SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
greatful_and_dead

#22826 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by greatful_and_dead »

Innovation wrote:
dezurni_ucenik wrote:Ide zalba, smanjenje kazne, pa onda odugovlacenje, mozda dobije godinu dvije, na to se doda 2/3 zbog "primjerenog" vladanja. A mozda dobije i pola godine uslovne kazne. Uglavnom, nece mu tesko pasti presuda.
:-)
Tužilaštvo KS ulaže žalbu zbog odluke o kazni Rastoderu
http://www.klix.ba/vijesti/bih/tuzilast ... /151015080
Ma žalba tužilaštva rijetko kad nešto promijeni, oni što su imali reći rekli su u prvostepenom postupku. S druge strane, advokat uvijek može naći neki žalbeni osnov koji će viši stepen morati uzeti u obzir.

Nažalost, @dezurni_ucenik je upravu. Na sve ovo njegovo napisano ću dodati da će sad pasti i interes javnosti, što je ustvari glavni razlog zašto je uopšte dobio 5 i po godina(prvostepeno). Na prvom stepenu su glavni pretresi javni, dođe novinara, publike, socijalnih radnika. Viši stepeni postupaju sa mnjim pritiskom javnosti, sastane se vijeće i odluči. To uglavnom ne bude toliko medijski propraćeno.

Odležaće nešto, neće dobiti uslovnu, ali ne previše.
julisiz es grant

#22827 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

Black swan wrote:ja bih ga branio ovdje iako mu to niš ne bi značilo :D samo da sam i sekunde kajanja vidio u jednom oku
jednom sam ga vidio pored kastel ćev. u onom parku nešto drota pita... vuče se ko kakav reper
nema kajanja u tim očima
to je čista tama
Nema kajanja, jer je socioata, neko nesposoban za emocije.
Nema šanse da normalno ljudsko biće ne osjeti kajanja ako je učestvovao u smrti druge osobe, kakve god a ne još majke dvoje djece, pa tamam ne bio nikako kriv...jednostavno, nema šanse da me to ne grize.
BHF_Manijak

#22828 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by BHF_Manijak »

Ovo je bas cirkus. Znaci jedan izgubljeni zivot, vrijedi pet jebenih godina zatvora. Da znam ko mi bude na qrac is'o da ga pregazim. :zzzz:
Taman da je i po zakonu, zakon je smijesan, jadan i bijedan. Nesto se ne sjecam da je zena na crveno prelazila???
Freamon Lester

#22829 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Freamon Lester »

5.5 godina zatvora za mene je iznenadjujuca presuda. Dobijalo se i znatno manje za smrt u saobracaju. U Zenici je prije 15-ak godina lik ubio 4 djevojke nisam siguran ali nije preko 10 dobio. Ona kobila rastavila dedu na proste dobila dozvolu da se ide ljeciti u Svicarsku jer je psihijatrijski slucaj. I jedno i drugo vozili pod utjecajem narkotika. Debil nakon toga pregazi policajca koji ga je zaustavljao, oduzeta mu vozacka, vozio pijan, pobjegao i nije stao kad je pregazio policajca dobio oko 10 godina.

Ovi eksponirani slucajevi bar meni laiku govore da kazne nisu adekvatne. Pa se onda iznenadim kad vidim da je neko imucan zbog saobracaja prebacio 5 godina...
nema me tamo

#22830 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by nema me tamo »

BHF_Manijak wrote:Ovo je bas cirkus. Znaci jedan izgubljeni zivot, vrijedi pet jebenih godina zatvora. Da znam ko mi bude na qrac is'o da ga pregazim. :zzzz:
Taman da je i po zakonu, zakon je smijesan, jadan i bijedan. Nesto se ne sjecam da je zena na crveno prelazila???
Pa upravo to i ja pitam gore..

Pošto znam da se pricalo da je bilo dosta dokaza da lik ustvari nije kriv..
Da je rahmetli Hava prelazila kad nije trebala i to da je normalno vozio.

