Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
clio_dci120
#22802 Re: Zeničani
Koliko je sada ukupno ljudi ostalo bez posla poslije zatvaranja Zeljezare, Cimosa i Metalnog?
Za Zenicu ce i Zepce postati privredni gigant sa svojim cartrimom, pored Tesnja koji vec to jeste u odnosu na Zenicu.
Sta nam ostaje pored Mitala, jos samo Prevent?
Za Zenicu ce i Zepce postati privredni gigant sa svojim cartrimom, pored Tesnja koji vec to jeste u odnosu na Zenicu.
-
kakavdanakneiskustvu
#22803 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Koliko je sada ukupno ljudi ostalo bez posla poslije zatvaranja Zeljezare, Cimosa i Metalnog?
šta je cartrim?
- avenija
#22804 Re: Zeničani
Ovo je sto prije pokrenuto jer im je Mittal dao rok za restoran pa ce tu biti znacajan broj radnika zaposlen..clio_dci120 wrote:Koliko je sada ukupno ljudi ostalo bez posla poslije zatvaranja Zeljezare, Cimosa i Metalnog?
Vjerovatno ostalima uvezan staz i penzija. Ovo je trebalo uraditi prije 5-10 godina.
Do sada bi neko uzeo i Internacional i bazen i Bistricak itd...
- avenija
#22805 Re: Zeničani
kakavdanakneiskustvu wrote:clio_dci120 wrote:Koliko je sada ukupno ljudi ostalo bez posla poslije zatvaranja Zeljezare, Cimosa i Metalnog?
šta je cartrim?
Ma malo clio buba , poredi grad sa 30 i sa 6-7 hiljada zaposlenih..
Car-Trim je isto kao Prevent..
-
clio_dci120
#22806 Re: Zeničani
Ma ne kazem ja da je Dofu kriv, ovo je sve zaostavstvina prosle visedecenijske vladavine...ovaj samo nastavlja po oprobanom receptu.
Evo ponovo najvjerovatnije smrtni slucaj na Raci, zalosna svakodnevnica rizikovanja zivota za 10KM...
Evo ponovo najvjerovatnije smrtni slucaj na Raci, zalosna svakodnevnica rizikovanja zivota za 10KM...
-
kakavdanakneiskustvu
#22807 Re: Zeničani
avenija wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:clio_dci120 wrote:Koliko je sada ukupno ljudi ostalo bez posla poslije zatvaranja Zeljezare, Cimosa i Metalnog?
šta je cartrim?
Ma malo clio buba , poredi grad sa 30 i sa 6-7 hiljada zaposlenih..
Car-Trim je isto kao Prevent..
-
clio_dci120
#22808 Re: Zeničani
A vala da hoce prodati Bistricak pa da se sredi kako treba...zadnji put bio neke 2012-2013 godine, nakon desetak godina pauze, sjeo popiti kafu u onaj hotel, okrinjite solje sa godinom proizvodnje 1984-85...
Fakat bi bio super neko etno selo, zoo vrt ili sl...ima potencijala.
Fakat bi bio super neko etno selo, zoo vrt ili sl...ima potencijala.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#22809 Re: Zeničani

Kaze Kaknjo on bi da mu ovi koji se ne griju placaju odrzavanje infrastrukture ovima koji se griju.
700k po sezoni samo od iskljucenih korisnika.. pa se vi i dalje pitajte dje su pare. Vise Kaknjo uzme godisnje na iskljucene korisnike nego sto ce Turci u Celik uloziti
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#22810 Re: Zeničani
A cekaj sta se tacno desava?avenija wrote:Ovo je sto prije pokrenuto jer im je Mittal dao rok za restoran pa ce tu biti znacajan broj radnika zaposlen..clio_dci120 wrote:Koliko je sada ukupno ljudi ostalo bez posla poslije zatvaranja Zeljezare, Cimosa i Metalnog?
Vjerovatno ostalima uvezan staz i penzija. Ovo je trebalo uraditi prije 5-10 godina.
