SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
hali gali halid

#22851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hali gali halid »

Zna li neko šta je na Dobrinji, na putu prema Lukavici? Policijsko auto s rotacijama stoji na kružnom toku, i blokiralo skretanje za Lukavicu, i vide se tamo u daljini jos policijskih rotacija...
Troll_Happens

#22852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Troll_Happens »

karanana wrote:presuda realna, po meni cak i neocekivano visoka s obzirom na presude i sudjenja od ranije.
Ma bice zalba a moguce da odradi dvije god i da ga puste zbog dobrog vladanja. Banana amo mi od drzave kad je ko ovde robijao :-) ...
VjecitiStudent

#22853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

hali gali halid wrote:Zna li neko šta je na Dobrinji, na putu prema Lukavici? Policijsko auto s rotacijama stoji na kružnom toku, i blokiralo skretanje za Lukavicu, i vide se tamo u daljini jos policijskih rotacija...
Bezbeli jedna od tri krađe auta koliko ih se u prosjeku dnevno dešava u Sarajevu.
VjecitiStudent

#22854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

O'zone wrote:Nisam niti ja ali nije to toliko ni bitno opet sa druge strane drago mi je da se Rastoder nije "bo" sa "kusastim" nego sa "rogatim" protivnikom i ova kazna je sigurno rezultat toga.
A koje gore list je Rastoder?
julisiz es grant

#22855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

Edin H. wrote:

Daj ba, ono samo kod nas ima da pjesaci na crvenom ko muhe bez glave prelaze ulicu. Ustvari pretrcavaju ko kamikaze ispred auta i gdje nema pjesackog prelaza. E sad sto vlastodrzci nece da naprave podvoznjake ili nadvoznjake i odvoje saobracajnicu ogradom je drugo pitanje.
Jeste, ali zato i nigdje nema da se ne uspori, ili ne daj Bože stane, na pješačkom kad vidiš da neko ima namjeru da pređe.
Ne znam kako je u Engleskoj, ali doživio sam u Portugalu, koji je, prema nekim našim nakaradnim stereotipima, ciganija u odnosu na ostatak zapadne Evrope, da ti vozači staju i kada te vide da stojiš pored pješačkog, dakle nisi još ni zakoračio ni "pokazao namjeru" da pređeš.
Ja se čudom čudio i časnim krstom krstio :D
Edin H.

#22856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

julisiz es grant wrote:
Edin H. wrote:

Daj ba, ono samo kod nas ima da pjesaci na crvenom ko muhe bez glave prelaze ulicu. Ustvari pretrcavaju ko kamikaze ispred auta i gdje nema pjesackog prelaza. E sad sto vlastodrzci nece da naprave podvoznjake ili nadvoznjake i odvoje saobracajnicu ogradom je drugo pitanje.
Jeste, ali zato i nigdje nema da se ne uspori, ili ne daj Bože stane, na pješačkom kad vidiš da neko ima namjeru da pređe.
Ne znam kako je u Engleskoj, ali doživio sam u Portugalu, koji je, prema nekim našim nakaradnim stereotipima, ciganija u odnosu na ostatak zapadne Evrope, da ti vozači staju i kada te vide da stojiš pored pješačkog, dakle nisi još ni zakoračio ni "pokazao namjeru" da pređeš.
Ja se čudom čudio i časnim krstom krstio :D
Cinjenica je da kod nas ne znas ko je ludji, vozaci ili pjesaci, sto je i ovaj tragicni dogadjaj pokazao.
Tercius

#22857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

greatful_and_dead wrote:
Prilikom odmjeravanja kazne u obzir se uzimaju sve okolnosti slučaja, kako otežavajuće tako i olakotne. Ovde je jedna od najvažnijih okolnosti to da je žena prelazila na crvenom, i nažalost time omogućila da se kabadahiji odmjeri manja kazna. Da nije bilo pritiska javnosti dobio bi i manje. Mogao je njemu prvostepenac odrezati koliko hoćeš, na višim stepenima bi mu morali umanjiti kaznu.