Mislim u tom slucaju znaci da je i ovih 5,5 godina presuda samo zbog pritiska javnosti..
saabsa

#22831 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saabsa »

Evo sad prosao kroz ovu raskrsnicu u Neđaricima , u isto vrijeme se pali ovo crveno za pjesake i crveno za auta .
On ili je proletio kroz debelo žuto ili je prosao kroz crveno.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22832 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by _BataZiv_0809 »

Freamon Lester wrote:5.5 godina zatvora za mene je iznenadjujuca presuda. Dobijalo se i znatno manje za smrt u saobracaju. U Zenici je prije 15-ak godina lik ubio 4 djevojke nisam siguran ali nije preko 10 dobio. Ona kobila rastavila dedu na proste dobila dozvolu da se ide ljeciti u Svicarsku jer je psihijatrijski slucaj. I jedno i drugo vozili pod utjecajem narkotika. Debil nakon toga pregazi policajca koji ga je zaustavljao, oduzeta mu vozacka, vozio pijan, pobjegao i nije stao kad je pregazio policajca dobio oko 10 godina.

Ovi eksponirani slucajevi bar meni laiku govore da kazne nisu adekvatne. Pa se onda iznenadim kad vidim da je neko imucan zbog saobracaja prebacio 5 godina...
Sta bi sa onim likom sto je pokupio frajera u Skolskoj?
fidoremilienko

#22833 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by fidoremilienko »

julisiz es grant wrote:I da dodam: da je ovaj udovac pametan, uložio bi privatnu tužbu, koja bi gotovo sigurno rezultirala milionskom odštetom, a to bi ovom glavonji i ocu mu, mnogo teže palo, a bar bi jadna siročad imala neku kakvu-takvu utjehu.
Sta da ulaze. Pa lika su zaposlili u kantonalnoj skupstini, ja mislim Kantona Sarajevo.
julisiz es grant

#22834 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

fidoremilienko wrote:
julisiz es grant wrote:I da dodam: da je ovaj udovac pametan, uložio bi privatnu tužbu, koja bi gotovo sigurno rezultirala milionskom odštetom, a to bi ovom glavonji i ocu mu, mnogo teže palo, a bar bi jadna siročad imala neku kakvu-takvu utjehu.
Sta da ulaze. Pa lika su zaposlili u kantonalnoj skupstini, ja mislim Kantona Sarajevo.
Nema veze. Građanska parnica nije krivično pravo. Ti mi ubio ženu, nanio mi duševnu bol i materijalnu štetu (ako je žena radila), ja te tužim i tražim finansijsku odštetu. To u svijetu tako fercera, a i kod nas, samo ljudi rijetko posežu za tim.
fidoremilienko

#22835 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by fidoremilienko »

Pa eto po onim slikama, odgovornost je 50/50. Ona na crveno, on vozio brzo. I vuk sit i ovce na broju.
O'zone
Globalni moderator

#22836 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Onaj ko se na mlijeko opržio i u jogurt puše, tako da ću ja da sačekam nekad tu drugostepenu presudu.
Innovation

#22837 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Innovation »

fidoremilienko wrote: Pa lika su zaposlili u kantonalnoj skupstini, ja mislim Kantona Sarajevo.
"Lik" je na izborima izabran za zastupnika u SKS.
fidoremilienko

#22838 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by fidoremilienko »

Pa neka je. Nemam ništa protiv. Ali ako već govorimo o ovoj nesreći i ako su ovo relevantne slike kamere, onda je krivica 50/50. Zbog toga i ne čudi ovako mala kazna.