- avenija
#22811 Re: Zeničani
Stecaj Zeljezare._BataZiv_0809 wrote:A cekaj sta se tacno desava?avenija wrote:Ovo je sto prije pokrenuto jer im je Mittal dao rok za restoran pa ce tu biti znacajan broj radnika zaposlen..clio_dci120 wrote:Koliko je sada ukupno ljudi ostalo bez posla poslije zatvaranja Zeljezare, Cimosa i Metalnog?
-
Ci-Nick
#22812 Re: Zeničani
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171124140
Najopasnijih 200 metara ceste u gradu,.. iako vozim pažljivo uvijek me noću me strah, a posebno kad je mokra cesta, da tu ne udarim nekog pješaka.
Jednostavno rečeno rasvjetu je trebalo spustiti ispod krošnji drveća jer ovako krošnje prave opasne sjene na cesti.
Još taj pješački sa konobarima to je van pameti.
Najopasnijih 200 metara ceste u gradu,.. iako vozim pažljivo uvijek me noću me strah, a posebno kad je mokra cesta, da tu ne udarim nekog pješaka.
Jednostavno rečeno rasvjetu je trebalo spustiti ispod krošnji drveća jer ovako krošnje prave opasne sjene na cesti.
- Norm
#22813 Re: Zeničani
...ne treba spustiti rasvjetu nego porusiti one supe...yebo nas onaj ko je ono dopustio...Ci-Nick wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171124140
- kamen spoticanja
#22814 Re: Zeničani
+1Norm wrote:...ne treba spustiti rasvjetu nego porusiti one supe...yebo nas onaj ko je ono dopustio...Ci-Nick wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171124140
-
Ci-Nick
#22815 Re: Zeničani
Da, porušiti ali kako kad je neko uzeo lovu da izda dozvolu da se na javnoj površini grade privatni objekti i to manje od dva metra od jedne od najvažnijih saobraćajnica u gradu.Norm wrote:...ne treba spustiti rasvjetu nego porusiti one supe...yebo nas onaj ko je ono dopustio...Ci-Nick wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171124140
Trebali su onda bar postaviti fizičku barijeru da gosti ne mogu na cestu.
Buka je, drmaju narodnjaci, ljudi popiju, razgovaraju, ne čuju auto na cesti, zakorači li jedan zakoračit će čitava grupa.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#22816 Re: Zeničani
Ma vozač ovog Mercedesa je kreten, već jako dugo divlja sa ovim trnećem i bilo je samo pitanje vremena kad će nekog ili udarit ili sam sebi dohakat.
-
clio_dci120
#22817 Re: Zeničani
Sta je ovo covjece, 6 djevojcica pokosio?
Evo cujem od raje da ga nisu smjeli zaustavljati po gradu dok je divljao, valjda je opet neko iznad zakona kome se ne smije zamjerati...
Evo cujem od raje da ga nisu smjeli zaustavljati po gradu dok je divljao, valjda je opet neko iznad zakona kome se ne smije zamjerati...
- Casual's
#22818 Re: Zeničani
Isto sam komentarisao kada sam prolazio nedugo nakon nesreće. Jedini krivac je MUP koji ovakvim hajvanima daju da vozaju.Jimmy McNulty wrote:Ma vozač ovog Mercedesa je kreten, već jako dugo divlja sa ovim trnećem i bilo je samo pitanje vremena kad će nekog ili udarit ili sam sebi dohakat.
-
clio_dci120
#22819 Re: Zeničani
Upravu je sve sto pises, ali evo licno znam da je tako na ovoj dionici kako si je ti opisao, sve stoji, i upravo zbog toga otvorim cetvere oci i maksimlano smanjim brzinu...Ci-Nick wrote:Da, porušiti ali kako kad je neko uzeo lovu da izda dozvolu da se na javnoj površini grade privatni objekti i to manje od dva metra od jedne od najvažnijih saobraćajnica u gradu.Norm wrote:...ne treba spustiti rasvjetu nego porusiti one supe...yebo nas onaj ko je ono dopustio...Ci-Nick wrote:https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /171124140
Trebali su onda bar postaviti fizičku barijeru da gosti ne mogu na cestu.
