Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cvrčak_na_hedonizmu

#22801 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Mislim da si jedan od lošijih debatanata u razredu :oops: Javi se kad završiš srednju, možda nadođeš :D
Baltazar_khan

#22802 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

turska liga je bolja od izraelske. ako izraelski klubovi mlate našeg šampiona :evil: ne mora značiti da se taj cocalić mora pozivati. lik je vjerovatno dobar za A2 reprezentaciju, ili ovu mediteransku. to za mozak prosipaj levatima na sport sport ba ;-)
još jednom ti kažem, medunjanin ima velikog iskustva za razliku od ovog ćele.

safet sušić - pape. selektor bih. zna bolje valjda koga treba pozivati, nego ti, forumski stručnjače.
LSD

#22803 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Covjek prica o defanzivnom dijelu, a Medunjanin veze nema sa defanzivom...niti je taj tip igraca za DM-a.
Nama ce u Brazilu faliti brži i pokretljiviji stoperi, kao što su nam falili protiv npr. Portugala koji je izvršio razvrat nad nama (zato što nemamo brze stopere i kvalitetnog DM)...pošto volimo da igramo napadacki, Safet uvijek pocinje sa dva klasicna špica Džeko - Ibišević...to znaci 4 u vezi ostaju, jedan DM i taj mora biti beton u jacim utakmicama gdje je tempo igre na visokom nivou...e tu stoperi moraju biti brzi i zatvarati sve to
Last edited by LSD on 08/06/2013 19:19, edited 1 time in total.
burek_in_space

#22804 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Cvrchak, kako si ti ovih dana? :D
tendzera

#22805 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tendzera »

Cvrči,cvrči cvrčak. 8-)
tcz

#22806 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by tcz »

idi cvrle igrag kladjaru sad ce FKS u EU... :bih:

ko tebi rece da nesto znas... ufati se FM i razradjuj taktiku.
cvrčak_na_hedonizmu

#22807 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

burek_in_space wrote:Cvrchak, kako si ti ovih dana? :D
Užasno, BiH hara, a ja sjeban :oops: Genijalan osjećaj imaš za šuk, zaboljelo me :oops:
Baltazar_khan wrote:turska liga je bolja od izraelske. ako izraelski klubovi mlate našeg šampiona :evil: ne mora značiti da se taj cocalić mora pozivati. lik je vjerovatno dobar za A2 reprezentaciju, ili ovu mediteransku. to za mozak prosipaj levatima na sport sport ba ;-)
još jednom ti kažem, medunjanin ima velikog iskustva za razliku od ovog ćele.

safet sušić - pape. selektor bih. zna bolje valjda koga treba pozivati, nego ti, forumski stručnjače.
Forumski stručnjak je isto pričao za Zukanovića pa šta se desilo :oops:

Što se tiče mozga, bolje ti je da ne ulaziš u taj domen ako misliš da je logično da igrač desetoplasirane ekipe iz Turske igra standardno, a igrač drugoplasirane ekipe iz Izraela uopšte ne dobija pozive, barem da se vidi šta može, na poziciji gdje smo deficitarni :-)
Eborg

#22808 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Eborg »

JThomas wrote:
Eborg wrote:Sam je rekao da je ovu ekipu uigravao i da nema smisla zvati još jednog napadača ali da postoji šansa za to ali eto to se nije desilo. Uvjeren sam da će dobiti poziv za naredno okupljanje ali će se opet boriti protiv solidnih Maletića i Mešanovića te Kunića i Ćemalovića koji nisu loši i čekaju priliku s klupe.

I prije nego spomeneš Hajrovića - on je izuzetak jer su se na stoperskim pozicijama povrijedili i Avdić i Bešić.

