Da, vidio sam ga, jedan od mnogih slicnih, i to sve s ruskom televizijom u pratnji...Tvrtko II Kotromanić wrote:pogledah onaj snimak gdje onaj ludjak Givi ili kako se vec zove maltretira ukrajinske zarobljenike..
fuj...
stomak mi se okrenuo, psi rata su dobili svojih 5 minuta izgleda...
Ukrajina
-
Captain Ahab
#22901 Re: Ukrajina
-
Haman
#22902 Re: Ukrajina
Bilo kako bilo narod gine, bolesnici se izivljavaju nad zarobljenim, masakriraju ih. Jednog dana kad se rat zavrsi ovi snimci ce biti dobar dokazni materijal. Ko ima vremena nek pogleda.
http://www.24sata.info/vijesti/svijet/2 ... icima.html
http://www.24sata.info/vijesti/svijet/2 ... icima.html
- Co0l
#22903 Re: Ukrajina
Pa zar ste iznenadjeni 
-
parangal_
#22904 Re: Ukrajina
grozne scene na početku videa, ali ogorčenost civila prema zarobljenicima na kraju videa pokazuje da su to oni koji su ih granatirali i nemilosrdno ubijali. onaj ćelavi govori da je iz artiljerijskog bataljona a ti su nedavno pogodili autobus pun civila. ono što kamera nije pokazala je 5000 ubijenih građana donjetska i luganjska koje su neonacisti pobili u zadnjih par mjeseci. isti oni neonacisti koji su ljude žive zapalili u mariopolju.
činjenica je da neonacistička hunta vodi agresorski rat protiv ljudi koji su se referendumom odlučili odvojiti od ukrajine. šokantno je da bošnjaci navijaju za agresora jedino zato što se rusi percipiraju kao prosrbi, umjesto da se solidarišu sa onima koji su napadnuti samo zato jer su održali referendum za otcjepljenje.
mržnja je izgleda jača od morala.
činjenica je da neonacistička hunta vodi agresorski rat protiv ljudi koji su se referendumom odlučili odvojiti od ukrajine. šokantno je da bošnjaci navijaju za agresora jedino zato što se rusi percipiraju kao prosrbi, umjesto da se solidarišu sa onima koji su napadnuti samo zato jer su održali referendum za otcjepljenje.
- Co0l
#22905 Re: Ukrajina
Ukrajinci vrse agresiju na Ukrajinu
Kad se onaj separatisticki sljam onako ponasa pred kamerama (a oni novinari koji mirno snimaju izivljavanje su posebna prica),mozemo samo zamislit kako se ponasaju kad se kamere ugase.
Kad se onaj separatisticki sljam onako ponasa pred kamerama (a oni novinari koji mirno snimaju izivljavanje su posebna prica),mozemo samo zamislit kako se ponasaju kad se kamere ugase.
-
Captain Ahab
#22906 Re: Ukrajina
Sokantno je da Bosnjaci (ili bilo ko drugi) navijaju za Rusiju koja je pokrenula agresiju na susjednu zemlju, otela joj dio teritorije i nastavlja da ubija njene stanovnike.parangal_ wrote:grozne scene na početku videa, ali ogorčenost civila prema zarobljenicima na kraju videa pokazuje da su to oni koji su ih granatirali i nemilosrdno ubijali. onaj ćelavi govori da je iz artiljerijskog bataljona a ti su nedavno pogodili autobus pun civila. ono što kamera nije pokazala je 5000 ubijenih građana donjetska i luganjska koje su neonacisti pobili u zadnjih par mjeseci. isti oni neonacisti koji su ljude žive zapalili u mariopolju.
-
breuer
#22907 Re: Ukrajina
Hajde lijepo priznaj da ne vjeruješ samomU sebiCaptain Ahab wrote:Sokantno je da Bosnjaci (ili bilo ko drugi) navijaju za Rusiju koja je pokrenula agresiju na susjednu zemlju, otela joj dio teritorije i nastavlja da ubija njene stanovnike.
