Izrael je opet pocinio zlocin!
-
sumirprimus
#22851 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ide kontra...
- skrbavi-admin
#22852 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
sjajan traktat - ko da ga je pisao Likud licnoMishelinke wrote: ↑07/10/2023 11:12Jevreji tu žive najmanje 5000 godina.Leopard_SA wrote: ↑07/10/2023 11:05
Samo je razlika sto jedni tu zive vise od hiljadu godina, a drugi su planski naseljeni tokom zadnjih 100-150 godina
Nikad nisu napustili to područje. Sad koliko ih je, nebitno, broj se svakako mijenjao vremenom. Nekad ih je bilo više, nekad manje, ali ih je uvijek bilo. Uvijek su živjeli mirno i normalno, dok Francuzi i kolonijalisti nisu počeli crtati linije, praviti vještačke države, razdvajati plemena, po staroj mantri "zavadi pa vladaj".
Dok su bili pod Osmanlijama nikad metak nije ispaljen. Kasnije im (Arapima) dali državu (Palestinu), montirali praznoglavce kao vladare, poslijen im oduzeli tu državu i naravno da imamo sukob. Jevreji i muslimani iz vremena mira davno pomrli, izrodili i naselili se novi, praznih glava i ultra radilaklni, te imamo sada ovo što imamo.
-
laik1981
#22853 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma da Hamas ima vojno-politicku snagu da se izbori za neki dugorocni rezultat pola rijeci im ne bi rekao. Ovako ginu uzaludno, a Pelestinci tonu u jos dublji ponor. Ne mozes se vojno obracunavati sa bezbroj puta jacom silom iza koje stoji 2/3 razvijenog svijeta. Meni samo nije jasno kako je na toj teritoriji ostao iko normalan i kako se do sad nisu svi raselili sirom svijeta. Predugo to sve tamo traje, a ni tracka nade da se ikad moze adekvatno rijesiti.Mishelinke wrote: ↑07/10/2023 11:06U potpunosti se slažem.
Najžalivije je stradanje nedužnog naroda zbog par maloumnih radikalnih prašinara.
Last edited by laik1981 on 07/10/2023 11:15, edited 1 time in total.
- Ironmen
#22854 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Izrael je sigurno sada pokrenuo "Final Solution" i ovo je kraj za Palestinu u bilo kakvom obliku.
Jednostavno sve zemlje koje su ucestvovale u 6 dnevnom ratu su u dubokoj bijedi i vojno Izraelu ne mogu okrenuti papuca,sotonska KSA je sigurno dala blagoslov Izraelu za konacno rjesenje problema palestinaca i Palestini, Turski sultan ce samo zazmirit na jedno oko a mizda je dobio dozbolu za klanje kurda i ide mu ovo ba ruku, Iran je u dobu sankcija i nemaju snage za bilo kakvu pomoc Paledstini, jednostavno nema im ko pomoci jer se sve arapske i islamske zemlje boje Izraela.
Vi svi koji pisete da Izrael nema drugog rjesenja i podrzavat teror i genocid nad palestincima treba prvo da procitate kako je nastala danasnja drzava Izrael i da se dobro zapitate.
Jednostavno ko podrzava Izrael moze isto stati na stranu Rusije u agresiji nad Ukrajinom.
Jednostavno sve zemlje koje su ucestvovale u 6 dnevnom ratu su u dubokoj bijedi i vojno Izraelu ne mogu okrenuti papuca,sotonska KSA je sigurno dala blagoslov Izraelu za konacno rjesenje problema palestinaca i Palestini, Turski sultan ce samo zazmirit na jedno oko a mizda je dobio dozbolu za klanje kurda i ide mu ovo ba ruku, Iran je u dobu sankcija i nemaju snage za bilo kakvu pomoc Paledstini, jednostavno nema im ko pomoci jer se sve arapske i islamske zemlje boje Izraela.
Vi svi koji pisete da Izrael nema drugog rjesenja i podrzavat teror i genocid nad palestincima treba prvo da procitate kako je nastala danasnja drzava Izrael i da se dobro zapitate.
Jednostavno ko podrzava Izrael moze isto stati na stranu Rusije u agresiji nad Ukrajinom.
-
sumirprimus
#22855 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Et koliko je religija opasna stvar .