No dobro, ovo već ide u off-topic.
mora zvati još jednog napadača. isto kao što moraš imati golmana na klupi iako 99% neće ući.

ja i dalje mislim da je muslimović sigurno treći najbolji napadač, usprkos godinama i činjenici da igra u kini.
Ovo je bila priča o U-21, ne o A-reprezentaciji. Malo smo bili zalutali. :mrgreen:
burek_in_space

#22809 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Užasno, BiH hara, a ja sjeban :oops: Genijalan osjećaj imaš za šuk, zaboljelo me :oops:

Nije trebao biti shuk, nego upozorenje da ne svodish svu prichu na ad hominem argumente, a ustvari malo manje lijepo upakovane uvrede, mozgonjo. :oops:
JThomas

#22810 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

dobar dio sugestija iznijetih na ovom forumu pape je i sam kasnije prihvatio :D ili sam nadošao na njih :D

medunjanin je u suštini još jedan plejmejker koji u nekim utakmicama glumi defanzivnog veznog, cocalić nije taj tip igrača, već kao zahirović, ali bi trebalo da je bolji od njega...
Korisničkoime

#22811 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Da se priključim i čestitam Sušiću i igračima na pobjedi i to petica pade. Jest da su me već bili prepali nakon prvih 45 minuta reko evo našeg baksuzluka ne bi bilo prvi put da igramo dobro a da na kraju nekako na glup i naivan način izgubimo. Hvala Bogu pa Lulić zabi odmah na početku.
Inače renoviram po kući tako sam tekmu gledao sa majstorima na kantama od Jupola bilo mi je drago vidjeti petardu al se majstori toliko nacugali da danas nije bilo ništa od posla :) ali neka vrijedilo je vala i kad sedmicu cijelu ne bi došli da rade.
Uglavnom repka pravi rezultate i Sušić kao trener kada je odgovoran za poraz naravno odgovoran je i za pobjede, laka grupa i te priča nepodržajem baš jer HR je prošle kvalifikacije imala grupu slične jačine pa bili drugi.
Međutim s druge me je strane strah našeg mentaliteta mi već u polufinalu SP. Mi ljudi kad odemo na to SP biće najveći uspjeh repke i treba naravno pokušati, truditi se izginuti da se grupa prođe ali ako se to i ne dogodi nije smak svijeta. Nama je zaista uspjeh plasman.
Drugo strah me napadači jakih ekipa sa brzom igrom protok lopte, oni trče ko konji u sredini, presing, tempo, pritisak na našu def.sredinu i odbranu. Realno sve ekipe u grupi su napadački katastrofa a nije tajna da nam je odbrana najslabija karika. Bojim se da na osnovu statistike ne pomislimo da nam je odbrana preko noći postala beton. Kako će se integrirati npr. Bičakčić kasnije i Kolašinac ako dođe u repku je pitanje prije svega bojim se da će im faliti utakmica takmičarskog tipa u repki.
Međutim kako god bitno je da se plasiramo a onda se otvara nova stranica našeg fudbala.
Sherlock_Holmes

#22812 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sherlock_Holmes »

Baltazar_khan wrote:turska liga je bolja od izraelske.
Bolja je i engleska od francuske, pa da li je bolji Norwich od Lyona ?
Muhamed Đakmić

#22813 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Realno, ja ću se s Cvrletom složiti da protiv ozbiljnijih reprezentacija od petorke Džeko, Ibišević, Pjanić, Medunjanin, Misimović mogu igrati maksimalno četvorica. Da li je Cocalić rješenje ne znam, ali ne trebamo se dovesti u situaciju kao Hrvati, da izvedu u veznom redu Kovačića, Perišića, Rakitića i Sammira, sve redom playmakere, a u napadu Olića i Mandžukića, i da se ne mogu sastaviti s loptom protiv Škotske.

