Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

stranac2

#22876 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stranac2 »

Realno nisam siguran koliko itko pa cak i nas dragi Predsjednik Trump moze uraditi u naredne 4 godine.

Kako vratiti podivljale cijene nekretnina, osiguranjaa ( pa taj sektor je pred kolapsom), hrane, zdrave hrane ( bukvalno hran je otrov u USA), pomahnitalo i nefunckionalno zdrastveno osiguranje ?

Uz sve to ide tehnoloska revolucija AI gdje ce hladno u naredne 2-3 godine nestati 30-40% poslova i IT sektoru i bog zna kojim durig sektorima. Trenutno se pune AI databaze za punu neovisnu funkcionalnost.

Lomljiva vremena .. :skoljka:

Siguran sam da je Trump dobar takticar al strateg ne bas..
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#22877 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

stranac2 wrote: 08/11/2024 23:38 Realno nisam siguran koliko itko pa cak i nas dragi Predsjednik Trump moze uraditi u naredne 4 godine.

Kako vratiti podivljale cijene nekretnina, osiguranjaa ( pa taj sektor je pred kolapsom), hrane, zdrave hrane ( bukvalno hran je otrov u USA), pomahnitalo i nefunckionalno zdrastveno osiguranje ?

Uz sve to ide tehnoloska revolucija AI gdje ce hladno u naredne 2-3 godine nestati 30-40% poslova i IT sektoru i bog zna kojim durig sektorima. Trenutno se pune AI databaze za punu neovisnu funkcionalnost.

Zato je sreca da ga imamo preko puta vladimira putina.
tramvajtrojka

#22878 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 08/11/2024 23:46
stranac2 wrote: 08/11/2024 23:38 Realno nisam siguran koliko itko pa cak i nas dragi Predsjednik Trump moze uraditi u naredne 4 godine.

Kad ih ovako citas chmoljo kako nista ne valja u americi zapitas pa koji ce racku jos uvijek u tom leglu nemorala, bezakonja, loseg zivota, itd.itd. sto se ne vrate gospoda u svoje krajeve da uzivaju u rahatluku da pokazu da stoje iza svojih riječi, jok najlakse je navijati za putka sa americke adrese i novcanika punog Benjamina :mrgreen: :lol:
stranac2

#22879 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by stranac2 »

tramvajtrojka wrote: 08/11/2024 23:59

Kad ih ovako citas chmoljo kako nista ne valja u americi zapitas pa koji ce racku jos uvijek u tom leglu nemorala, bezakonja, loseg zivota, itd.itd. sto se ne vrate gospoda u svoje krajeve da uzivaju u rahatluku da pokazu da stoje iza svojih riječi, jok najlakse je navijati za putka sa americke adrese i novcanika punog Benjamina :mrgreen: :lol:
Sledeci put kada sretnes BosAmerikanca u Titovoj budi dobar prema njemu sad znas kako mu je tesko.
zilog

#22880 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Sta, najednom, bi sa tvrdnjama da ce Trump sve popraviti?
Kao da vidim pukotine u euforicnom optimizmu... :mrgreen:

Jedino sto mi popravlja raspolozenje, je cinjenica da ce od Trumpova mandata, najvise nadrljati njegovi glasaci, poput tebe... :mrgreen:

Znam da cete kriviti sve drugo, osim svoje ogranicenosti i predmeta obozavanja, ali mi puca neka stvar zbog toga... :lol:
melac

#22881 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by melac »

stranac2 wrote: 09/11/2024 00:06
tramvajtrojka wrote: 08/11/2024 23:59

Sledeci put kada sretnes BosAmerikanca u Titovoj budi dobar prema njemu sad znas kako mu je tesko.
Over and out!
jeza u ledja

#22882 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Bice zanimljivo pratiti kako ce se Trump ponasati, jer imam osjecaj prvi je mandat proveo braneci se od napada i pripremi za nove izbore. Sad vise nema za sta da se pravda jer poslije ovog ode u penziju.

A ovo je usput i odgovor na pricu sta trebaju Demokrate sljedeci put. Nece se vise takmiciti protiv Trumpa, mozda “trampizma” ili boga pitaj cega drugog, ali se formula bez Donalda potpuno mijenja.

No o tom po tom.
ljubicasti limun

#22883 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ljubicasti limun »

Ja se samo nadam da ce Trumpova politika America first, Ok Trump first, a onda America, natjerati Europu da se osvijesti. Da Europske birokrate ne budu vise ni americke ni ruske prostitutke niti vazali. Jer ovo sto je postalo od Europe je sramno, pogotovo sa tzv. liberalnim vladama uz ovakvu agresivno tolerantno, tj. prisilno tolerantnu imigracionu i radnu politiku. Dakle, stihija migranata i jeftine radne snage na ustrb domacih radnika i domaceg stanovnistva. Ako bude u direktnom ekonomskom i energetskom ratu sa USA i Rusijom, Kinom, itd, a ne vise navodni saveznik istih, a u biti domacin parazitima i mrtvo tijelo koje se haman vise i ne brani, mozda se napokon okrene sama sebi. Na kraju ispade GB najpametnija.

