Sjećam se kad sam bio u auto školi. Samo prvi put poslije poligona sam vozio ispod 40. Kasnije 56-60 na otvorenom, u dva navrata 80, da osjetim malo brzinu. Već tad se instruktor žalio kako mlađi kolege uče kandidate da voze presporo. A to je bilo 2000. Rezultate vidimo.r_faruk wrote:Auto skole... nedavno, upravo na putu za tuzlu, autoskola napravila kolonu od 30 auta, vozi izmedju 20 i 30 na sat i ne sklanja se. Sutra ce taj kandidat isto uraditi i kada polozi vozacki. Razumijem da instruktor vrsi obuku kandidata, pa obuci ga da se skloni kada napravi onakav haos, svakako je duzan da to napravi.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Laplace
#22901 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- alibaba_i_30_godina
#22902 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo danas klasičan primjer stoke!!!!
Neki belaj bio na izlazu iz SCC-a, vjerovatno neko nije plazio ili nesto slično i zbog toga ljudi preusmjeravali na onaj drugi izlaz sto se i ne koristi toliko. Kad tamo, par auta "uredno" parkirano na ulici.

Neki belaj bio na izlazu iz SCC-a, vjerovatno neko nije plazio ili nesto slično i zbog toga ljudi preusmjeravali na onaj drugi izlaz sto se i ne koristi toliko. Kad tamo, par auta "uredno" parkirano na ulici.

- nepass1
#22903 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a kad nisu parkirana?alibaba_i_30_godina wrote:Evo danas klasičan primjer stoke!!!!
- alibaba_i_30_godina
#22904 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma i ja rijetko koristim taj izlaz pa ne znam. Sto to niko ne kažnjava i ne sklanja?!nepass1 wrote: a kad nisu parkirana?
- Laplace
#22905 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I opet da pomenem policiju. Imaju tako na YouTube klipovi sa nazivom "Instant justice", na jednom vidim upravo takvog pacijenta koji kolonu na autoputu pretiče zaustavnom. par sekundi kasnije zaustavnom ide policija pod rotacijama. Siguran sam da su mu napravili fin zapis.escobar__ wrote:Opet kroz zaustavnu?![]()
Jebo te grob, pa ta maloumnost poprima oblike epidemije. I neki dan gledam snimke nesreće na autocesti, zaustavna traka popunjena vozilima. Gdje su patrole sve im jebem!?
- Laplace
#22906 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Promašen "argument". Već sam napisao da dođem na posao 45 minuta prije početka obaveza jer volim da dođem ranije i popijem kafu prije nego što počnem da radim. Ranije ne mogu jer naletim na zaključana vrata. I opet naletim na kolonu. Čak i kad dođem do firme dodatnih pola sata ranije (1 h 15 min prije vremena) pa odem na kafu u obližnji kafić, i tad naletim na "vozača" sa kupljenom vozačkom.alibaba_i_30_godina wrote:Hajde šta ste se nakačili na čovjeka, uvijek na njega otkad prvi put spomenu onaj nesretni London i put do tamo.
U pravu je. Svi bi da dođu tačno u 8, ako je ikako moguće, niko neće da porani i dođe malo ranije, ako već ne može kasniti neko određeno vrijeme na posao.
Zbog toga je većina i nervoza ujutro, tačno ih vidiš kako gunđaju u autu sami sa sobom, u većini slučajeva. A ja samo odvrnem muziku na sve to.
Poenta je da može 10-15 minuta ranije krenuti neko kome je radno vrijeme pogodno i koji će doći u firmu, cijeli dan sjediti u kancelariji i onda otići kući. Takvi i prave gužve i kolone na cestama.
- alibaba_i_30_godina
#22907 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne vidim nigdje da sam se u svom postu tebi i/ili samo tebi obraćao, tako da ne znam iz kog razloga si se samo ti pronašao. Ujedno, ne razumijem ovo "pogrešan argument". Tacno se zna kada su kod nas u Sarajevu guzve, a kada nisu, tako da vrijeme kretanja u 7:10 i npr 7:15 već mogu napraviti veliku razliku potrebnom vremenu dolaska na posao. Pogotovo kada traje školska godina.Laplace wrote:Promašen "argument". Već sam napisao da dođem na posao 45 minuta prije početka obaveza jer volim da dođem ranije i popijem kafu prije nego što počnem da radim. Ranije ne mogu jer naletim na zaključana vrata. I opet naletim na kolonu. Čak i kad dođem do firme dodatnih pola sata ranije (1 h 15 min prije vremena) pa odem na kafu u obližnji kafić, i tad naletim na "vozača" sa kupljenom vozačkom.alibaba_i_30_godina wrote:Hajde šta ste se nakačili na čovjeka, uvijek na njega otkad prvi put spomenu onaj nesretni London i put do tamo.
