Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#22851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo
Ne znam web stranicu ZD tako dobro - jedino znam za ovaj link Doma naroda.
Materijali inace dolaze na poseban email - o funkcionisanju odnosno nefunkcionisanju tog sistema nekom drugom prilikom.
Naravno, sve sto vas posebno zanima mogu vam proslijediti emailom.
p.k.
Ne znam web stranicu ZD tako dobro - jedino znam za ovaj link Doma naroda.
Materijali inace dolaze na poseban email - o funkcionisanju odnosno nefunkcionisanju tog sistema nekom drugom prilikom.
Naravno, sve sto vas posebno zanima mogu vam proslijediti emailom.
p.k.
- Hugo Chavez
#22852 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
"Problem vodosnabdijevanja Kantona Sarajevo postaje sve više izraženiji i iz godine u godinu ima tendenciju još većeg pogoršanja", pisali su revizori u izvještaju za 2012. godinu kada je nestašica vode bila identična današnjoj - redukcije tokom dana i noći.drugi profil wrote:Zamolio bih poslanike NS u skupstini KS da postave pitanje zasto i pored obilnih padavina dio NG nema vodu od ponoci do jutarnjih sati, cak i na najnizim spratovima.
Dakle nije po srijedi "smanjeni pritisak" nego potpuna redukcija. Stanje koje s enije promijenilo vec par mjeseci, a izgovor je bio slab dotok vode.
Dakle najljepse vas molim, jer ovo je bezobrazluk. Najgore sto nemamo informaciju zasto je to tako i do kada.
Revizori smatraju kako uprava kompanije ne može sama riješiti probleme bez pomoći osnivača odnosno Kantona.
"Oni su posljedica dugogodišnjeg neadekvatnog odnosa, neprepoznavanja prioriteta i neozbiljnog pristupa Osnivača, čiji predstavnici u proteklom periodu nisu bili dorasli prihvaćenom zadatku u vršenju kantonalne vlasti", smatraju revizori i dodaju kako je još 1970. godine upozoravano da sarajevski vodovod ne može osigurati redovno vodosnabdijevanje te je i tada bilo manjih redukcija.
"Ratna razaranja dodatno su uništilamrežu, koja na žalost, ni nakon rata i značajnih donacija nije na odgovarajući način obnovljena", piše u izvještaju za Vodovod i kanalizaciju...
U istoj godini je prikupljeno rekordnih 91 milion kubnih metara vode ali je rekordan bio i gubitak vode u cijevima. Samo 25 miliona kubnih metara vode ili 27,46 posto je stiglo do kupaca.
"Prema prezentiranim podacima, tehnički gubici vode (isticanja na cjevovodima i priključcima, propuštanja rezervoara islično) iznosili su 62,7 posto. Ostali gubici odnose se na prividne gubitke (bespravna potrošnja, greške na mjernom mjestu kod potrošača, neočitanja i greške u bazi kod prenosa podataka)", otkrili su revizori.
- mirzadelibasic
#22853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svaka čast Gratzu. Ovaj Beganovic iz SBB ima jako lošeg savjetnika. Ako misli voditi svoju politiku bez argumenata i kriviti druge za sve, onda će i on i njegova stranka propasti i prije nego što se očekuje.
Odgovorite ljudima
Odgovorite ljudima
-
VjecitiStudent
#22854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kad opravdano šukaš SDA, ovaki su, onaki su i onda poguraš SDA-ov Zakon o radu
#PrincipijelniDenisGratz
#PrincipijelniDenisGratz
-
almir90
#22855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije mi ovaj Gratz bio nešto omiljen radi promjene imena, al' što riba ove zeljeno-pljave. 
Nek' mu neko da kolačić i čašu vode, puknut će.
Nek' mu neko da kolačić i čašu vode, puknut će.
-
kluz franjo
#22856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Poštovani gospodine Kojoviću,
bilo je nedavno jedno moje pitanje u vezi dešavanja u KS, koje je sigurno promaklo Vašoj pažnji. U međuvremenu je već i stigla informacija u vezi nacrta Budžeta KS, ali ostala su neka druga pitanja neodgovorena.
