Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
MyTao

#22901 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Tomahawk11 wrote:Ma dobro, ako su to ciljevi Liverpoola, onda ok. Onda je uspješan.
Stekao sam utisak da je došao da bi podigao Liverpool u sami vrh, da se bori za trofeje.
Ti bas mislio da ce u 2. Sezoni Liverpool dici u vrh? Posebno u Engleskoj gdje je konkurencija tri cetiri puta veca nego u drugim ligama.

Eh da je to tako lahko...
Tomahawk11
Globalni moderator

#22902 Re: Liverpool FC

Post by Tomahawk11 »

MyTao wrote:
Tomahawk11 wrote:Ma dobro, ako su to ciljevi Liverpoola, onda ok. Onda je uspješan.
Stekao sam utisak da je došao da bi podigao Liverpool u sami vrh, da se bori za trofeje.
Ti bas mislio da ce u 2. Sezoni Liverpool dici u vrh? Posebno u Engleskoj gdje je konkurencija tri cetiri puta veca nego u drugim ligama.

Dobro, eto koliko mu treba da dođe u tu poziciju?
Jasno je da je konkurencija jaka, ali je Klopp došao kao neko ko zna kako se uzimaju titule.
MyTao

#22903 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Tomahawk11 wrote:
MyTao wrote:

Dobro, eto koliko mu treba da dođe u tu poziciju?
Jasno je da je konkurencija jaka, ali je Klopp došao kao neko ko zna kako se uzimaju titule.
Pitanje je dali ce ikada... Imas u ligi Mourinha, Pepa, i Conte-a... svi znaju uzeti ligu a duplo ako ne i troduplo vise para za transfere...

Niko od navedenih sa Liverpoolom nebi bio bolji od Kloppa...

Liverpool nema izbora osim da mu da vremena i nada se da ce napraviti ono sto je napravio u dortmundu. Jer boljeg za takav projekat nema.
BHF_Manijak

#22904 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Pa dobro, sta je cilj kluba onda? Da u narednih 200 godina kuka kako je konkurencija prejebena i kako je tesko doci do trofeja? Pa je nek' se ugase odmah, lakse im je.
Razumio bih da nemaju pare, ali imaju i(li) skrtare i ne znaju kupiti igrace odnosno napraviti ekipu.

Evo hajd ti meni reci da li ih je Klopp unaprijedio na tom polju? Je li odbrana jaca? Je li imas vise nekih zvijezda u ekipi?
zomri

#22905 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Imaju pare ali da li kontaš da u svakom momentu imaju 4 ekipe u ligi jače sa parama? Ne znam čime se baviš ali evo recimo da si novinar i da radiš u redakciji u kojoj imaš petu po redu plaću i peti po redu budžet za istraživačke članke. Pritom je tvoja plaća za 30% manja od najveće (najveća je 50% veća od tvoje) a da ti je budžet za istraživanje 2.5x manji od najvećeg.

Kako bi se osjećao da ti neko dolazi i svaki dan pegla kako podbacuješ jer tvoji članci su četvrti najčitaniji a trebaju biti na nivou onog što je prvi i po budžetu i po plaći?
BHF_Manijak

#22906 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Brate, apsolutno nije isto interesno polje ovog ljeta bilo recimo Citya, Chelsea i Liverpoola. Pricali smo o defanzivi, Citya se osim bekova nije pojacavao stoperima, ko je oteo Liverpoolu zeljenog igraca, pa da ta prica pije vode? Chelsea? United?
Da je Liverpool ganj'o Mbappea, Neymara, rek'o bih ima smisla, ali ovako - jok.

Da su nasli neku alternativu u odbrani, pa hajde, nego zapeli k'o mazlumi za Virgila. Nece on i to je to, jebi ga necemo nikog drugog. Smijesno Boga mi.
MyTao

#22907 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

BHF_Manijak wrote:Pa dobro, sta je cilj kluba onda? Da u narednih 200 godina kuka kako je konkurencija prejebena i kako je tesko doci do trofeja? Pa je nek' se ugase odmah, lakse im je.
Razumio bih da nemaju pare, ali imaju i(li) skrtare i ne znaju kupiti igrace odnosno napraviti ekipu.

Evo hajd ti meni reci da li ih je Klopp unaprijedio na tom polju? Je li odbrana jaca? Je li imas vise nekih zvijezda u ekipi?
maximum ove ekipe u ovoj ligi je top 4, sto je izborio. Ocekivati da Liverpool u ovom trenutku uzme EPL je kao ocekivati da Sevilla uzme La Ligu... Ne postoji menager na svijetu kojem bi to poslo za rukom.