Ne mogu se zakonske odredbe posmatrati ovako parcijalno, navedene odredbe su samo jedan dio slučaja.
Pa dobro nije ni cudo da su nam presude ovakve kad vidim kako nam nasi pravnici sto teskom mukom diplomirase ovo nase pravo "tumace" zakone kao i olaksavajuce i otezavajuce okolnosti,pa i kad se nesto zatalasa onda ga suknete na proceduralne greske u pribavljanju dokaza, uzimanju izjava itd.,bahati ste i korumpirani da gori ne mozete biti.Helem ja bi vas kao saucesnike osudjivao u takvim situacijama, pravnice.Samo nekako mi je uvijek misterija kako u procesima na sudu kad su kabadahije u pitanju uvijek prevagnu olaksavajuce okolnosti u odnosu na otezavajuce, pa sam dugo razmisljao o tome i dosao do zakljucka, da jedan Omar Mjesecar kakav god da je vas sve u kompletu moze u djep staviti sto se prava tice jer vi ocigledno svi skupa sa tuzilastvom blage veze nemate ni sta mozete ni sta smijete, fataju vas na neke glupe fore , autoriteta u sudnici nikakvog nemate i ustvari na taj nacin skidaju kazne sa 15 god na 5, al kad ga je suknut nekom jadu radi kradje drva tu ste pobrali svu pamet svijeta i jako ste strucni to sve lijepo upakovati da sve bude u okviru zakona gdje vase odgovornosti nema nimalo.Pomokrim se ja na to pravo i sudsku praxu gdje ste je sticali.
karanana

#22858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

da, ocigledno su pritisak i paznja javnosti koje je bila uperena na ovaj slucaj odigrali svoje.
slucajevi tipa onog sa a3 sa malte od prije par mjeseci su van medijske i paznje javnosti i tu su pocinioci na sigurnom sto se zatvora tice.
O'zone
Globalni moderator

#22859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Današnjem ročištu je prisustvovao i Amar Dovadžija, suprug nastradale Have. Dok je advokat Kolić iznosio završne riječi u kojima je tvrdio kako je i pješakinja napravila kobnu grešku, Amar je odmahivao glavom. Dovadžija se na kraju ročišta želio obratiti sudu no sudija Jasenko Ružić to nije dozvolio istaknuvši kako je ročište završeno.

Amar se vidno uznemiren obratio tužiteljici zamolivši je da još jednom pregleda snimak nesreće i da ga samo vrati unatrag dvije sekunde ranije kada svjetlo za pješake pokazuje nešto sasvim drugačije.
smrdim/zavrsne-rijeci-semira- ... o-da-bude/
greatful_and_dead

#22860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by greatful_and_dead »

Tercius wrote:
greatful_and_dead wrote:
Prilikom odmjeravanja kazne u obzir se uzimaju sve okolnosti slučaja, kako otežavajuće tako i olakotne. Ovde je jedna od najvažnijih okolnosti to da je žena prelazila na crvenom, i nažalost time omogućila da se kabadahiji odmjeri manja kazna. Da nije bilo pritiska javnosti dobio bi i manje. Mogao je njemu prvostepenac odrezati koliko hoćeš, na višim stepenima bi mu morali umanjiti kaznu.

Ne mogu se zakonske odredbe posmatrati ovako parcijalno, navedene odredbe su samo jedan dio slučaja.
Pa dobro nije ni cudo da su nam presude ovakve kad vidim kako nam nasi pravnici sto teskom mukom diplomirase ovo nase pravo "tumace" zakone kao i olaksavajuce i otezavajuce okolnosti,pa i kad se nesto zatalasa onda ga suknete na proceduralne greske u pribavljanju dokaza, uzimanju izjava itd.,bahati ste i korumpirani da gori ne mozete biti.Helem ja bi vas kao saucesnike osudjivao u takvim situacijama, pravnice.Samo nekako mi je uvijek misterija kako u procesima na sudu kad su kabadahije u pitanju uvijek prevagnu olaksavajuce okolnosti u odnosu na otezavajuce, pa sam dugo razmisljao o tome i dosao do zakljucka, da jedan Omar Mjesecar kakav god da je vas sve u kompletu moze u djep staviti sto se prava tice jer vi ocigledno svi skupa sa tuzilastvom blage veze nemate ni sta mozete ni sta smijete, fataju vas na neke glupe fore , autoriteta u sudnici nikakvog nemate i ustvari na taj nacin skidaju kazne sa 15 god na 5, al kad ga je suknut nekom jadu radi kradje drva tu ste pobrali svu pamet svijeta i jako ste strucni to sve lijepo upakovati da sve bude u okviru zakona gdje vase odgovornosti nema nimalo.Pomokrim se ja na to pravo i sudsku praxu gdje ste je sticali.
:lol: :lol: :lol:

pravi drot. drot priča o bahatosti i korupciji. balkon je tebi prostranstvo.