Zbog religije ljudi nemaju jednostavno izbora nego ici nizvodno uz svoje pa makar bili i u krivu. Dogma je zakebana stvar ,pogotovu u rukama iskvarenih i korumpiranih
Zbog religije ljudi nemaju jednostavno izbora nego ici nizvodno uz svoje pa makar bili i u krivu. Dogma je zakebana stvar ,pogotovu u rukama iskvarenih i korumpiranih
- Ironmen
#22856 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Palestinski ponos je ogroman, nije to narod kao mi dok cetalji blokiraju puteve mi pijemo kafu, jednostacno ljudima je domovina na prvom mjestu i ne mogu se pomirit sa tom.cinjenicom da im je neko oteo zemlju pred ocima cijelog svijeta.laik1981 wrote: ↑07/10/2023 11:14Ma da Hamas ima vojno-politicku snagu da se izbori za neki dugorocni rezultat pola rijeci im ne bi rekao. Ovako ginu uzaludno, a Pelestinci tonu u jos dublji ponor. Ne mozes se vojno obracunavati sa bezbroj puta jacom silom iza koje stoji 2/3 razvijenog svijeta. Meni samo nije jasno kako je na toj teritoriji ostao iko normalan i kako se do sad nisu svi raselili sirom svijeta. Predugo to sve tamo traje, a ni tracka nade da se ikad moze adekvatno rijesiti.Mishelinke wrote: ↑07/10/2023 11:06
U potpunosti se slažem.
Najžalivije je stradanje nedužnog naroda zbog par maloumnih radikalnih prašinara.
-
sumirprimus
#22857 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hamas je teroristicka organizacija, neko ko salje samoubice da rsznose civile oo gradovima niej policika snga jednog naroda i to je velika greska palestinaca
Dobro gledajte kad vas loze ovi nasi imternet stranacki jurisnici!!! I ucite kako ne treba!
Dobro gledajte kad vas loze ovi nasi imternet stranacki jurisnici!!! I ucite kako ne treba!
- Grean
#22858 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nisi tako prico' kad su dronovi i rakete padale na Donjeck ili Sevastopolj. Ne znas Sumire jesi li poso' ili doso', korigujes stavove prema potrebi.sumirprimus wrote: ↑07/10/2023 11:07 Stoput sam rekao, slican se slicnom raduje .
Hamas mora ici, ne mozes gradit buducnost svog naroda na javnoj prijetnji nestanaku drugog.
I opet koja nezrelost i licemjerstvo vecine mojih sunarodnjaka loji podrzavaju ove teroristixke napade
Okupator je okupator pa se odluci ili si za pravo jaceg ili si protiv okupacije sa bilo kojim predznakom.
@skrbavi-admin , ne znam sto citiras onu ublehu. Lik nema dvije ciste u glavi, pise o nekakvoj drzavi Izrael koja prije 48' nikad nije postojala. Nije relevantniji ni na drugim temama.
- tramvajtrojka
#22859 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Palestinski ponos ogroman a zijanili sve ratove i arafat odbio mirovni plan sa kojim bi Palestina imala mnogo vise teritorije nego dns, bas ih je ponos doveo do velikih visinaIronmen wrote: ↑07/10/2023 11:16Palestinski ponos je ogroman, nije to narod kao mi dok cetalji blokiraju puteve mi pijemo kafu, jednostacno ljudima je domovina na prvom mjestu i ne mogu se pomirit sa tom.cinjenicom da im je neko oteo zemlju pred ocima cijelog svijeta.laik1981 wrote: ↑07/10/2023 11:14
Ma da Hamas ima vojno-politicku snagu da se izbori za neki dugorocni rezultat pola rijeci im ne bi rekao. Ovako ginu uzaludno, a Pelestinci tonu u jos dublji ponor. Ne mozes se vojno obracunavati sa bezbroj puta jacom silom iza koje stoji 2/3 razvijenog svijeta. Meni samo nije jasno kako je na toj teritoriji ostao iko normalan i kako se do sad nisu svi raselili sirom svijeta. Predugo to sve tamo traje, a ni tracka nade da se ikad moze adekvatno rijesiti.
-
sumirprimus
#22860 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Teror grupe iz gaze haman idu na sve ili mista, sta mislite sta ce dobit na kraju dana?