U pravu je. Svi bi da dođu tačno u 8, ako je ikako moguće, niko neće da porani i dođe malo ranije, ako već ne može kasniti neko određeno vrijeme na posao.
Zbog toga je većina i nervoza ujutro, tačno ih vidiš kako gunđaju u autu sami sa sobom, u većini slučajeva. A ja samo odvrnem muziku na sve to.
Poenta je da može 10-15 minuta ranije krenuti neko kome je radno vrijeme pogodno i koji će doći u firmu, cijeli dan sjediti u kancelariji i onda otići kući. Takvi i prave gužve i kolone na cestama.
-
kakaljin
#22908 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
alibaba_i_30_godina wrote:Ne vidim nigdje da sam se u svom postu tebi i/ili samo tebi obraćao, tako da ne znam iz kog razloga si se samo ti pronašao. Ujedno, ne razumijem ovo "pogrešan argument". Tacno se zna kada su kod nas u Sarajevu guzve, a kada nisu, tako da vrijeme kretanja u 7:10 i npr 7:15 već mogu napraviti veliku razliku potrebnom vremenu dolaska na posao. Pogotovo kada traje školska godina.Laplace wrote:Promašen "argument". Već sam napisao da dođem na posao 45 minuta prije početka obaveza jer volim da dođem ranije i popijem kafu prije nego što počnem da radim. Ranije ne mogu jer naletim na zaključana vrata. I opet naletim na kolonu. Čak i kad dođem do firme dodatnih pola sata ranije (1 h 15 min prije vremena) pa odem na kafu u obližnji kafić, i tad naletim na "vozača" sa kupljenom vozačkom.alibaba_i_30_godina wrote:Hajde šta ste se nakačili na čovjeka, uvijek na njega otkad prvi put spomenu onaj nesretni London i put do tamo.
Najveci problem su guslaci koji vide da se nekome zuri jos vise uspori, i ceka da pocne da blinka zeleno i taman kada se upali zuto udare po gasu da prodju a ostave nekoliko auta iza sebe na semaforu a da se normalno vozilo svi bi prosli normalno.
A to kada pocne skolska godina je za degeneka vozace koji voze djecu na prednjem sjedistu i ne vezanu na zadnjem sjedistu. A i opcenito kada voze djecu tako
- nepass1
#22909 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zaboli ih zglob od popunjavanja tiketa valja jos i kazne pisati.alibaba_i_30_godina wrote:Ma i ja rijetko koristim taj izlaz pa ne znam. Sto to niko ne kažnjava i ne sklanja?!nepass1 wrote: a kad nisu parkirana?
meni je misterija importane, 1h gratis parking, ono prosirenje gdje se,skrece za importane tj. garazu uvjek puno auta.
- Travnički Noćni Šetač
#22910 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Misliš nešto slično kao ovo što sam davno snimio u Crnoj Gori ( pogledaj od 02:45 ) :Laplace wrote:
I opet da pomenem policiju. Imaju tako na YouTube klipovi sa nazivom "Instant justice", na jednom vidim upravo takvog pacijenta koji kolonu na autoputu pretiče zaustavnom. par sekundi kasnije zaustavnom ide policija pod rotacijama. Siguran sam da su mu napravili fin zapis.
...
A ubrzo ću imati objavljen i jedan klip sa brzom reakcijom policije na preticanje preko pune linije kod Fehre... dogode se takve stvari i kod nas... istina urijetko...
- Travnički Noćni Šetač
#22911 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Preticanja preko pune linije su aktuelna ovih dana.... No ipak mislim da je pretjerano preticati kolonu vozila, kroz tunel, preko duple pune linije pa makar se radilo o motociklu... neoprezna otvaranja vrata takođe mogu prouzrokovati ozbiljan problem... skretanje u zabranjenom smjeru, bez pokazivača pravca i bez propuštanja pješaka preko pješačkog prelaza takođe ne izgledaju dobro... pomjeranje vozila ulijevo na središnju liniju dok te drugo vozilo pretiče takođe je uvod u mogući belaj i pokaz bahatosti i bezobrazluka za volanom.... prolazak kroz crveno svjetlo uvijek i stalno je problem... nažalost sve to se aktivno dešava na cestama... i samo čeka momenat da se pretvori u tragediju...
...
...
-
zdruzdjo
#22912 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kretanje pod rucnom kocinicom.
Znaci, booooze.
