Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- pepeljara
#22826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
Kad ce moduli ?
Mogul te informacije.
Evo BHT izbacio ponudu 4K tv na preplatu i sad ce moci neki moduli i kod njih, a vi jos uvijek nista :/
Kad ce moduli ?
Mogul te informacije.
Evo BHT izbacio ponudu 4K tv na preplatu i sad ce moci neki moduli i kod njih, a vi jos uvijek nista :/
- Telemach
#22828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ pepeljara
S obzirom na veliko interesovanje za CAM modul , način zamjene istih sa postojećim digitalnim resiverima, mogućnost i cijene priključka, zamolit ćemo Vas da, ukoliko ste zainteresirani, dostavite vaše korisničke podatke putem e-maila, na adresu [email protected] ili u privatnoj poruci.
Nakon dostavljenog upita, bit ćete kontaktirani od strane kolega, i dobit ćete sve potrebne informacije vezano za CAM modul-e.
Unaprijed se zahvaljujemo na saradnji i razumijevanju.
Srdačan pozdrav,
S obzirom na veliko interesovanje za CAM modul , način zamjene istih sa postojećim digitalnim resiverima, mogućnost i cijene priključka, zamolit ćemo Vas da, ukoliko ste zainteresirani, dostavite vaše korisničke podatke putem e-maila, na adresu [email protected] ili u privatnoj poruci.
Nakon dostavljenog upita, bit ćete kontaktirani od strane kolega, i dobit ćete sve potrebne informacije vezano za CAM modul-e.
Unaprijed se zahvaljujemo na saradnji i razumijevanju.
Srdačan pozdrav,
-
nekkem
#22829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja jos nisam cuo da su ista konkretno ikome rekli. Prilican broj ljudi se bunio na ideju naplate paketa za dodatne CAM module (ja medju prvima) pa je mozda tu nesto malo zapelo.Alkoholoziran wrote: Totalno nejasno objašnjenje ako uvodite module dajte objavite javno informacije a ne nešto tajno ko biva javit će se kolege pa ćemo se mi uz kafu dogovorit, kome valjate šuplje, kakvo slanje poruka na email i kome, jel se ikome od korisnika neko javio u vezi modula kada pošalje taj email???
@Telemach - prije 8 dana sam, prvo PP-om a potom i javno na forumu, trazio da date jasne i konkretne odgovore na vrlo jasna i konkretna pitanja koja sam vam postavio. Jos uvijek nisam dobio nikakav odgovor.
- Benq
#22830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja mislim da je to iz razloga jer ostaje onako kako je Telemach objavio ovdje prije nekoliko dana , odnosno da se kanali za dodatni modul placaju kao da je drugi stan u pitanju.. pa sad zbog negodovanja korisnika jednostavno napisu mail na koji korisnici mogu da se obrate i kraj price, dakle svelo se na "hoces-neces-ne moras"...nekkem wrote: Ja jos nisam cuo da su ista konkretno ikome rekli. Prilican broj ljudi se bunio na ideju naplate paketa za dodatne CAM module (ja medju prvima) pa je mozda tu nesto malo zapelo.
-
nekkem
#22831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sve je to meni jasno. Nemam ja nista licno protiv osoba koje se javljaju na ovo. To je manje-vise sigurno neko ko radi obicni support i ne pita se ni za sta.Alkoholoziran wrote: Ma nije ti ga ni do ovog telemah nika, šta njemu/njoj kažu to i prenese, glavonje koje odlučuju nemaju pojma a niti ih je briga, jednostavno kažu ma ovo je bosna i lezi briga te za sve.
Ipak, neko ko je predstavnik kompanije na necemu sto je javni medij kao ovaj forum treba da se pobrine da dobije adekvatne odgovore na korisnicka pitanja i proslijedi ih. Ukoliko to nije u mogucnosti, treba da se pobrine da korisnika ciji PP, mail, broj telefona itd. vec imaju kontaktira neko ko moze da odgovori na pitanja. Ignorisanje korisnika nigdje u normalnom svijetu nije prihvatljivo.
