Neka ti uslikaju sa kutije bocnu stranu,gsje pisu sve informacije i ima model pise,brojevi i slova.
Onda provjeris taj model je li global ili kineska/indijska verzija.
Vidim da mpbitel studio ima taj model 12/256 ,oko 800 KM kosta
Moderator: Benq
Neka ti uslikaju sa kutije bocnu stranu,gsje pisu sve informacije i ima model pise,brojevi i slova.
U augustu sam u mobitel studiu kupio poco x5pro global, bio je 60-100 km jeftiniji nego u drugim prodavnicama..
dobro nije bas po svemu,Poco X6 pro ima malo bolji chip i veci odziv ekrana, ostalo se slazem da je na strani 13tcitroen xm wrote: ↑02/02/2024 19:27 Bolji 13T u svemu.
Nisam baš stekao zaključak da je Mobitel studio povoljniji od piljara.
Da...tu Poco prati svoju filozofiju,koja je za mladju populaciju i igre.THEC wrote: ↑02/02/2024 19:45dobro nije bas po svemu,Poco X6 pro ima malo bolji chip i veci odziv ekrana, ostalo se slazem da je na strani 13tcitroen xm wrote: ↑02/02/2024 19:27 Bolji 13T u svemu.
Nisam baš stekao zaključak da je Mobitel studio povoljniji od piljara.
Koliko se sjećam, u BH Telecomu prodavac otvori pakovanje da bi izvadio garanciju i ispunio je. Pri tome provjeri pred tobom je li sve u pakovanju prisutno i neoštećeno. Bar tamo gdje sam kupovao. Doduše, sve to uradi kad završi sa ugovorima, isprinta ih i ja ih potpišem.zippoo87 wrote: ↑02/02/2024 15:40Razumijem ja tebe i sta govoris i sve je to ok,ali ima neko pakovanje koje garantuje da je sve unutra netaknuto.Naravno da na licu mjesta ti kada dogovoris da hoces kupiti,mozes to i otvoriti i pregledati ali kada se raspakuje i odustanew,onda vise nije vakuum.
Apple je napravio takvo pakovanje da imas gore onaj dio koji se odljepljuje i kada odlijepis,kutija je otvorena.
Znaci ako kupujes iz radnje ili nekog pouzdanog,nemas sta toliko sumnjati ...onaj ko se bavi prodajom telefona nece sigurno varati svoje musterije.
Ghosting iliti ghost touches display je na izmakuLaplace wrote: ↑03/02/2024 10:35 Ne valja hvaliti uređaj previše. Tako sam ja nedavno pisao da mi Redmi Nota 9 Pro 6/128 super radi, da bi od neki dan počeli problemi.
Na nekim aplikacijama (Viber, Facebook, Messenger, aplikacija BH Telecoma i još par) pri pokretanju počeo da gubi boju i treperi. Na ostalim aplikacijama sve OK. I opet mi sve češće displej sam daje komande. Ono, na aplikaciji odjednom sam ide po menijima, na Facebooku šalje zahtjeve za prijateljstva (imam prijatelja za koje pojma nemam otkud mi na listi ili mi neko odgovori a da se ne sjećam da sam poslao zahtjev), sakriva objave itsl. Krenem kucati poruke na Viberu ili tekst poruku a on mi ispretura slova ili prebaci kursor na početak ili na sredinu poruke itsl.
Izgleda da bi mogli biti problemi sa displayom, možda i zadnji trzaji istog. Sve vuče na kupovinu novog, ali čekam 13pro.
Edit: probao sam sa antimalware softwareom, nije pomoglo.
Nece ni pomoci...to je display spreman za vjecna lovista.Zamjena displaya ili kupovina novog telefona su opcije.Laplace wrote: ↑03/02/2024 10:35 Ne valja hvaliti uređaj previše. Tako sam ja nedavno pisao da mi Redmi Nota 9 Pro 6/128 super radi, da bi od neki dan počeli problemi.