:-) :-) :-)
Tercius

#22861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

greatful_and_dead wrote:

Pa zapitajte se onda kada ja ogranicen kao balkon i pomalo jos spor vidim sta radite i kako se brukate, gdje ste vi na toj ljestvici.
greatful_and_dead

#22862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Tercius wrote:
greatful_and_dead wrote:

Pa zapitajte se onda kada ja ogranicen kao balkon i pomalo jos spor vidim sta radite i kako se brukate, gdje ste vi na toj ljestvici.
Ko smo mi? :D

Vi ste oni koji su ovu kao i milion drugih istraga traljavo uradili, koji gube dokaze za 50KM, koji kabadahije ne smiju zaustavit kad lete po gradu, prolaze kroz crveno i gaze ljude. To ste vi.
karanana

#22863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

otkad mu se broji ova zabrana vozenja vozila?
greatful_and_dead

#22864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

karanana wrote:otkad mu se broji ova zabrana vozenja vozila?
Nakon izdržane kazne zatvora.
Tercius

#22865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

greatful_and_dead wrote:
Tercius wrote:
greatful_and_dead wrote:

Ko smo mi? :D

Vi ste oni koji su ovu kao i milion drugih istraga traljavo uradili, koji gube dokaze za 50KM, koji kabadahije ne smiju zaustavit kad lete po gradu, prolaze kroz crveno i gaze ljude. To ste vi.
Ma jebo nas, mi smo traljavi da traljaviji ne mozemo biti, masni, debeli, poglupi,korumpirani, eto jasno ko dan.Al vi i to sto vam se donese na noge cisto ko suza i pored svih svojih eminentnih diploma i zvanja kojima masete niste u stanju izvesti na cistac kako treba, jer one stare pred penziju boli quarc, a vi nova uzdanica i nada BH pravosudja sve go debil, dobilo poslove na mindzu i na familijarni pedigre, sud i tuzilastvo ko modna pista jbt, i sve linijom manjeg otpora samo da predmet ne padne pa cak i ako to znaci da se skine sa 15 na 5 godina i svima dobro.Jadni ste da jadniji ne mozete biti, sta ono meni pokusava prodati pricu o olasksavajucim okolnostima sto je zena prosla na crveno, pa hljeb ga ebo da ga nije ebo i sudstvo i pravo.
greatful_and_dead

#22866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Tercius wrote:
Ma jebo nas, mi smo traljavi da traljaviji ne mozemo biti, masni, debeli, poglupi,korumpirani, eto jasno ko dan.Al vi i to sto vam se donese na noge cisto ko suza i pored svih svojih eminentnih diploma i zvanja kojima masete niste u stanju izvesti na cistac kako treba, jer one stare pred penziju boli quarc, a vi nova uzdanica i nada BH pravosudja sve go debil, dobilo poslove na mindzu i na familijarni pedigre, sud i tuzilastvo ko modna pista jbt, i sve linijom manjeg otpora samo da predmet ne padne pa cak i ako to znaci da se skine sa 15 na 5 godina i svima dobro.Jadni ste da jadniji ne mozete biti, sta ono meni pokusava prodati pricu o olasksavajucim okolnostima sto je zena prosla na crveno, pa hljeb ga ebo da ga nije ebo i sudstvo i pravo.
Smiri se.

Ja nemam veze s pravosuđem. Ako završiš pravo ne moraš raditi u pravosuđu, a opet možeš znati ponešto o tome. Ali ja nisam tema.
radiša

#22867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by radiša »

O'zone wrote:
Današnjem ročištu je prisustvovao i Amar Dovadžija, suprug nastradale Have. Dok je advokat Kolić iznosio završne riječi u kojima je tvrdio kako je i pješakinja napravila kobnu grešku, Amar je odmahivao glavom. Dovadžija se na kraju ročišta želio obratiti sudu no sudija Jasenko Ružić to nije dozvolio istaknuvši kako je ročište završeno.

