BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Artest

#22851 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Artest »

jeza u ledja wrote:Odlicno. Staviti 2 igraca iz EPL na klupu. Bravo, klap klap. :oops:
Dva igraca koja najvjerovatnije nece odigrat ni minute do septembra.

U engleskoj repki na EURO igrao igrac koji je ukupno odigrao 130 minuta igre cijelu sezonu.
Onda i ne cudi sto su ispali od Islanda. :lol: Hvala za slagvort.
Ostale reprezentacije pune igraca iz drugih, trecih liga, duboka klupa, itd. A tebi ne valjaju Besic i Begovic.
Igraci koji ne igraju mi nisu po volji. Pogotovo ako ti igraci pruzaju slabije ili prosjecne partije za reprezentaciju, a zbog manjka konkurencije se osjecaju uljuljkanim, kao da im je prva postava zagarantovana.
Gdje nalazis inspiraciju za ovakve ingeniozne ideje?
Inace je neobicno zagovaranje da igraci koji ne igraju u svojim klubovim trebaju preselit na klupu, da ih se pokusa razdrmat. Ti bi sigurno oponirao i jednom Enveru Maricu, koji kaze da je za golmana najgore da ne brani; da gubi rutinu itd.

Kukavce, dodji makar jednom u 10 godina u rodni kraj, promjeni havu, pobenavio si nacisto.
Artest

#22852 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Artest »

Point. wrote:
Artest wrote:
Point. wrote:Koju alternativu imamo osim Begovica? Pa svaki trening Chelsea je jaci nego utakmice u Azerbejdzanskoj ligi ili gdje vec brani Sehic.
Svaki golman s bh drzavljanstvom koji brani u svom klubu. Izbor prepustam Bazdarevicu.
Ne mora biti ni bolji ni talentovaniji, ovdje se radi o principu.
Uostalom, sta fali i da kiksa koji put, Begovic nas je vec navikao na takvo nesto.
Kakvom bolan principu, pa i Dzeko je na klupi bio dosta ove zadnje 2 godine, pa bi bilo samoubistvo ne pozivati ga a zvati nekog iz zlj lige, samo zato sto igra. Mi nemamo bad neki izbor igraca da se bavimo nekim principima.
Dzeko je bog bh fudbala, on moze sta hoce, da bude selektor-igrac ako hoce; on je izuzetak. Nadam se da se pojedinci nece slagirat dok citaju prethodnu recenicu. :D
jeza u ledja

#22853 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Da bi poredio dva igraca na taj nacin oni moraju biti barem relativno blizu jedan drugom u klasi. To je vrlo jednostavna logika.
Artest

#22854 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Artest »

Jesi gledao Cimirota u zadnje vrijeme?

U slucaj golman uopste necu da ulazim: ne branis- nema te. Kraj price.

Bezbeli, Mesa to nece uradit...ne trebas panicit.
jeza u ledja

#22855 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

dobro ba, valjas nebuloze
Artest

#22856 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Artest »

Poselami.
ja71

#22857 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by ja71 »

Vedo opet pogadja !
ne bih ja njega jos otpisivao iz reprezentacije
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22858 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by hrasno38 »

Begovic na klupi ili ne nas je najbolji golman ali Sehic nije nesto puno iza njega. Besic svakako nije za klupe reprezentacije zato sto je na klupi Evertona nego on je jednostavno preopasan igrac za vlastiti tim. Moras strahovati citavu utakmicu hoce li napraviti neku glupost i ostaviti ekipu na cjedilu. Ibisevic svakako ostaje jer Vedo je car a evo i on se vratio u golgletersku formu. Njemu i Edinu fali samo dobar paker i Belgija bi pala bez ispaljenog metka a jedini paker sa smekom je Tino Susic.
Mala smo mi zemlja isuvise da bi se ikoga odricali sve dok moze da iole igra a pogotovo igraca koji igraju ili sjede na klupama najjacih svjetskih timova. Njihovi treninzi su ko utakmice nase lige
MOSALJOZE

#22859 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by MOSALJOZE »

Višča,Vedo i Tino :bih:
Sve odlični golovi
Artest

#22860 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Artest »

A presucuje se prolazak Avdijatora, standardnog clana Osmanlija :zzzz:

Kome smeta jak Avdija?

Da li je vrijeme za veliki povratak u repstaciju?!

Image

:bih:
Tyke

#22861 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Ne smijem ni pohvaliti Susica, Point ce me pogresno protumaciti. :D

Ne znam kako je Tino odigrao veceras, vjerovatno je neko od vas gledao tekmu, ali 2 gola su i vise nego dovoljno za jedno takvo takmicenje. Ustvari, samo je nastavio tamo gdje je stao po zavrsetku prosle sezone.
Svaka cast i Kozulju na asistenciji, neka momcic igra i razvija se, iscekujem ga za naredno okupljanje.