I sa 60 km/h je mogao usmrtiti. Greška i nje i njega. Obostrano.
ultima_palabra

#22839 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Ona prelazila na crveno, on vozio 103. Meni je u redu presuda, obzirom da krivica nije skroz na njemu. Samo da ne naprave cirkus na drugostepenom.
saabsa

#22840 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saabsa »

Ni on nije na zeleno prosao , debelo zuto aili crveno , a koliko me pamcenje sluzi da kroz zuti mozes proci jedino ako ne mozes sigurno zaustaviti vozilo i ako nikoga neugrozavas svojim prolaskom.
VjecitiStudent

#22841 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Innovation wrote:
fidoremilienko wrote: Pa lika su zaposlili u kantonalnoj skupstini, ja mislim Kantona Sarajevo.
Sad je jasno kako se desilo čudo, da Rastoder nije oslobođen.
drug_profi

#22842 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drug_profi »

Cek malo, propisana kazna za ubistvo iz nehata je od 6 mjeseci do 5 godina.
Koje je njemu KD dosudjeno?
O'zone
Globalni moderator

#22843 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

VjecitiStudent wrote:
Innovation wrote:
Sad je jasno kako se desilo čudo, da Rastoder nije oslobođen.
http://radioilijas.ba/intervju-amar-dov ... -sarajevo/
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#22844 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Truba »

:shock: nisam to znao
O'zone
Globalni moderator

#22845 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Nisam niti ja ali nije to toliko ni bitno opet sa druge strane drago mi je da se Rastoder nije "bo" sa "kusastim" nego sa "rogatim" protivnikom i ova kazna je sigurno rezultat toga.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22846 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

fidoremilienko wrote:Pa eto po onim slikama, odgovornost je 50/50. Ona na crveno, on vozio brzo. I vuk sit i ovce na broju.
Ni u mislima nije 50/50 ali ni u mislima. Ono vozio 43 preko ogranicenja s tim da ima ono u zakonu da se raskrsnici prilazi sa posebnom paznjom sto znaci posto je prosao kroz zuto da te paznje nije bilo ni na mapi. Ocito su se neka auta zaustavila sa strane odakle je dolazio ovaj kreten pa je zena krenula prije nego se upalilo zeleno i tu ima njene krivice ali pjesak je u najpovoljnijem polozaju od svih ucesnika saobracaja. Dakle za ovo ubistvo je kriv jedno 80% i 10 godina bi mu bilo potaman uz dozivotno oduzimanje vozacke i auto da se unisti.
karanana

#22847 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

presuda realna, po meni cak i neocekivano visoka s obzirom na presude i sudjenja od ranije.
Edin H.

#22848 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:
fidoremilienko wrote:Pa eto po onim slikama, odgovornost je 50/50. Ona na crveno, on vozio brzo. I vuk sit i ovce na broju.
Ni u mislima nije 50/50 ali ni u mislima. Ono vozio 43 preko ogranicenja s tim da ima ono u zakonu da se raskrsnici prilazi sa posebnom paznjom sto znaci posto je prosao kroz zuto da te paznje nije bilo ni na mapi. Ocito su se neka auta zaustavila sa strane odakle je dolazio ovaj kreten pa je zena krenula prije nego se upalilo zeleno i tu ima njene krivice ali pjesak je u najpovoljnijem polozaju od svih ucesnika saobracaja. Dakle za ovo ubistvo je kriv jedno 80% i 10 godina bi mu bilo potaman uz dozivotno oduzimanje vozacke i auto da se unisti.

Daj ba, ono samo kod nas ima da pjesaci na crvenom ko muhe bez glave prelaze ulicu. Ustvari pretrcavaju ko kamikaze ispred auta i gdje nema pjesackog prelaza. E sad sto vlastodrzci nece da naprave podvoznjake ili nadvoznjake i odvoje saobracajnicu ogradom je drugo pitanje.
Capajebo

#22849 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Capajebo »

Pa kod nas je u 90% slucajeva sigurnije preci dok je jos crveno, pred zeleno, nego na cisto zeleno. :-)
karanana

#22850 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

fino se vidi da dvoje pretrcavaju a vise ljudi i sa jedne i sa druge strane cekaju.
ako ti je zeleno ili ako ti zeleno dolazi za par sekundi, ne trcis nego hodas da predjes.
Locked