Neko ih nagovorio? yeah right...
Simpatizerima teror grupa ne odogvaram.
I da podrzavam Drzavu Izrael, sta nije jasno?
Two state solution living side by side im peace
-
emirolini
#22861 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
To je to sto je bilo od Palestine, ovakvu glupost mogu samo Arapi napraviti. Hamasovci su dobili zestoku lovu za ovu glupost, oni sigurno nisu poslali svoju djecu u napad. Vjerovatno od Rusistista i Iranaca. Sada ce Izrael sve poklopiti i gotovo. Bar ce ljudima u Palestini biti bolje ako se rijese Hamasa i ostalih idiotskih vjerskih fanatika.
-
laik1981
#22862 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Dzaba kad sam ponos nije dovoljan za ostvarenje ciljeva.Ironmen wrote: ↑07/10/2023 11:16Palestinski ponos je ogroman, nije to narod kao mi dok cetalji blokiraju puteve mi pijemo kafu, jednostacno ljudima je domovina na prvom mjestu i ne mogu se pomirit sa tom.cinjenicom da im je neko oteo zemlju pred ocima cijelog svijeta.laik1981 wrote: ↑07/10/2023 11:14
Ma da Hamas ima vojno-politicku snagu da se izbori za neki dugorocni rezultat pola rijeci im ne bi rekao. Ovako ginu uzaludno, a Pelestinci tonu u jos dublji ponor. Ne mozes se vojno obracunavati sa bezbroj puta jacom silom iza koje stoji 2/3 razvijenog svijeta. Meni samo nije jasno kako je na toj teritoriji ostao iko normalan i kako se do sad nisu svi raselili sirom svijeta. Predugo to sve tamo traje, a ni tracka nade da se ikad moze adekvatno rijesiti.
-
sumirprimus
#22863 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da smo pametni MVP bi vec organiziralo pres i pruzilo punu podrslu Izraelu u borbi za opstanak!
Ambasada u Jerusalemu! Ne cekejte saudijce, turke i sve ostale da oni t urade prije.
Ambasada u Jerusalemu! Ne cekejte saudijce, turke i sve ostale da oni t urade prije.
-
geoxx
#22864 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Moj pas je pametniji od najpametnijeg Arapa.
- Leopard_SA
#22865 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sredinom 19 vijeka tj otkako se vodi popis stanovnistva na podrucju Palestine, u istoj je bilo oko 300 000 Arapa i 13 000 Jevreja. Dakle, danasnja jevrejska vecina je morala odnekud doci. Helem, nebitnoMishelinke wrote: ↑07/10/2023 11:12 Jevreji tu žive najmanje 5000 godina.
Nikad nisu napustili to područje. Sad koliko ih je, nebitno, broj se svakako mijenjao vremenom. Nekad ih je bilo više, nekad manje, ali ih je uvijek bilo. Uvijek su živjeli mirno i normalno, dok Francuzi i kolonijalisti nisu počeli crtati linije, praviti vještačke države, razdvajati plemena, po staroj mantri "zavadi pa vladaj".
Dok su bili pod Osmanlijama nikad metak nije ispaljen. Kasnije im (Arapima) dali državu (Palestinu), montirali praznoglavce kao vladare, poslije im oduzeli tu državu i naravno da imamo sukob. Jevreji i muslimani iz vremena mira davno pomrli, izrodili i naselili se novi, praznih glava i ultra radilaklni, te imamo sada ovo što imamo.
Da li to daje Jevrejima za pravo da zadnjih 75 godina vrse aprethejd i represiju nad arapskim stanovnistvom?
- skrbavi-admin
#22866 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ovdašnje licemjerje i zauzimanje stava strane jačeg je više nego indikativan način ponašanja i majndseta ljudskih propaliteta i totalni sunovrat civilizacijskog razmisljanja - ono jaci je uvijek u pravu
....
-
Saul Alvarez
#22867 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Terorises nekog 70 godina i onda se cudis posljedica.
Ne moze to tako.
Ne moze to tako.
-
nekitamopd
#22868 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Boli me briga za Palestinu, Arapski problem. Braća su zvala Miloševića na proslavu Božića, a Izrael zsprijetio da će ga uhapsiti i isporučiti Hagu.