Vedo opet zabija, samo i igra daleko blize golu, nego u nasoj repki sto je nerijetko. Al dobro je imati takvog lisca makar i na klupi, zna zatrebati.

Visca - nema se vise sta reci za njega, prevazisao je klub za koji nastupa, ja bih se usudio reci i ligu, te bi trebao ici negdje gdje se kvalitetnije igra i gdje ce biti vise na ocima jakih skauta, menadzera, trenera, medija... momak koji za cijelu sezonu propusti tek nekoliko minuta igranja te je 4. strijelac lige (ne znam kakav je sa asistencijama bio), a nastavlja pisati historiju kluba i u Evropi, takav igrac MORA preci na level vise.
Dead Man Walking

#22862 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Dead Man Walking »

Strasan slobodnjak Tinkija. :thumbup:
Point.

#22863 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

Tyke, ma samo ti pisi o Tini, necu ti ja zamjeriti :mrgreen:

No, mislim da je najbolje za njega da predje iz HNL u neku jacu ligu, mislim da je davno prekuco kao i Visca osmansku ligu. Fakat ne znam sta koci Tinu da napravi taj transfer ali vrijeme ide, ako zeli pomak u svojoj karijeri vrijeme je da napusti bile.
Tomahawk11
Globalni moderator

#22864 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tomahawk11 »

Pa eto, nesto koci.
Sta koci Viscu? Sta koci Djurica? Svi idu nekud - a ne idu nikud.
Ocito je da nisu zanimljivi drugim klubovima.
Susic je ponajbolji igrac Hajduka. Visca odvaljuje kod ovih Turaka. Djuric - ako nista, kroz reprezentaciju bi ga neko primjetio. Jok. Nista :roll:
fortaleza

#22865 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by fortaleza »

Tyke wrote:Ne smijem ni pohvaliti Susica, Point ce me pogresno protumaciti. :D

Ne znam kako je Tino odigrao veceras, vjerovatno je neko od vas gledao tekmu, ali 2 gola su i vise nego dovoljno za jedno takvo takmicenje. Ustvari, samo je nastavio tamo gdje je stao po zavrsetku prosle sezone.
Svaka cast i Kozulju na asistenciji, neka momcic igra i razvija se, iscekujem ga za naredno okupljanje.
Sušić je odlično odigrao baš kao i prvenstvenu utakmicu sa Splitom, a protiv Oleksandrije u gostima također bio odličan, koliko im je samo zadavao problema na desnoj strani u toj utakmici, pa sam je izborio 4-5 kornera. :D

Možda jedino dojam da malo previše carini loptu, ali ujedno jedan od rijetkih koji može stati na loptu. Što se tiče Kožulja taj je već bolji igrač od TSS, nisam odavno vidio igrača u Hajduku koji tako dobro izvodi kornere, svaki opasan, a točno zna kad treba proigrati igrača, prava desetka. Inače pretrčao je najviše na terenu, a protiv RNK Splita je istrčao 12 km. :D

Ordagić iz Slobode bi trebao prijeći u Hajduk, prema nezvaničnim info. :-D
Tyke

#22866 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Ako je tacna cifra koja se spominje po mahali za Ordagica, sumnjam da ce ga Azmir pustiti. Azmir je otkupio njegov ugovor od Zvijezde tako da ce vjerovatno igrati i najvecu ulogu u njegovoj prodaji. A Hajduk ako je pametan, onda bi trebali povecati cijenu jer ce dobiti strasnog igraca i imat ce koristi od njega i kroz igre, i krz dalju prodaju.
Capajebo

#22867 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Capajebo »

Kozulj je i u Sirokom igr'o predobro. Iako je nerealno, stidljivo sam se nad'o da cemo ga mi zaganjati, mada od toga svakako ne bi bilo nista.
A sto se tice Ordagica, nadam se da ce krenuti Saricevim stopama aBd na kraju sezone. Svakako mu istice ugovor na ljeto iduce godine, a ne vjerujem da ce otici na polusezoni, jer Sloboda ne moze uzeti neku vecu paru tada, vise im se isplati da odigra sezonu do kraja da probaju napasti neki trofej.
Ordagic je sigurno uz Duljevica i Lendrica najbolji igrac nase lige trenutno, koji bi se morao naci na iducem spisku selektora.
jeza u ledja

#22868 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Ako se ne varam negdje sam cuo da je Kozulj prodan za 200k eura Hajduku.

Odlican igrac, kao i Ordagic.
Jako mi je drago da se profilira nova generacija nasih igraca iz lige, koji obecavaju. :thumbup:
Capajebo

#22869 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Capajebo »

jeza u ledja wrote:Ako se ne varam negdje sam cuo da je Kozulj prodan za 200k eura Hajduku.