Ovo je tacno mentalitet poslovanja u BiH gdje se korisnici usluga generalno ne bune ni za sta, od kafane/restorana, preko trgovine do CATV providera.
-
kakaljin
#22832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
PA to je cisto otimanje para ovcama, jer sta ce naplatiti 25 KM sto zamjeni resiver za ci modul. HS nista nije naplacivao zamjenu vec si mogao licno otici u direkciju i reci hocu zamjenu i oni ti na licu daju ci modul i karticu.Webamaster Dub wrote:evo vam iz prve ruke info, dakle nisam ni poslao email javili su mi se odmah, zamjena modula za resiver se plaća jednokratno 25KM, dok ako želiš drugi modul ne plaćaš ništa za modul već plaćaš posebno ove pakete, znači ako želiš prošireni ide ti 4km na račun itd itd.Takođe mi je rečeno da ova EPG usluga ili kako se zove ide umjesto 7 na 3 dana unaprijed ako imaš modul to je ona usluga gledanja programa unaprijed i slično.Meni su rekli poslati nekoga iza 1 oktobra da zamjeni resiver za modul
Konkretno kada dodje telemach umjesto HS- meni ce trebati 3 ci modula, tj imam ih vec i placena su po 50 KM i nepada mi napamet da dam 1 KM vise nego sto placam za pretplatu koji placam na jednom ci modulu. Niti ikakvu jednokratnu prikljucnu taksu platiti.
-
nekkem
#22833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo je tacno poenta vecine ljudi koji se javljaju na ovoj temi i nesto na sto @Telemach nema komentara osim (suplje) price da "tehnicki nije moguce imati uslugu D3 kuca sa CI modulima zbog specificnog nacina spajanja". Dakle, korisnici HS-a koji vec imaju vise modula pod jednom pretplatom nece pristati tako lako na to da izgube isto. Postojeci korisnici Telemach-a ce se na sve strane buniti ako HS-ovim korisnicima ostane tako, a oni ne mognu dobiti istu uslugu. Telemach ima opciju da ili to uvede svima ili ima izrazito nezadovoljne korisnike. Ako su korisnici nezadovoljni, konkurencija profitira, a bar u Sarajevu kakve-takve konkurencije ima.kakaljin wrote:Konkretno kada dodje telemach umjesto HS- meni ce trebati 3 ci modula, tj imam ih vec i nepada mi napamet da dam 1 KM vise nego sto placam za pretplatu koji placam na jednom ci modulu
-
TRZAJBB
#22834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach je duzan da pusti digitalu besplatno,ko ima tuner nek raspakuje signale bez ci modula,dosta analogije nije kameno doba
- Benq
#22835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Eh .. sto bi rek'o Damir Niksic - "Nidje na svijetu"... cuj 25KM zamjena resivera za modul 
-
Dzontra_Volta
#22836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovdje sve neki tersovi, nijedan odgovor im nije dobar.
Pa fino je odgovoreno da ćete biti obavješteni kad bude konkretno nešto bilo da se objavi. Pa neće vam nijedan provajder javno reći u vezi neke BUDUĆE usluge, dok ona stvarno ne bude definisana i konačna.
Bitno je da sada imate uslugu za ono što ste ranije dogovorili, a kad će CAM moduli i koliko će to sve koštati nisu uopšte dužni da vam odgovore (a ne bi vam odgovorio ni bilo koji drugi provajder, ni ovdje ni u Njemačkoj ili kojoj već zapadnoevropskoj državi).
Pa fino je odgovoreno da ćete biti obavješteni kad bude konkretno nešto bilo da se objavi. Pa neće vam nijedan provajder javno reći u vezi neke BUDUĆE usluge, dok ona stvarno ne bude definisana i konačna.
