Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
AnonymousBIH

#22901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Evo ja bih uzeo SK HD za besplatan modul, tek sam potpisao ugovor na 12 mjeseci. Ionako sam o tome razmišljao, pa bih spojio ugodno sa korisnim.
Alkos

#22902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

vkmiro wrote:
kakaljin wrote:
vkmiro wrote:Narode!
Jel to može i na malo starije ove velike televizore. Moj je star nekih 5-6 godina, firma LG
Evo slika, ima on utor za tu valda kartcu.
Image
ako imas DVB-c tuner ugradjen nemas nikakvih problema da gledas digitalne kanale sa ci modulom
Kod njega je izgleda DVB-T tuner
Ja imam DVB-T MPEG4 tuner na TV-u, da li mi to znači da je bolje da ostavim digitalni resiver? :|

Vidim pišete da je DVB-T za analogne kanale, a DVB-C za digitalne?!

Hvala na odgovorima :)
nekkem

#22903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

Alkos wrote:Ja imam DVB-T MPEG4 tuner na TV-u, da li mi to znači da je bolje da ostavim digitalni resiver? :|

DVB-T = digital video broadcasting - terrestrial. U prevodu, ovo ti je tuner za ona vremena kad kod nas konacno uvedu digitalni signal BHT i drugih lokalnih kanala, pa antenom budes hvatao digitalu. Za analognu (bilo sa antene bilo kablovsku) koristis analogni tuner od TV-a.

DVB-C = digital video broadcasting - cable. Ovo ti treba za digitalu preko kablovske.
AnonymousBIH

#22904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

Zvali i mene, sve kao što ste napisali. I ja sam uzeo SK HD minimalno 6 mjeseci. Svaka čast za ovaj potez, oni pokrivaju trošak, a i mi dobijemo kanale, čak ispadne i jeftinije. 6 mjeseci x 4 KM = 24 KM ili jednokratno 25 KM. Meni je super došlo, jer kao što rekoh SK paket mi je svakako bio u planu.

Za ove što ne znaju "morel il' ne more". Za korištenje modula je potreban isključivo DVB-C tuner i pcmcia utor na TV. Ili ako imate satelitski combo resiver sa kablovskim tunerom. Bez toga nema digitale i modula.
vkmiro

#22905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

Webamaster Dub wrote:
vkmiro wrote:
Kod njega je izgleda DVB-T tuner
Treba da imaš ove opcije na tv

Digital TV prijem signala (zemaljski, kabel, satelit)
CI+
DVB-T2/DVB-C/DVB-S2
CI+1.3
između ostalog ovo je za modul DVB-C
Znaci, ništa sa ovim DVB-T tunerom. Ima on opciju skeniranja digitalnih kanala, ali nekada još dok smo bili na Telecablu, i kada su oni pustili te kanale da se gledaju preko TV-a, znam da ovaj to nije mogao hvatati :(
Telemach

#22906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ shandrprcSA

Ukoliko želite , rado ćemo Vas kontaktirati i dati sve potrebbe informacije vezano za CAM module.
Zahvaljujemo se na interesovanju.

Srdačan pozdrav
AnonymousBIH

#22907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

vkmiro wrote:
Znaci, ništa sa ovim DVB-T tunerom. Ima on opciju skeniranja digitalnih kanala, ali nekada još dok smo bili na Telecablu, i kada su oni pustili te kanale da se gledaju preko TV-a, znam da ovaj to nije mogao hvatati :(
Naravno, DVB-T ćeš iskoristiti za 20 godina kada se završi digitalizacija u "našoj" zemlji.
supercali

#22908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Alkos wrote:
Ja imam DVB-T MPEG4 tuner na TV-u, da li mi to znači da je bolje da ostavim digitalni resiver? :|

i jedno i drugo je i za analogne i za digitalne
razlika je u signalu
zemaljski i kablovski
terrestrial i cable
nesto kao obicna antena koja je hvatala federalnu bht ... i satelitska koja hvata cnn bbc ...
moras imati antenu samo sto je jedna sobna druga satelitska
tako su ovdje tuneri jedan je za ftv i te stvari koje mi jos nemamo (to je ona famozna digitalizacija koju ima hrvatska) i u ovom slucaju tuner za kablovski signal
ima i tuner za satelit al to je druga prica DVB-S
AnonymousBIH

