Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Travnički Noćni Šetač

#22876 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

A logično da ima... đe ću kafu bez meze...
drug_profi

#22877 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Reko sef nesmijem skretat nigdje sad su udarni termini. 30 na sat da ne prelazim od Lasve do Turbeta i nazad.u 20:00. Kraj i odjava. Preuzima treca smjena. A mi prekovremeno idemo parkirat po trotoaru u MMBaseskije i gdje god ima kakva pijaca.. To je sad neka akcija.
Travnički Noćni Šetač

#22878 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

De vidi da kod Fehre pauziras pa da puknemo po jedne Dzankine cevape.....
Ned071

#22879 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

Bitanga "najvoli" travnicke i dolacke cevape :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22881 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Ned071 wrote:Bitanga "najvoli" travnicke i dolacke cevape :lol:
bolje su wudy hrenovke od tih cevapa :-D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22883 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

samo sam iskren i veca poguzija od tebe ,znam sta valja a sta ne valja :-D
Travnički Noćni Šetač

#22884 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

E baš odoh sad odmah ponovo provjeriti kakvi su cijela i deset sa lukom i kiselo mlijeko hladno... :gladna:
skafiskafsnjak

#22885 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Nerviraju me moroni koji ne znaju za sta sluzi zmigavac i ovi sto im farovi ubise u oci.
Jbt nije mi jasno sto na tehnickom ne regulisu to....
Bakir1

#22886 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Bakir1 »

@travnicki
Pohiti na plus 40, sad su cevapi pravi :lol:
escobar__

#22887 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

skafiskafsnjak wrote:Nerviraju me moroni koji ne znaju za sta sluzi zmigavac i ovi sto im farovi ubise u oci.
Kakva sve vozila prođu tehnički ti sa neispravnim svjetlima su male mace.
skafiskafsnjak

#22888 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

escobar__ wrote:
skafiskafsnjak wrote:Nerviraju me moroni koji ne znaju za sta sluzi zmigavac i ovi sto im farovi ubise u oci.
Kakva sve vozila prođu tehnički ti sa neispravim svjetlima su male mace.
Pa dobro, to pored svega.
Travnički Noćni Šetač

#22889 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

To vise nikome nije jasno.. umjesto da na tehnickom uzmu lovu za podesavanje farova , oni ni ne primaknu regloskop da ih provjere....
skafiskafsnjak

#22890 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Travnički Noćni Šetač wrote:
To vise nikome nije jasno.. umjesto da na tehnickom uzmu lovu za podesavanje farova , oni ni ne primaknu regloskop da ih provjere....
Ev glava me trenutno boli znog stoke. Jedan s mercedes 190 iza mene, duga puko ne zna ugasiti. Drugi..dacia logan...kratka su mu, ubise....

Jebem im sve retardirano
amar1994

#22891 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

nabavi naocale sa fliterom,zaboravio sam kako se zove,vrh za te govnare :)
Travnički Noćni Šetač

#22892 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Imam ja dvoje, crne i zute... ako mislis na polarizovane....
amar1994

#22893 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Nisu to te,imam i ja,ove su obicne ko dioptrijske al imaju taj filter,namjenski za voznju po noci :)
escobar__

#22894 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by escobar__ »

Te mentalne bogalje obično propustim ispred sebe, a onda uzvratim uslugu - upalim duga svjetla.
skafiskafsnjak

#22895 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Protiv ove stoke djeluje jedino na kocnicu pa da ti se zabije nazad... tad se svjetla 100% gase. Mamu vam jebem retardiranu.
Image
drug_profi

#22896 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

pa podesi retrovizor da se njemu vraca u facu, samo podignes malo da tebi nestane taj bljesak i da vidis haubu a ne farove. Vidjeces uostalom kad ga obasja.... :mrgreen:
Laplace

#22897 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

Better Man wrote:
Laplace wrote:
Better Man wrote:Ne moraš ustati u 4, već je dovoljno 5 do 10 minuta ranije krenuti da izbjegneš gužvu. Da imaju ljudi obaveza, ali trebaju znati se organizovati upravo da bi izbjegli gužve. Ako možeš ujutro izbjeći gužve, zašto onda to i ne uraditi. Morali se u zadnji tren krenuti na posao.
Da ponovim: nije do moje (ili bilo čije) organizacije nego do prirode posla. Postoje ljudi koji na poslu stvarno i rade, ne zgubidane po kancelarijama i radni dan im se ne svodi na čekanje da istekne radno vrijeme. Ljudi rješavaju probleme koji iskaču u letu ili u tih osam sati moraju smjestiti mnogo šta.

