Ozark. Jeste u neku ruku blijeda kopija Breaking bad. Prvih par epizoda su spore, ali izdrzi. Glumacka ekipa odlicna, rad kamere takodjerTyke wrote: ↑05/11/2020 13:50 Tacno ne znam vise sta krenuti gledati, neku dobru crime, investigation seriju, dobar triler, nesto napeto i uzbudljivo.
Sa druge strane Vikinge ili The Last Kingdom isto gledao, ne znam da ima nesto slicno a da je i kvalitetom tu negdje.
Ozark i You su mi na watchlist, ali nesto mi se ne pocinje kad nisu zavrsene i malo epizoda je, mada Ozark ima 3 sezone. Any idea?
Kakva je Yellowstone, je li spora sa tovar dijaloga ili ima vise akcije? Vidim i nju na cekanju mi.![]()
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
-
Strpljiva
#22876 Re: Gledate seriju - preporucite je
- bingov buraz
#22877 Re: Gledate seriju - preporucite je
Barbarians je na nivou The Last Kingdom.Tyke wrote: ↑05/11/2020 13:50 Tacno ne znam vise sta krenuti gledati, neku dobru crime, investigation seriju, dobar triler, nesto napeto i uzbudljivo.
Sa druge strane Vikinge ili The Last Kingdom isto gledao, ne znam da ima nesto slicno a da je i kvalitetom tu negdje.
Ozark i You su mi na watchlist, ali nesto mi se ne pocinje kad nisu zavrsene i malo epizoda je, mada Ozark ima 3 sezone. Any idea?
Kakva je Yellowstone, je li spora sa tovar dijaloga ili ima vise akcije? Vidim i nju na cekanju mi.![]()
https://www.imdb.com/title/tt9184986/
Imaš korejski Kingdom,odlična serija,ima zombija ali ima i samuraja,politike.
https://www.imdb.com/title/tt6611916/
-
omar little
#22878 Re: Gledate seriju - preporucite je
meni je sah zanimljiv, ali ovdje ni blizu dovoljno saha nema. komentatorske ekspozicije i close up glumatanje iznad table nisu fokus na sah. no, kao sto vec rekoh, razumijem ih, vrlo je tesko obradjivati taj materijal da istovremeno privuces ljude koji ne poznaju i ne vole sah i zadrzis one koje to zanima od prije i koji bi mozda malo specificniju informaciju.SanskiBiser wrote: ↑04/11/2020 15:31
haman-ha pa ubode ja sve![]()
predvidljivo, cim si stavila holivudski proljev ja kontam vjerovatno pretjerali sa vec cesto koristenim tropes a i do same knjige je.![]()
Opet nije to sve lose, dajem joj ocjenu 8 bez puno razmisljanja, mislim da ce ova serija ubosti nišu gledatelja koji vole sah jer nama je to zanimljivo.
Zadnja epizoda u Moskvi mi je uz prve dvije najbolja.
Slatko sam se nasmijao kad joj lik kaze "You are bigger than the Monkees." bas ono sto bi neki Amerikanac iz tog perioda i rekao umjesto You are bigger than the Beatles.![]()
zadnja mi je bila jedna od najgorih. trope fest. njh.
nesto sam slaba sa serijama ovih dana. warrior druga sezona ide pa moram cekati epizodu svaki petak. bindzam novosezonske izasle epizode university challenge
-
Tyke
#22879 Re: Gledate seriju - preporucite je
Line of Duty mi se doima zanimljivom, stavio sam je na listu gledanja.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑05/11/2020 14:09unforgotten,shetland,line of dutyTyke wrote: ↑05/11/2020 13:50 Tacno ne znam vise sta krenuti gledati, neku dobru crime, investigation seriju, dobar triler, nesto napeto i uzbudljivo.
Bosch je odlicna, meni jedna od omiljenih, topla preporuka svima. TD sam gledao, a Mindhunter nisam, grijesim li ili su nju otkazali i nece je nastaviti snimati, ima li barem neki kraj ili je svaka epizoda za sebe?
E Barbare stavljam na listu, izgleda mi dobra. Najgore mi je to cekanje, a npr. serija tek krenula i 1 sezona iza nje, pogotovo kad kliknem na neku seriju i onda mi muka od cekanja.bingov buraz wrote: ↑05/11/2020 15:03
Barbarians je na nivou The Last Kingdom.
https://www.imdb.com/title/tt9184986/
Imaš korejski Kingdom,odlična serija,ima zombija ali ima i samuraja,politike.
https://www.imdb.com/title/tt6611916/
Te "sporosti" me najvise strah, a serija ima dobre kritike koliko sam upratio. Ali vjerovatno cu i nju krenuti uz ove gore preporucene.