Hladno bih uveo na obuci za vozace 15 sati obuke za kretanje pod rucnom. I to bi se uvjezbavalo na najzajebanijoj uzbrdici u sarajevu.
Skrecem sa drinske u desno prema zgradama kod fabrike duhana. Na samom ulazu stoji neko malo auto, hoce desno prema pofalicima. ne mozemo se mimoici I ja stanem I ceam da izadje da bi ja mogao skrenuti. Za volanom, pogadjate, zensko naravno. Kulturno bez sviranja stojim I cekam. krenu I ugasi joj se auto. stojim I cekam I dalje ko ce me zveknuti zguza jer je poznato da se tu malo ne postuju ogranicenja. pritisnu ona kocinicu upali auto I ohooooo ode auto nazad. vidim ne povlaci se rucna.
jedno 2-3 auta stoje sa strane parkirana. zamalo ne zakaci jedno. zakoci. opet krenu, krhmmm ugasi se opet.
vec iza mene se hvata kolona I uredno sjeda se na sirenu.
Sklonim se skroz desno u karambolku nekog auta sto stoji parkirano samo da se moze proci a da me ne krkne neko. mackica stoji na pola brda ni tamo ni vamo. iza nje jos jedno auto ceka da izadje kad ona prodje. izadjem iz auta pridjem reko jel sve ok. kaze jeste samo slabo mi ide ovo kretanje uz brdo. reko moras rucnom krenuti ili bas po gasu jako opaliti. nesto smrmlja kao sad cu ja samo da ....nessto. vidim da je strah u ocima ogroman. reko hoces da ti ja izvucem auto gore pa ti onda nastavi. ne-ne-ne-ne(gdje ces volan od iskusnog vozaca traziti, ihhh) vratim se u auto, opet malo krenu opet. na kraju vrati se nekih 15-ak metara u rikverc nekako zamalo zakacivsi par auta I uvuce se na parking mjesto. ovaj iza nje otisao dooooobro nazad, odnio vrag salu. prodje lik cim je stala, ja odmah nakon njega skrenem I parkiram. kontam ne cekao te ja da se ti nakanes ili da spucas u mene.
Stanem bas da vidim sta ce. naturira ga doooobro, opali po gasu I zuuuum pravo na cestu bez kocenja I gledanja da vidi hoce li ko naletiti. da je iz pravca drinske neko naletio, skupljali bi je kod fabrike mlijeka. nego ono: "koci, ko te jebe".
Pa jebo te vozis u gradu u kojem je dobrih 30% puteva sa nekim usponom. MORAS! znati kako se krece pod rucnom bez obzira kakav pocetnik (P) da si. Inace si nesreca koja ceka da se desi. Nauci jebo ti pas mater.
Mene je moj instructor voznje kad sam isao na obuku naterao da vozim rikvercom cijele ciglane I to u vise navrata. Najgore mi je bilo u tunelu onom malom. Vidio covjek da mi rikverc ide slabo I skonta da moramo to navjezbati. Kaze upali zmigavce I hajmo. Kaze samo polako da te ne pokupi neko.
Svakim danom sve manje imam razumjevanja za ove sa P nazad.
Znaci, booooze.
Hladno bih uveo na obuci za vozace 15 sati obuke za kretanje pod rucnom. I to bi se uvjezbavalo na najzajebanijoj uzbrdici u sarajevu.
Skrecem sa drinske u desno prema zgradama kod fabrike duhana. Na samom ulazu stoji neko malo auto, hoce desno prema pofalicima. ne mozemo se mimoici I ja stanem I ceam da izadje da bi ja mogao skrenuti. Za volanom, pogadjate, zensko naravno. Kulturno bez sviranja stojim I cekam. krenu I ugasi joj se auto. stojim I cekam I dalje ko ce me zveknuti zguza jer je poznato da se tu malo ne postuju ogranicenja. pritisnu ona kocinicu upali auto I ohooooo ode auto nazad. vidim ne povlaci se rucna.
jedno 2-3 auta stoje sa strane parkirana. zamalo ne zakaci jedno. zakoci. opet krenu, krhmmm ugasi se opet.
Sklonim se skroz desno u karambolku nekog auta sto stoji parkirano samo da se moze proci a da me ne krkne neko. mackica stoji na pola brda ni tamo ni vamo. iza nje jos jedno auto ceka da izadje kad ona prodje. izadjem iz auta pridjem reko jel sve ok. kaze jeste samo slabo mi ide ovo kretanje uz brdo. reko moras rucnom krenuti ili bas po gasu jako opaliti. nesto smrmlja kao sad cu ja samo da ....nessto. vidim da je strah u ocima ogroman. reko hoces da ti ja izvucem auto gore pa ti onda nastavi. ne-ne-ne-ne(gdje ces volan od iskusnog vozaca traziti, ihhh) vratim se u auto, opet malo krenu opet. na kraju vrati se nekih 15-ak metara u rikverc nekako zamalo zakacivsi par auta I uvuce se na parking mjesto. ovaj iza nje otisao dooooobro nazad, odnio vrag salu. prodje lik cim je stala, ja odmah nakon njega skrenem I parkiram. kontam ne cekao te ja da se ti nakanes ili da spucas u mene.
