Ko je rekao sta za Pandzu? On je sigurno u grupi zasluznih, ali njih nema vise od 17-18, cak s novacima iz posljednjih par mjeseci. Vjerujem da ce Pape, kako rekoh, imati obzira za zasluzne ali i pespektivu rrepezentacijepalermo wrote:Pa sad, sve zavisi iz kojeg ugla gledaš. Naprimjer, ne vejrujem da će Pandža svojim kvalitetima zaslužiti da igra na svjetskom i sasvim sigurno nije neka perspektiva......treba li njega voditi, ili nekog mladca od 19 godina koji ima perspektivu, ali koji nije ništa doprinio ovom uspjehu. Ja bih recimo vodio Pandžu. Postoji nešto što se zove, priznanje, zasluga, odanost.....i ne bih ja to nikad zanemarivao.shake69 wrote:Zar stvarno mislis da Pape nece u Brazil pozvati iz mlade reprezentacije u dogovoru s Vladom, kao i svaka ozbiljnija reprezentacija u svijetu, bar dva-tri reprezentativca? Logicnije je to nego isluzene igrace voditi da ti sjede na klupi a ukojima nema buducnosti. Mi ionako nemamo vise od 17-18 ozbiljnijih reprezentativaca tako da ima mjesta za par igraca iz mlade da im to bude nagrada i podstrek za buducnost. Nadam se da ce Pape biti kao i do sada obziran i mudar.emigrazione wrote:Gdje bi bolan nasao mjesta
Iz ove supacke lige Sesar i Svraka su ionako previse
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shake69
#22901 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22902 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Palermo
izgleda da se to više ne uči u školi
npr. sigurno će General ići u Brazil iako ima haman 4 banke...ne zato što je top igrač već što je zaslužio poštovanje i častan kraj reprezentativne karijere
npr. sigurno će General ići u Brazil iako ima haman 4 banke...ne zato što je top igrač već što je zaslužio poštovanje i častan kraj reprezentativne karijere
-
Kontra__
#22903 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Dajte ljudi pa nemojte da ispadamo smijesni, ne trpajte Zolu preko reda! Moj je, nas je Zeljovac, srcano dijete i borbeno ali ima on jos pure da se nakusa da bi dosao do A tima, preskocio je U19 repku, taman je sad za njega U21 tim! Dijete su pretrcavali igraci Maribora, sad zamislite duel sa nekim igracima na SP?!
Ima veliki potencijal, ako krene u pravom smjeru i realitovat ce ga, ali polahko sa njim!
Sto se tice tih nekih zasluga, sto spomenu Palermo - slazem se, supacki bi bilo naspram svih igraca da se sad neko pojavi na spisku (ako Bog da) ko nije nikako odigrao tekmu za A tim, ili je odigrao tek jednu-dvije! To zna i Pape i to dosad nije radio, pa ne vjerujem da ce i sad. Evo prvi Bicakcic nece tek tako upasti u tim, sem ako debelo ne zasluzi odnosno ako ne pokaze da je kvalitetniji od postojecih igraca na toj poziciji!
Ima veliki potencijal, ako krene u pravom smjeru i realitovat ce ga, ali polahko sa njim!
Sto se tice tih nekih zasluga, sto spomenu Palermo - slazem se, supacki bi bilo naspram svih igraca da se sad neko pojavi na spisku (ako Bog da) ko nije nikako odigrao tekmu za A tim, ili je odigrao tek jednu-dvije! To zna i Pape i to dosad nije radio, pa ne vjerujem da ce i sad. Evo prvi Bicakcic nece tek tako upasti u tim, sem ako debelo ne zasluzi odnosno ako ne pokaze da je kvalitetniji od postojecih igraca na toj poziciji!
- antifascism
#22904 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kontra__ wrote:Dajte ljudi pa nemojte da ispadamo smijesni, ne trpajte Zolu preko reda! Moj je, nas je Zeljovac, srcano dijete i borbeno ali ima on jos pure da se nakusa da bi dosao do A tima, preskocio je U19 repku, taman je sad za njega U21 tim! Dijete su pretrcavali igraci Maribora, sad zamislite duel sa nekim igracima na SP?!