Sad ljude koji stvarno rade smatramo nesposobnim i neorganizovanim, dok zgubidane koji se vozikaju povazdan i treba im beskonačno vremena da urade bilo šta ispadaju - kakvi? Sposobni i organizovani, valjda, jer im se nigdje ne žuri. A gdje da im se žuri kad ionako nemaju šta raditi?
Govorim o odlasku ujutro na posao. Svako može doći na vrijeme i izbjeći gužvu. Dovoljno je 5 do 10 minuta ranije krenuti. Kad sam tek počeo raditi uvijek me dočeka gužva na Vogoščanskoj petlji. U jednom trenutku skontam i odlučim da krenem 10 minuta ranije na posao i tako izbjegnem gužvu i fino se uvijek parkiram. Drugo su obaveze u toku radnog vremena kad morate izvan kancelarije završiti nešto.
Krenem na posao pola sata ranijenego svi ostali u firmi, na poslu sam oko 45 minuta prije početka radnog vremena. I opet skoro svaki put naiđem na kolonu koja tegli 20-30 ispod ograničenja. Koji je prijedlog? Da krenem još 10-15 minuta ranije? Još pola sata? Još dva sata? Kad bih trebao krenuti pa da take izbjegnem?

A šta ako trebam iz Zenice za Mostar? Kad krenuti? U koje god vrijeme da kreneš, koliko god rano, negdje ćeš naići na kolonu koja juri vratolomnih 15 km/h.

I opet, zašto sa se normalni prilagođavaju ovima koji su kupili vozačku dozvolu? Naše vrijeme ne vrijedi kao njihovo? Njihova minuta je skupa, a naša jeftina? Trijumf ludosti nad zdravim razumom?
Laplace

#22898 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

nepass1 wrote:
Laplace wrote:Hoću reći, zbog ovakvih "genijalnih" rješenja i jesmo tu gdje smo. Rješenje je da se sposobni prilagode nesposobnima? Ma važi, tako ćemo sigurno za par godina biti najbogatija država u Evropi.
uvjek kod nas tako, oduvjek. zgazi te na pjesackom, sto nisi gledao, ukrade ti 100km sto si nosio toliko. nikad pocinioc nije kriv vec si ga ti necim izazvso/primamio
Žrtva je a priori kriva kod nas. Od silovanja preko gaženja na pješačkom do ubistva. Uvijek je tu ona čuvena "nije on to džabe, ima tu još nečega", kao kada je onaj nastavnik udario čekićem direktoricu i pedagogicu škole u Tuzli.
Throttle

#22899 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Najbolje da ne ides kuci s posla :lol:
Laplace

#22900 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

zdruzdjo wrote:Znaci svaki dan prolazim dionicu pored aerodroma gdje je stacionirana kamera za brzinu. Ptice na grani znaju da je tu ogranicenje 60. Od mojih 10 prolazenja tuda, a auto je ispred mene, 4 sigurno spuste na 40 i promile tuda. Kao da ih sto metara dalje ceka drot koji djeli po "stoju" zbog laaaaganog prolaza.
Na mjestu policije bih prvo takvog zaustavio i pitako koliko je ograničenje. Ako ne zna ili ne pogodi iz prvog pokušaja, opaliti mu kaznu za nepoštovanja vertikalne signalizacije, onda pretitrati cijelo auto i rastabiriti šta mu je eispravno i gdje bi se još navukla koja markica kazne, od prljavih tablica do sadržaja kompleta za prvu pomoć. I onda mu zabilježio podatke da ga imaju u vidu kod eko testa.

Voze auto na granici gašenja, unište DPF pa ga izvade, a na naljepnici piše EURO 5 ili EURO 4. A iza EURO 5 se dimna zavjesa diže sve do Ganimeda.
Post Reply