Haha, bas ustaski ideolog. Haj sto propagira ustastvo ali je prisvojila i pavelicev rijecnik... cuj tijekom, listopad... koji kompleksiajmeme wrote:Ajme!Drvenija87 wrote: Podmeces opet,jer druga slika nema veze sa Ukrajinom - [/url]
Da ne glupiram se ustaskim ideolozima odgovarati...ili bosnjackim glupim fanaticima
Ad acta!
Babi Yar
Ovo je Ukrajina! Arkanovci, Seseljevci.....
http://www.pandoratv.it/?p=1732&doing_w ... 2470703125
Ukrajina
-
parangal_
#22851 Re: Ukrajina
-
Drvenija87
#22852 Re: Ukrajina
Ustaskim ideolozima? Vrijedjas kada te netko uhvati u lazima. Mani se putinovske propagande u kojoj se i sam saplices.ajmeme wrote:Ajme!Drvenija87 wrote: Podmeces opet,jer druga slika nema veze sa Ukrajinom - [/url]
Da ne glupiram se ustaskim ideolozima odgovarati...
Babi Yar
Lijepo sam ti postavila link da sam ukapiras da ona druga slika nema veze sa Ukrajinom.
Baby Yar je Hitlerovo djelo,a ne djelo Ukrajinaca, gdje ih je na tisuce stradalo upravo u Kijevu od strane nacista.
-
Drvenija87
#22853 Re: Ukrajina
Kompleks si sam od sebe! Koje velikosrpske lazovcine i trovaci dolaze na ovaj portal,pa to je za nepovjerovati.parangal_ wrote:Haha, bas ustaski ideolog. Haj sto propagira ustastvo ali je prisvojila i pavelicev rijecnik... cuj tijekom, listopad... koji kompleksiajmeme wrote:Ajme!Drvenija87 wrote: Podmeces opet,jer druga slika nema veze sa Ukrajinom - [/url]
Da ne glupiram se ustaskim ideolozima odgovarati...ili bosnjackim glupim fanaticima
Ad acta!
Babi Yar
-
parangal_
#22854 Re: Ukrajina
Ne foliraj da ti je ustastvo uvreda kad masturbiras na jasenovac... Nego, fali ti malo lingvisticke konzistentnosti. Naime, nisu jevreji nego zidovi, sta bi rekli ante i bandera ccc....Drvenija87 wrote:Ustaskim ideolozima? Vrijedjas kada te netko uhvati u lazima. Mani se putinovske propagande u kojoj se i sam saplices.ajmeme wrote:Ajme!Drvenija87 wrote: Podmeces opet,jer druga slika nema veze sa Ukrajinom - [/url]
Da ne glupiram se ustaskim ideolozima odgovarati...
Babi Yar
Lijepo sam ti postavila link da sam ukapiras da ona druga slika nema veze sa Ukrajinom.
Baby Yar je Hitlerovo djelo,a ne djelo Ukrajinaca, gdje ih je na tisuce stradalo upravo u Kijevu od strane nacista.
- nosara
#22855 Re: Ukrajina
"Obama zaprijetio Putinu da mu, ak' se ne pocne ponasat kak spada, bude strgal vestu...!" 
- trambusek88
#22856 Re: Ukrajina
ioannes wrote:ima li neko aktualnu kartu ?

-
Duka Dizel
#22857 Re: Ukrajina
Ovo je jedna gomila zabluda i neistina.japin_mutapi wrote: rusija je u borbi protiv ostatka svijeta a svaki slobodoljubivi koji podržava rusiju je zapravo onaj gore pomenuti u mom postu koji je nasjeo na mitove i legende o rusiji kao spasiocu i poslednjem utočištu
današnji nesporazumi i sukobi i strah rusije od zapada je samo nastavak višestoljetne borbe i nesporazuma ruske pravoslavne imperije i katoličkog zapada tj. vatikana i pape
rusiju je strah od zapada(zapravo i od istoka i juga, i od ideja koje mogu doći i poremetiti rusku ideju hriščanske svete države i njene uloge u historiji) zapad je u strahu od rusije i njenih pogleda na svijet i budućnost
propaganda je moćno oružje i svi je koriste
ništa manje od drugih koristi je i rusija i ništa manje efikasno širi laži i dezinformacije u cilju ostvarivanja svojih ciljeva
ko ne vidi očitu vojnu agresiju rusije na ukrajinu i okupaciju dijelova teritorije sa tendencijom širenja sukoba i pokušaja uništenja države ukrajine njemu niko ne može objasniti ni dokazati suprotno
Kao prvo, sukob Rusije sa SAD i njihovima EU vazalima, nije nikakav sukob istoka i zapada, već sukob Rusije sa pax-americanom, odnosno globalnom dominacijom SAD.