Ali isto tako, protiv ovih ekipa do kraja kvalifikacija, ova petorica gore nabrojanih nam garantuju u svakoj utakmici po makar tri gola :D
cvrčak_na_hedonizmu

#22814 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

burek_in_space wrote:

Nije trebao biti shuk, nego upozorenje da ne svodish svu prichu na ad hominem argumente, a ustvari malo manje lijepo upakovane uvrede, mozgonjo. :oops:
Ups, fulio sam cijeli fudbal :oops: Jah, bečka škola aka klix forum :oops: Oprostite gospodine, mogu li da Vam se obratim :skoljka:
Baltazar_khan

#22815 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Baltazar_khan »

Što se tiče mozga, bolje ti je da ne ulaziš u taj domen ako misliš da je logično da igrač desetoplasirane ekipe iz Turske igra standardno, a igrač drugoplasirane ekipe iz Izraela uopšte ne dobija pozive, barem da se vidi šta može, na poziciji gdje smo deficitarni :-)
tebi se treba možda crtati da bi skontao neke stvari. haris medunjanin je standardni reprezentativac, ima iskustvo igranja u ligi petice, ima iskustvo u reprezentaciji. cocalić ne može, i ne smije da ga mijenja! abd dobit će onaj glavonja iz schalkea državljanstvo bih pa će uskočit u ekipu i to bi bilo to.

nego nisu li ovo pravi argumenti zbog čega medunjanin ima prednost nad ćelom?

medunjanin

Image

cocalić

Image

iskustvo čini svoje. pa evo poziva se rahimić koji je u poznim godinama pa igra radi svog iskustva.

niko me ne može uvjeriti da ti onako od srca želiš da cocalić igra u reprezentaciji što je dobar igrač, itd. tvoj jedini razlog je taj što je nekad nosio dres željezničara. ko te ne zna, skupo bi te platio o ti genijalni forumski selektore. klanjam se tvojim genijalnim savjetima koji bi trebali doprijeti čak i do papeta!

halali bureče al dosta mi je njegovog pametovanja, misli da je pokupio svu pamet svijeta :skoljka:

mijenjati igrača koji je juče učestvovao u demoliranju latvije sa cocalićem... ne kontam :-)
JThomas

#22816 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

one ekipe koje i trče i znaju sa loptom će nas pošamarati ukoliko se protiv njih igra postavi isto kao protiv litvanije i latvije, portugal je najbolji dokaz. da bi se mogli nadati uspjehu protiv takvih moramo naći jednog razbijača, pravog defanzivnog veznog k'o što je bio rahimić na vrhuncu. rahimić će dogodine imati 38 godina, zahirović jednostavno nije klasa i moraćemo nekoga iskopati. jel to cocalić, kolašinac malo van pozicije, možda i zukanović, to ne znam.

dosta toga će ovisiti i o žrijebu, jer na svjetskom prvenstvu vazda bude više slabih ekipa nego na evropskom u formatu sa 16 ekipa.
ljevoruki

#22817 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ljevoruki »

LSD wrote:Covjek prica o defanzivnom dijelu, a Medunjanin veze nema sa defanzivom...niti je taj tip igraca za DM-a.
Nama ce u Brazilu faliti brži i pokretljiviji stoperi, kao što su nam falili protiv npr. Portugala koji je izvršio razvrat nad nama (zato što nemamo brze stopere i kvalitetnog DM)...pošto volimo da igramo napadacki, Safet uvijek pocinje sa dva klasicna špica Džeko - Ibišević...to znaci 4 u vezi ostaju, jedan DM i taj mora biti beton u jacim utakmicama gdje je tempo igre na visokom nivou...e tu stoperi moraju biti brzi i zatvarati sve to
Isto tako i ja razmisljam i rekao sam u proslom postu. Nama treba vrhunski DM, nemamo ga, nema ga ni na vidiku.
Brzinu mozemo razviti po bokovima, Pape polako uvodi Viscu i Stevanovica, uz Lulica i Mujdzu mozemo, po potrebi, rasiriti teren i rasteretiti Pjanica i Misketa.
Brzina je i glavni razlog zasto je Vranjes postao standardni na stoperu, jer je brz i okretan.
Pape postepeno uvodi promjene, nema kod njega prelamanja preko koljena, tiha voda brijegove valja.
:bih:
Sherlock_Holmes

#22818 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Sherlock_Holmes »

@Baltazar_khan

Cocalić i Medunjanin nisu ista pozicija.
Medunjanin je AMC, druga priča je što kod Papeta igra deep lying playmakera na zadnjem veznom.