A sta ce Trump Americi uciniti, pa nista ekstremno gore od demokrata, a napokon, Amerikanci su to sami birali. Sta se mi s Balkana imamo krviti oko toga. Nama je uvijek isto jer smo zavadjeni, zlobni, neuki freakovi samo takvi.
ultima_palabra

#22884 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote: 09/11/2024 00:36 Bice zanimljivo pratiti kako ce se Trump ponasati, jer imam osjecaj prvi je mandat proveo braneci se od napada i pripremi za nove izbore. Sad vise nema za sta da se pravda jer poslije ovog ode u penziju.

A ovo je usput i odgovor na pricu sta trebaju Demokrate sljedeci put. Nece se vise takmiciti protiv Trumpa, mozda “trampizma” ili boga pitaj cega drugog, ali se formula bez Donalda potpuno mijenja.

No o tom po tom.
Demokrati prvo trebaju prokontati sta je uzrokovalo pad podrske u plavim drzavama. Mislim da trebaju poboljsati upravljanje tamo gdje jesu vlast, ponajvise u velikm gradovima.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#22885 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

zuco ce ih ujediniti opet, za dvije godine uzeti ce kongres opet

ja stvarno ne vidim nista svijetlo dok je zuco tu na vlasti...

Mike Pompeo mu prvi kandidat za ministra odbrane opet :-)

https://www.bbc.com/news/articles/cx24gze60yzo
skrbavi-admin

#22886 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skrbavi-admin »

kad jr bio "upucan" i kad se usto i podigo saku znao sam da ce dobit izbore momentalmente.... citavu kampanju je imao strasan tim savjetnika i to se dalo primijetit... samo sto se onakvom poluliku i levatu desi, da u tom momentumu, zbog takvog okruzenja umisli ,da je sam toliko pametan, otmu nebuloze koje u biti pokazu njegov polunivo, pa coeku nije jasno sta se desaJE. :lol:
recimo trolanje sa smetljarskim kamionom je bio pun pogodak i nea sanse da je bio toliko pamrtan da je to sam smislio.... tragedija je da je jedna supersila zsista puna nacifasistickih smetljara i jastrebova gorih od Schutzstaffela - iz oba tabora.... samo sto se na to smece nije mislilo :lol: :run:

Tramp je olicenje prosjecnog americkog idiotluka i prosjecnog americkog idiota, nesto kao onaj nas degen "sebija heroina bakire bakire" :lol: i ja im na tome od srca cestitam :thumbup:
Last edited by skrbavi-admin on 09/11/2024 03:25, edited 2 times in total.
Osmi Socrates

#22887 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Pompeo je bio Secretary of State u prvoj Trumpovoj administraciji.

Sad ga stavlja na poziciju Secretary of Defense jer je poslušni "yes man". Kad se pogleda čitava ljestvica, vojska (uključujući poziciju Secretary of Defense) je imala nevjerovatno mnogo smjena pod Trumpom. Sad namjerava to unaprijed spriječiti.

Pompeo je nedavno izjavio da Izrael treba podržati da "finish the job" i da Iran "must be crushed".
Last edited by Osmi Socrates on 09/11/2024 03:45, edited 2 times in total.
dale cooper

#22888 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Razmatra i Marca Rubia za Secretary Of State. :mrgreen: Šta je sljedeće, Ted Cruz u Homeland Security zadužen za deportaciju imigranata? :lol:
Seawolf

#22889 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Seawolf »

Osmi Socrates wrote: 09/11/2024 03:20 Pompeo je bio Secretary of State u prvoj Trumpovoj administraciji.

Sad ga stavlja na poziciju Secretary of Defense jer je poslušni "yes man". Kad se pogleda čitava ljestvica, vojska (uključujući poziciju Secretary of Defense) je imala nevjerovatno mnogo smjena pod Trumpom. Sad namjerava to unaprijed spriječiti.

Pompeo je nedavno izjavio da Izrael treba pustiti da "finish the job" i da Iran "must be crushed".
Je li to definitivno da će Mike Pompeo biti Ministar odbrane, ili je i Mike Waltz još uvijek u igri za tu poziciju?
skrbavi-admin

#22890 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skrbavi-admin »

hint: s obzirom na istorijske konstelacije poziciju ce dobit najperfidniji klimoglavac
Osmi Socrates

#22891 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Nije ništa sigurno dok Trump zvanično ne objavi.

Minus za Pompea je što podržava pomoć Ukrajini.

Waltz je opsjednut sveukupnim "hladnoratovskim" sukobom sa Kinom. Neutralno gledajući, mislim da bi od njega više imao koristi na drugim pozicijama.
jeza u ledja

#22892 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Jeko Waltz? Ne mogu se sjetiti.