Na nekim aplikacijama (Viber, Facebook, Messenger, aplikacija BH Telecoma i još par) pri pokretanju počeo da gubi boju i treperi. Na ostalim aplikacijama sve OK. I opet mi sve češće displej sam daje komande. Ono, na aplikaciji odjednom sam ide po menijima, na Facebooku šalje zahtjeve za prijateljstva (imam prijatelja za koje pojma nemam otkud mi na listi ili mi neko odgovori a da se ne sjećam da sam poslao zahtjev), sakriva objave itsl. Krenem kucati poruke na Viberu ili tekst poruku a on mi ispretura slova ili prebaci kursor na početak ili na sredinu poruke itsl.
Izgleda da bi mogli biti problemi sa displayom, možda i zadnji trzaji istog. Sve vuče na kupovinu novog, ali čekam 13pro.
Edit: probao sam sa antimalware softwareom, nije pomoglo.
U BHTelecomu garqncija dodje u kesici koja je zalijepljena na kutiji pozadi i ne moraju uopste otvarati paket.Mene to nervira,jer nekada na novom telefonu razvale ambalazu i poderu nesto.Laplace wrote: ↑03/02/2024 10:25Koliko se sjećam, u BH Telecomu prodavac otvori pakovanje da bi izvadio garanciju i ispunio je. Pri tome provjeri pred tobom je li sve u pakovanju prisutno i neoštećeno. Bar tamo gdje sam kupovao. Doduše, sve to uradi kad završi sa ugovorima, isprinta ih i ja ih potpišem.zippoo87 wrote: ↑02/02/2024 15:40Razumijem ja tebe i sta govoris i sve je to ok,ali ima neko pakovanje koje garantuje da je sve unutra netaknuto.Naravno da na licu mjesta ti kada dogovoris da hoces kupiti,mozes to i otvoriti i pregledati ali kada se raspakuje i odustanew,onda vise nije vakuum.
Apple je napravio takvo pakovanje da imas gore onaj dio koji se odljepljuje i kada odlijepis,kutija je otvorena.
Znaci ako kupujes iz radnje ili nekog pouzdanog,nemas sta toliko sumnjati ...onaj ko se bavi prodajom telefona nece sigurno varati svoje musterije.
Trebalo bi da bude praksa i u radnjama da, kad kupac plati uređaj, prodavac otvori pakovanje i sa kupcem se uvjeri da je na gledanje sve u redu. Osim ako se kupac izjasni da to ne želi (ako je, recimo, u pitanju poklon).
Dakle, uređaj je plaćen, ali ako se slučajno desi da je nešto u kutiji oštećeno (što mi se nikad nije desilo i ne bi trebalo biti moguće) ili da nešto fali (ni to mi se nije desilo), onda ide zamjena za isti takav uređaj.
Brza pošta je druga stvar, nije rijetkost da tokom dostave nešto oštete.
Da, sad sam se toga sjetio. Kako god, otvore, valjda da pokažu da je sve OK unutra. osljednja dva telefona sam kupio u Imtecu, tu dobiješ neotvorenu kutiju.zippoo87 wrote: ↑03/02/2024 17:05U BHTelecomu garqncija dodje u kesici koja je zalijepljena na kutiji pozadi i ne moraju uopste otvarati paket.Mene to nervira,jer nekada na novom telefonu razvale ambalazu i poderu nesto.Laplace wrote: ↑03/02/2024 10:25Koliko se sjećam, u BH Telecomu prodavac otvori pakovanje da bi izvadio garanciju i ispunio je. Pri tome provjeri pred tobom je li sve u pakovanju prisutno i neoštećeno. Bar tamo gdje sam kupovao. Doduše, sve to uradi kad završi sa ugovorima, isprinta ih i ja ih potpišem.zippoo87 wrote: ↑02/02/2024 15:40
Razumijem ja tebe i sta govoris i sve je to ok,ali ima neko pakovanje koje garantuje da je sve unutra netaknuto.Naravno da na licu mjesta ti kada dogovoris da hoces kupiti,mozes to i otvoriti i pregledati ali kada se raspakuje i odustanew,onda vise nije vakuum.