Cocalić je destruktivac kao i Zahirović, tako da ako hoćeš da porediš nekoga sa Cocalićem, učini to tako što ćeš uzeti Zahirovića za primjer.

Da li on treba igrati, ne znam, ali statistika mu je dobar i igra u više nego dobrom izraelskom premijerligašu.
Korisničkoime

#22819 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Korisničkoime »

Pokušati naći def.veznog kojem neće trebati Medunjanin kao ispomoć kada treba odigrati iole malo ozbiljniji pas ili iznjeti loptu to je bit cijele te priče. S takvim igračom bi i Medunjanin bolje izgledao ili bi mogli zamijeniti i Medunjanina i Zahirovića pod uslovom da igramo sa jednim veznim s tim da bi onda mogli dobiti pravo desno krilo sa Stevanovićem ili Višćom ili čak Mujdžom ako bi Ognjen igrao desno krilo. Tu je došao Cocalić u priču.
ultima_palabra

#22820 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Medunjanin nije zadnji vezni i nije spreman za teške utakmice... crkne oko 60.minute, a nažalost i Rahimić sada može odigrati otprilike toliko. To je razlog da se isprobavaju svi mogući igrači na toj poziciji, kao i lijevi bekovi, stoperi i rezervni napadači.

Ne može se protiv Latvije i Portugala isto igrati... jedan Guardiola je sa Barcelonom na vrhuncu moći u teškim utakmicama stavljao Keitu u prvih 11, a izbacivao jednog ofanzivca ;-) Taj tip igrača nama treba, a već par godina ga i ne tražimo.
splend

#22821 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by splend »

daj ba ko cvrcka jos shvata ozbiljno. pa do jucer je govorio da je stilic bolji od misketa. pa prije grcke je govorio kako samo ceka tu utakmicu, pa da onda pogledamo tabelu. pa se jedno vrijeme bio povukao u misiju rupu zbog provala koje je pricao. evo sad je malo izvirio, trpa levata cocalica opet u repku, jer samo nam izgleda on moze pomoci da osvojimo svjetsku titulu :oops:

uzivaj bolan, imamo najbolji plasman u historiji, ubijamo sakama i nogama koga gdje stignemo, kvalifikovali smo se 99 % na svjetsko, imamo prva dva strijelca kvalifikacija, imamo selektora koji ih je nastimao da rade kao svicarski sat, zabili smo vise golova od svaba i holanđana a primili cini mi se manje, i ti dodjes ovdje i nesto palamudis.
Dr. Kuca

#22822 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr. Kuca »

ps. Sušić i dalje griješi sa ( nepostojećim ) trećim napadačem i Cocalićem. Kada sam pisao ( nisam jedini ) da je Zukanović bolji igrač od Pandže bila je priča, ta ti znaš, zna Pape. Ispade da sam bio u pravu. Opet ponavljam, Cocalić je Makelele za Zahirovića ;-)
Dolaskom Bicakcia i Kolosinca, ovaj apsolutno nema mjesta ni na tribinama.
LSD

#22823 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Ja koliko vidim ovdje, Cvrčak je samo naglasio bitan problem naše selekcije - nedostatak kvalitetnog DM-a...i ništa više.
A to nam fali itekako...pardon, falit ce nam itekako u jakim utakmicama (ko ne vjeruje neka opet pogleda tekmu u Lisabonu, pa neka se uvjeri).
Još jedan bitan problem su stoperi, to svi znamo - ali oni su posebna prica.
Treba gledati i u perspektivu....Spahić ima 33 godine, Rahimić sa 37 jednom nogom u penziji.
Daj Bože da su oni mlađi po 10 godina, pa da na njih možemo racunati i u buducnosti - ali nisu i nece se podmladiti yebiga.