Guardiola dodje u vec bolji i kvalitetniji tim, potrosi pola milijarde (sto je 200m vise nego koliko su ameri platili za Liverpool kada su ga kupili) i tek sada napada ligu.

malo perspective jbt. Meni bi bilo dosta da Klopp of Liverpoola napravi ono sto su bili 2000-2010 godina, kada su konstantno igrali Ligu Prvaka, tu i tamo uzimali neki kup i svako malo napadali Ligu... Samo tako se moze uzeti tutula sa klubom kao Liverpool, a mjenjati trenere svako malo, prodavati i dovoditi non stop druge igrace nema smisla.

Naravno da covjek ima mana, ali ko bi to bio bolji za Liverpool trenutno sada?
MyTao

#22908 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

BHF_Manijak wrote:Brate, apsolutno nije isto interesno polje ovog ljeta bilo recimo Citya, Chelsea i Liverpoola. Pricali smo o defanzivi, Citya se osim bekova nije pojacavao stoperima, ko je oteo Liverpoolu zeljenog igraca, pa da ta prica pije vode? Chelsea? United?

Da su nasli neku alternativu u odbrani, pa hajde, nego zapeli k'o mazlumi za Virgila. Nece on i to je to, jebi ga necemo nikog drugog. Smijesno Boga mi.
Ocigledno je da Klopp i Virgil imaju dogovor koji ce Klopp ispostovati. Kada su se za njega interesovali City i Chelsea on je obecao Kloppu da ce doci u Liverpool. Desilo se da su se preracunali i upali u govna ovogo ljeta oko regularnosti sto je amaterski, ali to ne znaci da ga nece dobiti sad u zimu.

Bilo bi supacki a i nema smisla da pare koje ima za stopera trosi na nekoga koga ne zeli. Prvo ne dobija igraca kojeg je zelio, drugo sjebao je covjeku karijeru vjerovatno jer je mogao preci gdje je zelio... Ostao je Lovren, pa i sa njim je prosle godine izborio LP, zasto i ove nebi mogao bar do zime...

Ja sam siguran da ce Virgil zavrsiti u Liverpoolu vec u zimu... uz malo srece mozda i Keita dodje. Eh sad, da su City, mogli bi kupiti dva stopera za 50m i onda opet dovesti Virgila... ali Liverpool ima pare za jednog, zato je vazno da dobije onog pravog (bar Klopp tako misli)
zomri

#22909 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

BHF_Manijak wrote:Brate, apsolutno nije isto interesno polje ovog ljeta bilo recimo Citya, Chelsea i Liverpoola. Pricali smo o defanzivi, Citya se osim bekova nije pojacavao stoperima, ko je oteo Liverpoolu zeljenog igraca, pa da ta prica pije vode? Chelsea? United?

Upravo se i jesu htjeli pojačati najmanje jednim stoperom, Pepova želja bio je Van Dijk ako već ne može Bonucci. Ti isto navijači Valencije što očekuju titulu u Španiji. De malo ba reality checka jebemumiša.

Smio bih se zakleti da si kad je Rodgers kupovao po listi prioriteta pisao da treba iskeširati za jednog dobrog igrača a ne pet polovnjaka koje je bolje i ne dovoditi, ali ne da mi se sad kopati po arhivi.
Muhamed Đakmić

#22910 Re: Liverpool FC

Post by Muhamed Đakmić »

Ja i dalje tvrdim da Klopp nije unaprijedio Liverpool u odnosu na Rodgersa u prevelikoj mjeri, ali kao što sam rekao prije xy mjeseci, to je zato jer nisu nijedan toliko loši treneri.

Ovdje se svojevremeno zazivao i pravi trener kao Ancelotti, to bi tek cirkus bio, prošao bi kao Hodgson.