Bitno je da sada imate uslugu za ono što ste ranije dogovorili, a kad će CAM moduli i koliko će to sve koštati nisu uopšte dužni da vam odgovore (a ne bi vam odgovorio ni bilo koji drugi provajder, ni ovdje ni u Njemačkoj ili kojoj već zapadnoevropskoj državi).
- Benq
#22837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja vidim tu problem jer meni HS nije naplatio ni jedan fening kad su mi mijenjali resiver za modul , samo sam dodatni modul (za drugi tv) platio 50KM jednokratno i vise nista nisam placao , imam digitalu na oba tv-a bez dodatnog placanja za kanale na drugoj televiziji.Webamaster Dub wrote:ne vidim problem u 25KM jednokratno plaćanje da se zamjeni resiver, iskreno nisu neke pare!!
Slazem se , ali u tom slucaju korisnici ne bi trebali da dobiju nikakav odgovor ni preko maila kad salju upit , pa opet eto dobivaju , sto znaci da se vec sve zna ali posto je ovdje nastao opsti haos nakon sto je kolega "Telemach" objavio da ce se paketi dodatno placati za drugi modul onda se vise i ne oglasava po tom pitanju nego preusmjeravaju upite na mailove...Dzontra_Volta wrote:Ovdje sve neki tersovi, nijedan odgovor im nije dobar.
- dembele
#22838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bas sjajno da su se dosjetili da iskamce jos 25 KM za zamjenu risivera.
-
TRZAJBB
#22839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
cam modul besplatno
-
NediM17
#22840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja vidim veliki problem. Od samog starta sam zelio CI modul, a ne risiver koji kurcu ne valja i koji su mi uvaljali na silu. Sada su uveli module, i super, zelim modul, ne zelim risiver. To sto oni do sada nisu imali module nije moj problem (odnosno jeste, jer placam digitalnu mjesecima a negledljiva je), zelim zamijeniti risiver za modul i to bez ikakve naknade.Webamaster Dub wrote:ne vidim problem u 25KM jednokratno plaćanje da se zamjeni resiver, iskreno nisu neke pare!!
@Telemach
Ako ne mogu zamijeniti risiver za modul za dzaba, koliko kosta raskidanje ugovora, ili promjena postojeceg paketa? Da uzmem sebi neki solidan paket samog internet-a i jos jedan sat. risiver, CS i vozdra, i da vam vratim ovu krsinu, pa ga vi gledajte. Na njemu ni sat ne radi kako treba, a kamo li sta drugo.
-
probook
#22841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma 'ebo vas vise modul!!!
- Maharadza
#22842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod kablovskih ISP-ova (barem kod nas) nije moguće uvesti samo internet bez TV-a, znači minimum moraš imati duo paket TV-internet! Valjda vidjeli da praktično nemaju konkurencije pa mogu reći: "hoćeš-nećeš šta nas briga, ionako je konkurencija žalosna?" A kako stvari stoje još će biti jedini koji nude CI module UOPŠTE, pa ne čudi ovo naplaćivanje samih modula, pošto kod konkurencije imaš samo resivere u ponudi!NediM17 wrote:Ja vidim veliki problem. Od samog starta sam zelio CI modul, a ne risiver koji kurcu ne valja i koji su mi uvaljali na silu. Sada su uveli module, i super, zelim modul, ne zelim risiver. To sto oni do sada nisu imali module nije moj problem (odnosno jeste, jer placam digitalnu mjesecima a negledljiva je), zelim zamijeniti risiver za modul i to bez ikakve naknade.Webamaster Dub wrote:ne vidim problem u 25KM jednokratno plaćanje da se zamjeni resiver, iskreno nisu neke pare!!
@Telemach
Ako ne mogu zamijeniti risiver za modul za dzaba, koliko kosta raskidanje ugovora, ili promjena postojeceg paketa? Da uzmem sebi neki solidan paket samog internet-a i jos jedan sat. risiver, CS i vozdra, i da vam vratim ovu krsinu, pa ga vi gledajte. Na njemu ni sat ne radi kako treba, a kamo li sta drugo.