Stanem bas da vidim sta ce. naturira ga doooobro, opali po gasu I zuuuum pravo na cestu bez kocenja I gledanja da vidi hoce li ko naletiti. da je iz pravca drinske neko naletio, skupljali bi je kod fabrike mlijeka. nego ono: "koci, ko te jebe".
Pa jebo te vozis u gradu u kojem je dobrih 30% puteva sa nekim usponom. MORAS! znati kako se krece pod rucnom bez obzira kakav pocetnik (P) da si. Inace si nesreca koja ceka da se desi. Nauci jebo ti pas mater.
Mene je moj instructor voznje kad sam isao na obuku naterao da vozim rikvercom cijele ciglane I to u vise navrata. Najgore mi je bilo u tunelu onom malom. Vidio covjek da mi rikverc ide slabo I skonta da moramo to navjezbati. Kaze upali zmigavce I hajmo. Kaze samo polako da te ne pokupi neko.
- semirsar
#22913 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jes' ti neurozan

-
Throttle
#22914 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ope' ga zene hebu 
- xamp
#22915 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pisu i kaznjavaju stalno. Ali to ne sprjecava nove Parking Papke da to rade i dobiju kaznu.alibaba_i_30_godina wrote:Ma i ja rijetko koristim taj izlaz pa ne znam. Sto to niko ne kažnjava i ne sklanja?!nepass1 wrote: a kad nisu parkirana?
Primjere Kosevo ulica (dok je nisu radili) - 2 drota su danima cijeli dan tu i pisu ko god stane... jel ikad izgledalo kao da je prazna ulica - nije
- alibaba_i_30_godina
#22916 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam kako se nekome isplati platiti kaznu umjesto par sati parkinga, a koji je sada 1 KM po satu.
- xamp
#22917 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dok nisu postavili cunjeve i dok je bio prvi sat besplatno, znao sam cesto cut ljude u Metropolisu ujutro na kafi "ma ostavio ga tamo, ko ce ulazit garazu"alibaba_i_30_godina wrote:Ne znam kako se nekome isplati platiti kaznu umjesto par sati parkinga, a koji je sada 1 KM po satu.
napomena: garaza u SCCu oko 8 ujutro je skoro prazna.
-
kakaljin
#22918 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ulica Kosevo ce uvijek takva biti sa parkiranjem auta dok ne sklone taksi stand iz trake. Jer dok se ne skloni taksi stand nema fajde sklanjati auta iz desne trake, a i za autobus i skretanje u Sutjeska je bolje da ima parking jer ako nema parkinga autobusi su uvijek u prekrsaju jer iz lijeve trake skrecu desno jer iz desne fizicki ne mogu. Pa tako do se to sve ne rijesi bolje je da vrate parking gdje je i bio. Pa neka sve u isto vrijeme rijese i bice bolje a ne polovicno.xamp wrote:Pisu i kaznjavaju stalno. Ali to ne sprjecava nove Parking Papke da to rade i dobiju kaznu.alibaba_i_30_godina wrote:Ma i ja rijetko koristim taj izlaz pa ne znam. Sto to niko ne kažnjava i ne sklanja?!nepass1 wrote: a kad nisu parkirana?
Primjere Kosevo ulica (dok je nisu radili) - 2 drota su danima cijeli dan tu i pisu ko god stane... jel ikad izgledalo kao da je prazna ulica - nije
-
zdruzdjo
#22919 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ni blizu cijeli dan zracim nekim zen-om. Bajram valjda utice na mene.semirsar wrote:jes' ti neurozan![]()
Nisam se uopste osjecao heban. Cak sta vise bilo mi je I zao. Stvarno sam bio spreman da joj pomognem. Vidio sam da je istraumirana I da se bas boji. Ali jebo te pa ne mozes sjesti u auto u ovakvom gradu a ne znas tu osnovnu radnju koja ti je potrebna za kretanje po ovakvim ulicama. Pa ne zivimo u holandiji gdje je sve ko tacna ravno.Throttle wrote:Ope' ga zene hebu
-
BadBoy
#22920 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da vidiš ovdje derneka u Starom Gradu. Ja mislim ko god tek položi i dobije auto odmah dobije i sjajnu ideju da ide na Zmajevac ili u Kamariju. Sve u brdu, još i usko. Ma za poluditi.
