Ne moze se porediti s Duljevicem sto se tice slaloma.Tyke wrote: Ima nevjerovatno tehniku i slalom kroz igrace, ne znam da ijedan igrac u nasoj ligi napravi slalom kao on.
BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#22876 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
-
Nadzorna_ploca
#22877 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Svaka cast Ordagicu, ali ni u recenicu oko tog segmenta sa Duljevicem.
Ordagic je prelos bio protiv onog Hapoela, gledao sam ga u Zenici i lik je bio izgubljen. Sakrivao se iza Zebe. Sezona iza njega je bila jako dobra, ali za nesto vise mislim da mora otici iz Slobode.
Ordagic je prelos bio protiv onog Hapoela, gledao sam ga u Zenici i lik je bio izgubljen. Sakrivao se iza Zebe. Sezona iza njega je bila jako dobra, ali za nesto vise mislim da mora otici iz Slobode.
-
Tyke
#22878 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kad bismo npr. donosili neke konkluzije na osnovu statistike, onda je Duljevic prosjecan igrac u nasoj ligi. A svi znamo da je, vjerovatno, najbolji igrac trenutno.jeza u ledja wrote:Ne moze se porediti s Duljevicem sto se tice slaloma.Tyke wrote: Ima nevjerovatno tehniku i slalom kroz igrace, ne znam da ijedan igrac u nasoj ligi napravi slalom kao on.
Svako ima svoje misljenje, ali sigurno ja vise pratim Sarajevo i Dulju, nego vecina vas Slobodu i Ordagica, i vjerujte da su barem priblizni po pitanju slaloma kroz psr igraca. Dulja je izrazito brz i prodoran, ja mu kapu skidam, ali Ordaga mi to elegantnije radi. Mozda ja malo i pristrasno govorim o njemu, ali nerijetko pravi te karakteristicne prodore i to mu je jedna od odlika.
Ne pravim komparaciju njih dvojice, da me ne shvatite pogresno, vec striktno govorim o Ordagicu i sigurno da bi trebao sto prije ici iz nase lige, kao i Dulja.
- ljevoruki
#22879 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Jbg, da valjaju za neku od Liga 5 prodali bi se do sad.Tomahawk11 wrote:Pa eto, nesto koci.
Sta koci Viscu? Sta koci Djurica? Svi idu nekud - a ne idu nikud.
Ocito je da nisu zanimljivi drugim klubovima.
Susic je ponajbolji igrac Hajduka. Visca odvaljuje kod ovih Turaka. Djuric - ako nista, kroz reprezentaciju bi ga neko primjetio. Jok. Nista
- fortaleza
#22880 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Hajduk je nakon svođenja odnosa budžeta i troškova u minusu na godišnjem nivou, ali dosta manje nego prije, a godinu izvuku transferi. Tu je i dug koji vraćaju već 4 godine tako da se dovode igrači za džabe. Od prve jedanaestorice odšteta je plaćena samo za Kožulja i Ohandzu tako da priča da Hajduk ima para ne pije baš previše vode, 350k je previše trenutno, nažalost.Tyke wrote:Cini mi se da je Hajduk za Ordagu nudio slicnu cifru kao i za Kozulja. Iskreno, premalo je, kao sto je i za Kozulja malo dao, tj. odlicno prosao njegovom kupovinom.fortaleza wrote:Sloboda za Ordagića navodno traži 350k eura što Hajduk nema u ovom trenutku, pa se okreće Grku Savvasu Gentsoglouu iz Barija.
Ja se samo nadam da postoji neki dogovor izmedju Azmira i Ordagica i da nece otici za bilo kakvu cifru, u najboljem slucaju da ce produziti ugovor i prodati se naredne godine za minimalno 300-400k.
Ali Hajduk da je pametan kupio bi ga odmah i u buducnosti bi dobio dobre pare za njega. Ima Hajduk para jer ce od Evrope zaraditi dosta, ali ne zele da izdvajaju velike pare za transfere, idu logikom da u nasoj ligi je svaki donar dobro dosao pa ce tako najcesce i upaliti im transfer.
PS. Ordagic nije defanzivni vezni i svojom konstitucijom tu poziciju bi uzasno odradio na terenu. On je centralni i ofanzivni vezni, a Husref ga je prosle sezone znao koristiti i na desnom krilu gdje se pokazao kao odlican, cak i ponajbolje partije je odigrao na krilu pa ga i u ovoj sezoni zna prebaciti tokom susreta na krilo gdje je odlicno odradio.