Trebalo bi da bude praksa i u radnjama da, kad kupac plati uređaj, prodavac otvori pakovanje i sa kupcem se uvjeri da je na gledanje sve u redu. Osim ako se kupac izjasni da to ne želi (ako je, recimo, u pitanju poklon).
Dakle, uređaj je plaćen, ali ako se slučajno desi da je nešto u kutiji oštećeno (što mi se nikad nije desilo i ne bi trebalo biti moguće) ili da nešto fali (ni to mi se nije desilo), onda ide zamjena za isti takav uređaj.
Brza pošta je druga stvar, nije rijetkost da tokom dostave nešto oštete.
U vecini slucajeva oni otvore ali ne moraju,imao sam vakuum telefona iz BHTa koliko hoces.
Ista je praksa i u radnjama,vecinom se otvara i pokazuje,osim ako kupac trazi da se ne otvara.Ja kada sam radio u radnji,otvarao sam i palio,ubacivao ljudima SIM karticu i ono brzinsko podesavanje odradjivao,da ne bi pravili odmah na pocetku samsung,xiaomi i ostale naloge,jer oni misle da se to sve treba popuniti,pa onda zaborave sifru i eto belaja.
Bolja opcija je da se sve provjeri i proba na licu mjesta,jer zbalo se desiti da neki uredjaj bude DOA ( death on arrivel) i samo das drugi.
Mobitel.studio tusi dosta xiaomi uredjaja za indijsko trziste..zippoo87 wrote: ↑02/02/2024 18:36 Mobitel studio mi je fenom od svih ovih radnji.
Dakle daju nove uredjaje,sa 24 mjeseca garancije po cijeni nizoj i od piljara kod kojih imas neku skrabotinu od garancije.
Pa i da su im cijene iste a garancija 24 mjeseca,to je opet puno.
Cesto imam njihove telefone u preprodaji,bas volim kada ostane fino garancije za buduceg kupca.
I generalno,nisam nista negativno ili lose cuo o Mobitel Studio kao firmi.
Za to su i jeftiniji,pa logicno da kod nas svi gledaju da te oderu, cim vidis da je neko povoljniji trazi manukonektovan wrote: ↑03/02/2024 17:11Mobitel.studio tusi dosta xiaomi uredjaja za indijsko trziste..zippoo87 wrote: ↑02/02/2024 18:36 Mobitel studio mi je fenom od svih ovih radnji.
Dakle daju nove uredjaje,sa 24 mjeseca garancije po cijeni nizoj i od piljara kod kojih imas neku skrabotinu od garancije.
Pa i da su im cijene iste a garancija 24 mjeseca,to je opet puno.
Cesto imam njihove telefone u preprodaji,bas volim kada ostane fino garancije za buduceg kupca.
I generalno,nisam nista negativno ili lose cuo o Mobitel Studio kao firmi.
Da li je ovo global verzija? I da li vrijedi garancija bez fiskalnog računa?zippoo87 wrote: ↑01/02/2024 22:27 Evo krenuli Redmi Note 13 modeli po olxu...cijene uopste nisu napuhane i ono 800+ KM ,kako su neki pisali da ce biti.
Evo vakum Redmi note 13 pro 8/256 GB,555 KM
https://olx.ba/artikal/58674206
Cijena puna,650 KM,sto je opet prihvatljivo jer je najjaci model.
Cekam informaciju.
Nema u bht indijskih verzija...niti ce biti
https://www.gsmarena.com/xiaomi_redmi_n ... -12749.php-Chesterfield- wrote: ↑03/02/2024 18:01Da li je ovo global verzija? I da li vrijedi garancija bez fiskalnog računa?zippoo87 wrote: ↑01/02/2024 22:27 Evo krenuli Redmi Note 13 modeli po olxu...cijene uopste nisu napuhane i ono 800+ KM ,kako su neki pisali da ce biti.
Evo vakum Redmi note 13 pro 8/256 GB,555 KM
https://olx.ba/artikal/58674206
Cijena puna,650 KM,sto je opet prihvatljivo jer je najjaci model.
Ma ako ne dobijem tacne informacije, u ponedeljak cu svratit do prodajnog centra (gdje pise da imaju) i provjeriti.