Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Janjicar

#22876 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Janjicar »

Ja vidjeh 5 praznih kreveta al dobro mozda je do mene.
zubi

#22877 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

Janjicar wrote: 14/07/2020 16:28 Ja vidjeh 5 praznih kreveta al dobro mozda je do mene.
Da :P dvije prazne sobe...
laik1981

#22878 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Kapacitet covid bolnice u Sarajevu je 100 kreveta, sto je ispod svakog moguceg standarda na kanton od skoro pola miliona ljudi. I da je duplo veci kapacitet od toga opet je ispod svakog minimuma ako uporedjujemo sa nekim svjetskim standardima. I pored toga popunjenost je oko 50%, a vec 20 dana se najavljuje katastrofa.. Realnost je jedno a apstraktne najave zasnovane na linkovima nesto sasvim drugo..
Mogy87

#22879 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Nadam se da je bar neko procitao clanak, a ne samo pogledao slike. Inace ljudi koji boluju od zaraznih bolesti, a nisu javne licnosti jedva cekaju da ih komsije i poznanici prepoznaju na stranicama klixa. Jer stigmatizacija je u BiH nepoznat pojam.

U teškom stanju sve više mlađih pacijenata

Nakon izlaska iz kontaminiranog područja i rada sa zaraženim osobama, infektologinja prim. prof. dr med. sc. Dilista Piljić nam iz prve ruke priča da se trenutno u COVID bolnici od ukupnog broja hospitaliziranih njih 20 nalazi sa teškom kliničkom slikom, dok su tri pacijenta kritično bolesna i svakoga trenutka se može očekivati da njihov organizam zahtijeva mehaničku ventilaciju.

"Ovom prilikom moram apelovati na građane da se počnu ponašati u skladu sa protuepidemijskim mjerama kao što su to radili i martu jer je situacija sve lošija. Naši pacijenti su različite dobi i ne možemo se zavaravati i reći da su mladi zaštićeni. Mi, nažalost upravo u COVID bolnici imamo pacijente koji su mlađe životne dobi, sa težom su kliničkom formom bolesti i uz ostale suportivne mjere zahtijevaju kontinuiranu oksigenaciju", priča nam Piljić.

Naši sagovornici virus ocjenjuju izuzetno nepredvidivim i moćnim neprijateljem.

"Poredeći prvi i drugi period mi još uvijek ne možemo reći zašto sada imamo ovakvu situaciju. U prvom periodu smo imali 15 bolesnika sa teškim komorbiditetima i svi su ostali živi, a sada imamo skoro pa iste pacijente, sa razlikom da su neki mlađi, ali sa znatno težom situacijom. Osim identifikacije virusa trenutno se nema vremena vršiti dodatna istraživanja u cilju utvrđivanja da li su u pitanju promjene na virusu ili je riječ o imunosti pacijenata. Ta dilema će biti riješena tek u narednom periodu", ističe Ahmetagić.
P308

#22880 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by P308 »

banjaluka078 wrote: 14/07/2020 15:22
Ali_G wrote: 14/07/2020 14:55 Ima li negdje podatak koliko je u Bg zarazenih?
Srbija 344 nova slučaja, 13 umrlo. Ne znam stanje po gradovima.
Navodno 70% novih slucajeva koje prijavljuju svaki dan, su iz Beograda.
CotSuljakovic

#22881 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by CotSuljakovic »

