Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#22826 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
genialnost
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#22827 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nek je ciro strucnjakdinty2 wrote:Pape je imao sreće da dodje kada je najbolja generacija sazrela igrački i ljudski.
Nije on neki stručnjak,,,ali veličina jeste i igrači ga poštuju.
-
Ime postoji
#22828 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pljuju Papeta vec 3.5 godine,i evo sad nam fale 9 poena do najveceg uspjeha svih vremena,i vec su poceli da mu nalaze ''sretne okolnosti''.Lahko je s ovim igracima,lahko je u ovoj grupi,lahko je ono,lahko je ono....

- MOSALJOZE
#22829 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Neki misle to njemu palo s neba.Ime postoji wrote:Pljuju Papeta vec 3.5 godine,i evo sad nam fale 9 poena do najveceg uspjeha svih vremena,i vec su poceli da mu nalaze ''sretne okolnosti''.Lahko je s ovim igracima,lahko je u ovoj grupi,lahko je ono,lahko je ono....![]()
![]()
- luckylaka
#22830 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
KO pljuje.Nemoj tako o ,,najvjernijim,,oni samo savjetuju selektora kako bi bilo najbolje da ne odemo u BrazilIme postoji wrote:Pljuju Papeta vec 3.5 godine,i evo sad nam fale 9 poena do najveceg uspjeha svih vremena,i vec su poceli da mu nalaze ''sretne okolnosti''.Lahko je s ovim igracima,lahko je u ovoj grupi,lahko je ono,lahko je ono....![]()
![]()
- Sherlock_Holmes
#22831 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Niko ovdje ne savjetuje Papeta, niti ga pljuje, nego se diskutuje o njegovim postupcima i ne vidim nikakav problem u tome.
Ovo je forum i ovdje se iznose mišljenja, tako je bilo prije 3000 godina, tako je i dan danas.
Ako je vama lijepo kad vlada jednoumlje, onda se fino odjavite sa svih foruma.
Ovo je forum i ovdje se iznose mišljenja, tako je bilo prije 3000 godina, tako je i dan danas.
Ako je vama lijepo kad vlada jednoumlje, onda se fino odjavite sa svih foruma.
- luckylaka
#22832 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
I ne samo da pljuju po selektoru nego su im eto i igraci za poluvrijeme postali klocovi,karine pa bi pojacavali reprezentaciju Cocalicem,Adilovicem,Buricem....luckylaka wrote:KO pljuje.Nemoj tako o ,,najvjernijim,,oni samo savjetuju selektora kako bi bilo najbolje da ne odemo u BrazilIme postoji wrote:Pljuju Papeta vec 3.5 godine,i evo sad nam fale 9 poena do najveceg uspjeha svih vremena,i vec su poceli da mu nalaze ''sretne okolnosti''.Lahko je s ovim igracima,lahko je u ovoj grupi,lahko je ono,lahko je ono....![]()
![]()
- and
#22833 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
dosta su ove tvojecvrčak_na_hedonizmu wrote:Za razliku od Svrake i SesaraDr. Kuca wrote:Dolaskom Bicakcia i Kolosinca, ovaj apsolutno nema mjesta ni na tribinama.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
ps. Sušić i dalje griješi sa ( nepostojećim ) trećim napadačem i Cocalićem. Kada sam pisao ( nisam jedini ) da je Zukanović bolji igrač od Pandže bila je priča, ta ti znaš, zna Pape. Ispade da sam bio u pravu. Opet ponavljam, Cocalić je Makelele za ZahirovićaBiser do bisera
Imal još neko, neku, genijalnost da napiše
-
LSD
#22834 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
14:26 Ovo za Kolašinca je vrlo bitno da se razjasni (njega uzimam samo kao primjer, jer se rad i o drugim potencijalnim reprezentativcima...ima ih citav niz koji se provlace kroz medije).
Hoce covjek da napravi od nas konacno jednu ozbiljnu selekciju, a ne pijacu za kojekakve menagere i njihove pulene.
Nije Baka da od svete reprezentacije pravi izlog za pojedine igrace.