Medunjanin uopšte nije DM, niti je taj tip igraca za tu ulogu....više neki CM ili po potrebi AM, dobar igrac svakako jer ima pas dobar, pregled, dobar šut...ali nemojte se praviti ludi sad ovdje i od njega da pravimo na silu DM...pa ne može nikako jbg.
cvrčak_na_hedonizmu

#22824 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

splend wrote:daj ba ko cvrcka jos shvata ozbiljno. pa do jucer je govorio da je stilic bolji od misketa. pa prije grcke je govorio kako samo ceka tu utakmicu, pa da onda pogledamo tabelu. pa se jedno vrijeme bio povukao u misiju rupu zbog provala koje je pricao. evo sad je malo izvirio, trpa levata cocalica opet u repku, jer samo nam izgleda on moze pomoci da osvojimo svjetsku titulu :oops:

uzivaj bolan, imamo najbolji plasman u historiji, ubijamo sakama i nogama koga gdje stignemo, kvalifikovali smo se 99 % na svjetsko, imamo prva dva strijelca kvalifikacija, imamo selektora koji ih je nastimao da rade kao svicarski sat, zabili smo vise golova od svaba i holanđana a primili cini mi se manje, i ti dodjes ovdje i nesto palamudis.
Ti si onaj koji zna najviše o fudbalu u rOji, jel tako :oops:

Prvo, lažeš za priču da je Štilić bolji od Misketa. Drugo, bio sam banovan u par navrata po metar dana. Zato me i nije bilo. Palamudim jer je činjenica da nam je grupa katastrofa od napada i protoka lopte. Da se ne nafuramo pa fasujemo 5-6 komada na SP-u. Nije to tako bajno kao što na prvi pogled izgleda.

Da te neko shvati ozbiljno, najbolji među rOjom, mislio bi da smo u najmanju ruku Španija ili Njemačka.
Baltazar_khan wrote:

tebi se treba možda crtati da bi skontao neke stvari. haris medunjanin je standardni reprezentativac, ima iskustvo igranja u ligi petice, ima iskustvo u reprezentaciji. cocalić ne može, i ne smije da ga mijenja! abd dobit će onaj glavonja iz schalkea državljanstvo bih pa će uskočit u ekipu i to bi bilo to.

nego nisu li ovo pravi argumenti zbog čega medunjanin ima prednost nad ćelom?

medunjanin

Image

cocalić

Image

iskustvo čini svoje. pa evo poziva se rahimić koji je u poznim godinama pa igra radi svog iskustva.

niko me ne može uvjeriti da ti onako od srca želiš da cocalić igra u reprezentaciji što je dobar igrač, itd. tvoj jedini razlog je taj što je nekad nosio dres željezničara. ko te ne zna, skupo bi te platio o ti genijalni forumski selektore. klanjam se tvojim genijalnim savjetima koji bi trebali doprijeti čak i do papeta!

halali bureče al dosta mi je njegovog pametovanja, misli da je pokupio svu pamet svijeta :skoljka:

mijenjati igrača koji je juče učestvovao u demoliranju latvije sa cocalićem... ne kontam :-)
Znam da ne kontaš. Čudilo bi me da kontaš, da znaš da pročitaš šta je napisano na ovoj i prethodnoj stranici, da možeš to razumjeti i shvatiti o čemu se piše ne bi to bio ti, nego neka mnogo pametnija osoba :D

Ko je napisao da Medunjanina treba mijenjati Cocalićem. Napisano je da je nejasno što Cocalić NE DOBIJA poziv da se vidi šta može.
Ko je napisao da nam Medunjanin ne treba ?
cvrčak_na_hedonizmu

#22825 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Dr. Kuca wrote:
ps. Sušić i dalje griješi sa ( nepostojećim ) trećim napadačem i Cocalićem. Kada sam pisao ( nisam jedini ) da je Zukanović bolji igrač od Pandže bila je priča, ta ti znaš, zna Pape. Ispade da sam bio u pravu. Opet ponavljam, Cocalić je Makelele za Zahirovića ;-)
Dolaskom Bicakcia i Kolosinca, ovaj apsolutno nema mjesta ni na tribinama.
Za razliku od Svrake i Sesara :skoljka: Biser do bisera :D Imal još neko, neku, genijalnost da napiše :D
Locked