Max ide na foru da se odbije od Lewisa, ovaj izleti sa staze i taman ga fino usmjeri.
Doktorirao je momak ovaj sport.
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

El_comadante wrote: ↑17/11/2021 15:57 satnica za Katar
Petak
11:30 Prvi slobodni trening
15:00 Drugi slobodni trening
Subota
12:00 Treći slobodni trening
15:00 Kvalifikacije
Nedjelja
15:00 Utrka (57 krugova)

Relativno uska staza sa svojih 16 krivina (10 desno, 6 lijevo) vodi preko 5,380 kilometara.
Ovdje se u nedjelju mora savladati ukupno 57 krugova, u smjeru kazaljke na satu.
Na kraju pravca, dugog više od kilometra, praktički postoji samo jedno dobro mjesto za pretjecanje.
Ovdje je postavljena jedina DRS zona.
Put od pole positiona do prve krivine relativno je dug i iznosi 370 metara. To bi moglo pružiti neku akciju na početku.
Ulaz u boksove je morao biti preuređen posebno za Formulu 1 u posljednjih nekoliko mjeseci.
Stara varijanta, koja je, kao i ostatak rute, razvijena za motocikle, nije zadovoljavala sigurnosne zahtjeve za stazu Formule 1.
Osim toga, neki uzdignuti rubnjaci morali su se koristiti na vrhu zavoja, a nekoliko rubnjaka na rubu staze je moralo biti ojačano za F1 klasu.
Inače, Nico Hülkenberg drži trenutni rekord u automobilima. 1:35,741 Min.
Rhinelander je osigurao pole position u kvalifikacijama za GP2 Asia Series 2009. godine.
U uzbudljivom dvoboju sa Sergiom Perezom Hülkenberg je tada također pobijedio u glavnoj utrci.
U sprintu dan kasnije pobijedio je Meksikanac.
Osim današnjeg vozača Red Bulla, na startu ove staze nije bilo drugog vozača iz aktualnog F1 cirkusa.
I plus Perez je tu vec stajao na podijusve_ovo_ja wrote: ↑18/11/2021 22:25 Ovako na prvu i poređenje sa Brazilom, čini se da će više odgovarati Red Bull-u, samo 1 dugi pravac i milion krivina. Kako god, extra ovako svaki vikend nova ludnica.![]()

