939 Re: Ukrajina

Post by nOrMaLaC »

Hajmo probati sagledati realno situaciju trenutnu u Ukrajini. Ostavimo sa strane i Igora Strelkova i njegovu ulogu u ratu u BiH. Hajmo probati biti objektivni a ne da ližemo dupe niti Rusima niti Ukrajincima kao što to pojedinci rade. Bitno da je Rusija pa Bože moj, ništa nas drugo ne interesuje.

Ukrajina je nažalost najveća tragedija Evrope poslije rata u BiH. Ona koja je obećala da na njenom tlu nikada više neće biti ratova. Kao što je to slučaj ovdje ginu civili. Djeca,majke,očevi,rođaci i svi ostali... Vidjeli smo onu tragediju u Odesi kada je onoliko ljudi izgorjelo. Neko je postavio klip sa mrtvom dječicom u Mariopolju strašno!

Kako god, niti Evropa niti Rusija ne žele dobro Ukrajini. Moramo to shvatiti a ne da navijamo kao da igramo Call of Dury, izvaljeni u stolicama i hladno gledamo kao da je video igrica u pitanju.

Razumijem ljude koji su Ukrajinci ali i razumijem ljude koj podržavaju NovoRusiju.
Svi znamo šta je bilo ovdje 1990 tih god. i znamo kakav je osjećaj kada nam neko krene dijeliti domovinu na papiru kao što je to učinjeno uDejtonu. Zmislite kako je ljudima u Ukrajini kada vide kako je kad se Donjeck,Harkov,Luganjsk i Krim odvoje.

Sa druge strane razumijemv i ljude u Donbasu. Zamislite vi da vam dođu pripadnici desnog sektora i kojekakvi plaćenici i krenu provoditi teror i pljačku kao šo su tčinili. Ili rušenje Lenjinove statute u Kijevu i drugim mjestima, koja je simbol za otpor nad fašizmom u kojoj je mnogo ljudi dalo život. Ja ne bih volio živjeti u zemlju u kojoj se tuku penzioneri za 9 maj. kao što je to učinjeno u Lvivu kada su Svobodini (Banderovci) napali učesnike kolone.

Prenma svemu, Ukrajinu čeka tužna i tragična sudbina, a mislim da svi imamo krivicu , pa i mi sami...
Point.

#22940 Re: Ukrajina

Post by Point. »

Mene je, kao Bosnjaka, licno sramota ovih bandera koji podrzavaju nekakvu NovoRusiju i ruse u ovom konfliktu.
Drvenija87

#22941 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

KAMI666 wrote:Ne rise, znas dobro ko je poceo da prebija svoj vlastiti narod, da zabranjuje po skolama ruski, i ko i dan danas tuce po svom narodu i ubija civile. Valjda bi mi Bosanci trebali da se suosjecamo sa zrtvama rata, a to su u ovo trenutku Novoruski gradjani, ako ne, onda nam i treba ono kako su nas cetnici gadjali i tukli granatama po gradovima, jer mi smo eto krivi sto smo izglasali da se odvojimo od tadasnje Jugoslavije.

Zlocinci su NATO pakt i Ukrajinski nacisti, ni Hitler im nije ravan, pravi Übermenschi.
Uvjerena sam da ti nisi uopce Bosanac ,niti Bosnjak.Nisto lakse postaviti avatar od Zukorlica i oponasati druge kroz medijsku propagandu.
Nitko njih nije prebijao,sami su izazvali sukobe i netrepeljivost prema Kijevu nakon pada Putinova poltrona Janukovica.Tituske su upadale u Ukrajinske ustanove po Donjecku ,Lugansku ,Kharkivu .... i vrsile teror nad pucanstvom istocne Ukrajine.Nisu Ukrajinci vrsili teror ni u Slavjansku,nego Putinove zlocinacke horde.
NATO je jedini lijek za takve i ujedno barijera protiv Slavenske pravoslavne Imperije.
Drvenija87

#22942 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

nOrMaLaC wrote: Sa druge strane razumijemv i ljude u Donbasu. Zamislite vi da vam dođu pripadnici desnog sektora i kojekakvi plaćenici i krenu provoditi teror i pljačku kao šo su tčinili. Ili rušenje Lenjinove statute u Kijevu i drugim mjestima, koja je simbol za otpor nad fašizmom u kojoj je mnogo ljudi dalo život. Ja ne bih volio živjeti u zemlju u kojoj se tuku penzioneri za 9 maj. kao što je to učinjeno u Lvivu kada su Svobodini (Banderovci) napali učesnike kolone.

