Jesi li zadovoljan igrom Damira u prvom dijelu sezone? Kako ti se čini Ilija? I zanima me tvoje mišljenje za njegov servis do koje mjere ga može unaprijediti.necko_hz wrote:...
TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- red evil
#22826 Re: TENIS
- necko_hz
#22827 Re: TENIS
Ne mogu biti zadovoljan, jer sam očekivao mnogo više u prvom dijelu sezone. Nije branio veliki broj bodova i nadao sam se da će iskoristiti momentum steknut krajem prošle sezone i prenijeti ga u ovu, te da će dobrim rezultatima dodatno popraviti ranking. Ruku na srce, treba priznati da je bilo problema i sa povredom i prehladom na nekoliko turnira, raskida sa djevojkom, što sve na ovaj ili onaj način utiče na život profesionalnog sportiste.red evil wrote:Jesi li zadovoljan igrom Damira u prvom dijelu sezone? Kako ti se čini Ilija? I zanima me tvoje mišljenje za njegov servis do koje mjere ga može unaprijediti.
Ne bih da sudim da li je Ilija dobar ili loš izbor, i dalje je rano i prošla su samo tri mjeseca ove sezone. Sezonu treba posmatrati kao cjelinu, jer je i prošle godine Damir značajno podigao igru tek u drugom dijelu iste kada je došao do prvih ATP finala i titula. Dakle, treba mu dati još vremena. Meni je drago vidjeti da je neke segmente u igri popravio i tu prvenstveno mislim na forhend, koji je bolji u ofenzivnom aspektu i kada ga udara po dijagonali i kada se odluči za paralelu. I dalje je to daleko od onoga čemu treba težiti, jer pravi veliki broj grešaka kad se odluči za napad, ali vjerujem da će njegov igrački paket izgledati puno bolje kada sve promjene legnu na svoje mjesto, za što je potrebno isključivo vrijeme.
Servis, iako izgleda kao najlakši, vjerovatno spada u najteže udarce u tenisu. Sada, teško je govoriti da li je najteži, jer je nekim igračima mnogo lakše odservirati bombu nego udariti kvalitetan bekend, ali je isto tako veliki broj igrača koji mnogo lakše odigravaju bekend ili forhend, a muče se sa servisom. Ono što je sigurno jeste da je servis obično najteže popraviti, posebno kada nekom igraču to nije prirodan udarac, a Damir je jedan od njih. Ja, lično, ne bih očekivao neki značajan napredak u tom segmentu, a i dodao bih da je po meni mnogo bitnije da forhend značajno poboljša i dovede ga na veći nivo, jer će on uvijek biti igrač koji će zavisiti od razmjena, koliko god da uspije servis poboljšati.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#22828 Re: TENIS
HAJDE KOKIIIIIIIIII
- shmizlica
#22829 Re: TENIS
ode koki sarme probo nije 
-
noviclan
#22830 Re: TENIS
izgleda da mu je dona jebala znanjeshmizlica wrote:ode koki sarme probo nije
- BHF_Manijak
#22831 Re: TENIS
Kakve mentalne qrcine izbace Federera tugo moja, fuj. Ostajem pri tome ova omladina je u banani, neka sebi muda odsijeku kad ih ovi starci ovako samaraju.
Bljesnu jednu partiju, a onda sljedecih 5 potonu. Mentalne kite.
Fol Kokkinakis...
Bljesnu jednu partiju, a onda sljedecih 5 potonu. Mentalne kite.