A pogotovo to nije verski sukob pravoslavne imperije i Vatikana. To je najveća budalaština. Kakva "hrišćanska sveta država"?
Rusi nemaju nikakav suštinski strah od Zapada. Rusi i sami kao narod kulturološki pripadaju toj nekoj judeo-hrišćanskoj civilizaciji i lako prihvataju "zapad" i lako se uklapaju u "zapad". Kinezi su recimo već neka druga priča. Njih bi već mogli nazvati pravim "istokom".
Dakle, veze to nema sa sukobom zapada i istoka.
Ovo je prosto sukob velikih sila.
Rusija nije nikakav spasioc, niti poslednje utočište.
Prosto, to je samo jedna u nizu država koja se našla na meti "svetskog policajca" i njegovih poslušnih vazala.
Samo što je ovog puta u pitanju dostojan rival. U najmanju ruku tvrd orah, koji će se teško slomiti nasilnim metodama praktikovanim u prethodnim slučajevima.
Rusija je nezavisna država koja ima pravo da vodi računa o svojim interesima. I ona to radi.
Upravo je to ono što Amerikancima smeta. Oni ne mogu zadržati svoju globalnu moć, ako postoje velike države poput Rusije koje svioje interese neće žrtvovati radi američkih. Amerikanci, odnosno ti neki elitni krugovi koji drmaju Amerikom, ne žele svet ravnopravnih naroda i država. Oni žele unipolaran svet i globalizaciju.
Ljudima, koji u ovom sukobu više preferiraju Rusiju, više se svidja multipolaran sveta.
Ja takodje mislim da je on bolji za budućnost čovečanstva. Iz istog razloga, zbog kojeg je konkurencija bolja od monopola.
I onaj period hladnog rata, kada se svet ideološki podelio je bio u mnogo čemu dobar i progresivan.
Nije to bila samo trka u naoružanju. I jedni i drugi su ulagali ogroman novac u tehnologiju i ekonomski prosperitet ljudi.
Nisu velike plate na zapadu bile tek rezultat kapitalističkog privredjivanja. Valjalo je i pokazati kako radnici u kapitalizmu bolje žive od oih u komunizmu.
Danas toga nema.
Nije ideja da svet bude po ruskoj meri, niti da Rusi zamene Amere na mestu glavnih svetskih mamojebaca.
Ideja je recimo da Bugarska i Srbija imaju pravo da sa Rusima izgrade Južni Tok zarad svog ekonomskog prosperiteta i energentske sigurnosti, kao što su Nemci izgradili Severni Tok. A ne da im se to pravo uskraćuje i minira projekat, zato što je Bajdenov mali kupio gasovode kroz Ukrajinu.
-
The 51st State
#22858 Re: Ukrajina
ruski isisovci pogubljuju zarobljene ukrajinske vojnike.
https://www.youtube.com/watch?v=6of0JZ4_PbA
- Lincoln-Burrows
#22859 Re: Ukrajina
Na ovoj temi je potreban jedan kao savoxxx da nam kaže koje su režimske a koje pobunjeničke snage.
Možda se varam ali mislim da bi ovaj put bio na strani režima.
Možda se varam ali mislim da bi ovaj put bio na strani režima.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#22860 Re: Ukrajina
trambusek88 wrote:ioannes wrote:ima li neko aktualnu kartu ?

- dječak sa šibicama
#22861 Re: Ukrajina
Gdje je ostatak snimka, tu lijevo sjede petorica ili sestorica Ukrajinaca, i ovi sto leze dvojica su mrtvi. Ostali leze ranjeni.The 51st State wrote:ruski isisovci pogubljuju zarobljene ukrajinske vojnike.