Ne postoji trener koji bi sa Liverpoolom tako lako osvojio naslov. Možda bi Guardiola kroz period od 3-4 godine nešto uspio sklopiti, ali Liverpool takvog trenera ne može privući.
BHF_Manijak

#22911 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

@Zomri, tacno je da sam to rekao, ali sta to mijenja u mom prethodnom postu? Nisam rek'o da dovedu 5 igraca umjesto Virgila Van Dijka, mogli su nasi nekog drugog stopera kvalitetnog, osim ako nisi i ti misljenja da je frajer jedini stoper kojeg vrijedi dovesti. :oops:

I ako je takvo misljenje, ne znam koji se qrac onda nervirate kad kiksaju protiv nekih smijesnih ekipa? To je taj nivo taman, pokoja pobjeda, pokoji kiks, hodas gore-dole, boris se za to 4. mjesto i to je to.
Dakle klub je pao na niske grane, na niovu su sad Arsenala. Ne znam onda sta mastate o titulama koji qrac i nervirate se? :zzzz:
MyTao

#22912 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Zavisi kojeg Rodgersa poredimo sa Kloppom... Ako je to onaj koji je imao Suareza (najboljeg napadaca na svijetu te sezone), Gerrarda, Sturridga u zivotnoj formi... Onda nije.

Ali Rodgers je u zadnjoj sezoni zavrsio 6. ili 7. ne sjecam se, gubio od Stoka sa 6-1 na Gerrardovoj oprostajnoj utkamici, Ispao u grupnoj fazi LP sto je po prikazanom bila vjerovatno najlosija sezona Liverpoola u LP ikada u historiji... u jednoj sezoni promjenio dvije ili tri filozofije kako zeli igrati, prvo poceo sa pricom o Barseloni i kako ce igrati na posjed, pa onda batalio sve i doveo Balotellia, pa Bentekea pa poceo igrati totalno drugaciju igru... Onda je jedinog brzog igraca stavio da igra beka koji je i otisao u City zbog njega.

Jednostavno covjek nije bio spreman za Liverpool, imao je onu jednu dobru sezonu kada su se borili za titulu, ali se pokazalo da je to bila slucajnost...

Klopp je odma po dolasku odveo tim u dva finala, onda izborio top 4. ima prepoznatljiv stil... Naravno nije sve bajno.. ali je daleko bolji za Liverpool.
zomri

#22913 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Muhamed Đakmić wrote:Ja i dalje tvrdim da Klopp nije unaprijedio Liverpool u odnosu na Rodgersa u prevelikoj mjeri, ali kao što sam rekao prije xy mjeseci, to je zato jer nisu nijedan toliko loši treneri.

Ovdje se svojevremeno zazivao i pravi trener kao Ancelotti, to bi tek cirkus bio, prošao bi kao Hodgson.

Ne postoji trener koji bi sa Liverpoolom tako lako osvojio naslov. Možda bi Guardiola kroz period od 3-4 godine nešto uspio sklopiti, ali Liverpool takvog trenera ne može privući.
Ako samo gledaš rezultate, tako je. Ali ako tako gledaš onda ni Guardiola nije unaprijedio Bayern.

Kad porediš Kloppa i Rodgersa, ovaj drugi je u prve dvije godine imao Suareza, dok drugi nije. Kad pogledaš koliko je samo popravio većinu ostalih igrača iz Rodgersovog kadra, nepobitno je da je Klopp daleko bolji trener i pritom savršen fit za klub poput Liverpoola.
AmiĐa_Idriz

#22914 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Eo Dijkara ce nam u Barcu :evil:
Mustang1

#22915 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Sad ce ostat i bez Coutinha i bez Dijka i jos nece znati koga da dovede :D
AmiĐa_Idriz

#22916 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Svakako stoji cinjenica da nema u ovom momentu kvalitetnijih rješenja na pozicijama stopera od trenutnih koje imamo.

3:0 za Janeze sutra.
Mustang1

#22917 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

AmiĐa_Idriz

#22918 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

#PrvaciSvemira
skafiskafsnjak

#22919 Re: Liverpool FC

Post by skafiskafsnjak »

Liv'pool se izivljava nad Slovenskom nejaci :run:
AmiĐa_Idriz

#22920 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Trebala je jedna ovakva tekma da se malo procepi. Za nadati se da ce samo nastaviti ovako i u buduce.
MyTao

#22921 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Steta sto slijedecu tekmu igraju sa Totenhemom u gostima, bilo bi fino da dobiju nekoliko tekmi u nizu, da malo poprave samopouzdanje, ovo veceras im je puno trebalo.
AmiĐa_Idriz

#22922 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ma trpamo Kokosi 3 razlike :mrgreen: :izet:
King_Kenny

#22923 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Mislim da ćemo lako uzeti Tottenham...
zomri

#22924 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Klubovi EPL, stepite!