Kad je Safet došao na mjesto selektora rekao je da ce se u nju (mislim u taj kadar od 22 igraca) teško ulaziti, ali i izlaziti. stvari.
Zapamtio sam dobro tu Safetovu izjavu i evo prošlo je 3 godine, a covjek ima kriterij i drži se toga...A to su odlike velikih ekipa, ma kako to smiješno izgledalo kad je naša BH repka u pitanju - jer mi nismo navikli na takve stvari, mi smo navikli na razne menagere, cirkus, talove, euforije, nepismene medije, Pašalića, Ušanovića i slicno ...vrijeme je pokazalo da Safet nije populista poput Ćire svojevremeno (koji je podilazio medijima sa izjavama i velicanjem igraca tipa Muslimović je naš Tarzan i slicno) vec da stoji iza svojih rijeci.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#22835 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa i kod Papeta ima talova, javna tajna.
-
Kontra__
#22836 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jesam li ja nesto utripov'o ili Zukanovic moze igrati klasicnog zadnjeg veznog tj. biti taj razbijac? Ako moze, onda smo tim rijesili problem, jer taman umjesto njega nazad moze uskociti Vranje/Bicakcic, a na beku neka ostane Sejo ili Senad.
Dolaskom Kolasinca, onda nek' samo Zuka uskoci na beka, ili Kolasinac, nebitno...
I da, nije nikakav atak na selektora ako se kaze da imamo problem sa nedostatkom zadnjeg veznog. Zahirovic, cini se nije taj kapacitet, dok je General u poznim godinama nazalost. Medunjanin ili Sejo Salihovic su vise centralni vezni nego li zadnji. U prevodu, treba nam igrac tipa Essien, Khedira, Luca Leiva, Javi Martinez itd...
PS Medunjanin je zadnji put ofanzivnog veznog igrao u mladoj repki Holandije.
Covjeka su povukli znanto prema nazad tj. na sredinu terena!
@Mleetivai, npr? Vrsajevic, Zahirovic ili?
Dolaskom Kolasinca, onda nek' samo Zuka uskoci na beka, ili Kolasinac, nebitno...
I da, nije nikakav atak na selektora ako se kaze da imamo problem sa nedostatkom zadnjeg veznog. Zahirovic, cini se nije taj kapacitet, dok je General u poznim godinama nazalost. Medunjanin ili Sejo Salihovic su vise centralni vezni nego li zadnji. U prevodu, treba nam igrac tipa Essien, Khedira, Luca Leiva, Javi Martinez itd...
PS Medunjanin je zadnji put ofanzivnog veznog igrao u mladoj repki Holandije.
-
LSD
#22837 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma može Zukan igrati i lijevog beka po potrebi ili DM a, ali na stoperu je najbolji i ne treba ga diratiKontra__ wrote:Jesam li ja nesto utripov'o ili Zukanovic moze igrati klasicnog zadnjeg veznog tj. biti taj razbijac? Ako moze, onda smo tim rijesili problem, jer taman umjesto njega nazad moze uskociti Vranje/Bicakcic, a na beku neka ostane Sejo ili Senad.
PS Medunjanin je zadnji put ofanzivnog veznog igrao u mladoj repki Holandije.Covjeka su povukli znanto prema nazad tj. na sredinu terena!
Kad gledaš Rahimića duša te zaboli....sa 37 godina je i sad doktor za sve ostale igrace na poziciji DM-a...još kad se sjetim da zbog bradatog kockara Bake i njegov havera Pašalića koji su mu tražili pare da igra za repku, covjek iz principa nije htio igrati
-
Dead Man Walking
#22838 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Reprezentacija izgleda zaista mocno, bolje nego ikad. Svaka cast i selektorui igracima, napredak je zaista vidljiv i cini se da konacno svi zajedno rade da se ispuni taj nas san o SP, a tamo me fakat boli kita sta ce biti, samo nek se i nasa nastava zavijori. Ipak, ne trebamo se previse uzdizati, jer realno pravi ispit ove godine jos nismo imali. Nije to Grcka, istina je da oni imaju fenomenalne rezultate mome umu neobjasnjive, ali nisu ekipa koja ce ikog razvaliti, a pobjediti hoce. Iskreno, volio bih neku prijateljsku sa recimo Rusijom ili Holandijom, pa da vidimo gdje smo protiv ekipe koja je u stanju napasti i stegnuti obruc.