Zamolio bih Vas za jedan dodatan komentar. Slažete li se sa ovim stavom D. Gratza?
“Trenutno u pripremi imamo niz inicijativa za izmjene važećih zakonskih rješenja, a većina prijedloga dolaze od građana i građanki koji su prepoznali nastojanja Naše stranke da kroz Parlament Federacije insistira na stalnom radu i konstruktivnom naporu opozicije da mijenjamo stvari. Nastavićemo raditi na tome, jer mi živimo sistem u kojem imamo opoziciju nenaviknutu na preuzimanje odgovornosti. Zbog toga, svaka promjena većine znači ponovno uhodavanje cijelog sistema. Opozicija mora raditi kao da je vlast, jer samo onda imamo šansu da promijenimo način na koji funkcioniše naš sistem i naše društvo.”
Zahvaljujem
Nadahnuti prirodom! Osnaženi vizijom!
bilo je nedavno jedno moje pitanje u vezi dešavanja u KS, koje je sigurno promaklo Vašoj pažnji. U međuvremenu je već i stigla informacija u vezi nacrta Budžeta KS, ali ostala su neka druga pitanja neodgovorena.
Zamolio bih Vas za jedan dodatan komentar. Slažete li se sa ovim stavom D. Gratza?
“Trenutno u pripremi imamo niz inicijativa za izmjene važećih zakonskih rješenja, a većina prijedloga dolaze od građana i građanki koji su prepoznali nastojanja Naše stranke da kroz Parlament Federacije insistira na stalnom radu i konstruktivnom naporu opozicije da mijenjamo stvari. Nastavićemo raditi na tome, jer mi živimo sistem u kojem imamo opoziciju nenaviknutu na preuzimanje odgovornosti. Zbog toga, svaka promjena većine znači ponovno uhodavanje cijelog sistema. Opozicija mora raditi kao da je vlast, jer samo onda imamo šansu da promijenimo način na koji funkcioniše naš sistem i naše društvo.”
Zahvaljujem
-
Pedja Kojovic
#22857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo
Ne znam kontekst ove njegove izjave a i ne vidim sta je vama privuklo paznju.
p.k.
p.k.
-
VjecitiStudent
-
45cents
#22859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
VjecitiStudent wrote:https://www.facebook.com/nasa.stranka.b ... =3&theater
![]()
![]()
![]()
Ko vam smišlja ove gluposti?
Nisu gluposti.
Zbog te rečenice smo bankrotirali.
Parlamenti su (u mandatima 2006 do danas) utrkujući se ko će usvojiti bolji udvarački paket najmasovnijim grupama glasača (borci, invalidi, socijalno ugrožene skupine) usvojili zakone za koje se već u prvih 100 dana pokazalo da nemamo javne prihode da bi (novo)utvrđenene obaveze bile isplaćene.
Neisplata zakonom utvrđenih obaveza za sobom povlači dodatne troškove - tužbe, sudske troškove i zatezne kamate.
Velika grudva se zakotrljala, počeli se dizati krediti da bi se finansirali zakonom utvrđene obaveze (majstorski usmjerene za očuvanje socijalnog mira: "Šućur Allahu, samo da ne puca")..
Niko nije imao političke hrabrosti da reducira te zakone i vrati ih na staru poziciju.
Zato je ovo dobra žvaka za opoziciju, a nepremostiv problem za poziciju (redukcija bi značila automatski gubitak 250.000 - 350.000 glasova).
Rješenje je u odustajanju od nastavka od takve prakse u budućnosti.
Za sada nema rješenja za ove tekuće obaveze.
A privreda eutanizairana zbog pohlepe stranačkih prvaka i mezimaca, te punjenja stranačkih fondova.
Ako nemaš svoje izvore prihoda, onda moraš podizati kredite.
Zapadamo u dužničko ropstvo.
Time postajemo još više ranjivi i više izloženi manipulaciji.
Nisu gluposti.