Prenma svemu, Ukrajinu čeka tužna i tragična sudbina, a mislim da svi imamo krivicu , pa i mi sami...
Desni sektor je nebitan po tom pitanju,njih podrzava veoma mali procenat Ukrajinaca.Bilo ih je i za vrijeme Janukovica ,pa se tada nije dizala nikakva prasina.Putin je to upotrebio da bi opravdao svoj agresorsko-zlocinacki pohod nad Ukrajinom.Slicno je radio i S.MIlosevic tijekom 90-tih nazivajuci sve Hrvate ustasama,samo sto nisu htjeli zivjeti u Srboslaviji..
Lenjinove statue treba svugdje poskidati,potsjecaju na mracnu eru boljsevizma.
Pod njegovom diktaturom je pobijeno i pomrlo na milione Rusa i Ukrajinaca.... Crveni Teror,Rusko gladovanje iz 1921 ....
nOrMaLaC

#22943 Re: Ukrajina

Post by nOrMaLaC »

NATO je jedini lijek za takve i ujedno barijera protiv Slavenske pravoslavne Imperije.

Veću glupost odavno nisam čuo, da se moram tako izraziti. Koji NATO? NATU je jedini cilj da se što više približi Rusiji. Niko ne govori ovdje da je "EuroAzijska " snaga ili "Slavenska pravoslavna imperija" kako ti to nazivaš sjajna i bezgriješna, ali tvrditi da je NATO nešto dobro u ovome je gnusna laž.

Jacenjuk,Porošenko,Timušenko,Tjahnibok sve su to sluge koje će i dalje gurati Ukrajinu u propast uz podršku zapada i "marioneta" Grobovi Ukrajinaca će i dalje nažalost puniti kao što je to slučaj u zadnjihb nekoliko dana.

Ne znam da li znaš ali Donbas je uvijek hranio Ukrajinu prije, za razliku od nerazvijenog zapada koji je i dan danas najsiromašniji dio Ukrajine.
Ne kažem ja niti da je Novorusija sjajna, ali zalagati se čvrsto za jedno "stranu" u ovom sukobu je besmisleno meni...

I da, ne simpatišem niti Strelkova niti Zaharčenka.
nOrMaLaC

#22944 Re: Ukrajina

Post by nOrMaLaC »

Drvenija87 wrote:
nOrMaLaC wrote: Sa druge strane razumijemv i ljude u Donbasu. Zamislite vi da vam dođu pripadnici desnog sektora i kojekakvi plaćenici i krenu provoditi teror i pljačku kao šo su tčinili. Ili rušenje Lenjinove statute u Kijevu i drugim mjestima, koja je simbol za otpor nad fašizmom u kojoj je mnogo ljudi dalo život. Ja ne bih volio živjeti u zemlju u kojoj se tuku penzioneri za 9 maj. kao što je to učinjeno u Lvivu kada su Svobodini (Banderovci) napali učesnike kolone.

Desni sektor je nebitan po tom pitanju,njih podrzava veoma mali procenat Ukrajinaca.Bilo ih je i za vrijeme Janukovica ,pa se tada nije dizala nikakva prasina.Putin je to upotrebio da bi opravdao svoj agresorsko-zlocinacki pohod nad Ukrajinom.Slicno je radio i S.MIlosevic tijekom 90-tih nazivajuci sve Hrvate ustasama,samo sto nisu htjeli zivjeti u Srboslaviji..
Lenjinove statue treba svugdje poskidati,potsjecaju na mracnu eru boljsevizma.
Pod njegovom diktaturom je pobijeno i pomrlo na milione Rusa i Ukrajinaca.... Crveni Teror,Rusko gladovanje iz 1921 ....
Jedino se slažem da ih podržava manji broj, to stoji, ali da treba poskidati simbole Lenjina, ma daj :)) Šta ćemo onda sa spomenicima Bandere u Lvivu, Ivano Frankovsku, Užhorodu :D
Drvenija87

#22945 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

nOrMaLaC wrote:NATO je jedini lijek za takve i ujedno barijera protiv Slavenske pravoslavne Imperije.