Inace, snimka je iz Krasnog Partizana.
Uostalom, evo cijela snimka
-
The 51st State
#22862 Re: Ukrajina
kako mislis ostatak snimka? ko hoce da shvati jasno mu je ko dan, ista sorta ko i braca im u ovom nasem ratu...
- AliceInChains
#22863 Re: Ukrajina
Meni se cini, da je Rusima dopiszdilo oko visemjesecnih dogovora, na koje se niko iskreno ne drzi, niti ne gura Ukrajinsku vladu na dogovor sa rebelima. Ne smije se zaboraviti u ovom cijelom shitstorm-u, da je ustvari Ruska dimplomacija inicirala Minsk-dogovor, a ni da finansijeri Ukrajine toj istoj Ukrajinskoj vladi ne prigovaraju, sto pumpa vecinski dio kredita u vojsku i u sljedece valove regrutacije novih vojnika.
Naravno, Ukrajina kao suverena drzava ima pravo da ratuje do zadnjeg Ukrajinca i kvadratnog milimetra zemlje na svojoj teritoriji. Ali se samovoljno ne drzati na dogovor iz Minska i onda ni tri cijela dana nakon ofanzive Ukrajinske vojske kukati, sto rebeli nakon MJESECI idu u stratesku ofanzivu na Marijupolj je totalna glupost. Takve i slicne gluposti su se od puca Ukrajinske vlade i PREDSJEDNIKA do te mjere nagomilale, da nije ni cudo sto dosta ljudi u zapadu, ukljucujuci bivse cijenjene politicare, poput anti-komuniste Kissinger-a, nemogu kao koze mucati glupostima, koje im zapadne medije i politicari serviraju. (nije mi namjera, sa ovom izjavom relativirati dezinformaciju/ propagandu Rusa i ostalih).
Umrlo 20 civila na Ukrajinskoj strani!! A gotovo sve zapadne medije bolio k., das se to isto desavalo Ukrajinsko-Ruskim civilima na drugoj strani zadnje godine me malo sjeca na Beograd, kad je poceo kukati radi Nato bombardovanja i "zalosnim" Beogradanima, koji su morali cekati u redu za hljeb, a pri tome je taj isti Beograd aktivno/pasivno (sasvim nebitno) napravio uzas milionima ljudi u cijeloj-YU regiji.
Naravno, Ukrajina kao suverena drzava ima pravo da ratuje do zadnjeg Ukrajinca i kvadratnog milimetra zemlje na svojoj teritoriji. Ali se samovoljno ne drzati na dogovor iz Minska i onda ni tri cijela dana nakon ofanzive Ukrajinske vojske kukati, sto rebeli nakon MJESECI idu u stratesku ofanzivu na Marijupolj je totalna glupost. Takve i slicne gluposti su se od puca Ukrajinske vlade i PREDSJEDNIKA do te mjere nagomilale, da nije ni cudo sto dosta ljudi u zapadu, ukljucujuci bivse cijenjene politicare, poput anti-komuniste Kissinger-a, nemogu kao koze mucati glupostima, koje im zapadne medije i politicari serviraju. (nije mi namjera, sa ovom izjavom relativirati dezinformaciju/ propagandu Rusa i ostalih).
Umrlo 20 civila na Ukrajinskoj strani!! A gotovo sve zapadne medije bolio k., das se to isto desavalo Ukrajinsko-Ruskim civilima na drugoj strani zadnje godine me malo sjeca na Beograd, kad je poceo kukati radi Nato bombardovanja i "zalosnim" Beogradanima, koji su morali cekati u redu za hljeb, a pri tome je taj isti Beograd aktivno/pasivno (sasvim nebitno) napravio uzas milionima ljudi u cijeloj-YU regiji.
Last edited by AliceInChains on 26/01/2015 14:38, edited 1 time in total.
- General War
#22864 Re: Ukrajina
Koja zamjena tezaDuka Dizel wrote:
Ovo je jedna gomila zabluda i neistina.