Nije da nije probaodrugtito2011 wrote: ↑19/11/2021 08:01Pa pogrijesio je sto nije napenalio Hamiltona na isti nacin kao sto je Hamilton napenalio njega u Silverstonu i dobio objektivnih 10 sekundi kazne.
da ga je opalio i iznio u zaštitne bankine i nakon toga ga izvukao iz bolida i gaz'o nogama ja ne bih rek'o da je pogriješio. Mislim da bi uradio pravu stvar.PaulTracy wrote: ↑18/11/2021 22:58 Poražavajuće je vidjeti da ljudi nisu spremni da priznaju grešku jednog Verstappena koji im nije ni otac,ni sin, ni brat, ni rođak u nečemu prilično nebitnom za običnog čovjeka koji od F1 nema nikakve koristi bez obzira na to ko će prvak biti.
Kako onda da očekuješ od ljudi da sutra kažu "izvini druže, pogriješio sam ja,pogriješio je moj ćale, pogriješila je moja država koja je počinila G..."
Da mi damo odmah Hami i titulu Sveca i pacenika medju narodima...? Kad je vec tako prav i zdrav...?PaulTracy wrote: ↑19/11/2021 20:04 Porediti situaciju u Silverstoneu sa ovom u Brazilu je smiješno.
U Silverstoneu je Max vodio, Lewis ga stize na pravcu, Max zauzima vanjsku stranu staze i pred samu krivinu su gotovo pa poravnati, Max ima 30tak cm prednosti. Obzirom da je s unutrašnje strane i može unijeti manje brzine u krivinu Lewis pušta gas, Max u tom trenutku stiče prednost od 1/2 vozila i mota u desnu stranu kao da Lewis nije pored njega, svojim zadnjim točkom udara u Lewisov prednji i izlijece sa staze. Čisti trkački incident ali obzirom da je Max izletio i imao veliki crash a Hamilton ostao na stazi FIA mora da mu da kaznu jer bi je pojeli mediji i navijaci koji su bar 80% protiv Hamiltona i Mercedesa.
U Brazilu Max opet vodi, Lewis je iza njega, Max ovaj put zauzima unutrasnju stranu, Lewis je puno brzi sa DRS i prestize ga. Lewis stvara prednost od nekoliko metara i Max koji je ovaj put s unutrasnje strane i mora ranije da koci (kao sto je to Lewis u Silvestoneu uradio) radi ono suprotno , koči 10+ metara kasnije, vozi "pravo", blokira Hamiltona i tjera sebe i Hamiltona 10m van staze. Tu se slazem sa FIA da istraga nije potrebna iz razloga sto je Max ocigledno pogrijesio i tu nema sta da se istrazuje, jedina racionalna odluka bi je bila da propusti Lewisa na 1. poziciju.
Incident u Italiji ne treba komentarisati, ono preticanje ne bi ni Pedro Acosta protiv Dennisa Foggie na Moto 3 masini pokusao, frajer u kombinaciji krivina od 20m koje su više Z nego S pokusava da prestigne sa gabaritnim F1 autom![]()
Pisi cesce, vidi se da pratiši razumiješ okolnosti, samo džaba i to kada imaš uvijek ljude na forumu koji nisu spremni za druga mišljenja.PaulTracy wrote: ↑19/11/2021 20:04 Porediti situaciju u Silverstoneu sa ovom u Brazilu je smiješno.
U Silverstoneu je Max vodio, Lewis ga stize na pravcu, Max zauzima vanjsku stranu staze i pred samu krivinu su gotovo pa poravnati, Max ima 30tak cm prednosti. Obzirom da je s unutrašnje strane i može unijeti manje brzine u krivinu Lewis pušta gas, Max u tom trenutku stiče prednost od 1/2 vozila i mota u desnu stranu kao da Lewis nije pored njega, svojim zadnjim točkom udara u Lewisov prednji i izlijece sa staze. Čisti trkački incident ali obzirom da je Max izletio i imao veliki crash a Hamilton ostao na stazi FIA mora da mu da kaznu jer bi je pojeli mediji i navijaci koji su bar 80% protiv Hamiltona i Mercedesa.
U Brazilu Max opet vodi, Lewis je iza njega, Max ovaj put zauzima unutrasnju stranu, Lewis je puno brzi sa DRS i prestize ga. Lewis stvara prednost od nekoliko metara i Max koji je ovaj put s unutrasnje strane i mora ranije da koci (kao sto je to Lewis u Silvestoneu uradio) radi ono suprotno , koči 10+ metara kasnije, vozi "pravo", blokira Hamiltona i tjera sebe i Hamiltona 10m van staze. Tu se slazem sa FIA da istraga nije potrebna iz razloga sto je Max ocigledno pogrijesio i tu nema sta da se istrazuje, jedina racionalna odluka bi je bila da propusti Lewisa na 1. poziciju.
Incident u Italiji ne treba komentarisati, ono preticanje ne bi ni Pedro Acosta protiv Dennisa Foggie na Moto 3 masini pokusao, frajer u kombinaciji krivina od 20m koje su više Z nego S pokusava da prestigne sa gabaritnim F1 autom![]()
Pisite si slobodno privatno:”Ja tebi ceribaso, ti meni serdare...”sve_ovo_ja wrote: ↑19/11/2021 21:47Pisi cesce, vidi se da pratiši razumiješ okolnosti, samo džaba i to kada imaš uvijek ljude na forumu koji nisu spremni za druga mišljenja.PaulTracy wrote: ↑19/11/2021 20:04 Porediti situaciju u Silverstoneu sa ovom u Brazilu je smiješno.
Btw, on topic:
https://youtu.be/wIyO2RPk3gw
Thank me later![]()