Fol Kokkinakis...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#22832 Re: TENIS

evo jednog teniskog babuke
- lethalthreat
#22834 Re: TENIS
Kao kakva epidemija, nije mi jasno da ovi što odigraju partije života nisu u stanju da približan intenzitet zadrže pa barem još jedan meč. Već na prvoj narednoj prepreci potpuni shutdown sistema. Po sjećanju par primjera:
- Rafa 2012 gubi prvo kolo Wimbledona od Rosola, koji zatim u narednoj rundi pada od Kohlschreibera glatko 3:0
- Opet Rafa 2015, poraz od Dustina Browna koji gubi narednu rundu od Troickog
- Stakhovsky opali Federera na Wimbledonu 2013, a naredno kolo izgubi od Melzera
- Jiri Vesely uze Novaka u onakvoj formi na Monte Carlu 2016. pa u narednoj rundi protiv Monfilsa uze čitava 3 gema
- Ni Istomin nije puno daleko dogurao nakon onakvog bedema u Australiji prošle godine
- Kokkinakis - najsvježiji primjer
Da li dođe do fizičkog/psihološkog pražnjenja ili nešto drugo odigra ulogu nemam pojma, ali baš nekakva čudna pojava
- Rafa 2012 gubi prvo kolo Wimbledona od Rosola, koji zatim u narednoj rundi pada od Kohlschreibera glatko 3:0
- Opet Rafa 2015, poraz od Dustina Browna koji gubi narednu rundu od Troickog
- Stakhovsky opali Federera na Wimbledonu 2013, a naredno kolo izgubi od Melzera
- Jiri Vesely uze Novaka u onakvoj formi na Monte Carlu 2016. pa u narednoj rundi protiv Monfilsa uze čitava 3 gema
- Ni Istomin nije puno daleko dogurao nakon onakvog bedema u Australiji prošle godine
- Kokkinakis - najsvježiji primjer
Da li dođe do fizičkog/psihološkog pražnjenja ili nešto drugo odigra ulogu nemam pojma, ali baš nekakva čudna pojava
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#22835 Re: TENIS
ma jok, nego retardi imaju svoj jedan dan kad pogađaju sve živo, svih ostalih dana su prosječno smeće... 
- necko_hz
#22836 Re: TENIS
Ma smiješno je što je Kokkinakis imao dobijen meč, 3:1 u trećem setu uz prednost brejka i gem loptu, a onda i 3:0 u tiebreaku uz dva minibrejka prednosti. I nakon toga lik ne može ubaciti prvi servis kad treba potvrditi minibrejkove.
Generalno, meni je njegov servis neshvatljiv, previše nekonstantan i loš za njegovu visinu, a i kad ga ubacuje nije pretjerano precizan. Servis je uz bekend udarac na kojem mora ponajviše raditi, jer su previše podložni eksploatisanju, a posebno se to odnosi na bekend.
Generalno, meni je njegov servis neshvatljiv, previše nekonstantan i loš za njegovu visinu, a i kad ga ubacuje nije pretjerano precizan. Servis je uz bekend udarac na kojem mora ponajviše raditi, jer su previše podložni eksploatisanju, a posebno se to odnosi na bekend.
-
kakavdanakneiskustvu
- red evil
#22838 Re: TENIS
Moglo se više na ovim mastersima, najviše mi je žao zbog IW-a tu je imao dobar žrijeb. Baš je loše djelovao na ova dva mastersa, nakon AO sam mislio da će ova dva mjeseca biti baš dobra jer je tamo igrao dobro, servis jest bio loš (lošiji nego inače) ali ostali segmenti igre su bili dobri. Očigledno su te povrede, prehlade imale veliki uticaj a to na igrače kao Damir ima još više uticaja jer ako nije 100% fizički spreman i nema rezultata jer nema nijedan dominantan udarac na koji se može izvući.necko_hz wrote:Ne mogu biti zadovoljan, jer sam očekivao mnogo više u prvom dijelu sezone. Nije branio veliki broj bodova i nadao sam se da će iskoristiti momentum steknut krajem prošle sezone i prenijeti ga u ovu, te da će dobrim rezultatima dodatno popraviti ranking. Ruku na srce, treba priznati da je bilo problema i sa povredom i prehladom na nekoliko turnira, raskida sa djevojkom, što sve na ovaj ili onaj način utiče na život profesionalnog sportiste.red evil wrote:Jesi li zadovoljan igrom Damira u prvom dijelu sezone? Kako ti se čini Ilija? I zanima me tvoje mišljenje za njegov servis do koje mjere ga može unaprijediti.