Moj prvi komsija je trenutno na tom istom UKC hospitaliziran, u relativno dobrom je stanju. Pozitivan na koronu. Od jarana otac testiran prosli utorak, u petak mu javili da je pozitivan, za vikend u bolnicu primljen. Kisik prima jer mu pluca dobro ne rade. 55 godina mu je, od zdravstvenih problema inace ima visok pritisak. Tako da ovi teoreticari zavjere, imajte makar malo obraza i ne trabunjajte gluposti. Ima ljudi koji ovo citaju ciji su bliznji u bolnici i kojima nije svejedno citati vase gluposti. Cime se bavite u zivotu mudroseri osim sto valjate gluposti cijeli dan po forumu. Da niste mozda infektolozi.
Evo imali ste ove godine upis bez prijemnog na fakultetima. Mogli ste komotno za 6 godina biti ljekari a poslije specijalizirati infektologiju pa da iskazete vase strucno misljenje. Samo imate jedan problem, hemija, biologija a i ucenje generalno vam vjerovatno predstavljaju problem.
U skoli nisu mogli upamtiti iz cega se sastoji celija a sad procitali 2 clanka na internetu i pogledali 2 video klipa, pokupili svu pamet svijeta. Govna obicna, u sve se razumiju. Takvi su prije pred prodavnicom sa klipacom u ruci diskutovali ali eto dodje vrijeme da svaka fukara ima pristup internetu i pod nikom objasnjava stvari o kojima pojma nema.
Slusajte pametnije od sebe kojima je to struka govnari obicni.
Teorije zavjere o testiranjima, placanju, povecavanju brojki. Clanovi porodice ovih istih ljudi nisu testirani, nego su kuci u izolaciji i nece ni biti testirani ako ne budu u stanju da moraju u bolnicu.
O cemu pisete vi debili. Ono vidjelo sliku koja potvrdjuje ono sto on pise. U kojem svijetu ti zivis debilu obicni. Jesi li umno poremecen, koristis lijekove pa preskaces terapiju ili sta. Majmuni ovo je forum ali postoja granica u kolicini gluposti koja se iznosi i postoje stvari koje nisu za zajebanciju i trolanje. Jer jedino normalno objasnjenje je da trolate, nemoguce je da postoji neko ko je toliko glup, bezobziran i ogranicen. Sram i stid da vas bude jadovi.
Tesla Edison

#22882 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Mogy87 wrote: 14/07/2020 16:42 Nadam se da je bar neko procitao clanak, a ne samo pogledao slike. Inace ljudi koji boluju od zaraznih bolesti, a nisu javne licnosti jedva cekaju da ih komsije i poznanici prepoznaju na stranicama klixa. Jer stigmatizacija je u BiH nepoznat pojam.

Nakon izlaska iz kontaminiranog područja i rada sa zaraženim osobama, infektologinja prim. prof. dr med. sc. Dilista Piljić nam iz prve ruke priča da se trenutno u COVID bolnici od ukupnog broja hospitaliziranih njih 20 nalazi sa teškom kliničkom slikom, dok su tri pacijenta kritično bolesna i svakoga trenutka se može očekivati da njihov organizam zahtijeva mehaničku ventilaciju.

"Ovom prilikom moram apelovati na građane da se počnu ponašati u skladu sa protuepidemijskim mjerama kao što su to radili i martu jer je situacija sve lošija. Naši pacijenti su različite dobi i ne možemo se zavaravati i reći da su mladi zaštićeni. Mi, nažalost upravo u COVID bolnici imamo pacijente koji su mlađe životne dobi, sa težom su kliničkom formom bolesti i uz ostale suportivne mjere zahtijevaju kontinuiranu oksigenaciju", priča nam Piljić.

"Poredeći prvi i drugi period mi još uvijek ne možemo reći zašto sada imamo ovakvu situaciju. U prvom periodu smo imali 15 bolesnika sa teškim komorbiditetima i svi su ostali živi, a sada imamo skoro pa iste pacijente, sa razlikom da su neki mlađi, ali sa znatno težom situacijom. Osim identifikacije virusa trenutno se nema vremena vršiti dodatna istraživanja u cilju utvrđivanja da li su u pitanju promjene na virusu ili je riječ o imunosti pacijenata. Ta dilema će biti riješena tek u narednom periodu", ističe Ahmetagić.
Može se mozaikom ili reljefom zaštititi faca. A to za stigmatizaciju je šuplja. Pa nisu u pitanju pederi zaraženih HIV-om već ljudi sa respiratornim oboljenjima i nikako mi nije jasna ta priča o nekoj navodnoj stigmatizaciji.

Ovaj članak a posebno slike su samo potvrdie laži i obmane kako kriznih štabova i njihove (ne)struke, tako i medija.
zubi

#22883 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

TESLA_EDISON wrote: 14/07/2020 17:01 Može se mozaikom ili reljefom zaštititi faca. A to za stigmatizaciju je šuplja. Pa nisu u pitanju pederi zaraženih HIV-om već ljudi sa respiratornim oboljenjima i nikako mi nije jasna ta priča o nekoj navodnoj stigmatizaciji.

