Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#22826 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ci-Nick wrote:
Jimmy McNulty wrote:Ma vozač ovog Mercedesa je kreten, već jako dugo divlja sa ovim trnećem i bilo je samo pitanje vremena kad će nekog ili udarit ili sam sebi dohakat.
Sad mi priča čovjek koji je događaj vidio.
Kaže da je majmun vozio bržo od 100 kmh i da su one vrištale mnogo prije udara jer su shvatile da se neće moći zaustaviti.
Kod ovakvih slučajeva najbolje oduzeti i vozačku i auto.

da,ali kad je neko kreten napravice slicnu stvar i tudjim autom
kakavdanakneiskustvu

#22827 Re: Zeničani

Casual's wrote:
Jimmy McNulty wrote:Ma vozač ovog Mercedesa je kreten, već jako dugo divlja sa ovim trnećem i bilo je samo pitanje vremena kad će nekog ili udarit ili sam sebi dohakat.
Isto sam komentarisao kada sam prolazio nedugo nakon nesreće. Jedini krivac je MUP koji ovakvim hajvanima daju da vozaju.

kako policija moze zabraniti bilo kome da veceras sjedne za volan tudjeg auta,ako je vec njegovo auto oduzeto?
Casual's

#22828 Re: Zeničani

Post by Casual's »

kakavdanakneiskustvu wrote: kako policija moze zabraniti bilo kome da veceras sjedne za volan tudjeg auta,ako je vec njegovo auto oduzeto?
Sinoć neko komentariše da mjesecima to radi sa ovim autom (sam sam se par puta uvjerio na kružnim i bulevaru) i da ga NE SMIJU zaustaviti. Komentariše isto i osoba koja je dala izjavu policajcu, a ovaj ništa - šta će.
Oduzimanje auta je priča za malu djecu. Kada se sakupe muda Nasera, Amara (uskoro izlazi) i bagru zaustavit onda možemo o oduzimanju.
kakavdanakneiskustvu

#22829 Re: Zeničani

Casual's wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: kako policija moze zabraniti bilo kome da veceras sjedne za volan tudjeg auta,ako je vec njegovo auto oduzeto?
Sinoć neko komentariše da mjesecima to radi sa ovim autom (sam sam se par puta uvjerio na kružnim i bulevaru) i da ga NE SMIJU zaustaviti. Komentariše isto i osoba koja je dala izjavu policajcu, a ovaj ništa - šta će.
Oduzimanje auta je priča za malu djecu. Kada se sakupe muda Nasera, Amara (uskoro izlazi) i bagru zaustavit onda možemo o oduzimanju.

sve ok,ne znam ko je ovaj kreten,govorim o tome da nekom kretenu mozes oduzteti auto on ce tudjim autom nastaviti raditi iste stvari samo ako hoce
Norm

#22830 Re: Zeničani

Post by Norm »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Casual's wrote:

sve ok,ne znam ko je ovaj kreten,govorim o tome da nekom kretenu mozes oduzteti auto on ce tudjim autom nastaviti raditi iste stvari samo ako hoce
...pa onda nam ne treba policija, zakon, kazne...hajmo svi radit sta hocemo...sta nam ko moRe :thumbup:
Casual's

#22831 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Sve to stoji. Ne možeš mu zabranit da uđe u drugo auto, jasno, ali sve ove kabadahije koje su u zadnjih nekoliko godina rušili pješake/stubove su se vozili u sopstvenim autima. Kad već prave akcije na lance/prsluk/kacige/ neka prave i na trkače. Sinoć gledam presretač sa peticom ljude zajebaje zbog žmigavca na kružnom a u isto vrijeme kako se priča ovaj hajvan luduje po bulevaru.

Gradska uprava Zenice za izgradnju rampe iz budžeta je izdvojila 5.610,80 KM (bez PDV-a).
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5A89B0C4

Šta je ovdje 5.600 KM ?
phillie

#22832 Re: Zeničani

Post by phillie »

Idejno rjesenje :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22833 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Danak stane li ikad iko na koru od banane kad ga privedu u miliciju?
Casual's

#22834 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:Danak stane li ikad iko na koru od banane kad ga privedu u miliciju?
Stao je onaj sa Smetova u kombiju. Slabo od tad..
kakavdanakneiskustvu

#22835 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:Danak stane li ikad iko na koru od banane kad ga privedu u miliciju?

slabo nesto koliko ja znam
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#22836 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Ma istuku oni boraniju što popije, sječe drva i slično.

Ali evo ovaj frajer konkretno već nekoliko mjeseci divlja ko zadnji kreten sa dna kace i ništa, mislim mogu shvatit da je i krupna riba ili da je bilop koji qrac ali ja da sam policajac ja sam sa sobom ne bih mogao živjet, a da makar ne pokušam poduzet nešto. Zaista ne bih mogao.

A i ako je ovo šuplja, da nekog mog udari autom ili ošteti bilo koji guzonja ako ništa pretrpio bi dvaput veće povrede i ne bi mu palo na pamet više kurchit se. Šest djevojaka je on udario, pa ja ne znam šta ti očevi rade. Uzdaju se u pravnu državu, vas je šest on je jedan.