Ima nevjerovatno tehniku i slalom kroz igrace, ne znam da ijedan igrac u nasoj ligi napravi slalom kao on.
Čudi me da Sloboda nije imala drugih ponuda za Ordagića?
-
Tyke
#22881 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Na proslom zimskom prelaznom roku Slobodi se nudilo, cini mi se, nesto preko milion KM za Zebu, Ahmetovica i Pirica, ali je predsjednik to odbio jer se pokusalo doci do nekog trofeja.fortaleza wrote:Hajduk je nakon svođenja odnosa budžeta i troškova u minusu na godišnjem nivou, ali dosta manje nego prije, a godinu izvuku transferi. Tu je i dug koji vraćaju već 4 godine tako da se dovode igrači za džabe. Od prve jedanaestorice odšteta je plaćena samo za Kožulja i Ohandzu tako da priča da Hajduk ima para ne pije baš previše vode, 350k je previše trenutno, nažalost.Tyke wrote:Cini mi se da je Hajduk za Ordagu nudio slicnu cifru kao i za Kozulja. Iskreno, premalo je, kao sto je i za Kozulja malo dao, tj. odlicno prosao njegovom kupovinom.fortaleza wrote:Sloboda za Ordagića navodno traži 350k eura što Hajduk nema u ovom trenutku, pa se okreće Grku Savvasu Gentsoglouu iz Barija.
Ja se samo nadam da postoji neki dogovor izmedju Azmira i Ordagica i da nece otici za bilo kakvu cifru, u najboljem slucaju da ce produziti ugovor i prodati se naredne godine za minimalno 300-400k.
Ali Hajduk da je pametan kupio bi ga odmah i u buducnosti bi dobio dobre pare za njega. Ima Hajduk para jer ce od Evrope zaraditi dosta, ali ne zele da izdvajaju velike pare za transfere, idu logikom da u nasoj ligi je svaki donar dobro dosao pa ce tako najcesce i upaliti im transfer.
PS. Ordagic nije defanzivni vezni i svojom konstitucijom tu poziciju bi uzasno odradio na terenu. On je centralni i ofanzivni vezni, a Husref ga je prosle sezone znao koristiti i na desnom krilu gdje se pokazao kao odlican, cak i ponajbolje partije je odigrao na krilu pa ga i u ovoj sezoni zna prebaciti tokom susreta na krilo gdje je odlicno odradio.
Ima nevjerovatno tehniku i slalom kroz igrace, ne znam da ijedan igrac u nasoj ligi napravi slalom kao on.
Čudi me da Sloboda nije imala drugih ponuda za Ordagića?
Sad smo svi ocekivali da cemo prodati golmana Pirica, na kraju ce vjerovatni ostati u Slobodi. Ocito da nemamo sposobne ljude za prodaju, jos se uce tom zanatu, a predsjednik ima neke svoje ideje i ne zeli da prodaje igraca za svakakvu cijenu. Naucio je u Americi kako se pare prave i obrcu, ali nikako da shvati da je ovo Bosna i nada liga je odron tako da je tesko prodati igraca za veliku cifru. Kozulj je najnoviji primjer, da ne spominjem Bajica, Hadziafmetovica i ostale igrace. Nama su te pare odlicne, a realno bi u svakoj drugoj ligi se dobile bolje pare za takve talente.
Ja sam misljenja da je bolje da ostane Ordagic i pomogne Slobodi da uzbori Evropu, a ako se mogne uzeti napokon i neki trofej, pa neka ode i besplatno, nego da dati za 200k sad i u nastavku sezone biti dosta oslabljen i rizikovati cak i Evropu.
Da ne idem vise u oftopic, vidicemo hoce li ga ipak prosati sad ili na zimu, ali njemu je najbolje da ide dalje i razvija se i tako pomogne i reprezentaciji u buducnosti.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
-
Tyke
#22883 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kako su igrali jucer Susic, Hodzic i Kozulj?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#22884 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Kad vidis da su zijanili 0-4, onda je jasno kako su igrali (ovi Hajdukovi).Tyke wrote:Kako su igrali jucer Susic, Hodzic i Kozulj?
Hodzic nije bio u rosteru.
Gojak usao s klupe.
-
Tyke
#22885 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Steta, i prosle sezone je znao nakon par golova sjediti na klupi, pa onda opet pocne koju utakmicu... na kraju opet zavrsio kao najbolji strijelac.Tomahawk11 wrote:Kad vidis da su zijanili 0-4, onda je jasno kako su igrali (ovi Hajdukovi).Tyke wrote:Kako su igrali jucer Susic, Hodzic i Kozulj?