Amar se vidno uznemiren obratio tužiteljici zamolivši je da još jednom pregleda snimak nesreće i da ga samo vrati unatrag dvije sekunde ranije kada svjetlo za pješake pokazuje nešto sasvim drugačije.
sad uzmes noz i iskasapis ovog smrada rastodera i das izjavu jebi ga tako je moralo bit.
kakva nebuloza,steta sto kod nas nema smrtna kazna za osobu koja pusta ovako licemjerno ubicu na slobodu.ako su sudije misle da mogu svasta radit jer ih stranka gura.stranka neka da ali bog sve vidi i siguran sam da ce istom mjerom vratit ubici i ostalim pomagacima.
Last edited by radiša on 15/10/2015 23:51, edited 1 time in total.
Tercius

#22868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

greatful_and_dead wrote:
Tercius wrote:
Smiri se.

Ja nemam veze s pravosuđem. Ako završiš pravo ne moraš raditi u pravosuđu, a opet možeš znati ponešto o tome. Ali ja nisam tema.
Ma ti si nebitan, bitna je presuda osoba od kojih ti ucis posao i nesto mi se razmeces nekim pravom.Haloooooooooo 5,5 godina za nedozvoljenu radnju koja je za posljedicu imala smrt druge osobe, a koju je okrivljeni a sad vec osudjeni MORAO i BIO U MOGUCNOSTI da PREDVIDI.I bolan zavrsena sva prica o clanovima, semaforima, brzinama, raskrsnicama, qurcima, palcima.Ubio si drugu osobu, razorio si nesto najsvetije a to je porodica, i ne seri mi o olaksavajucim okolnostima molim te, taman da je legla na sred pjesackog ne moze se dobiti samo 5,5 godina, jer njena krivica je samo jedna a njegova 101.
BHF_Manijak

#22869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BHF_Manijak »

VjecitiStudent wrote:
O'zone wrote:Nisam niti ja ali nije to toliko ni bitno opet sa druge strane drago mi je da se Rastoder nije "bo" sa "kusastim" nego sa "rogatim" protivnikom i ova kazna je sigurno rezultat toga.
Sandzaklije su Rastoderi kako ja znam. :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#22870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_milojica »

BHF_Manijak wrote:
VjecitiStudent wrote:
Jesu,koliko znam ima jedan dole jak kao zemlja. Dobar je sa Milom. Bio je i u skupstini CG neki dzavo :D
drug_profi

#22871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Moze li mi neko reci koje mu je KD presudjeno?
Zbunjuje me da je za ubistvo iz nehata maximum 5 godina, a on dobio vise. Jos neko KD mu presudjeno pa je zbirna kazna ili je nesto trece?
VjecitiStudent

#22872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

radiša wrote:
O'zone wrote:

sad uzmes noz i iskasapis ovog smrada rastodera i das izjavu jebi ga tako je moralo bit.
kakva nebuloza,steta sto kod nas nema smrtna kazna za osobu koja pusta ovako licemjerno ubicu na slobodu.ako su sudije misle da mogu svasta radit jer ih stranka gura.stranka neka da ali bog sve vidi i siguran sam da ce istom mjerom vratit ubici i ostalim pomagacima.
Tako dobro taj "bog sve vidi" da većina ovih ubica nikada ne ugleda zatvora.
julisiz es grant

#22873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

mali_milojica wrote:
Jesu,koliko znam ima jedan dole jak kao zemlja. Dobar je sa Milom. Bio je i u skupstini CG neki dzavo :D[/quote]
Rifat Rastoder iz BeranE...a brat Šerbo mu je poznat istoričar.
julisiz es grant

#22874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

VjecitiStudent wrote:
Tako dobro taj "bog sve vidi" da većina ovih ubica nikada ne ugleda zatvora.
Koji je to PRESUĐENI za ubistvo koji "nikad nije vidio zatvora" (a da nije osuđen na psihijatrijsko liječenje, jer je neuračunljiv, ili umro)?
greatful_and_dead

#22875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

drugi profil wrote:Moze li mi neko reci koje mu je KD presudjeno?
Zbunjuje me da je za ubistvo iz nehata maximum 5 godina, a on dobio vise. Jos neko KD mu presudjeno pa je zbirna kazna ili je nesto trece?
Djelo je kvalifikovano kao teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. Ako želiš punu sliku pogledaj Krivični zakon FBiH, članovi 332.-336. Na njega se konkretno odnosi član 336., stav 4. i član 332., stav 3.
Locked