- phillie
- Baltazar_khan
#22840 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
repka je prva na tabeli, dominira našom grupom, dominira kvalifikacijama. najbolji strijelac edin džeko, najefikasnija reprezentacija u evropi je bosna i hercegovina, iza nje fudbalske velesile engleska, njemačka, holandija... i cvrle bi da mijenja ekipu ubacivanjem cocalića 
nepisano fudbalsko pravilo koje znaju i laici. ne mijenjaj pobjedničku ekipu!
p.s. nećeš ti mijenjati avatar slikom papeta. izmislit ćeš nešto kao što si prošle godine slagao oko onih famoznih hendikepa
p.s. nećeš ti mijenjati avatar slikom papeta. izmislit ćeš nešto kao što si prošle godine slagao oko onih famoznih hendikepa
-
miki.ba
#22841 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Meni je smetao Rahimić u prvih jedanaest, al nema se šta prigovoriti Papetu, coek odigrao dobro, znaci odluka dobra.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22842 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
LSD wrote:
14:26 Ovo za Kolašinca je vrlo bitno da se razjasni (njega uzimam samo kao primjer, jer se rad i o drugim potencijalnim reprezentativcima...ima ih citav niz koji se provlace kroz medije).
![]()
ovo mi se sviđa i svaka cast Papetu.
Hoce covjek da napravi od nas konacno jednu ozbiljnu selekciju, a ne pijacu za kojekakve menagere i njihove pulene.
Nije Baka da od svete reprezentacije pravi izlog za pojedine igrace.
Kad je Safet došao na mjesto selektora rekao je da ce se u nju (mislim u taj kadar od 22 igraca) teško ulaziti, ali i izlaziti. stvari.
Zapamtio sam dobro tu Safetovu izjavu i evo prošlo je 3 godine, a covjek ima kriterij i drži se toga...A to su odlike velikih ekipa, ma kako to smiješno izgledalo kad je naša BH repka u pitanju - jer mi nismo navikli na takve stvari, mi smo navikli na razne menagere, cirkus, talove, euforije, nepismene medije, Pašalića, Ušanovića i slicno ...vrijeme je pokazalo da Safet nije populista poput Ćire svojevremeno (koji je podilazio medijima sa izjavama i velicanjem igraca tipa Muslimović je naš Tarzan i slicno) vec da stoji iza svojih rijeci.
evo dovoljno je sada samo uporediti sa Štimcevim putujućim cirkusom u koji Mamić trpa igrače koje želi tušnut na brzaka....skontali da su Škoti levati, zadnju u grupi i gurnuli Sammira da se iživljava na njima.....sebe precjenili, protivnika potcjenili i popušili ko zadnji levati....to je ista slika ko nekad BiH s Ušanovićem i ostalim grobarima
- shake69
#22843 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jos samo da Papetu Begic&comp. pomognu i napokon otvore Trening centar u Zenici koji ce olaksati i pojeftiniti pripreme reprezentacije. Eno mjesecima montiraju kuhinju zbog ciganluka i cekanja na Platinija da dodje i otvori ne bi li se 'face to face' izvukao neki euro. Nepotrebno!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#22844 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ja hebemu šta je više s tim trening centrom
kolko se sjećam raja je pisala da je trebao biti otvoren još tamo neđe iza tekme s Grcima 
- shake69
#22845 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U decembru prosle godine najavljivali tehnicki prijem. odgodjen do marta, pa do juna, sada visemjesecno ugradjivanje kuhinje i namjestaja i - cekanje da Platini dodje i otvori, a dabogda, jer uskoro pocinju godisnji odmori. I povrh svega, lik iz FSBiH kaze cekat cemo mozda i do pocetka septembraJoseMujica wrote:ja hebemu šta je više s tim trening centromkolko se sjećam raja je pisala da je trebao biti otvoren još tamo neđe iza tekme s Grcima
- AliceInChains
#22846 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo, osim susjeda se nasli i Brazilci uvrjedeni/ljubomorni
Da cemo to jednom doziviti. Bojim se, da ce izvrsiti harikiri, ako sljedeci mjesec skocimo za jos dvije pozicije
Inace, drago mi je ovo postojece rivalstvo izmedu Jugo-nacijama (iako zna smoriti zbog pokvarenih umova), jer nas bas to kolektivno jaca. Neki nisu u stanju, da to skontaju, ali sta cu im ja.