-
VjecitiStudent
#22860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bio bi 1000% u pravu, da je NS napisala da se na zakone u vezi tih konkretnih paketa njihova "misao" odnosi (gdje je valjda ministarstvo finansija slagalo javnost pa dalo obrazloženje "ne trebaju dodatne pare), ali ne, po ovome je svaki zakon isti, uvijek košta.45cents wrote:VjecitiStudent wrote:https://www.facebook.com/nasa.stranka.b ... =3&theater
![]()
![]()
![]()
Ko vam smišlja ove gluposti?
Nisu gluposti.
Zbog te rečenice smo bankrotirali.
Parlamenti su (u mandatima 2006 do danas) utrkujući se ko će usvojiti bolji udvarački paket najmasovnijim grupama glasača (borci, invalidi, socijalno ugrožene skupine) usvojili zakone za koje se već u prvih 100 dana pokazalo da nemamo javne prihode da bi (novo)utvrđenene obaveze bile isplaćene.
...
Nit' za svaki zakon trebaju dodatni novci, nit' je procjena troškova koju daje nadležno ministarstvo za svaki zakon ovakva.
Ali eto, skontali oni da jeftine doskočice i velike gluposti pale kod određenog sloja birača. Drugima prolazi, pa zašto ne bi i njima.
Šta bi rješenje bilo, ukidanje postojećih zakona, moratorij na nove zakone, ...?
Nikad ne napisaše, koliko će nas sviju koštati njihov Zakon o radu?
- ultima_palabra
#22861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne znam koliko će koštati, ali će uštediti nekih pola milijarde godišnje.VjecitiStudent wrote:Nikad ne napisaše, koliko će nas sviju koštati njihov Zakon o radu?
-
VjecitiStudent
#22862 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
SDA počela svome članstvu i biračkoj masi rezati plate?ultima_palabra wrote:Ne znam koliko će koštati, ali će uštediti nekih pola milijarde godišnje.VjecitiStudent wrote:Nikad ne napisaše, koliko će nas sviju koštati njihov Zakon o radu?
- ultima_palabra
#22863 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Topli obroci, regresi, dnevnice za koje nema para više neće moći biti utuživani preko sudova.VjecitiStudent wrote:SDA počela svome članstvu i biračkoj masi rezati plate?ultima_palabra wrote:Ne znam koliko će koštati, ali će uštediti nekih pola milijarde godišnje.VjecitiStudent wrote:Nikad ne napisaše, koliko će nas sviju koštati njihov Zakon o radu?
-
VjecitiStudent
#22864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prvo trebaju napraviti nove kolektivne, ako ih uopće bude.ultima_palabra wrote:Topli obroci, regresi, dnevnice za koje nema para više neće moći biti utuživani preko sudova.VjecitiStudent wrote:SDA počela svome članstvu i biračkoj masi rezati plate?ultima_palabra wrote: Ne znam koliko će koštati, ali će uštediti nekih pola milijarde godišnje.
A ovi što su bili izvan kolektivnih, tek će sada najebati.
-
Hakiz
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22866 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ma well donePredrag Kojović: Naša stranka želi zaštititi državnu službu od politizacije
samo nastavite štiti uhljebe
-
kluz franjo
#22867 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Poštovani,Pedja Kojovic wrote:kluz franjo
p.k.
čudim se da ne znate kontekst ove njegove izjave, kada je ista objavljena na web stranici NS http://www.nasastranka.ba/dennis-gratz- ... -je-vlast/, a i Vi ste je osobno postavili na Vaš FB profil?!
Od Vaše konstatacije "a i ne vidim sta je vama privuklo paznju", meni je sada interesantnija činjenica da Vama ova izjava očigledno uopšte nije privukla pažnju!?
Dakle, još jednom. Slažete li se sa istom? Da li ova (hvale vrijedna) izjava predstavlja samo lični stav gdina Gratza ili je to stav NS (sa kojim Vi možda niste upoznati)?
Zahvaljujem
- Maystor
#22868 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Dobar je mali bio sinoć na FTVu.