Ne bih da sudim da li je Ilija dobar ili loš izbor, i dalje je rano i prošla su samo tri mjeseca ove sezone. Sezonu treba posmatrati kao cjelinu, jer je i prošle godine Damir značajno podigao igru tek u drugom dijelu iste kada je došao do prvih ATP finala i titula. Dakle, treba mu dati još vremena. Meni je drago vidjeti da je neke segmente u igri popravio i tu prvenstveno mislim na forhend, koji je bolji u ofenzivnom aspektu i kada ga udara po dijagonali i kada se odluči za paralelu. I dalje je to daleko od onoga čemu treba težiti, jer pravi veliki broj grešaka kad se odluči za napad, ali vjerujem da će njegov igrački paket izgledati puno bolje kada sve promjene legnu na svoje mjesto, za što je potrebno isključivo vrijeme.
Servis, iako izgleda kao najlakši, vjerovatno spada u najteže udarce u tenisu. Sada, teško je govoriti da li je najteži, jer je nekim igračima mnogo lakše odservirati bombu nego udariti kvalitetan bekend, ali je isto tako veliki broj igrača koji mnogo lakše odigravaju bekend ili forhend, a muče se sa servisom. Ono što je sigurno jeste da je servis obično najteže popraviti, posebno kada nekom igraču to nije prirodan udarac, a Damir je jedan od njih. Ja, lično, ne bih očekivao neki značajan napredak u tom segmentu, a i dodao bih da je po meni mnogo bitnije da forhend značajno poboljša i dovede ga na veći nivo, jer će on uvijek biti igrač koji će zavisiti od razmjena, koliko god da uspije servis poboljšati.
Sad mu slijedi period gdje ne brani skoro ništa i tu bi morao dosta bolje jer tu ako podbaci teško će se zadržati u TOP 30 na kraju godine jer valja ono sve braniti. Jedina sreća za njega je ta što ti turniri gdje brani puno će skoro uvijek imati takvu konkurenciju neće biti nikad puno jači.
-
akaunt
#22839 Re: TENIS
Čung ima neke radioaktivne izotope u nogama!
- shmizlica
#22840 Re: TENIS
Eee moj Marine 
-
noviclan
#22841 Re: TENIS
mrnjaa kita jedva je prosao i pored kanadjanina nego moze li delpo u hendikepu 4,5 uzeti srbina
-
cevapcinica
#22842 Re: TENIS
Smeta li ti sada publika Martine?
Nesto si mi trom.
Cilic kao i uvijek iznenadi sa traljavom igrom.
Nesto si mi trom.
-
noviclan
- necko_hz
#22844 Re: TENIS
Samo nek nastavi, bit će vremena za odmor. 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#22845 Re: TENIS
ne smeta brtcevapcinica wrote:Smeta li ti sada publika Martine?
Nesto si mi trom.
- necko_hz
#22846 Re: TENIS
PS: Šteta bi bilo da ne dođe do meča između Kyrgiosa i Verdasca, nakon sinoćnjeg online obračuna na Twitteru.
- ultima_palabra
#22847 Re: TENIS
Sta je bilo?necko_hz wrote:
PS: Šteta bi bilo da ne dođe do meča između Kyrgiosa i Verdasca, nakon sinoćnjeg online obračuna na Twitteru.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#22848 Re: TENIS
Kyrgios napis'o da je Verdasco "saltiest" lik na Touru jer ima loša iskustva sa "Aussijima" i da bi volio da ga Kokki dobije. Kyrgios obris'o tweet, Verdasco ga prozv'o jer je obris'o i onda ga blokir'o, a onda mu je Nick ponovo odgovorio napisavši da je spreman da mu sve kaže u lice. 
to je neki rezime! parafraziran dakako
to je neki rezime! parafraziran dakako
-
akaunt
#22850 Re: TENIS
Jebo te, ispade Klix forum klub pisaca !