Buka je, drmaju narodnjaci, ljudi popiju, razgovaraju, ne čuju auto na cesti, zakorači li jedan zakoračit će čitava grupa.
Nema opravdanja u ovome slucaju za vozaca!!!
-
Throttle
#22820 Re: Zeničani
U udesu nikad nema opravdanja za vozača. Prihvatis rizik kad sjednes za volan
-
Ci-Nick
#22821 Re: Zeničani
Sad mi priča čovjek koji je događaj vidio.Jimmy McNulty wrote:Ma vozač ovog Mercedesa je kreten, već jako dugo divlja sa ovim trnećem i bilo je samo pitanje vremena kad će nekog ili udarit ili sam sebi dohakat.
Kaže da je majmun vozio bržo od 100 kmh i da su one vrištale mnogo prije udara jer su shvatile da se neće moći zaustaviti.
Kod ovakvih slučajeva najbolje oduzeti i vozačku i auto.
- Warashii
#22822 Re: Zeničani
Bez ikakve namjere da pravdam ovog, i bilo kojeg drugog vozaca, pa i mene samog, rizik prihvataju i pjesaci kada se pojave na kolovozuThrottle wrote:U udesu nikad nema opravdanja za vozača. Prihvatis rizik kad sjednes za volan
Sam sam se x y puta nasao u situaciji gdje pjesaci prelaze pjesacki bez i da gledaju, bez ikakvih naznaka da vozac usporava, bez ikakvih naznaka da ih je vozac primjetio.
Vec sam pisao o tome, ne razumijem takvo ponasanje pjedinih pjesaka, i sam sam pjesak u dobrom dijelu slucajeva al nikada nisam presao cestu bez da pogledam jednu pa drugu stranu, al ne ono se zaputi bez ikakvog gledanja.
Jednostavno ne znas ko je za volanom danas, da li je umno poremecen, drogiran, pijan, slabovidan, ima sinkopu ( slucaj Horvatinic, ubija ljude svim sto se krece a uredno ostaje na slobodi, sta vrijedi njegovim zrtvama sto su bile na pjesackom? ).
Glupo je vidjenje ovih stvari iz perspektive pojedinih pjesaka.
-
Throttle
#22823 Re: Zeničani
Ma jasno je meni to, al kad pokupis pjesaka kriv si u svakom slucaju jer si u autu. Na vozacu je da pazi jer on nanosi ozljede nekom drugom. Samo je sad situacija da ti moras mislit i za sebe a i za onog sto hoda trotoarom i kontas hoce li krenut preko ceste kad mu naumpadne. Pjesaci su stoka u vecini slucajeva, bar u Zenici, nema kazni za prelaženje mimo pješačkog. Pa kad god prođem pored KPD neko čeka da pređe preko ceste drito od kapije a 10m dalje pješački. Ima i normalne raje koja postuje propise, saceka da se zaustavis. U zadnje vrijeme primjecujem trend, pogotovo kod starijih, stanem im na pjesackom da prodju, oni meni masu kao da ja idem, odmah pritisak 200/100 i u glavi se nizu psovke 
-
Ci-Nick
#22824 Re: Zeničani
Osim tih staraca koji mašu da prođeš, mene najviše nerviraju žene koje na pješačkom čekaju taxi, staneš da pređe pješački a ona okrene glavu,..
Djeca su najbolji pješaci i najkonkretnija. Fino dođe na pješački i pogledom te nacilja, nema šanse da dođe do nesporazuma.
Djeca su najbolji pješaci i najkonkretnija. Fino dođe na pješački i pogledom te nacilja, nema šanse da dođe do nesporazuma.
- Partijaner
#22825 Re: Zeničani
Meni je najgore kad taksisti stanu u po kruznog da im udje neko pa to samo kod nas ima.