Ovaj članak a posebno slike su samo potvrdie laži i obmane kako kriznih štabova i njihove (ne)struke, tako i medija.
:lol:
E moj Tesla... a taman je djelovalo da malo mozak koristis...
Mogy87

#22884 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

TESLA_EDISON wrote: 14/07/2020 17:01
Mogy87 wrote: 14/07/2020 16:42 Nadam se da je bar neko procitao clanak, a ne samo pogledao slike. Inace ljudi koji boluju od zaraznih bolesti, a nisu javne licnosti jedva cekaju da ih komsije i poznanici prepoznaju na stranicama klixa. Jer stigmatizacija je u BiH nepoznat pojam.

Može se mozaikom ili reljefom zaštititi faca. A to za stigmatizaciju je šuplja. Pa nisu u pitanju pederi zaraženih HIV-om već ljudi sa respiratornim oboljenjima i nikako mi nije jasna ta priča o nekoj navodnoj stigmatizaciji.

:thumbup: ti bas znas gdje zivis.
zubi

#22885 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

TESLA_EDISON wrote: 14/07/2020 17:01 A to za stigmatizaciju je šuplja. Pa nisu u pitanju pederi zaraženih HIV-om već ljudi sa respiratornim oboljenjima i nikako mi nije jasna ta priča o nekoj navodnoj stigmatizaciji.
Mogy87 wrote: 14/07/2020 17:05 :thumbup: ti bas znas gdje zivis.
Da, on cinjenicno zna da nema stigmatizacije... sve on zna i u sve se razumije...
funeral blues

#22886 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by funeral blues »

CotSuljakovic wrote: 14/07/2020 17:00 Moj prvi komsija je trenutno na tom istom UKC hospitaliziran, u relativno dobrom je stanju. Pozitivan na koronu. Od jarana otac testiran prosli utorak, u petak mu javili da je pozitivan, za vikend u bolnicu primljen. Kisik prima jer mu pluca dobro ne rade. 55 godina mu je, od zdravstvenih problema inace ima visok pritisak. Tako da ovi teoreticari zavjere, imajte makar malo obraza i ne trabunjajte gluposti. Ima ljudi koji ovo citaju ciji su bliznji u bolnici i kojima nije svejedno citati vase gluposti. Cime se bavite u zivotu mudroseri osim sto valjate gluposti cijeli dan po forumu. Da niste mozda infektolozi.
Evo imali ste ove godine upis bez prijemnog na fakultetima. Mogli ste komotno za 6 godina biti ljekari a poslije specijalizirati infektologiju pa da iskazete vase strucno misljenje. Samo imate jedan problem, hemija, biologija a i ucenje generalno vam vjerovatno predstavljaju problem.
U skoli nisu mogli upamtiti iz cega se sastoji celija a sad procitali 2 clanka na internetu i pogledali 2 video klipa, pokupili svu pamet svijeta. Govna obicna, u sve se razumiju. Takvi su prije pred prodavnicom sa klipacom u ruci diskutovali ali eto dodje vrijeme da svaka fukara ima pristup internetu i pod nikom objasnjava stvari o kojima pojma nema.
Teorije zavjere o testiranjima, placanju, povecavanju brojki. Clanovi porodice ovih istih ljudi nisu testirani, nego su kuci u izolaciji i nece ni biti testirani ako ne budu u stanju da moraju u bolnicu.
O cemu pisete vi debili. Ono vidjelo sliku koja potvrdjuje ono sto on pise. U kojem svijetu ti zivis debilu obicni. Jesi li umno poremecen, koristis lijekove pa preskaces terapiju ili sta. Majmuni ovo je forum ali postoja granica u kolicini gluposti koja se iznosi i postoje stvari koje nisu za zajebanciju i trolanje. Jer jedino normalno objasnjenje je da trolate, nemoguce je da postoji neko ko je toliko glup, bezobziran i ogranicen. Sram i stid da vas bude jadovi.
Svaka cast, odavno ne procitah bolji komentar.
Vezirbh