-
Saul Alvarez
#22869 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Podrska Palestinskom narodu protiv teroristicke dzrave izraelsumirprimus wrote: ↑07/10/2023 11:20 Da smo pametni MVP bi vec organiziralo pres i pruzilo punu podrslu Izraelu u borbi za opstanak!
- Grean
#22870 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sta je onda rjesenje?
I ja ne vidim sta ce dobiti ali kad nemas alternativa niti ikakve buducnosti onda se radjaju ovakve ekstremne. Od 48' su im pogazena sva prava, oni unutar granica Izraela od 48' protjerani, rasuti po izbjeglickim kampovima bez prava na povratak i prava na povrat imovine, ovi u Gazi i Zapadnoj obali oficijelno okupirani od 67' i svaki mirovni podrazumjeva da priznaju otimanje zemlje i Istocnog Jerusalima.
Sta bi im mi tacno predlozili da urade?
- Point.
#22871 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sve je ovo sdfa kriva 
- Mishelinke
#22872 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ma to su budale. Od škole nemaju ništa, a od zuba, ukupno 5 komada u cijeloj organizaciji.laik1981 wrote: ↑07/10/2023 11:14Ma da Hamas ima vojno-politicku snagu da se izbori za neki dugorocni rezultat pola rijeci im ne bi rekao. Ovako ginu uzaludno, a Pelestinci tonu u jos dublji ponor. Ne mozes se vojno obracunavati sa bezbroj puta jacom silom iza koje stoji 2/3 razvijenog svijeta. Meni samo nije jasno kako je na toj teritoriji ostao iko normalan i kako se do sad nisu svi raselili sirom svijeta. Predugo to sve tamo traje, a ni tracka nade da se ikad moze adekvatno rijesiti.Mishelinke wrote: ↑07/10/2023 11:06
U potpunosti se slažem.
Konstantno pračkama gađaju medvjeda, i kad medvjed krene, oni se sklone. Narod fasuje.
Mentalitet im je takav da se narod ne pita ni za šta. "Najodabraniji" staju ispred naroda i narod mora da ih slijedi. Što su oni "najodabraniji" ne znam, vjerovatno su sami sebe tako proglasili. Jednostavno, mentalitet im ne dozvoljava da rastjeraju terorističku bandu, a sa tom bandom se ne može razgovarati, jer konstantno prizivaju nestanak jednog naroda. Kako tu onda naći neko mirovno rješenje?
I ostali Arapi su uvidjeli situaciju, te sad normalizuju odnose sa Izraelom. Vide da je situacija takva da nema druge nego potpuno vojno uništenje Hamasa i Fataha, demilitarizacija kompletnog područja, te integracija arapskog naroda u ustavni okvir Izraela.
Ista situacija kao na Hrvatskoj. RSK kao Palestina, Hrvatska kao Izrael. Od 1991. se pokušavalo pregovarati, pa su ko i uspjeli, i onda iz Petrinje i Gline krene raketiranje Zagreba. Naravno, kad je takva situacija, ide Oluja i kraj priče.
Ne možeš pregovarati sa nekim koji to neće. Za rat je dovoljno pola budale, a za pregovre je potrebno dvoje.
-
nekitamopd
#22873 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I još da dodam arapsko licemjerje u vezi Ujgura i Mijanmara a i čitavog Umeta.
Arapi su samo bitni, kad mi ostali iz tog "Umeta" patimo boli ih nrka stvar.
Arapi su samo bitni, kad mi ostali iz tog "Umeta" patimo boli ih nrka stvar.
- tramvajtrojka
#22874 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
koju puljku kliknes da pokazes Twitter postove nesto nece da mi ih prikažesumirprimus wrote: ↑07/10/2023 11:19
Teror grupe iz gaze haman idu na sve ili mista, sta mislite sta ce dobit na kraju dana?
Neko ih nagovorio? yeah right...
Simpatizerima teror grupa ne odogvaram.
I da podrzavam Drzavu Izrael, sta nije jasno?
Two state solution living side by side im peace![]()
- Prpa.ba
#22875 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
S obzirom da svi navedeni podrzavaju Trojku, vjerovatno im je jedino pozeljno rjesenje da se Palestinci predaju.