Kao prvo, sukob Rusije sa SAD i njihovima EU vazalima, nije nikakav sukob istoka i zapada, već sukob Rusije sa pax-americanom, odnosno globalnom dominacijom SAD.
A pogotovo to nije verski sukob pravoslavne imperije i Vatikana. To je najveća budalaština. Kakva "hrišćanska sveta država"?
Rusi nemaju nikakav suštinski strah od Zapada. Rusi i sami kao narod kulturološki pripadaju toj nekoj judeo-hrišćanskoj civilizaciji i lako prihvataju "zapad" i lako se uklapaju u "zapad". Kinezi su recimo već neka druga priča. Njih bi već mogli nazvati pravim "istokom".
Dakle, veze to nema sa sukobom zapada i istoka.
Ovo je prosto sukob velikih sila.
Rusija nije nikakav spasioc, niti poslednje utočište.
Prosto, to je samo jedna u nizu država koja se našla na meti "svetskog policajca" i njegovih poslušnih vazala.
Samo što je ovog puta u pitanju dostojan rival. U najmanju ruku tvrd orah, koji će se teško slomiti nasilnim metodama praktikovanim u prethodnim slučajevima.
Rusija je nezavisna država koja ima pravo da vodi računa o svojim interesima. I ona to radi.
Upravo je to ono što Amerikancima smeta. Oni ne mogu zadržati svoju globalnu moć, ako postoje velike države poput Rusije koje svioje interese neće žrtvovati radi američkih. Amerikanci, odnosno ti neki elitni krugovi koji drmaju Amerikom, ne žele svet ravnopravnih naroda i država. Oni žele unipolaran svet i globalizaciju.
Ljudima, koji u ovom sukobu više preferiraju Rusiju, više se svidja multipolaran sveta.
Ja takodje mislim da je on bolji za budućnost čovečanstva. Iz istog razloga, zbog kojeg je konkurencija bolja od monopola.
I onaj period hladnog rata, kada se svet ideološki podelio je bio u mnogo čemu dobar i progresivan.
Nije to bila samo trka u naoružanju. I jedni i drugi su ulagali ogroman novac u tehnologiju i ekonomski prosperitet ljudi.
Nisu velike plate na zapadu bile tek rezultat kapitalističkog privredjivanja. Valjalo je i pokazati kako radnici u kapitalizmu bolje žive od oih u komunizmu.
Danas toga nema.
Nije ideja da svet bude po ruskoj meri, niti da Rusi zamene Amere na mestu glavnih svetskih mamojebaca.
Ideja je recimo da Bugarska i Srbija imaju pravo da sa Rusima izgrade Južni Tok zarad svog ekonomskog prosperiteta i energentske sigurnosti, kao što su Nemci izgradili Severni Tok. A ne da im se to pravo uskraćuje i minira projekat, zato što je Bajdenov mali kupio gasovode kroz Ukrajinu.
I kako se to Rusija bori protiv USA i EU vazala...sto anektira dio po dio suverene zemlje?
Ako je rusija nezavisna zemlja...zbog cega onda negira nezavisnost Ukrajine?
De molim te, imamo oci...
- dječak sa šibicama
#22865 Re: Ukrajina
A dusa vam reci kako su pobijeni srpski vojnici u Vozucoj ili bilo gdje, "legitimni cilj".The 51st State wrote:kako mislis ostatak snimka? ko hoce da shvati jasno mu je ko dan, ista sorta ko i braca im u ovom nasem ratu...
E pa jarane, mani se te dvolicnosti.
Necenzurisani snimak uhvacenih Kiborga sa Donjeckog aerodroma, tu je i njihov komandant, pukovnik... 93 zracnodesantna brigada UA
ovaj Givi pravi sadist
-
The 51st State
#22866 Re: Ukrajina
ne projiciraj sto bi vam idol reko
, znam da nije lako podrazavati ruski olos pogotovo kad ti ruse idealnu sliku koju imas o njima
. jadno je sto uopste pokusavas relativizati ocigledni ratni zlocin od strane prorusa.
Last edited by The 51st State on 26/01/2015 14:45, edited 2 times in total.