Jako mi je drago da se profilira nova generacija nasih igraca iz lige, koji obecavaju. :thumbup:
Ja ba, 200k... zalosno. :roll:
fortaleza

#22870 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by fortaleza »

Tyke wrote:Ako je tacna cifra koja se spominje po mahali za Ordagica, sumnjam da ce ga Azmir pustiti. Azmir je otkupio njegov ugovor od Zvijezde tako da ce vjerovatno igrati i najvecu ulogu u njegovoj prodaji. A Hajduk ako je pametan, onda bi trebali povecati cijenu jer ce dobiti strasnog igraca i imat ce koristi od njega i kroz igre, i krz dalju prodaju.
Kolika je cifra? Kako sam čitao, Ordagić je izrazio želju da napusti Slobodu i prijeđe u Hajduk, a ugovor mu svakako ističe za godinu dana tako da ponuda ne može biti veća, a Hajduk je svakako u financijskim problemima. Uđu li u grupe EL Ordagića će moći dovesti bez problema. Inače, ono što sam gledao na youtubeu strašan igrač, odlična tehnika, jako dobar defanzivni vezni, a zna odigrati i naprijed.
jeza u ledja wrote:Ako se ne varam negdje sam cuo da je Kozulj prodan za 200k eura Hajduku.

Jeste 200k. Inače, Široki ima potpisan "partnerski" ugovor s Dinamom, gdje Dinamo godišnje plaća par stotina tisuća eura Širokom, a zauzvrat ima pravo prvootkupa igrača. Problem je što je Mamić navodno prestao plaćati dogovoreno tako da ga je dobio Hajduk koji ga je pratio već par sezona. Ugovor mu istjecao, pa je zato niža cijena.
jeza u ledja

#22871 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

jest samo sto je 200k eura puno za igraca iz nase lige :-?
Paul F.

#22872 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Paul F. »

hrasno38 wrote:
Paul F. wrote:Činjenica jeste da je Tino odličan igrač. Činjenica jeste da su neki našli dlaku u jajetu (naši maloumnici i njihovi pametni ljudi) oko prijema u Reprezentaciju. Što se tiče prelaska, nema razloga da ne traži najbolje uslove. Ništa mu ne fali u Hajduku
I te kako odlican i jedini koji donekle podsjeca na Misketa.....
Ja postajem ponovo optimista za repku. Prošli smo to neko "sazrijevanje publike". Prvi veći uspjeh pa svi odjednom selektori. Zašto vako a ne nako koje nas je i koštalo ovog zadnjeg prvenstva. Što i nije loše jer bi morali mlatiti ruse pa ne bi više imali plina. :D
SSemir

#22873 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by SSemir »

Tomahawk11 wrote:Pa eto, nesto koci.
Sta koci Viscu? Sta koci Djurica? Svi idu nekud - a ne idu nikud.
Ocito je da nisu zanimljivi drugim klubovima.
Susic je ponajbolji igrac Hajduka. Visca odvaljuje kod ovih Turaka. Djuric - ako nista, kroz reprezentaciju bi ga neko primjetio. Jok. Nista :roll:
Ja mislim da je najveci problem nasih igraca nesposobni menadzeri. Sjetim se samo nelih izjava viscinog menadzera ovog ljeta..
fortaleza

#22874 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by fortaleza »

Sloboda za Ordagića navodno traži 350k eura što Hajduk nema u ovom trenutku, pa se okreće Grku Savvasu Gentsoglouu iz Barija.
Tyke

#22875 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

fortaleza wrote:Sloboda za Ordagića navodno traži 350k eura što Hajduk nema u ovom trenutku, pa se okreće Grku Savvasu Gentsoglouu iz Barija.
Cini mi se da je Hajduk za Ordagu nudio slicnu cifru kao i za Kozulja. Iskreno, premalo je, kao sto je i za Kozulja malo dao, tj. odlicno prosao njegovom kupovinom.

Ja se samo nadam da postoji neki dogovor izmedju Azmira i Ordagica i da nece otici za bilo kakvu cifru, u najboljem slucaju da ce produziti ugovor i prodati se naredne godine za minimalno 300-400k.
Ali Hajduk da je pametan kupio bi ga odmah i u buducnosti bi dobio dobre pare za njega. Ima Hajduk para jer ce od Evrope zaraditi dosta, ali ne zele da izdvajaju velike pare za transfere, idu logikom da u nasoj ligi je svaki donar dobro dosao pa ce tako najcesce i upaliti im transfer. :)

PS. Ordagic nije defanzivni vezni i svojom konstitucijom tu poziciju bi uzasno odradio na terenu. On je centralni i ofanzivni vezni, a Husref ga je prosle sezone znao koristiti i na desnom krilu gdje se pokazao kao odlican, cak i ponajbolje partije je odigrao na krilu pa ga i u ovoj sezoni zna prebaciti tokom susreta na krilo gdje je odlicno odradio.
Ima nevjerovatno tehniku i slalom kroz igrace, ne znam da ijedan igrac u nasoj ligi napravi slalom kao on.
Post Reply