A kod telecoma npr. možeš imati samo internet ALI brzine opet ovise o tvojoj parici u kući, jedino ako ti paše strašnih 5mbps onda su ti oni najisplativiji izbor!
-
Mustang1
#22843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A ako necu nikakav dodatni paket na modulu samo osnovno je'l dzaba ?Webamaster Dub wrote:evo vam iz prve ruke info, dakle nisam ni poslao email javili su mi se odmah, zamjena modula za resiver se plaća jednokratno 25KM, dok ako želiš drugi modul ne plaćaš ništa za modul već plaćaš posebno ove pakete, znači ako želiš prošireni ide ti 4km na račun itd itd.Takođe mi je rečeno da ova EPG usluga ili kako se zove ide umjesto 7 na 3 dana unaprijed ako imaš modul to je ona usluga gledanja programa unaprijed i slično.Meni su rekli poslati nekoga iza 1 oktobra da zamjeni resiver za modul
- pepeljara
#22844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
i ja da potvrdim. 25 km je zamjena.
Vec sam narucio.
Mozda ce biti neka akcija masovna za par mjeseci dzabno, al ko hoce sad odmah sad, dok jos nije "mega sega djeljenje" vjerovatno treba platit..
Vec sam narucio.
Mozda ce biti neka akcija masovna za par mjeseci dzabno, al ko hoce sad odmah sad, dok jos nije "mega sega djeljenje" vjerovatno treba platit..
-
doff
#22845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Piše u cjenovniku da se uz ugovor na 12 mjeseci cam modul plaća 1KM jednokratno, a bez obaveznog ugovora 25KM...
-
AnonymousBIH
#22846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam tek potpisao ugovor i očekujem modul besplatno, valjda sam to zaslužio nakon zabajancija sa DuoNet Grande Extra paketom. Nije mi do 25 KM, ali to je čista pljačka.
-
AnonymousBIH
#22847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach,
kada će mi biti pobrisan ovaj dug što stoji na MojTelemach portal? Poslao sam i uredno skeniranu uplatnicu, međutim i sedmicu nakon uplate i dalje stoji da imam dug.
Također, molim Vas da mi prestanu dolaziti poruke za ponudu fiksne telefonije.
Hvala velika.
kada će mi biti pobrisan ovaj dug što stoji na MojTelemach portal? Poslao sam i uredno skeniranu uplatnicu, međutim i sedmicu nakon uplate i dalje stoji da imam dug.
Također, molim Vas da mi prestanu dolaziti poruke za ponudu fiksne telefonije.
Hvala velika.
-
Kralj Tvrtko I.
#22848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Gdje cjenovnik za te module?
Jl ima negdje ponuda ili to saznas sve tek kad odes do njih?
@Telemach: stavi me na listu! Hocu i ja module.
- pepeljara
#22849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kralj Tvrtko I. wrote:Gdje cjenovnik za te module?
posalji im na pm, pa te nazovu i dogovore sa tobom, objasne ti sto je gore coek napisao
naci prednosti i mane i cao
- Telemach
#22850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ AnonymousBIH
Vezano za Vaš upit,detaljne informacije smo Vam proslijedili u privatnoj poruci.
Kad je u pitanju poruka koju ste naveli vezano za fiksnu telefoniju ,radi se o marketinškoj poruci koja je puštena svim korisnicina digitalne D3 televizije.
Hvala na razumijevanju.
Srdačan pozdrav
Vezano za Vaš upit,detaljne informacije smo Vam proslijedili u privatnoj poruci.
Kad je u pitanju poruka koju ste naveli vezano za fiksnu telefoniju ,radi se o marketinškoj poruci koja je puštena svim korisnicina digitalne D3 televizije.
Hvala na razumijevanju.
Srdačan pozdrav