U reprezentaciji igraju najbolji, nije huminatarna organizacija.
-
cindrlimindrli
#22905 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Koristeci taj rezon ne vidim razlog da u Brazil ne pozovemo i Barbareza, za zasluge i tome slicno.JoseMujica wrote: npr. sigurno će General ići u Brazil iako ima haman 4 banke...ne zato što je top igrač već što je zaslužio poštovanje i častan kraj reprezentativne karijere
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22906 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
govorim o aktivnim igračima...a za Barbu, Hasana i ostale velike igrače treba naći angažman u NS
-
todd_smith
#22907 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ispade sada Rahimic jebeni Pirlo i Xavi ala 2 u 1.
Lik je ogranicen igrac, star i malo iznad prosjeka, necemo se lagati sad. Ali nemamo boljeg za tu poziciju i sta ces.
Lik je ogranicen igrac, star i malo iznad prosjeka, necemo se lagati sad. Ali nemamo boljeg za tu poziciju i sta ces.
-
cindrlimindrli
#22908 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije isto trcati za nekim latvijskim amaterom i RVP, a takve ce morati ganjati u Brazilu.leškarenje wrote:Rahimic igra ko da mu je 30.,a ne 40. i tek sad vidimo kakvog igraca godinama nismo imali u reprezentaciji.
- antifascism
#22909 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ok za Rahimica, ali hocemol ostaviti recimo Kolasinca na klupi da bi Zahirovic mogao igrati?leškarenje wrote:Rahimic igra ko da mu je 30.,a ne 40. i tek sad vidimo kakvog igraca godinama nismo imali u reprezentaciji.cindrlimindrli wrote:Koristeci taj rezon ne vidim razlog da u Brazil ne pozovemo i Barbareza, za zasluge i tome slicno.JoseMujica wrote: npr. sigurno će General ići u Brazil iako ima haman 4 banke...ne zato što je top igrač već što je zaslužio poštovanje i častan kraj reprezentativne karijere
- Kemal Malovčić
#22910 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
MES QUE UN REPKA
))
- antifascism
#22911 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Da valja igro vise nego par minuta u godini u CSKA. Rahimic je tu jer nemamo drugog.leškarenje wrote:Nemas ti pojma,vjeruj.todd_smith wrote:Ispade sada Rahimic jebeni Pirlo i Xavi ala 2 u 1.
-
Kontra__
#22912 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa valjda covjek ne igra jer je star (za CSKA) i jer imaju bolje na njegovoj poziciji, a mi s druge strane ne, jer i ovakav sa 36 je bolji od Zahirovica. Kako god, dok je bio u naponu snage, bio je neizostavan dio CSKA i jedan od najvrednijih igraca, sto govori njegov status u klubu.
Dolaskom Kolasinca, stvar bi se onda i kod nas promjenila jer bi on mogao tu igrati ili Zukanovic!
Dolaskom Kolasinca, stvar bi se onda i kod nas promjenila jer bi on mogao tu igrati ili Zukanovic!
-
cindrlimindrli
#22913 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ruzno je reci da ne valja, covjek je skoro pa zavrsio karijeru i smijesno je od njega ocekivati da odigra tri utakmiceantifascism wrote:Da valja igro vise nego par minuta u godini u CSKA. Rahimic je tu jer nemamo drugog.
u nekih desetak dana tempom koji zahtijeva nastup na SP. Ako se plasiramo on sigurno ide, uostalom i zbog toga sto
se trebamo dobro nategnuti pa skupiti dvadeset i kusur igraca, no ne vjerujem da ce Safet graditi igru racunajuci na
njega u svim utakmicama. 15-20 minuta pred kraj je njegov plafon.