- Tvrtko II Kotromanić
#22908 Re: Ukrajina
ma ko god je zarobljenik gledat kako neko muci (u tom trenutku barem) nemocnog covjeka je...
sigurno da ima sljama na obje strane bas kao i u svakom ratu
a sto se tice toga na cijoj sam strani vodim se onom "neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj"
a i da ne povlacim paralele neke sa ovih prostora
SLAVA UKRAYINI
sigurno da ima sljama na obje strane bas kao i u svakom ratu
a sto se tice toga na cijoj sam strani vodim se onom "neprijatelj mog neprijatelja je moj prijatelj"
a i da ne povlacim paralele neke sa ovih prostora
SLAVA UKRAYINI
-
Captain Ahab
#22909 Re: Ukrajina
Jok, eto vjerovacu rasha tudejbreuer wrote:Hajde lijepo priznaj da ne vjeruješ samomU sebiCaptain Ahab wrote:Sokantno je da Bosnjaci (ili bilo ko drugi) navijaju za Rusiju koja je pokrenula agresiju na susjednu zemlju, otela joj dio teritorije i nastavlja da ubija njene stanovnike.![]()
-
breuer
#22911 Re: Ukrajina
I eto ga, ponovo nacisti na koljenima
kako je dajdža Putko i obećao 
-
Captain Ahab
#22912 Re: Ukrajina
Bas fino od njih sto su se potrudili da olaksaju posao prevodiocima na ICC-u..jastuk1 wrote:S prevodom na eng:
-
sarajevoxxxx
#22913 Re: Ukrajina
Nisu ni jedni ni drugi zlatni, ali cinjenica je da se NATO narugao Rusiji, nije to bilo samo puko skidanje diktatora.parangal_ wrote:grozne scene na početku videa, ali ogorčenost civila prema zarobljenicima na kraju videa pokazuje da su to oni koji su ih granatirali i nemilosrdno ubijali. onaj ćelavi govori da je iz artiljerijskog bataljona a ti su nedavno pogodili autobus pun civila. ono što kamera nije pokazala je 5000 ubijenih građana donjetska i luganjska koje su neonacisti pobili u zadnjih par mjeseci. isti oni neonacisti koji su ljude žive zapalili u mariopolju.
Mislim da Rusi imaju moralno pravo da brane svoje interese. Pogotovo kada pogledamo igrace jednog i drugog tima. Amerika, KSA protiv Rusa, Irana, itd.
Mozda kratkorocno da Zapad dobije bitku, dugorocno, 10, 20, ili vise godine oni je sigurno gube.
-
parangal_
#22914 Re: Ukrajina
zena na kraju video govori ovima nemojte nas molim vas vise ubijati (granatirati) i ne dolazite vamo da ginete bezveze. sta vi imate s ovim mjestom. na pocetku videa ovaj givi ih pita odakle ste dosli ovde da me granatirate ja sam ovde odrastao i ovi navode oblasti koje su sve u zapadnoj ukrajini daleko od donjecka i luganjska.Captain Ahab wrote:Bas fino od njih sto su se potrudili da olaksaju posao prevodiocima na ICC-u..jastuk1 wrote:S prevodom na eng:
identicna situacija npr. da su borci armije bih zarobili vojnike iz pirota, vranja i apatina na trebevicu koji su dosli tu da granatiraju sarajlije - s tim da su ove blasti odakle su zarobljenici na videu dosli da granatiraju civile jedno 1000 kilometara dalje nego sto je vranje od sarajeva.
- Co0l
#22915 Re: Ukrajina
De nek neko ovom parmaku,il kako li mu je vec nick,objasni da su Pirot,Apatin i Vranje u drugoj drzavi od Trebevica i Sarajeva a da je onaj ukrajinski vojnik u svojoj zemlji koju brani od ruskog agresora i domacih separatista.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#22916 Re: Ukrajina
Ovi video snimci vise govore da taj region gdje pucaju je sam protiv Ukraine. Nema neke posebne ruske pomoci. To se vidi iz snimka. 1001 paravojna formacija a neke glavne vojske koja bi bila Ruska nema.
Ovo je Cecenija 2. Na kraju ce sav narod zbjezati u Rusiju da uopste ima sta da pojede, ovo je onaj tihi rat u krugu od 100km nista vise. Dana i sutra se puca a onda vako ovi cirkusi i razmjene.
-
parangal_
#22917 Re: Ukrajina
pa nigdje od pocetka krize nije bio ni jedan jedini dokaz ni snimak da su rusi presli granicu, al hajd. tako kazu bajden, keri i ekipa a mi svi znamo da oni nikad ne lazuZviz wrote:Ovi video snimci vise govore da taj region gdje pucaju je sam protiv Ukraine. Nema neke posebne ruske pomoci. To se vidi iz snimka. 1001 paravojna formacija a neke glavne vojske koja bi bila Ruska nema.Ovo je Cecenija 2. Na kraju ce sav narod zbjezati u Rusiju da uopste ima sta da pojede, ovo je onaj tihi rat u krugu od 100km nista vise. Dana i sutra se puca a onda vako ovi cirkusi i razmjene.