#22909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

supercali wrote:
Alkos wrote:

razlika je u signalu
zemaljski i kablovski
terrestrial i cable
nesto kao obicna antena koja je hvatala federalnu bht ... i satelitska koja hvata cnn bbc ...
tako su ovdje tuneri jedan je za ftv i te stvari koje mi jos nemamo (to je ona famozna digitalizacija koju ima hrvatska) i u ovom slucaju tuner za kablovski signal
DVB-T, T2, C, C2, S i S2 su samo za digitalne kanale, analogni signal je nešto drugo.
supercali

#22910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

AnonymousBIH wrote:
supercali wrote:
Alkos wrote:

razlika je u signalu
zemaljski i kablovski
terrestrial i cable
DVB-T, T2, C, C2, S i S2 su samo za digitalne kanale, analogni signal je nešto drugo.
pa sta sam ja napisao?
digitalni i analogni kanali i digitalni i analogni signali su sasvim razliciti pojmovi koji raju zbunjuju
Alkos

#22911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

AnonymousBIH wrote:Zvali i mene, sve kao što ste napisali. I ja sam uzeo SK HD minimalno 6 mjeseci. Svaka čast za ovaj potez, oni pokrivaju trošak, a i mi dobijemo kanale, čak ispadne i jeftinije. 6 mjeseci x 4 KM = 24 KM ili jednokratno 25 KM. Meni je super došlo, jer kao što rekoh SK paket mi je svakako bio u planu.

Za ove što ne znaju "morel il' ne more". Za korištenje modula je potreban isključivo DVB-C tuner i pcmcia utor na TV. Ili ako imate satelitski combo resiver sa kablovskim tunerom. Bez toga nema digitale i modula.
I mene su zvali sada pa mi objasnili sta i kako... Meni trebaju 2 CAM modula, a imam jedan resiver. Znači plaćam zamjenu odmah 25 KM za jedan i 25 KM za drugi. Za prvi trebam uzeti SK HD kanale na minimum 6 mjeseci da bih zamjenu uradio za 1,00 KM, a da bih dobio drugi za 1,00 KM trebam se vezati ugovorom na 12 mjeseci. Tako ga ja shvatih! Ja sam odustao od vezivanja ugovorom, radiju ću odmah platiti 50 KM. Ugovorom se inače ne vezujem, ne zato što nisam zadovoljan ili što ću promijeniti operatera, već što čekam možda neku bolju ponudu, da li za net ili kanale. Bumo videli. :mrgreen:

PS - zamjerka telemachu (ne nicku na forumu) ide jer sam se za CAM module prijavio još prije 15 dana i mailom, a i telefonom, a tek danas su izdali nalog, i to nakon što sam pisao nicku Telemach. Stoga hvala Telemachu na intervenciji. :thumbup: Ukoliko ste se prijavili maliom ništa od toga, pišite Telemachu radije.
and

#22912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by and »

malo mi je nelogično da ti mijenja resiver koji je u njihovom cjenovniku 200-250 km za ci modul koji je 50 km i da ti njima doplatiš 25 km????? :bih:
Alkos

#22913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

I meni je nelogično, ali šta ću... :( Čini mi se da dio para ide tom nekom dobavljaču, jer kako shvatih ne dolaze uposlenici Telemacha na adresu!? :-D
AnonymousBIH

#22914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

@alkos: Vidim pišete da je DVB-T za analogne kanale, a DVB-C za digitalne?!
@supercali: i jedno i drugo je i za analogne i za digitalne

I jedno i drugo je za digitalne kanale, za analogne se koristi analogni tuner koji se, većinom, standardno nalazi u svim televizorima od postanka.
Alkos