- SanskiBiser
#22880 Re: Gledate seriju - preporucite je
omar little wrote: ↑05/11/2020 15:08meni je sah zanimljiv, ali ovdje ni blizu dovoljno saha nema. komentatorske ekspozicije i close up glumatanje iznad table nisu fokus na sah. no, kao sto vec rekoh, razumijem ih, vrlo je tesko obradjivati taj materijal da istovremeno privuces ljude koji ne poznaju i ne vole sah i zadrzis one koje to zanima od prije i koji bi mozda malo specificniju informaciju.SanskiBiser wrote: ↑04/11/2020 15:31
haman-ha pa ubode ja sve![]()
predvidljivo, cim si stavila holivudski proljev ja kontam vjerovatno pretjerali sa vec cesto koristenim tropes a i do same knjige je.![]()
Opet nije to sve lose, dajem joj ocjenu 8 bez puno razmisljanja, mislim da ce ova serija ubosti nišu gledatelja koji vole sah jer nama je to zanimljivo.
Zadnja epizoda u Moskvi mi je uz prve dvije najbolja.
Slatko sam se nasmijao kad joj lik kaze "You are bigger than the Monkees." bas ono sto bi neki Amerikanac iz tog perioda i rekao umjesto You are bigger than the Beatles.![]()
zadnja mi je bila jedna od najgorih. trope fest. njh.ali, eto, ne razlikujemo se puno u ocjeni, ti osam, ja sedam.
nesto sam slaba sa serijama ovih dana. warrior druga sezona ide pa moram cekati epizodu svaki petak. bindzam novosezonske izasle epizode university challenge, ali kad to sustignem i to cu morati cekati po sedam dana. tanko.
![]()
Serija je skoro pa doslovna ekranizacija knjige uz jedan veliki nedostatak a to je da razvoj likova i odnosi koje gradi Beth sa njima narocito sa onima koji trebaju da su joj prijatelji su osjetno losije uradjeni nego u romanu a s obzirom na duzinu mini serije, propustena prilika...
Spoiler
Show
Na kraju u finalu kad joj svi prijatelji daju podrsku to dodje niotkuda kao grom iz vedra neba jer kroz seriju ona ne ostavlja utisak da je izgradila takva prijateljstva i veze sa ljudima vec je ono rezervisana, intovertna, svi su tu za nju u prolazu, dok u knjizi je to drugacije i takva podrska na kraju romana ima puno smisla.
-
omar little
#22881 Re: Gledate seriju - preporucite je
ej, @ExNihilo, aj pliz priheftaj ovu temu gore na stiki. i makni onu shiljkovu budalastinu. nekako ima smisla da "preporuka" teme budu na vrhu. tenksic. 
- ExNihilo
#22882 Re: Gledate seriju - preporucite je
Na koju budalaštinu misliš? Gledali ste film (ali ne na engleskom)?omar little wrote: ↑05/11/2020 23:08 ej, @ExNihilo, aj pliz priheftaj ovu temu gore na stiki. i makni onu shiljkovu budalastinu. nekako ima smisla da "preporuka" teme budu na vrhu. tenksic.![]()
-
omar little
#22883 Re: Gledate seriju - preporucite je
nije ta, ta je okej. Divlji anđeo / Muneca Brava.ExNihilo wrote: ↑05/11/2020 23:15Na koju budalaštinu misliš? Gledali ste film (ali ne na engleskom)?omar little wrote: ↑05/11/2020 23:08 ej, @ExNihilo, aj pliz priheftaj ovu temu gore na stiki. i makni onu shiljkovu budalastinu. nekako ima smisla da "preporuka" teme budu na vrhu. tenksic.![]()
- ExNihilo
#22884 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ništa od ovog haman. Nema nam forum sticky opciju.

Bit će feature request za @gentoo
Bit će feature request za @gentoo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#22885 Re: Gledate seriju - preporučite je
Gledam na Netflixu Perfect murder dokumentarnu seriju o ubistvu frajera koji je nakon ujedinjenja Njemacke 1990. vodi proces, ehem
, prestrukturiranja industrije DDR-a.
Sudbine svih ex socijalistickih drustava su svugdje iste, cak i u toj Njemackoj koju svi ovdje gledaju ko u boga.
Sudbine svih ex socijalistickih drustava su svugdje iste, cak i u toj Njemackoj koju svi ovdje gledaju ko u boga.