-
parangal_
#22918 Re: Ukrajina
jesi pametan jebote,Co0l wrote:De nek neko ovom parmaku,il kako li mu je vec nick,objasni da su Pirot,Apatin i Vranje u drugoj drzavi od Trebevica i Sarajeva a da je onaj ukrajinski vojnik u svojoj zemlji koju brani od ruskog agresora i domacih separatista.
jebote, koja logika
-
Captain Ahab
#22919 Re: Ukrajina
Jos jedan video koji odlicno pokazuje protiv kakvih zvijeri se Ukrajinci bore.
Grupa ukr. vojnika zarobljena prosle sedmice, sjede poredani uz zid, a par ranjenih umiru dok ih bolesnik ispituje. Obratite paznju na rupe i tragove krvi na zidu iznad ranjenih (narocito 2:45).
Grupa ukr. vojnika zarobljena prosle sedmice, sjede poredani uz zid, a par ranjenih umiru dok ih bolesnik ispituje. Obratite paznju na rupe i tragove krvi na zidu iznad ranjenih (narocito 2:45).
-
parangal_
#22920 Re: Ukrajina
još jedan video koji odlično pokazuje kakve zvijeri su ukrajinski naciti. pucanje po golorukim ljudima u mariupolju.
https://www.youtube.com/watch?v=6ej_Oq-rbLY
-
Drvenija87
#22921 Re: Ukrajina
Zbilja su goloruki.Kriju se iza zgrada sa oruzjem i pucaju ,a starije proruske civile salju na centralne ulice da blokiraju ukrajinske transportere.parangal_ wrote:još jedan video koji odlično pokazuje kakve zvijeri su ukrajinski naciti. pucanje po golorukim ljudima u mariupolju.
Tako su bili okupirali Donjeck i Luhansk.Medjutim,u Mariopulju,Odesi i Kharkivu im ta nakana nije uspjela.
-
Drvenija87
#22922 Re: Ukrajina
parangal_ wrote:
Ruska mrznja je dapace jaca od morala.Evo kako su se odlucili odvojiti od Ukrajine, krenimo sa Krimom. Kremlin je imao svoje ljude tamo koji su nasilno uz pomoc puscanih cijevi natjerali pucanstvo i ukrajinske delegate da se raspise referendum. A svijetu pricaju da je 95 % pucanstva odlucilo za referendum na demokratski nacin.
To sam i potvrdjuje Igor Strelkov -
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#22923 Re: Ukrajina
strelkov četnik dobrovoljac
jednom četnik vazda četnik
četnici su poznati kao veliki lažovi i manipulatori takođe i kao kukavice koji napadaju samo gdje je mehko i tanko
ako su četnici na jednoj strani jasno je kakva je ta strana
mislim logika čista ... za sve koji znaju četnike
četnici su poznati kao veliki lažovi i manipulatori takođe i kao kukavice koji napadaju samo gdje je mehko i tanko
-
eifel
#22924 Re: Ukrajina
Zato ste im dali 49%?japin_mutapi wrote:strelkov četnik dobrovoljac
Pario muda u dijaspori dok se vodio rat pa si došo ovdje malo verbalno da ratuješ?
- dječak sa šibicama
#22925 Re: Ukrajina
Kako je to ocekivano, zapadni mediji i nasi "domaci" zapravo u vlasnistvu zapada, potrcali su objaviti snimke samaranja ukrajinskih vojnika.
Naravno, snimke masakriranih civila po Donjecku, Lugansku, pobijeni ukrajinskim raketama, ni rijec o tome
sto je najtragikomicnije, na istom snimku gdje Givi samara ukrajince, na kraju snimka se vide lesevi civila po ulicama, ali o tome mediji i ove glave isprane BBC-em i CNN-om, ni jedne jedine rijeci.
Jasno, za te licemjere pobijeni gradjani Donjecka su samo "kolateralne zrtve".
Naravno, snimke masakriranih civila po Donjecku, Lugansku, pobijeni ukrajinskim raketama, ni rijec o tome
Jasno, za te licemjere pobijeni gradjani Donjecka su samo "kolateralne zrtve".