- antifascism
#22914 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Naravno da ide jer ima mjesta u ovoj ekipi. Meni je jedan od najdrazih igraca ali kao sto sam kazes, on jednostavno nemoze 90 minuta protiv jaci kao sto si sam reko.cindrlimindrli wrote:Ruzno je reci da ne valja, covjek je skoro pa zavrsio karijeru i smijesno je od njega ocekivati da odigra tri utakmiceantifascism wrote:Da valja igro vise nego par minuta u godini u CSKA. Rahimic je tu jer nemamo drugog.
u nekih desetak dana tempom koji zahtijeva nastup na SP. Ako se plasiramo on sigurno ide, uostalom i zbog toga sto
se trebamo dobro nategnuti pa skupiti dvadeset i kusur igraca, no ne vjerujem da ce Safet graditi igru racunajuci na
njega u svim utakmicama. 15-20 minuta pred kraj je njegov plafon.
-
palermo
#22915 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nećeš naravno, ako je Kolašinac bitno bolji. Ako je mrvicu bolji, onda bi meni Zaha igrao.antifascism wrote: Ok za Rahimica, ali hocemol ostaviti recimo Kolasinca na klupi da bi Zahirovic mogao igrati?
Al, malo se ovdje izgubila poenta, niko nije da reprezentacija bude neka vrsta staračkog doma,ili da bude preplaćenih iugrača na mjesto u timu, ja se jedino slažem sa onom papetovom, u reprezentaciju će se teško ulaziti i teško izlaziti. I mislim da mu je to jedan od najboljih trenerskih poteza.
-
Dead Man Walking
#22916 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Rahimic mi je izuzetno drag, ali je on sa ozbiljnim fudbalom zavrsio. To je i Safet uvidio i do sada davao prednost Zahirovicu, ali s obzirom na rejting Latvije stavio je Elvira i tako mu iskazao postovanje. Protiv Slovacke koja je puno jaca i igra brze Elvir ce oept ispasti iz ekipe sigurno. Da li ce na njegovo mjesto opet Zahirovic ili ce Safet skontati nesto bolje ostaje da se vidi.
-
cindrlimindrli
#22917 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Postoji li mogucnost da Bicakcic igra na mjestu Salihovica a njega prebaciti da igra na poziciji Zahirovic/Rahimic?Dead Man Walking wrote:Rahimic mi je izuzetno drag, ali je on sa ozbiljnim fudbalom zavrsio. To je i Safet uvidio i do sada davao prednost Zahirovicu, ali s obzirom na rejting Latvije stavio je Elvira i tako mu iskazao postovanje. Protiv Slovacke koja je puno jaca i igra brze Elvir ce oept ispasti iz ekipe sigurno. Da li ce na njegovo mjesto opet Zahirovic ili ce Safet skontati nesto bolje ostaje da se vidi.
Mislim, ima li to smisla posto veze nemam sta tacno igra Bicakcic, sem da je odbrambeni igrac, a nisam vise siguran
ni sta igra Salihovic posto ga salta tamo-vamo?
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#22918 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Rahimic ce biti jos godinu stariji, vjerujem da ce za tu godinu odigrati 5 utakmica u klubu, povesti ga da odigra 3 tekme u 10 dana je zločin protiv covjecnosti. Ja se nadam da cemo do tad imati i Kolašinca i Bicakcica unutra.cindrlimindrli wrote:Nije isto trcati za nekim latvijskim amaterom i RVP, a takve ce morati ganjati u Brazilu.leškarenje wrote:Rahimic igra ko da mu je 30.,a ne 40. i tek sad vidimo kakvog igraca godinama nismo imali u reprezentaciji.
-
Dead Man Walking
#22919 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Bico je stoper i desni bek. Moze on umjesto Zukanovica na stopera sa Spahom, Zukanovic na beka a Sejo na zadnjeg veznog. Cak mislim da je upravo to i najbolja varijanta.
- Edin H.