- area51
#22867 Re: Ukrajina
Ovdje je sigurno samo jedno a to je da će i Rusi i ukrajinci pravo najebati,dok će naravno šljam profitirati 
- dječak sa šibicama
#22868 Re: Ukrajina
Kakav bolan ratni zlocin, pa strijeljali bi ih sve, a ne snimali zive.
Dozovi se.
Tu je jedini zlocin sto su ranjene ljude poredali uz zid, da iskrvare. Ali Zaharcenko je vec najavio, nakon pokolja civila po horlivki i donjecku, bice sve manje milosti prema ukrajinskim vojnicima.
Dozovi se.
Tu je jedini zlocin sto su ranjene ljude poredali uz zid, da iskrvare. Ali Zaharcenko je vec najavio, nakon pokolja civila po horlivki i donjecku, bice sve manje milosti prema ukrajinskim vojnicima.
-
The 51st State
#22869 Re: Ukrajina
ok, ne znam samo sta oni ocekuju onda kad ih majcica pusti niz vodu nakon sto sklope deal sa zapadom, bice njofrin recept u deja vu-u.
- AliceInChains
#22870 Re: Ukrajina
Kad, ako, itd. su sve pretpostavke.The 51st State wrote:ok, ne znam samo sta oni ocekuju onda kad ih majcica pusti niz vodu nakon sto sklope deal sa zapadom, bice njofrin recept u deja vu-u.
Moze biti, da ce Rusi prije dopustiti, da ih Kinezi koloniziraju, prije nego sto popuste zapadnim zeljama (barem dosad to tako izgleda)
- dječak sa šibicama
#22871 Re: Ukrajina
ne znam zasto bi ih "majcica" pustila niz vodu, Rusija sebi ne smije dopustiti da Kijev zavlada Donbasom.
Rusija ce sigurno zahtjevati federalizaciju Ukrajine, i to je minimum, ako vec nece invaziju raditi.
Donbas kao federalna jedinica ima pravo stopirati pristup Ukrajine NATO paktu, zato se rat i nastavlja, uz razloge eksploatacije rudama prebogatog Donbas bazena.
Rusija ce sigurno zahtjevati federalizaciju Ukrajine, i to je minimum, ako vec nece invaziju raditi.
Donbas kao federalna jedinica ima pravo stopirati pristup Ukrajine NATO paktu, zato se rat i nastavlja, uz razloge eksploatacije rudama prebogatog Donbas bazena.
- AliceInChains
#22872 Re: Ukrajina
Osim toga su Rusi zadnjeg petka na ekonomskom forumu u Davosu manje vise najavili, da ce konzumirati korjene, ako je to potrebno, ali nema popustanja. I u tome imaju puuuuuuuuuuno vise iskustva od Srba
Meni samo smeta, da ce Rusi uvaliti i samu Evropu u g.vna i zato se od pocetka pitam, kome sluzi hebeni konflikt sa Rusima??? Zar je za Evropu stvarno dobro, da se Rusija sad veze uz Kinu, i to dok je Evropa jos uvjek jako ovisna o jeftinim Ruskim resursima?
Po mom misljenju apsolutno nije. Ni za Evropu, ni za Bosnu.
Meni samo smeta, da ce Rusi uvaliti i samu Evropu u g.vna i zato se od pocetka pitam, kome sluzi hebeni konflikt sa Rusima??? Zar je za Evropu stvarno dobro, da se Rusija sad veze uz Kinu, i to dok je Evropa jos uvjek jako ovisna o jeftinim Ruskim resursima?
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#22873 Re: Ukrajina
De ti to objasni ovim forumskim stručnjacimaAliceInChains wrote:Meni samo smeta, da ce Rusi uvaliti i samu Evropu u g.vna i zato se od pocetka pitam, kome sluzi hebeni konflikt sa Rusima??? Zar je za Evropu stvarno dobro, da se Rusija sad veze uz Kinu, i to dok je Evropa jos uvjek jako ovisna o jeftinim Ruskim resursima? Po mom misljenju apsolutno nije. Ni za Evropu, ni za Bosnu.
- nosara
#22874 Re: Ukrajina
Lako je za nas... Hagra, prdi u sisu i eto plina... 
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#22875 Re: Ukrajina
Onaj braon u narodu od milja poznat kao sitnoprdac