Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
tabija
#22876 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jel ovo nas covjek zaje*ava malo pred ovo paradu ili?

-
noviclan
#22877 Re: Pitamo Mehanicare ?
pozdrav kakva imate iskustva sa dijelovima i ugradnji istih kod unitradea ili autoskoro merc hvala trebao bih raditi kocnice diskove plocice ulje
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#22878 Re: Pitamo Mehanicare ?
Unitrade radi sa boljim dijelovima.noviclan wrote:pozdrav kakva imate iskustva sa dijelovima i ugradnji istih kod unitradea ili autoskoro merc hvala trebao bih raditi kocnice diskove plocice ulje
- nepass1
#22879 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa i ja tako na semaforu ali samo ako je ravno, niz brdo nikad u leru ne vozim. vozio isto auto 8g i nikad nije bilo kvara na mjenjacu.vjeshalica wrote:Hajte mehanik znalci prokomentarisite ovo saltanje
Kolega na poslu sto uzima sluzbeno vozilo objasnjava kako kad se vozi npr 4 brzinom i sad kad krene da stane tj.uspori na semaforu, odma ubaci u ler i kotrlja se lagano,i haj sad to
kaze moron,dok je tako u leru ako se desi da vozilo krene ispred njega npr.otvori se semafor,ja kaze odma ubacim u drugu ili trecu i samo dodam gasa????????
Isto tako objasnjava kad ide nizbrdo u leru i kad zatreba dalje da auto bude u brzini on ubaci npr u 3,4 odma zavisno od brzine kojom se krece ali kako kontam nikako ne vozi regularnim mijenjanjem 12345...
Imali smo vec kvar na mjenjacu aluzbenog nesto se spizdilo ima mozda godinu dana....ne znam tacno koja je dijagnoza bila...
Jel moguce da je tim inovacijama oko saltanja doslo do kvara na mjenjacu????Inace u tom autu kojeg bogalj koristi pomalo ponekad zapne mjenjac i sad me fata panika ako krenem na duzi put da ne ostanem negdje sa mjenjacem u ruci u vukojebini....a sljeduje me put uskoro vani,valja mi nociti a te usluge slepanja su nocna mora...jedino da se uzdam da uzmem drugo vozilo da dzaba ne panicarim
Bas me zanima
- vjeshalica
#22880 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ma haj ti znaj nas ima 7 koji krkamo auto...nego mi to nekako bas bas bilo na prvu cudno,cak sam mislila da i kvachilo more brze otici...
I imam jos jedno pitanje u skodu kad je nestalo antifrizure na boci loptastoj pise g13 ali nisu imali da doliju pa su nasuli g12 koncentrat i malo vode da to ne bude prazno,jel se treba antifrizura izliti pa ponovo nasuti g13 i kakva je uopce razlika izmedju g12 i g13 hoce li biti kakve stete i sranja????
I imam jos jedno pitanje u skodu kad je nestalo antifrizure na boci loptastoj pise g13 ali nisu imali da doliju pa su nasuli g12 koncentrat i malo vode da to ne bude prazno,jel se treba antifrizura izliti pa ponovo nasuti g13 i kakva je uopce razlika izmedju g12 i g13 hoce li biti kakve stete i sranja????
- Optimist
#22881 Re: Pitamo Mehanicare ?
Obzirom da je u pitanju antifrizura, nece mu nista biti.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#22882 Re: Pitamo Mehanicare ?
nista nece biti samo vozite 
- Maraschino
#22883 Re: Pitamo Mehanicare ?
vjeshalica wrote:Hajte mehanik znalci prokomentarisite ovo saltanje
Kolega na poslu sto uzima sluzbeno vozilo objasnjava kako kad se vozi npr 4 brzinom i sad kad krene da stane tj.uspori na semaforu, odma ubaci u ler i kotrlja se lagano,i haj sad to
kaze moron,dok je tako u leru ako se desi da vozilo krene ispred njega npr.otvori se semafor,ja kaze odma ubacim u drugu ili trecu i samo dodam gasa????????
Isto tako objasnjava kad ide nizbrdo u leru i kad zatreba dalje da auto bude u brzini on ubaci npr u 3,4 odma zavisno od brzine kojom se krece ali kako kontam nikako ne vozi regularnim mijenjanjem 12345...
Imali smo vec kvar na mjenjacu aluzbenog nesto se spizdilo ima mozda godinu dana....ne znam tacno koja je dijagnoza bila...
Jel moguce da je tim inovacijama oko saltanja doslo do kvara na mjenjacu????Inace u tom autu kojeg bogalj koristi pomalo ponekad zapne mjenjac i sad me fata panika ako krenem na duzi put da ne ostanem negdje sa mjenjacem u ruci u vukojebini....a sljeduje me put uskoro vani,valja mi nociti a te usluge slepanja su nocna mora...jedino da se uzdam da uzmem drugo vozilo da dzaba ne panicarim
Bas me zanima
Nista strasno ne radi ali spustati se nizbrdo u leru je opasno po njega a trosi diskove i pakne, zagrijava sistem kocenja i t.d.
Kada sam po drugi put polagao za EU vozacku, ucili su me da prilikom dolaska na semafor samo koristim kocnicu dok auto potpuno ne stane. Ruke moraju biti na volanu dok se auto zaustavlja. To rijetko kada koristim jer sam vec navikao da saltam iz vece u manju dok usporavam.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#22884 Re: Pitamo Mehanicare ?