Hodzic nije bio u rosteru.
Gojak usao s klupe.
I ove sezone, izgleda, ista nafaka. Treba mu sto prije pogodak.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
- jeza u ledja
#22887 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Gleam nesto juce Steauauauu i ovaj schpitz im je Bojan Golubovic. Lik je nase gore list, igrao za Leotar svojevremeno nekoliko godina. Nije bas da je potencijalni reprezentativac jer ima 32 godine, ali eto daleko dogurao da ga Stones hvata za jaja. 
- Raigor Stonehoof
-
Tyke
#22889 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Sta nam to Tino ode u Genk, za nekih 3,5mil? Ne znam jesul tu uracinati i kojekakvi bonusi ili ce oni biti dodani uz ugovor.
-
Nadzorna_ploca
#22890 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ide on u qrac krasni i onaj ko ga toliko forsira po medijima.
-
Tyke
#22891 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ma i da ode cifra je presmijesna i mizerna, s obzirom na statistiku u prosloj sezoni, po njihovim medijima bio jedan od najboljih igraca u ligi, broj odigranih utakmica u reprezentaciji... a onda uporedis cifre za koje idu hrvati u druge, i to velike klubove, pa ne znas gdje je finta, nesposoban menadzer ili zaista nekvalitet igraca (a opet naglasavam da su i losiji hrvati odlazili za daleko ozbiljnije cifre).
I Ibricic je svojevremeno harao HNL-ol pa niti je bombasticno presao u nekog velikana niti je napravio neku karijeru. Ocito je i to da nasi igraci nemaju renome kao hrvati niti imaju ljude koji ce ih prodati kao hrvati sto rade. Nemam drugog objasnjenja.
Imamo i Hodzica kao najaktuelnijeg bosanca u njihovoj ligi, svi znamo kakav kvalitet posjeduje taj igrac i sigurno da 80% nas je ubjedjeno kako nece biti prodat ni problizno kao Pjaca, Rog i mnogi drugi hrvati.
I Ibricic je svojevremeno harao HNL-ol pa niti je bombasticno presao u nekog velikana niti je napravio neku karijeru. Ocito je i to da nasi igraci nemaju renome kao hrvati niti imaju ljude koji ce ih prodati kao hrvati sto rade. Nemam drugog objasnjenja.
Imamo i Hodzica kao najaktuelnijeg bosanca u njihovoj ligi, svi znamo kakav kvalitet posjeduje taj igrac i sigurno da 80% nas je ubjedjeno kako nece biti prodat ni problizno kao Pjaca, Rog i mnogi drugi hrvati.
- fortaleza
#22892 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Zato što hrvatska reprezentacija prodaje igrače, a ne klubovi, odlični nastupi Roga i Pjace na euru su minimalno utrostručili cijene igrača u odnosu na prije eura.
- Artest
#22893 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Šokovala me spoznaja da se Sporting Gijon rjesio lanjskog spasitelja, Ognjena Vranjesa.
- Point.
#22894 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Ode manji entitet kod braca rusa. Sto je sigurno, sigurno je.
-
Tyke
#22895 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Zaboli ga, i bez kluba dobio poziv po defaultu. Poceo Mesa izjave bacati poput Susica.
Iskreno, i nije los spisak, moram priznati. Mada sam ocekivao Ordagica, kad su vec Duljevic i Tomic dobili poziv, a Tino nije, moglo se naci mjesta i za mog Slobodasa.
Iskreno, i nije los spisak, moram priznati. Mada sam ocekivao Ordagica, kad su vec Duljevic i Tomic dobili poziv, a Tino nije, moglo se naci mjesta i za mog Slobodasa.
- thekupus
#22896 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Anel Hadzic na probi u Videotonu, pokrecem peticiju da mu Mesa oduzme drzavljanstvo 
- ljevoruki
#22897 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
Nema TSS i Hadzica.
Da vise jednom i to rijesimo, TSS je bivsi reprezentativac i tacka.
Bez neke zlobe i lose namjere, ponavljam zao mi je momka.
Drago mi je zbog Tomica i nije ni jasni zasto je Cimirot na "rezervnom" spisku.

- fortaleza
#22898 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
TSS sinoć dvije asistencije i pogođen penal protiv Maccabija.ljevoruki wrote:Nema TSS i Hadzica.![]()
- insaneinthebrain
#22899 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
trpa Riki, dva komada besiktasu

- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#22900 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3
tri bosanca u konyasporu, a baić i hadžiahmetović trenutno okosnica tima.insaneinthebrain wrote:trpa Riki, dva komada besiktasu![]()