Veću glupost odavno nisam čuo, da se moram tako izraziti. Koji NATO? NATU je jedini cilj da se što više približi Rusiji. Niko ne govori ovdje da je "EuroAzijska " snaga ili "Slavenska pravoslavna imperija" kako ti to nazivaš sjajna i bezgriješna, ali tvrditi da je NATO nešto dobro u ovome je gnusna laž.

Jacenjuk,Porošenko,Timušenko,Tjahnibok sve su to sluge koje će i dalje gurati Ukrajinu u propast uz podršku zapada i "marioneta" Grobovi Ukrajinaca će i dalje nažalost puniti kao što je to slučaj u zadnjihb nekoliko dana.

Ne znam da li znaš ali Donbas je uvijek hranio Ukrajinu prije, za razliku od nerazvijenog zapada koji je i dan danas najsiromašniji dio Ukrajine.
Ne kažem ja niti da je Novorusija sjajna, ali zalagati se čvrsto za jedno "stranu" u ovom sukobu je besmisleno meni...

Simpatiziras ti sve ono sto ide na ruku Rusiji,nije to zbilja tesko primjetiti.Nastojis u svojim postovima dokazati da su svu Ukrajinci Banderovci,sto uopce nije istina.
Ima preko 60 000 Rusa u Lvivu pa ih nitko ne dira.
Za mene osobno je NATO svetinja,a kome se ne svidja, pravac Rusija i daleki Istok.
Najlakse oponasati borbu protiv NATO pakta sa Zapada i glumiti zestoke kriticare .To je nisto drugo nego obicni kukavicluk i cinizam.
KAMI666

#22946 Re: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Drvenija87 wrote:
nOrMaLaC wrote:NATO je jedini lijek za takve i ujedno barijera protiv Slavenske pravoslavne Imperije.

Simpatiziras ti sve ono sto ide na ruku Rusiji,nije to zbilja tesko primjetiti.Nastojis u svojim postovima dokazati da su svu Ukrajinci Banderovci,sto uopce nije istina.
Ima preko 60 000 Rusa u Lvivu pa ih nitko ne dira.
Za mene osobno je NATO svetinja,a kome se ne svidja, pravac Rusija i daleki Istok.
Najlakse oponasati borbu protiv NATO pakta sa Zapada i glumiti zestoke kriticare .To je nisto drugo nego obicni kukavicluk i cinizam.
A ko si ti da ljepis epitete ko je sta, ko je Bosnjak i kako treba da misli Bosnjak? Otkad to nacija i vjera ima veze sa slobodnim misljenjem svakog individua? PRekini sa svojim budalestinama, zar ne primjetis kako lupas, tebi ako je NATO svetinja meni i drugima nije, kao sto nije ni Rusija ni Novorusija. Stvari treba gledati sa realne strane i imati suosjecaja sa ljudima i obicnim narodom kojeg tamo nacisticka ukrainska banda masakrira granatama. TI ako si "neki pravi Bosnjak" trebao bi imati i mrvicu razumjevanja barem u tom segmentu, jer neku noc su i tebe i tvoje tako gadjali isti ti nacisti. Ako nisi prezivio rat onda nemas pojma o nicemu, tebi je ionako ovo sve u stilu Counter Strike igrice, kako za tebe tako i za tvoje "pucanstvo".
Co0l

#22947 Re: Ukrajina

Post by Co0l »

Najbolji su mi ovi koji bi da u Ukrajini ruse nacisticke spomenike a u komsiluku im ulice nose imena Draze Mihailovica i Mile Budaka.
dječak sa šibicama

#22948 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Debaljcevo u okruzenju pobunjenika.
Drvenija87

#22949 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

Challenger__ wrote:Hajde bona ne lupaj.
Mapa beznacajna i mogu je objesiti macku o rep. To je samo bio pokusaj dogovora za udaljavanje teskog naoruzanja .
Putina ne interesuju takvi dogovorii i to je potvrdio mnogo puta.Njega interesuje samo kapitulacija Kijeva.
Last edited by Drvenija87 on 29/01/2015 16:15, edited 1 time in total.
Drvenija87

#22950 Re: Ukrajina

Post by Drvenija87 »

parangal_ wrote:još jedan video koji odlično pokazuje kakve zvijeri su ukrajinski naciti. pucanje po golorukim ljudima u mariupolju.

https://www.youtube.com/watch?v=6ej_Oq-rbLY
Golorukim kazes :run:
Titushke u akciji
Post Reply