-
Hakiz
#22869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nije to poenta. Poenta je da ljudi ne budu mijenjani svaki put kada druga partija dođe na vlast. Ljudi kao što su sekretari institucija, inspektori itd bi trebale biti profesionalne osobe, ne političke, i ne bi smjeli biti mijenjani promjenom partije na vlasti. Trebaju biti mijenjani samo ako loše rade, a ne ako se promijenila vlast.JoseMujica wrote:ma well donePredrag Kojović: Naša stranka želi zaštititi državnu službu od politizacije![]()
Ima u britanskoj komediji "Da ministre" scena u kojoj se službenik ministarstva ljuti zbog nekih odluka ministra i u jednom trenutku kaže "Šta se on (ministar) meni petlja u posao, ne vodi on ovo ministrartsvo, ja ga vodim".
Hoće reći da je potrebno da, na primjer, u nekom ministarstvu rade kvalitetni ljudi, ljudi koji će obavljati dobar posao i to ministarstvo činiti uspješnim bez obzira iz koje političke opcije je trenutni ministar. I da kontinuitet kvalitetnog rada (ljudi) ne bude ugrožen promjenama partija koje su osvojile vlast i ministara koji iz njih dolaze. To bi bilo ono na šta je Peđa mislio kada je rekao "institucionalna memorija". Ljudi koji dugo rade u kontinuitetu i znaju svoju instituciju i posao u njoj bolje nego trenutni šef kojeg je trenutni pobjednik na izborima tu privremeno postavio.
-
Pedja Kojovic
#22870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kluz franjo
Sasvim sigurno je da ja nisam jasan u odgovoru.
Dennisova izjava je verbalizacija onoga kako NS djeluje.
Ne znam sta bih joj mogao dodati ili oduzeti ili komentarisati.
Najjednostavnije receno, kao i uvijek do sada, sve prijedloge koji dolaze pred nas ne odbijamo apriori nego same prijedloge analiziramo i kroz organe stranke donosimo odluke.
p.k.
Sasvim sigurno je da ja nisam jasan u odgovoru.
Ne znam sta bih joj mogao dodati ili oduzeti ili komentarisati.
Najjednostavnije receno, kao i uvijek do sada, sve prijedloge koji dolaze pred nas ne odbijamo apriori nego same prijedloge analiziramo i kroz organe stranke donosimo odluke.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#22871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
hakiz
Na nasoj web stranici, u prilogu saopstenja, mozete pogledati nase amandmane.
Oni se, u principu sastoje, u smanjenju pozicija kojima se ukida status drzavnih sluzbenika i one koji umjesto diskrecionog prava rukovodioca prilikom zaposljavanja, propisuju strogo drzanje liste najuspjesnijih kandidata.
(I jos neke tehnicke popravke nekoliko normi koje su u sukobu sa odredbama Zakona o radu).
p.k.
Na nasoj web stranici, u prilogu saopstenja, mozete pogledati nase amandmane.
Oni se, u principu sastoje, u smanjenju pozicija kojima se ukida status drzavnih sluzbenika i one koji umjesto diskrecionog prava rukovodioca prilikom zaposljavanja, propisuju strogo drzanje liste najuspjesnijih kandidata.
(I jos neke tehnicke popravke nekoliko normi koje su u sukobu sa odredbama Zakona o radu).
p.k.
- JoseMujica
#22872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hakiz wrote:Nije to poenta. Poenta je da ljudi ne budu mijenjani svaki put kada druga partija dođe na vlast. Ljudi kao što su sekretari institucija, inspektori itd bi trebale biti profesionalne osobe, ne političke, i ne bi smjeli biti mijenjani promjenom partije na vlasti. Trebaju biti mijenjani samo ako loše rade, a ne ako se promijenila vlast.JoseMujica wrote:ma well donePredrag Kojović: Naša stranka želi zaštititi državnu službu od politizacije![]()
Ima u britanskoj komediji "Da ministre" scena u kojoj se službenik ministarstva ljuti zbog nekih odluka ministra i u jednom trenutku kaže "Šta se on (ministar) meni petlja u posao, ne vodi on ovo ministrartsvo, ja ga vodim".