#22887 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Vezirbh »

funeral blues wrote: 14/07/2020 17:09
CotSuljakovic wrote: 14/07/2020 17:00 Moj prvi komsija je trenutno na tom istom UKC hospitaliziran, u relativno dobrom je stanju. Pozitivan na koronu. Od jarana otac testiran prosli utorak, u petak mu javili da je pozitivan, za vikend u bolnicu primljen. Kisik prima jer mu pluca dobro ne rade. 55 godina mu je, od zdravstvenih problema inace ima visok pritisak. Tako da ovi teoreticari zavjere, imajte makar malo obraza i ne trabunjajte gluposti. Ima ljudi koji ovo citaju ciji su bliznji u bolnici i kojima nije svejedno citati vase gluposti. Cime se bavite u zivotu mudroseri osim sto valjate gluposti cijeli dan po forumu. Da niste mozda infektolozi.
Svaka cast, odavno ne procitah bolji komentar.
Potpisujem
Tesla Edison

#22888 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

zubi wrote: 14/07/2020 17:09
TESLA_EDISON wrote: 14/07/2020 17:01 A to za stigmatizaciju je šuplja. Pa nisu u pitanju pederi zaraženih HIV-om već ljudi sa respiratornim oboljenjima i nikako mi nije jasna ta priča o nekoj navodnoj stigmatizaciji.
Mogy87 wrote: 14/07/2020 17:05 :thumbup: ti bas znas gdje zivis.
Da, on cinjenicno zna da nema stigmatizacije... sve on zna i u sve se razumije...
Tako je :thumbup:
splinter

#22889 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

Pa bolan ko koliko je naš narod nepismen, danas na ulazu u jednu javnu instituciju sluzbeno lice mjeri stramkama temperaturu sa IR termometrom , a jedna žena se poče dernjati: Nemojte da me čipujete nemate pravo, jel me čujete šta ja govorim, nemojte me čipovati.
Fino se izdera, a ova što mjjerila okrenu termometar u sebe i kaže pa vidite da nije opasno i još pritišće one dugmiće da je uvjeri . :-)
He1972

#22890 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

vidimo ko je preskočio terapiju, nisu apaurini skupi care nagutaj se boba bit će ti bolje :izet:
Lincoln-Burrows

#22891 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

splinter wrote: 14/07/2020 17:40 Pa bolan ko koliko je naš narod nepismen, danas na ulazu u jednu javnu instituciju sluzbeno lice mjeri stramkama temperaturu sa IR termometrom , a jedna žena se poče dernjati: Nemojte da me čipujete nemate pravo, jel me čujete šta ja govorim, nemojte me čipovati.
Fino se izdera, a ova što mjjerila okrenu termometar u sebe i kaže pa vidite da nije opasno i još pritišće one dugmiće da je uvjeri . :-)
Ima tih bolida koliko te volja. Ja znam jednog što nije htio pošpricat ruke na ulazu u trgovinu
jer ne vjeruje u te preparate a svi ispred njega uredno pošpricali.
zubi

#22892 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

He1972 wrote: 14/07/2020 17:48
vidimo ko je preskočio terapiju, nisu apaurini skupi care nagutaj se boba bit će ti bolje :izet:
Nadam se da ga nikad neces razumjeti i da ces uvijek biti tako siguran i nepokolebljiv :thumbup:
He1972

#22893 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by He1972 »

zubi wrote: 14/07/2020 17:59
Nadam se da ga nikad neces razumjeti i da ces uvijek biti tako siguran i nepokolebljiv :thumbup:
i ja se nadam
zubi

#22894 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zubi »

He1972 wrote: 14/07/2020 18:00
zubi wrote: 14/07/2020 17:59
i ja se nadam
Za slucaj da ipak tako ne bude... sretno... :thumbup:
Tesla Edison

#22895 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

CotSuljakovic wrote: 14/07/2020 17:00

Ovo promjenjena pravila foruma?