Zbog toga ako ništa cijenim onog Čamdžića što je ubio lika koji mu je sina ubio, tj koji je bio saučesnik. Ni ubicu ne čeka ništa bolje.
Ci-Nick

#22837 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Casual's wrote:

Koliko znam u Americi, možda ne u svim ali u nekim zemljama sigurno, ako zaustaviš auto i pitaš prostitutku koliko,.. i ulovi te policija, ili uletiš u zamku, ode auto kao sredstvo počinjenja krivičnog djela. :wink:
Ako u zakon unesemo da se oduzima sredstvo kojim je učinjeno krivično djelo onda nije bitno čije je auto ludak vozio.
Auto oduzeti i riješena stvar, pa da vidimo da li će neko posuduti auto ludaku, ako zna da može bez njeg ostati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22838 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ti bas ko mali...

Ja ti garantujem da mi zakone, pazi zakonski tekst na to mislim, imamo medju boljim u Evropi.

Ali implementacija nas jebe.

Eto sve i da se to propise bas me zanima koliko bi se auta oduzelo sto je neko htio pusenje za cvaju.
phillie

#22839 Re: Zeničani

Post by phillie »

Prodati Turcima za marku, i udarati se nogom u guzicu.
Norm

#22840 Re: Zeničani

Post by Norm »

Puno je i marka...
...a sto je najinteresantnije kazu da je lik 100% Babinac... :(
phillie

#22841 Re: Zeničani

Post by phillie »

edit: dupla greska u koracima :D
Last edited by phillie on 25/11/2017 22:07, edited 1 time in total.
Norm

#22842 Re: Zeničani

Post by Norm »

phillie wrote:Od toliko Turcina, mi i u Turskoj Babinca nadjemo :D :D mada je meni na onim slikama sto imaju sa stadiona izgledao kao "tipicni" Turcin; malo, crno, nabijeno (nesto ko oni njihovi dizaci tegova).
...a nije to nismo se razumjeli ;-) , ja mislio na lika sto je pokupio pjesake na bulevarDu...a iskreno pored svega sto nam se ZdogadZa yebi mi se i za Adilovice i Celik i stadiJon...
N.N.

#22843 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Ma ovaj sa mercedesom sto je udario djevojke je sa Jalije. Seljacina, a jos i balavac. Kakva ledja kakve picke materine, nema malac nikoga iza sebe.
Mahir se zove.
Drustvo ispod Unkora dole...Simpso i ostali. Sve dvadeset i neka godina :-)
Freamon Lester

#22844 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Image

"Grad" Zenica.
Warashii

#22845 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Freamon Lester wrote:Image

"Grad" Zenica.
Prava slika.
Norm

#22846 Re: Zeničani

Post by Norm »

...pa dobro, zima ide i seoba stada nista nije neobicno...mene samo zanima jesul' ovo one brucelozne?
Freamon Lester

#22847 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

Norm wrote:...pa dobro, zima ide i seoba stada nista nije neobicno...mene samo zanima jesul' ovo one brucelozne?
Seoba stada kroz urbani centar nista neobicno?
clio_dci120

#22848 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Protiv sam svih oblika seljakluka, ali nedavno sam gledao video, neki "rally" poput gumballa, kolona auta nadomak Monte Carla upala u guzvu sa ovcama...Samo sto kod nas "gone" ovce kako hoce, a tamo ide pismenije, traktor sa velikom svjetlecom tablom da nailazi povorka sa ovcama ide i naprijed i nazad:-D
Warashii

#22849 Re: Zeničani

Post by Warashii »

clio_dci120 wrote:Protiv sam svih oblika seljakluka, ali nedavno sam gledao video, neki "rally" poput gumballa, kolona auta nadomak Monte Carla upala u guzvu sa ovcama...Samo sto kod nas "gone" ovce kako hoce, a tamo ide pismenije, traktor sa velikom svjetlecom tablom da nailazi povorka sa ovcama ide i naprijed i nazad:-D
Nadomak i u centru nije bas isto.
Nadomak su Vjetrenice ili Stranjani.
Kod nas su ih dovodili na ispasu na Kamberovica polje. Što je mnogo mnogo je.
avenija

#22850 Re: Zeničani

Post by avenija »

clio_dci120 wrote:Protiv sam svih oblika seljakluka, ali nedavno sam gledao video, neki "rally" poput gumballa, kolona auta nadomak Monte Carla upala u guzvu sa ovcama...Samo sto kod nas "gone" ovce kako hoce, a tamo ide pismenije, traktor sa velikom svjetlecom tablom da nailazi povorka sa ovcama ide i naprijed i nazad:-D
Ma u sred Berna je bilo 5 puta vece stado ovaca jer kada te snijeg sa planine natjera nemas gdje drugo, ovdje je jedino falila policija da ih sprovede kroz grad jer su vjerovatno dosli sa Vlasica pa do odredista gdje im je zimsko prebivaliste.

http://www.blic.rs/vesti/vojvodina/haos ... da/q6hee39

Desava se svasta
Post Reply