Worse than Greece, Ghana and Bosnia: Brazil plummet to 22nd in Fifa world rankings
The five-time world champions slip to an all-time low
SIMON RICE THURSDAY 06 JUNE 2013
The latest Fifa world rankings see Brazil slip to an all-time low.
The hosts of the 2014 World Cup are now ranked 22nd, a fall of three places since the list was last published.
The five-time world champions are now sandwiched between Ghana and Mali and behind nations such as Bosnia-Herzegovina, Greece and Denmark.
Brazil's low position is a combination of their lacklustre recent results, including four draws in their last six games, and their lack of competitive internationals.
Brazil, who qualify automatically for next year's World Cup as hosts, have spent the last two years playing only friendlies, which earn fewer points under the complex calculation system.
Despite that, it will still come as an embarrassment for the football obsessed nation, particularly 12 months out from their hosting of football's greatest carnival.
England, who recently drew with Brazil and also failed to beat Republic of Ireland, also dropped places, slipping two positions to ninth.
Mali were among four teams who reached their highest-ever ranking, alongside Belgium (12th), Bosnia-Herzegovina (15th) and Albania (38th).
There was no change in the top four with Germany, Argentina and Croatia trailing World and European champions Spain.
U ovom momentu se stvarno moze uzivati. Iskreno, jeste mi bilo drago, sto su Hrvatska i Srbija kiksali, dok smo mi uvalili Letoniji peticu. To je ucutilo dosta susjeda, koji nam mjesecima sole pamet o lahkoj grupi i lahkim protivnicima. Ni nasa pobjeda protiv Grcke ih nije mogla udostojiti.
Inace, drago mi je ovo postojece rivalstvo izmedu Jugo-nacijama (iako zna smoriti zbog pokvarenih umova), jer nas bas to kolektivno jaca. Neki nisu u stanju, da to skontaju, ali sta cu im ja.
Last edited by AliceInChains on 09/06/2013 12:31, edited 1 time in total.
-
Frankyee
#22847 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nadam se jednoj jakoj prijateljskoj utakmici gdje ce nas nas neko dobro napasti, drzati loptu, presing na zadnju liniju. TO nam treba pred Brazil, da se vidi kako i ko moze da to podnese.
Sto se tice Cvrcka i ostalih koji ukazuju na stvari koje po njihovom misljenju mogu biti bolje, i mene ovde napadnu kada kazem svoje misljenje, valjda euforija i jednoumlje je pozeljno.
Ja sam prije godinu rekao da je Susic jedna od slabijih karika naseg tima, i to se moze ovde pronaci. (sad ce me svi napasti) To sam rekao u kontekstu njegove odluke da igra sa Hasagicem u Parizu, koji je bio vidno nesposoban da brani. Oni koji su bili u prilici gledati zagrijavanje golmana prije utakmice su mogli vidjeti da je Hasagic izbjegavao bilo kakvo bacanje i skakanje prije utakmice, covjek se valjda cuvao ?????. . Tu je kriv i Piplica .
Sada ja mislim da je Susic mnogo napredovao, da je doveo do pozitivnih promjena i da je to sve bolje nego prije.
Stvar je u tome da svako ima pravo da kaze svoje misljenje, mozda bude u manjini ali sta onda ?
I na kraju to ne umanjuje cinjenucu da vjerovatno svi mi volimo i radujemo se uspjehu ovog tima.
Sto se tice Cvrcka i ostalih koji ukazuju na stvari koje po njihovom misljenju mogu biti bolje, i mene ovde napadnu kada kazem svoje misljenje, valjda euforija i jednoumlje je pozeljno.