- Logovan
#22921 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa u Kamariju lakše pješke otići, nego autom.BadBoy wrote:Da vidiš ovdje derneka u Starom Gradu. Ja mislim ko god tek položi i dobije auto odmah dobije i sjajnu ideju da ide na Zmajevac ili u Kamariju. Sve u brdu, još i usko. Ma za poluditi.
- Laplace
#22922 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tehnički, tu se policija našla na pravom mjestu u pravo vrijeme, ali poklonjenom konju se ne gleda u zube, kažu. Uostalom, nejednom sam vidio da policija na ovakva preticanja i ne reaguje.Travnički Noćni Šetač wrote:Misliš nešto slično kao ovo što sam davno snimio u Crnoj Gori ( pogledaj od 02:45 ) :Laplace wrote:
I opet da pomenem policiju. Imaju tako na YouTube klipovi sa nazivom "Instant justice", na jednom vidim upravo takvog pacijenta koji kolonu na autoputu pretiče zaustavnom. par sekundi kasnije zaustavnom ide policija pod rotacijama. Siguran sam da su mu napravili fin zapis.
...
A ubrzo ću imati objavljen i jedan klip sa brzom reakcijom policije na preticanje preko pune linije kod Fehre... dogode se takve stvari i kod nas... istina urijetko...
Jednom (davno) na raskrsnici kod Lukavca (iz pravca Gračanice lijevo Lukavac, desno Bistarac, pravo Tuzla) iz Lukavca mi kamion oduzima prav prvenstva (nije tad bilo semafora), ja kočim. Patrola je bila na raskrsnici (kod one benzinske), i ne samo da ga nisu zaustavili nego su se još i smijali. Ono, kao simpatično iim je što sam za dlaku izbjegao sudar.
P.S. Vozio sam po ograničenju, ali tad kao početnik nisam očekivao da će mi neko tako drssko oduzeti prvenstvo.
- Laplace
#22923 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zdruzdjo wrote:Kretanje pod rucnom kocinicom.
Znaci, booooze.
Podsjeti me na dan kad sam polagao vozački, na poligonu. Linija ubrzanja, lijeva i desna garaža sve iz prvog pokušaja. Onda ulazi komisija i ide kretanje pod ručnom. Vidim nazad sjeo jedan "elegantno poponjen", minimalno 100 kg mase. Pa ti kreni pod ručnom (i to vožnjom unaprijed i vožnjom unazad). Naravno, krenuo sam bez problema, ali mislim da se čulo do Toronta.
- nepass1
#22924 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vozim uz romaniju iz pravca glasinca, iza mene seat leon ispred kamion, odmah prestignem kamion kod one pilane, i nagazim, vozim 80 do 110, nigdje nikog ispred. samo ne kocim u krivinama vec pustim gas i smotam, napamet znam koliko mogu uci u krivinu. lik sa leonom isto prestigao kamion i izbacuje se konstantno u suprotnu traku, ne pokusava prestici. na pola puta ima isprekidana i onda ide desna krivina. na kraju pravca ja kako sam pustio gas da smotam, mozda vozim 80 i malo vise prestize me u krivini, izleti mu auto, tako je to u sekundi bilo da nisam ni skontao koje je auto. mislim da ga je metar djelio od frontalnog.
-
zdruzdjo
#22925 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I meni je u komisiji bio jedan 100-kilas na zadnjem sjedistu na polaganju. Sjecam se da sam se sjeeee kad mi je sjeo u auto I razlio se po zadnjem sjedistu. a auto opel corsa. Samo sto sam poligon prosao prije bez njega.Laplace wrote: Podsjeti me na dan kad sam polagao vozački, na poligonu. Linija ubrzanja, lijeva i desna garaža sve iz prvog pokušaja. Onda ulazi komisija i ide kretanje pod ručnom. Vidim nazad sjeo jedan "elegantno poponjen", minimalno 100 kg mase. Pa ti kreni pod ručnom (i to vožnjom unaprijed i vožnjom unazad). Naravno, krenuo sam bez problema, ali mislim da se čulo do Toronta.
Ali I tako su me smotali krug preko skenderije kroz alipasinu, preko ciglana pa preko kosevskog pa prema zeljeznickoj I nazada do muzeja. znam da sam boga molio da ne zakoci sta na usponu prema kosevskom sa alipasine. tu su me oborili na famoznom kanalu (na kojem su listom obarali raju) kod skupstine na skretanju iz ulice vrbanja u desno.