Pompeo, Rubio i tako ti su jos super.
Ja sam mislio da ce stavljati Steve Bannona i slicne budale na te pozicije.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#22893 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by corolla02 »

uzeo sam Pompea bez obzira koju je poziciju obnasao kao primjer... sve upucuje da Trump nista nece mijenjati u odnosu na svoj prvi mandat, znaci haos ce ostati :mrgreen:

Tu je i kandidat Elon dodatni egoista, smo ne znam koliko ce ta ljubav trajati egoista protiv egoiste, ostace ce na kraju balade samo gorak okus u ustima obojice

a tek kad liberalci podju se rijesavati svojih Tesla kao protesta prema novoj neskladnoj zajednici :-)

i jos nesto :mrgreen:

Image
baglama

#22894 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by baglama »

https://www.youtube.com/watch?v=rsBViJborWE
Mislim, ali stvarno, kako je moguce da neko da svoj glas ovakvoj budali :-)
Hajde, imas svoju neku liniju,ali imati hrabrosti da to uradis svojoj djeci i unucima,ne kontam.

https://www.youtube.com/watch?v=a9gpztY7WGE :lol: :lol:
Last edited by baglama on 09/11/2024 07:50, edited 1 time in total.
alijagoro

#22895 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by alijagoro »

corolla02 wrote: 09/11/2024 06:41 uzeo sam Pompea bez obzira koju je poziciju obnasao kao primjer... sve upucuje da Trump nista nece mijenjati u odnosu na svoj prvi mandat, znaci haos ce ostati :mrgreen:

Tu je i kandidat Elon dodatni egoista, smo ne znam koliko ce ta ljubav trajati egoista protiv egoiste, ostace ce na kraju balade samo gorak okus u ustima obojice

a tek kad liberalci podju se rijesavati svojih Tesla kao protesta prema novoj neskladnoj zajednici :-)

i jos nesto :mrgreen:

Image
Koja je fora s tim tarifama,jel to pocinje nekad uskoro ili je vec pocelo,vidim pominje se svako malo na temi
baglama

#22896 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by baglama »

E moja toyota
Jon Cooper 🇺🇸

@joncoopertweets
Ex: LI Campaign Chair for Barack Obama; National Finance Chair of Draft Biden; Majority Leader of Suffolk County Legislature. Gay dad of 5 kids.
@DukeU
alum.

A jesi nasao strucnjaka :lol: (za guzicu)
madner

#22897 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by madner »

Ne znam da li je ovo istina jer je izvor sam dosta ideoloski desno.
AleksoMKD

#22898 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

https://www.theguardian.com/books/2024/ ... on-tyranny

Sales surge for dystopian books after Trump election victory

Books about democracy, dystopia, tyranny, feminism and far-right politics rapidly climbed bestseller charts in the wake of Donald Trump winning the US presidential election.

The Handmaid’s Tale by Margaret Atwood, set in a totalitarian society in which women are forced to reproduce, moved up more than 400 places, and is currently third in the US Amazon Best Sellers chart.

On Tyranny by historian Timothy Snyder now sits at spot eight, after climbing hundreds of places over the past day. Readers are also turning to George Orwell’s totalitarian dystopia Nineteen Eighty-Four, which has moved up to 16th place.

Democracy in Retrograde by Sami Sage and Emily Amick is near the top of the Movers and Shakers chart – which ranks the books with the largest sales increases over the past 24 hours – after the book saw a more than 30,000% boost in sales.

Rebecca Solnit’s Men Explain Things to Me is also among the biggest gainers, having climbed more than 40,000 places over the past day. The 2014 collection of feminist essays now sits in the mid-300s on the bestseller chart.

:-)
sinuhe

#22899 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

In recent years, I’ve often wondered if Trump has changed America or revealed it. I decided that it was both — that he changed the country by revealing it. After Election Day 2024, I’m considering an addendum: Trump has changed us by revealing how normal, how truly American, he is.

Throughout Trump’s life, he has embodied every national fascination: money and greed in the 1980s, sex scandals in the 1990s, reality television in the 2000s, social media in the 2010s. Why wouldn’t we deserve him now?

We don’t call this period “the Trump era” just because the once and future president won lots of votes and has now prevailed in two presidential contests. It remained the Trump era even when Biden exiled him to Mar-a-Lago for four years. It is the Trump era because Trump has captured not just a national party but also a national mood, or at least enough of it. And when Democrats presented the choice this year as a referendum on Trumpism more than an affirmative case for Harris, they kept their rival at the center of American politics.
Prvi spomen Trumpa u New York Timesu 1973: "Najbolji student " :D
https://theswordandthesandwich.substack ... nald-trump
melac

#22900 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by melac »

madner wrote: 08/11/2024 15:34 Uglavnom zakljucak je da narod nije prepoznao dobrobiti demokrata, te da bi trebao ici na neki kurs ili edukaciju dok ne uvide svoje greske i ponizno zamole za oprost. :D
Kakav ti je saldo na kladari? :D
Post Reply