Ja sam prije godinu rekao da je Susic jedna od slabijih karika naseg tima, i to se moze ovde pronaci. (sad ce me svi napasti) To sam rekao u kontekstu njegove odluke da igra sa Hasagicem u Parizu, koji je bio vidno nesposoban da brani. Oni koji su bili u prilici gledati zagrijavanje golmana prije utakmice su mogli vidjeti da je Hasagic izbjegavao bilo kakvo bacanje i skakanje prije utakmice, covjek se valjda cuvao ?????. . Tu je kriv i Piplica .
Sada ja mislim da je Susic mnogo napredovao, da je doveo do pozitivnih promjena i da je to sve bolje nego prije.
Stvar je u tome da svako ima pravo da kaze svoje misljenje, mozda bude u manjini ali sta onda ?
I na kraju to ne umanjuje cinjenucu da vjerovatno svi mi volimo i radujemo se uspjehu ovog tima.
- cvrčak_na_hedonizmu
#22848 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ti ne bi prepoznao poentu moje priče da ti priđe na ulici, potapše po ramenu, predstavi se i ostavi ti vizitku, što me uopšte ne iznenađuje. Ništa više nisam ni očekivao od forumaša tvog kalibraBaltazar_khan wrote:repka je prva na tabeli, dominira našom grupom, dominira kvalifikacijama. najbolji strijelac edin džeko, najefikasnija reprezentacija u evropi je bosna i hercegovina, iza nje fudbalske velesile engleska, njemačka, holandija... i cvrle bi da mijenja ekipu ubacivanjem cocalića
S druge strane, jako mi je drago da sa dijelom forumaša, koje jako cijenim ( iako se ne slažemo u svemu ), dijelim slično mišljenje.
Za mene je kompliment kada su na suprotnoj strani likovi ala Baltazar, Spend, Lucky; Da smo na istoj strani, iskreno bih se zapitao i zabrinuo
Do čitanja.
- Baltazar_khan
#22849 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
naravno, počašćeni smo što sa druge strane imamo genijalca kakav si ti
mene bi bolan bilo stid više ovako se blamirati po forumu i dobivati jednomjesečne banove
al tebi valjda ovaj forum služi za liječenje kompleksa. red nebuloza ala cocalić, red uvreda prema drugim forumašima...
a pape ti smeta zato što je legenda sarajeva. da je nosio plavi dres drugačije bi govorio jer ti bolesno mrziš sve što ima dodira sa koševom.
mene bi bolan bilo stid više ovako se blamirati po forumu i dobivati jednomjesečne banove
a pape ti smeta zato što je legenda sarajeva. da je nosio plavi dres drugačije bi govorio jer ti bolesno mrziš sve što ima dodira sa koševom.
- luckylaka
#22850 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mozda bi bolje bilo da se zabrines sto na svojoj strani nemas skoro nikoga(ops.ustvari imas 1ili 2)Ali potpuno nebitno je ko je na cijoj strani kontam da nam je svima isti cilj Brazil(mozda i nije)i da ce nas tamo ABD odvesti PAPE a ne cirkusant-klovn Ciro(za kojim i danas mnogi placu ovdje)cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ti ne bi prepoznao poentu moje priče da ti priđe na ulici, potapše po ramenu, predstavi se i ostavi ti vizitku, što me uopšte ne iznenađuje. Ništa više nisam ni očekivao od forumaša tvog kalibraBaltazar_khan wrote:repka je prva na tabeli, dominira našom grupom, dominira kvalifikacijama. najbolji strijelac edin džeko, najefikasnija reprezentacija u evropi je bosna i hercegovina, iza nje fudbalske velesile engleska, njemačka, holandija... i cvrle bi da mijenja ekipu ubacivanjem cocalića
p.s. nećeš ti mijenjati avatar slikom papeta. izmislit ćeš nešto kao što si prošle godine slagao oko onih famoznih hendikepa![]()
S druge strane, jako mi je drago da sa dijelom forumaša, koje jako cijenim ( iako se ne slažemo u svemu ), dijelim slično mišljenje.
Za mene je kompliment kada su na suprotnoj strani likovi ala Baltazar, Spend, Lucky; Da smo na istoj strani, iskreno bih se zapitao i zabrinuo![]()
Do čitanja.