Hoće reći da je potrebno da, na primjer, u nekom ministarstvu rade kvalitetni ljudi, ljudi koji će obavljati dobar posao i to ministarstvo činiti uspješnim bez obzira iz koje političke opcije je trenutni ministar. I da kontinuitet kvalitetnog rada (ljudi) ne bude ugrožen promjenama partija koje su osvojile vlast i ministara koji iz njih dolaze. To bi bilo ono na šta je Peđa mislio kada je rekao "institucionalna memorija". Ljudi koji dugo rade u kontinuitetu i znaju svoju instituciju i posao u njoj bolje nego trenutni šef kojeg je trenutni pobjednik na izborima tu privremeno postavio.
Izvini al moram da te pitam: jesi li ti normalan? Baš ko da je neko lud ovdje?! Neko u ovoj priči nije nikako dobar
ovaj tvoj odgovor je baš za Yes Minister posebno ove boldovane ode i serijal pridjeva koji nikako, ama baš nikako ne idu uz administrativni aparat bilo koje razine vlasti u BiH. A upravo nas najviše i jebe ova "institucionalna memorija" trajno uhljebljenih partijskih aparatčika koji ni šta znaju, niti žele da uče, niti imaju volje da do pemzije mijenjaju svoju učmalu žoharsku radnu kulturu koju možeš opisati u jednoj frazi: "pass the ball"! Sve što znaju je da ko papagaji ponavljaju one usrane floskule ala Živko Radišić samo da te skinu s qhorca i da šta ne bi morali uraditi. Ko je ikada imao bliski susret s ovim žoharima zna o čemu pričam.
fuj i stidite se!
još jednom se pokazuje da je plafon odbrane radničkih prava u Bosni fokusiran isključivo na zaštitu medžeda ala Ismeta Bajramoviča i buđetskih krvopija. Tamo gdje ljudi zaista trebaju glas socijalno orjentiranih političkih opcija šutite ko zadnje čkapi
-
kluz franjo
#22873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Za sada je ova izjava verbalizacija samo onoga kako D. Gratz djeluje.Pedja Kojovic wrote:kluz franjo
p.k.
Da se podsjetimo. Dennis kaže: “Trenutno u pripremi imamo niz inicijativa za izmjene važećih zakonskih rješenja, a većina prijedloga dolaze od građana i građanki koji su prepoznali nastojanja Naše stranke da kroz Parlament Federacije insistira na stalnom radu i konstruktivnom naporu opozicije da mijenjamo stvari. Nastavićemo raditi na tome..."
U potpunosti se slažem sa "verbalizacijom" i čak šta više, dosta sam vremena na ovom pdf-u potrošio na insistiranju da izabrani i plaćeni zastupnici obavljaju svoju zakonodavnu dužnost.
A sada da vizualiziramo verbalizaciju:
Ako se ne varam, Dennis Gratz je u zadnjih 3-4 mjeseca u potpunosti ispunio svoju poslaničku dužnost unošenjem u parlamentarnu proceduru
1 nacrt novog zakona,
3 prijedloga izmjena postojećih zakona i
više amandmana na 4 ili 5 predloženih izmjena zakona.
Nadam se da će troje kantonalnih zastupnika u skoroj budućnosti početi slijediti dobar primjer jednog federalnog zastupnika i time potvrditi Vašu izjavu.
Srdačno pozdravljamPedja Kojovic wrote:kluz franjo
p.k.
-
Albin Zuhric
#22874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
josemujica,
Znam da vam necu promijeniti misljenje, vi ste ustrajni u kritiziranju Nase stranke, medjutim, zelio sam dati kratki komentar na raspravu oko drzavnih sluzbenika.
Apsolutno se slazem da postoje drzavni sluzbenici koji su primjer svega sto u ovoj drzavi ne valja, i odrastajuci ovdje sam bezbroj puta svjedocio onome o cemu govorite. SIguran sam da je to slucaj i sa nasim sugradjanima. Bojim se da takvi sluzbenici sada cine vecinu.