Joj razlike u voznji sa ovim zamajcembitanga_sa_otesa wrote:nista nece biti samo vozite
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#22885 Re: Pitamo Mehanicare ?
bordo gandalf wrote:Joj razlike u voznji sa ovim zamajcembitanga_sa_otesa wrote:nista nece biti samo vozitene trese pri kretanju ni pri vracanju u nizu brzinu
-
noviclan
- kabal1337
#22887 Re: Pitamo Mehanicare ?
ATE imas u skoljicu
TRW ima dosta radnji npr. kare itd..
TRW ima dosta radnji npr. kare itd..
- hopi
#22888 Re: Pitamo Mehanicare ?
zadnji ili prednji?
ja sam vozio i sa gorim zadnjim diskovima, pa promjenio kada su i pločice bile pri kraju
ja sam vozio i sa gorim zadnjim diskovima, pa promjenio kada su i pločice bile pri kraju
- basicm
#22889 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koci li? Ako koci, samo vozi!
-
tabija
#22890 Re: Pitamo Mehanicare ?
Evo pitam za druga 
Megan 2004g 1.6 benzin.
Prilikom nesto sporije voznje u drugoj brzini, bez gasa, se cuje iz motora kao pistanje neko.(ko turbo haha)
Uglavnom u nizbrdicama kada se spustamo niz sarajevske mahale
Probali smo trecom i cetvrtom ali ne cuje se nista.
Prvom takodjer nista, valjda jer smo prespori prvom a nece na davanje gasa.
Znaci samo druga nizbrdo ili kad ga po ravnom zaletis i pustis sve.Doduse tad rijetko,nizbrdo uvijek.
Megan 2004g 1.6 benzin.
Prilikom nesto sporije voznje u drugoj brzini, bez gasa, se cuje iz motora kao pistanje neko.(ko turbo haha)
Uglavnom u nizbrdicama kada se spustamo niz sarajevske mahale
Probali smo trecom i cetvrtom ali ne cuje se nista.
Prvom takodjer nista, valjda jer smo prespori prvom a nece na davanje gasa.
Znaci samo druga nizbrdo ili kad ga po ravnom zaletis i pustis sve.Doduse tad rijetko,nizbrdo uvijek.
-
noviclan
#22891 Re: Pitamo Mehanicare ?
Abs lampica se upalila, prednji su u pitanju, prva ugradnja znaci da mijenjam samo ate plocicebasicm wrote:Koci li? Ako koci, samo vozi!
- cobe_fks
#22892 Re: Pitamo Mehanicare ?
https://ibb.co/0sRTwfx
Sta ovo znaci zna li neko?
- Revolucionar ★
#22893 Re: Pitamo Mehanicare ?
Mescini da sam ostetio hladnjak voznjom na seoskom putu, primjetih lokvicu vode ispod auta, nista previse, cini mi se da tu i tamo kapne, provjerio sam posudu s tekucinom, ne znam koliko je bilo tekucine, ali trenutno je ima dosta iznad minimuma. Posto sad nemam kome ici da provjerim, za slucaj da ovo krene prema minimumu, sta dosuti do sutra, destilovane vode, ili da idem kupovat antifriz ( koji je crvene boje u autu )
- hopi
#22894 Re: Pitamo Mehanicare ?
obično taj hladnjak nije najniža tačka vozila, da ti nije to kondez od klime? koje je boje tekućina provjeri, meni kada je ošla' vodena pumpa tačno se vidjela crvena tekućina po podu.
- Revolucionar ★
#22895 Re: Pitamo Mehanicare ?
puno je nekako za kondenz od klime, mada sam pipkao, izgleda ko obicna voda. Ali ima tragova trave i zemlje dolje na plasticnoj zastiti, kontam da se nagrdilo negdje u toku voznje
- kabal1337
#22896 Re: Pitamo Mehanicare ?
za pocetak provjeri nivo ulja u motorucobe_fks wrote:https://ibb.co/0sRTwfx
- vjeshalica
#22897 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ili mu je riknuL kruška 
- Revolucionar ★
#22898 Re: Pitamo Mehanicare ?
Update. Presao 100 kilometara otprilike, nivo g12 isti u posudi. Ne kontam. Temperatura uredno na 90, na otvorenoj cesti i padala uz laganu voznju, klima uredno radi i hladi. Gasio sam i palio , da vidim hoce li magliti. Vidjet cu preko noci sta ce bit s nivoom tecnosti, ali nista mi nije jasno
-
preludezalude
#22899 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kapanje kondenza od klime moze stvoriti veliku baru. Sve ovisi od vlaznosti zraka.
- Maraschino
#22900 Re: Pitamo Mehanicare ?
Opusteno, meni je jedno auto stvorilo baru ispod da sam se bio jako uplasio. Pregledom ustanovim da je poslije kise napravljen bazen ispod brisaca(zastopali odvodi od lisca i prasine) pa bi odatle poslije svake kise satima curilo i kapalo.Revolucionar ★ wrote:Update. Presao 100 kilometara otprilike, nivo g12 isti u posudi. Ne kontam. Temperatura uredno na 90, na otvorenoj cesti i padala uz laganu voznju, klima uredno radi i hladi. Gasio sam i palio , da vidim hoce li magliti. Vidjet cu preko noci sta ce bit s nivoom tecnosti, ali nista mi nije jasno