Ovo je samo još jedan dokaz. Kad izgubiš argumenate, kad te pobiju dokazima onda prelaziš na agresivu i vrijeđanje jer prost insan samo takav vokabular i poznaje. Einstein je davno rekao, dovedite mi stotinu naučnika, sve ću ih potući argumentima a dovedite mi samo jednu neznalicu i prostaka, bojim se da bi tu on izašao kao pobjednik.
Last edited by Tesla Edison on 14/07/2020 18:19, edited 2 times in total.
vjeshalica

#22896 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

splinter wrote: 14/07/2020 17:40 Pa bolan ko koliko je naš narod nepismen, danas na ulazu u jednu javnu instituciju sluzbeno lice mjeri stramkama temperaturu sa IR termometrom , a jedna žena se poče dernjati: Nemojte da me čipujete nemate pravo, jel me čujete šta ja govorim, nemojte me čipovati.
Katastrofa. Neki dan usla silom prilika 3 stanice trolom. Usle nepismene kretenuse nista distancu ne drze. Kulturno zamolim da se odmaknu. Izbi svadja. Kao Korona je izmisljena i ne postoji.. krezavuse divljacke u sve se razumiju. Obicna marva nepismena. Tek odredjene stvari pokazuju koliko smo u kurcu. Ne mozemo ocekivati da nas sistem zastiti ili bilo sta pruzi kad sistem biraju idioticari nepismenjakovici i ludzakinje kojima influenserke pune mozak idiotlucima. Te influenserke imaju pare i mogu se lijeciti gdje hoce,a prosjecna laprdača nema ni minimum kvalitete zdravsyvene usluge....

A vrhunac svadje je bio kad je penzos zatrazio maramicu, naravno pametnjakovicke nemaju, kontam u sebi bezbel kad u wc odes samo dignes gace na guzicu pesini jedni pesinski...dokaz koliko je narod pogan je analiza rukohvata po prevozu...bakcili tamo nisu slucajno dosli....sve preko ruku...sugavi,sa svrabom,sa bolescinama gorim od korone i naslo se govno seljacko da mudruje.....mrs
Last edited by vjeshalica on 14/07/2020 18:21, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#22897 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

:lol: :lol: :lol:

I jel je čipovaše na kraju? :D
vjeshalica

#22898 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

TESLA_EDISON wrote: 14/07/2020 18:13

Ovo je samo još jedan dokaz. Kad izgubiš argumenate, kad te pobiju dokazima onda prelaziš na agresivu i vrijeđanje jer prost insan samo takav vokabular i poznaje. Einstein je davno rekao, dovedite mi stotinu naučnika, sve ću ih potući argumentima a dovedite mi samo jednu neznalicu i prostaka, bojim se da bi tu on izašao kao pobjednik.
Ti si sa naucnog aspekta dokaxao da je Korona supljara...🤣🤣🤣🤣 bas citam disertaciju
manijak1

#22899 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by manijak1 »

:oops: Ne znam đe vi živite , korona je izmišljena , korone nema :oops: .
Ja sam fakat levat , ali volim čitat ovdje @splinter - a :D :thumbup:
Čovjek baš znalački objašnjava da ga i levat kao ja , razumije.Ko da igramo domina zadnja četiri mjeseca.
Tesla Edison

#22900 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

vjeshalica wrote: 14/07/2020 18:21
TESLA_EDISON wrote: 14/07/2020 18:13

Ti si sa naucnog aspekta dokaxao da je Korona supljara...🤣🤣🤣🤣 bas citam disertaciju
Nisam naučnik al bar nisam prost i raspravljam samo na osnovu javno dostupnih informacija i podataka ne na osnovu pisanja anonimnog prostaka i informacija tipa čula-kazala.

To sto njegov prijatelj, rođak, brat ili ko zna ko, leži u bolnici, me daje mu za pravo da se bilo kome ovako obraća. Ja samo komentarišem javno dostupne informacije.

Jesu li mediji bili gore? Jesu
Jesu li kreveti prazni? Jesu
Jel Zalihić rekao da je ležao u Podhrastovima bez simptoma? Jeste
Jel Drljević rekao da u izolatorij smještaju pacijente koji su pozitivni bili oni asimptomatski ili ne? Jeste

Ostalo me ne interesuje. Mogu i ja sad napraviti lažni profil i reći da radim gore i da je sve prazno, da nas svi lažu i da napravim haos na forumu. Ali neću. Ako raspravljamo, raspravljajmo činjenicama i javno dostupnim informacijama.

Ovim stavom, agresijom, prostačenjem, samo potvrđuje moju tezu.

Btw., I ti imaš bisera na drugim temama.
Last edited by Tesla Edison on 14/07/2020 18:35, edited 2 times in total.
Locked