Istovremeno, otkako se bavim ovim poslom, imao sam priliku nesto bolje upoznati kako drzava funkcionise, upoznati ljude koji rade u organima i sluzbama na svim nivoima vlasti. Ja sam apsolutno uvjeren kako drzavu od potpunog administrativnog, organizacionog, politickog...raspada skoro samostalno na svojim ledjima drze pojedinci iz drzavne sluzbe. Kolicina neznanja, nemara, malicioznosti, korupcije koje donose sa sobom stranacki imenovani pojedinci i stranacki ubaceni pojedinci u drzavnoj sluzbi, se za sada minimizira uglavnom uz pomoc ljudi koji imaju godine iskustva iza sebe, i istinsku zelju, bez obzira koja stranka bila na vlasti, da stite drzavu. Ja se bojim dana kada cemo penzionisati i taj mali broj ljudi koji jos uvijek razumiju sta drzava znaci.
Cak sta vise, mislim da se toga boje i stranke poput SDA. Oni su takodjer svjesni da su im takvi pojedinci potrebni kako bi se obavio barem minimum osnovnih zadaca, jer to ne mogu ocekivati od ljudi koje oni zaposle a koji su u vecini.
U smjeru kompromisa izmedju ove dvije realnosti idu i nasi amandmani. Niti je odgovorno politizirati sve pozicije zbog neodgovornih sluzbenika koje je nemoguce smijeniti, niti je odgovorno zastititi sve rukovodece sluzbenike zbog pojedinaca koji odgovorno obavljaju svoje poslove. Posebno je neodgovorno generalizirati. Niti smo svi isti u drzavnoj sluzbi, niti u politici, policiji, bolnicama...
Znam da vam necu promijeniti misljenje, vi ste ustrajni u kritiziranju Nase stranke, medjutim, zelio sam dati kratki komentar na raspravu oko drzavnih sluzbenika.
Apsolutno se slazem da postoje drzavni sluzbenici koji su primjer svega sto u ovoj drzavi ne valja, i odrastajuci ovdje sam bezbroj puta svjedocio onome o cemu govorite. SIguran sam da je to slucaj i sa nasim sugradjanima. Bojim se da takvi sluzbenici sada cine vecinu.
Istovremeno, otkako se bavim ovim poslom, imao sam priliku nesto bolje upoznati kako drzava funkcionise, upoznati ljude koji rade u organima i sluzbama na svim nivoima vlasti. Ja sam apsolutno uvjeren kako drzavu od potpunog administrativnog, organizacionog, politickog...raspada skoro samostalno na svojim ledjima drze pojedinci iz drzavne sluzbe. Kolicina neznanja, nemara, malicioznosti, korupcije koje donose sa sobom stranacki imenovani pojedinci i stranacki ubaceni pojedinci u drzavnoj sluzbi, se za sada minimizira uglavnom uz pomoc ljudi koji imaju godine iskustva iza sebe, i istinsku zelju, bez obzira koja stranka bila na vlasti, da stite drzavu. Ja se bojim dana kada cemo penzionisati i taj mali broj ljudi koji jos uvijek razumiju sta drzava znaci.
Cak sta vise, mislim da se toga boje i stranke poput SDA. Oni su takodjer svjesni da su im takvi pojedinci potrebni kako bi se obavio barem minimum osnovnih zadaca, jer to ne mogu ocekivati od ljudi koje oni zaposle a koji su u vecini.
U smjeru kompromisa izmedju ove dvije realnosti idu i nasi amandmani. Niti je odgovorno politizirati sve pozicije zbog neodgovornih sluzbenika koje je nemoguce smijeniti, niti je odgovorno zastititi sve rukovodece sluzbenike zbog pojedinaca koji odgovorno obavljaju svoje poslove. Posebno je neodgovorno generalizirati. Niti smo svi isti u drzavnoj sluzbi, niti u politici, policiji, bolnicama...