#22915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

hvala na ispravci, ja stvarno nisam stručan :) :thumbup:
AnonymousBIH

#22916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AnonymousBIH »

@Telemach

Da li SK HD paket uključuje i SK 4,5,6, jer koliko vidim na stranici čini mi se da su oni u okviru proširenog paketa, a ne SK paketa ?
Ukoliko je to tačno, onda ispade da ja jedan kanal (SK3 HD) ću samo plaćati, ostale SK HD imam u okviru paketa.
Ukoliko je to tačno, molim Vas da mi promijenite ovaj šestomjesečni ugovor koji će mi donijeti sa modulom na Cinemax umjesto SK HD.
doff

#22917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

SK HD ne uključuje SK4,5,6
Alkos

#22918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

Webamaster Dub wrote:Modul postavljen, slika ko mljeko, za sve one koji imaju novije LG SMART TV koristite funkciju lokacija austrija ili švedska, jer vam neće moći pronaći programe modul, kod mene radi švedska opcija, modul mi nije naplaćen jedino ako nešto ne bude dodatno na računu.Koristim Trio Grande Family paket.
Zavisi koju opciju si odabrao, da li ovaj SK na 6 mjeseci ili jednokratno plaćanje. kako god, obje opcije ti idu na račun koji će ti doći u 11om mjesecu. :)
pepeljara

#22919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Webamaster Dub wrote:Modul postavljen, slika ko mljeko, za sve one koji imaju novije LG SMART TV koristite funkciju lokacija austrija ili švedska, jer vam neće moći pronaći programe modul, kod mene radi švedska opcija, modul mi nije naplaćen jedino ako nešto ne bude dodatno na računu.Koristim Trio Grande Family paket.

meni ce na racun doci 25KM (al nisam potpisao nikakav ugovor..) tako da ti ga isto dodje :) Placas dodatne hd pakete, koje cu nadam se dobit kroz loyality program.
Last edited by pepeljara on 01/10/2015 12:57, edited 1 time in total.
Alkos

#22920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

pepeljara wrote:

meni ce na racun doci 25KM (al nisam potpisao nikakav ugovor..) tako da ti ga isto dodje :) Placas dodatne hd pakete, koje se nadam ja cu dobit kroz loyality program.
:thumbup: :-D
acer5101

#22921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 »

I koja je razlika izmedju CAM i Recievera V2.0? Ako moze neko objasnjenje da ne pretrazujem 300 stranica? Hvala
Dzontra_Volta

#22922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dzontra_Volta »

acer5101 wrote:I koja je razlika izmedju CAM i Recievera V2.0? Ako moze neko objasnjenje da ne pretrazujem 300 stranica? Hvala
Nemaš receiver da ti zauzima policu i utičnicu, imaš samo daljinski od TV-a kojim obavljaš sve komande, brži odziv pri davanju komandi i, kažu, kvalitetniji prijem.
and

#22923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by and »

acer5101 wrote:I koja je razlika izmedju CAM i Recievera V2.0? Ako moze neko objasnjenje da ne pretrazujem 300 stranica? Hvala
"resiver" bolji imaš ugrađen u tv,dvb-c tuner,a cam modul samo dekodira kanale.
plagijator1975

#22924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Sad su me zvali, nakon što sam poslao pp u vezi pitanja za module.

Totalno sam razočaran :( Koristim D3 Kuća sistem i kažu da mi ne mogu dati dva ista modula da gledam na dva televizora iste programe kao i do sada, već samo jedan, dok bi za drugi trebao platiti prvo zamjenu 25 KM, a zatim pakete koje želim dodatno, U mom slučaju 10 KM prošireni HD 8 KM i SK 4 KM.

ZNAČI 22 KM MJESEČNO ZA DRUGI TV, A ŠTO SADA PLAČAM 3,5 KM!!!!

Hajde i da izbijem ovaj HD (prva godina Loyaliti paket) opet 14 KM.

Katastrofa od poslovne politike, ne valja vam to nikako :twisted: :twisted: :twisted:
DON_eARL

#22925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

edit
Locked