- ExNihilo
#22886 Re: Gledate seriju - preporučite je
Ima na N1 intervju sa Jasmilom Žbanić povodom novog filma (postavljao sam na drugu temu) i veli ona kako je sjedila s nekim Nijemcem biznismenom pa se počela žaliti kako je korupcija rak rana našeg društva, a frajer joj kaže da nikad u životu nije dobio tender u Njemačkoj, a da to nije unaprijed znao. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#22887 Re: Gledate seriju - preporučite je
Pricao mi je stari to basExNihilo wrote: ↑06/11/2020 09:20 Ima na N1 intervju sa Jasmilom Žbanić povodom novog filma (postavljao sam na drugu temu) i veli ona kako je sjedila s nekim Nijemcem biznismenom pa se počela žaliti kako je korupcija rak rana našeg društva, a frajer joj kaže da nikad u životu nije dobio tender u Njemačkoj, a da to nije unaprijed znao.![]()
- ExNihilo
#22888 Re: Gledate seriju - preporučite je
39:05_BataZiv_0809 wrote: ↑06/11/2020 09:56Pricao mi je stari to basExNihilo wrote: ↑06/11/2020 09:20 Ima na N1 intervju sa Jasmilom Žbanić povodom novog filma (postavljao sam na drugu temu) i veli ona kako je sjedila s nekim Nijemcem biznismenom pa se počela žaliti kako je korupcija rak rana našeg društva, a frajer joj kaže da nikad u životu nije dobio tender u Njemačkoj, a da to nije unaprijed znao.![]()
otprilike na kojoj minuti to kaze, ko ce u ono gledat 50 minuta
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#22889 Re: Gledate seriju - preporučite je
Haha znao sam da ce provuci uz to neku feministicku suplju. Muski egocentrizam i korupcija
Ne svidja mi se ona kao osoba, pretjeran je to hipsterluk, nisam znao da je zbrisala u Berlin, uklapa se sad sve.
Opet kao reziser tematizira vazne teme, to svakako stoji, no valjda ne ocjenjujemo rezisere po tome o cemu snimaju filmove a ne kako ih snimaju, kao sto se nadam da ni pisce ne ocjenjujemo po tome o cemu pisu, a ne kako pisu. Oh wait
Ne svidja mi se ona kao osoba, pretjeran je to hipsterluk, nisam znao da je zbrisala u Berlin, uklapa se sad sve.
Opet kao reziser tematizira vazne teme, to svakako stoji, no valjda ne ocjenjujemo rezisere po tome o cemu snimaju filmove a ne kako ih snimaju, kao sto se nadam da ni pisce ne ocjenjujemo po tome o cemu pisu, a ne kako pisu. Oh wait
- yoda82
#22890 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ozark je dobra serija ali kojoj svakak epizoda traje 15-20 minuta preiše (epizode su od sat). Meni je mjera pregledati jednu sedmično.Strpljiva wrote: ↑05/11/2020 14:57Ozark. Jeste u neku ruku blijeda kopija Breaking bad. Prvih par epizoda su spore, ali izdrzi. Glumacka ekipa odlicna, rad kamere takodjerTyke wrote: ↑05/11/2020 13:50 Tacno ne znam vise sta krenuti gledati, neku dobru crime, investigation seriju, dobar triler, nesto napeto i uzbudljivo.
![]()
Likovi su fakat dobri.
- chakany
#22891 Re: Gledate seriju - preporučite je
Izgleda da druga sezona serije Euphoria stiže 6. decembra
Baš sam se prijatno iznenadio.
Baš sam se prijatno iznenadio.
-
90minut
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#22893 Re: Gledate seriju - preporučite je
sydney sweeney, aa
-
Tabijat
#22894 Re: Gledate seriju - preporucite je
Mandalorian je meni vrh. Nepretenciozno, uhvaćen duh Star Warsa, oooodlicna scenografija i efekti, a baby yoda je ubercute.
Expanse se mega zgovno u zadnjoj sezoni. Ko da im je budžet bio 3 marke.
Nešto slično se desilo Altered Carbonu, bio mi je počeo obećavajuće ali zadnja sezona....bljak.
Vukovi me podsjećaju na onu seriju See sa Khal Drogom (kako se ono glumac zove?)....totalno bezze i neuvjerljivo, a ja baš volim distopije.
Eh šta još...Star Trek Discovery. To nije sad sega mega sjajno ko što je bio npr DS9 ali tradicionalno gledam sve Star Trekove, pa i ovaj, i daleko mi je od najgoreg. Izmislio svijet za npr Voyager.
Nego...Witcher. Toliko sam razočarana i toliko su po meni očajno pođonili Game od thrones, totalno iskopirali scene, dijaloge...
Iako radnja dosta prati prvu knjigu, sama serija mi djeluje jeftino, i kao pođon. A baš sam joj se radovala i Henry Cavill mi je izgledao beton u najavama
-
90minut
-
kakavdanakneiskustvu
- Point.
#22897 Re: Gledate seriju - preporučite je
The Undoing druga epizoda zakuhalo se samo tako.
-
90minut
#22898 Re: Gledate seriju - preporučite je

Gledljiva itekako ispunila mi je ocekivanja.
- RIZVA
#22899 Re: Gledate seriju - preporučite je
Pregledao sam je haman za dan,tako da moze proci,hocu i ovaj Warior drugu sezonu dobre su marisane,evo raja hvali The Undoing mogao bi i njega lagano pripremiti za gledanje,mada ove serije izlaze ko lude valja sve pohvatati
- Manual
#22900 Re: Gledate seriju - preporučite je
Davno nekad gledao, kontam ponovo.
Vidim da sad imaju na YouTube neke epizode