#22920 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Treba imati kostur tima, ali to je jedna od vecih Safetovih besmislica koja ce nam se razbiti od glavu cim budemo igrali protiv jace reprezentacije. Uostalom nikada ozbiljniju reprezentaciju nismo ni dobili, osim Grcke u Zenici.palermo wrote:Nećeš naravno, ako je Kolašinac bitno bolji. Ako je mrvicu bolji, onda bi meni Zaha igrao.antifascism wrote: Ok za Rahimica, ali hocemol ostaviti recimo Kolasinca na klupi da bi Zahirovic mogao igrati?
Al, malo se ovdje izgubila poenta, niko nije da reprezentacija bude neka vrsta staračkog doma,ili da bude preplaćenih iugrača na mjesto u timu, ja se jedino slažem sa onom papetovom, u reprezentaciju će se teško ulaziti i teško izlaziti. I mislim da mu je to jedan od najboljih trenerskih poteza.
Sto se Kolasinca tice izjavio je nesto u stilu da ne bi bilo fer uvrstiti Kolasinca prema igracima koji su iznjeli prethodne utakmice.
Fudbal je dinamican sport, forma igraca se mijenja i kumst i jeste pratiti formu igraca, regrutovati i uvrstavati najbolje igrace u datom momentu.
- p206
#22921 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sve te kombinacije zavise od toga protiv koga igraš... ako protivnik ima brzog igrača po desnoj strani nećeš stavljat Zukanovića, nego nekog bržeg... ako ima igrače dobre u skoku, stavićeš u odbranu 3 visoka igrača+Mujdža...
mada mislim da je ova grupa idealna za igru kakvu mu igramo, uz puno dodavanja i napadački... jer su protivnici dosta neefikasni, to je i Pape primjetio sigurno i zato forsira takvu igru, za gol više i napadački...
već protiv ekipe koja to radi bolje od nas, koja zna igrati od noge do noge, imamo velikih problema... jer odmah ne možeš igrati sa 2 napadača Džekom i Ibiševićem... nego jednog moraš ili izbaciti ili staviti na neprirodnu poziciju (Vedada desno gdje se ne snalazi, ili Edina na ofanzivnog veznog gdje se snalazi, ali je daleko od gola) i to je naš glavni problem protiv jačih ekipa koje znaju igrati od noge do noge. i koje znaju čuvati loptu. Zato me i ne čudi što Portugal nismo mogli proći.
mada mislim da je ova grupa idealna za igru kakvu mu igramo, uz puno dodavanja i napadački... jer su protivnici dosta neefikasni, to je i Pape primjetio sigurno i zato forsira takvu igru, za gol više i napadački...
već protiv ekipe koja to radi bolje od nas, koja zna igrati od noge do noge, imamo velikih problema... jer odmah ne možeš igrati sa 2 napadača Džekom i Ibiševićem... nego jednog moraš ili izbaciti ili staviti na neprirodnu poziciju (Vedada desno gdje se ne snalazi, ili Edina na ofanzivnog veznog gdje se snalazi, ali je daleko od gola) i to je naš glavni problem protiv jačih ekipa koje znaju igrati od noge do noge. i koje znaju čuvati loptu. Zato me i ne čudi što Portugal nismo mogli proći.
-
missko
#22922 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zna Pape posao. Ja mu vjerujem do zadnjeg
Gesendet von meinem GT-I9505
- Logovan
#22923 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa nije ni Pirlo a ni Xavi a vala nije ni za odbaciti.todd_smith wrote:Ispade sada Rahimic jebeni Pirlo i Xavi ala 2 u 1.
Ograničen nije. Radi svoj posao na terenu. Ne znam šta ti hoćeš od njega? Da dribla? Da zabija golove? Star jeste, ali hoćemo li ga to odbaciti zbog starosti?
- DonVito
#22924 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
missko wrote:Zna Pape posao. Ja mu vjerujem do zadnjeg
- luckylaka
#22925 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
DonVito wrote:missko wrote:Zna Pape posao. Ja mu vjerujem do zadnjeg