- JoseMujica
#22875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bez imputiranja stvari koje nisu napisane molim.....ne kritizairam Našu stranku ni generalno ni istrajno već kritiziram loše poteze Vaše stranke
A ovo je malo je reći loš potez fokusiran na zaštitu privilegiranog sloja neradnika i gotovo nasljednih radnih mjesta. Ne znam niti jednog uposlenika raznovrsnih buĐetskih organizacija koji nije i svoje djete uhljebio na iste jasle .
A druga stvar, da su te službe dragi Albine profesionalne, kao što vi tvrdite, ne bi se broj artikala koje BiH izvozi u zemlje EU mogao izbrojati na prste. Dalje, ne bi bili u situaciji da na ulice ne smijemo izači od đukela, niti djecu pustiti na igrališta boječi se da ne poginu. Zahvaljujuči tim Vašim profesionalcima danas imamo stalne redukcije vode, a svake zime nam prijeti zavrtanje plina. Bez njih ne bi imali pogubnu CEFTA-u, grozno ispregovaran SSP ili tako dobar Zakon o državljanstvu zbog kojeg nam se ljudi ko na traci ispisuju.
Dragi Albine osvrnite se oko sebe! isti ljudi sjede na tim mjestima već decenijama i mi se kao država milimetra nismo pomjerili. Nadam se da si svjestan da tempo današnjeg života i uvjete življenja dirigiraju tržišna kretanja a Vaša stranka danas štiti jedan sustav koji funkcionira na ćistim feudalnim principima.
Jedina stvar koja još može spasiti ovu državu od tih žohara je METLA! Sad je barem jasno da vi ta metla niste
ps
sad mi je jasno otkud vjetar puha
A ovo je malo je reći loš potez fokusiran na zaštitu privilegiranog sloja neradnika i gotovo nasljednih radnih mjesta. Ne znam niti jednog uposlenika raznovrsnih buĐetskih organizacija koji nije i svoje djete uhljebio na iste jasle .
A druga stvar, da su te službe dragi Albine profesionalne, kao što vi tvrdite, ne bi se broj artikala koje BiH izvozi u zemlje EU mogao izbrojati na prste. Dalje, ne bi bili u situaciji da na ulice ne smijemo izači od đukela, niti djecu pustiti na igrališta boječi se da ne poginu. Zahvaljujuči tim Vašim profesionalcima danas imamo stalne redukcije vode, a svake zime nam prijeti zavrtanje plina. Bez njih ne bi imali pogubnu CEFTA-u, grozno ispregovaran SSP ili tako dobar Zakon o državljanstvu zbog kojeg nam se ljudi ko na traci ispisuju.
Dragi Albine osvrnite se oko sebe! isti ljudi sjede na tim mjestima već decenijama i mi se kao država milimetra nismo pomjerili. Nadam se da si svjestan da tempo današnjeg života i uvjete življenja dirigiraju tržišna kretanja a Vaša stranka danas štiti jedan sustav koji funkcionira na ćistim feudalnim principima.
Jedina stvar koja još može spasiti ovu državu od tih žohara je METLA! Sad je barem jasno da vi ta metla niste
ps
sad mi je jasno otkud vjetar puha
Svaka slićnost sa stvarnošču je slućajna...tako su rekli strućnjaci iz bosanskih samosebisvršnih službi brez kojih bi država propala, a gradžani bili znatnoo bogatijiDrugim riječima, velika većina od 3 miliona stanovnika najsiromašnijeg Ojropskog feuda svoj životni standard zahvaljuje izdašnosti kraljevske porodice. To je dovelo do situacije da danas mnogi Prošnjaci nemaju naviku za rad i sticanje novih vještina, što će se odraziti u budućnosti.
Veliki vezir Don Neonko poznat je po osebujnom životnim stilom. Naime, prilikom posjete Ajvatovici rezervisao je jedan cijeli šator.
Od 500 tisoča stanovnika koji su zaposleni, 400 tisoča FGR-ova radi u državnoj službi. Mali privatni sektor uglavnom zapošljava SanĐaklije i Foćake.