Pogresno si citirao...ovo ja nisam napisao mada se slazem!kudrilo wrote:Jedan moj poznanik je dugo vremena stajao u prvim redovima Manijaka. Pošto sam mu znao "preferencije"hrasno wrote:Nikad mi nece biti jasni ljudi kojima je navijacka grupa vaznija od kluba za kojeg navijaju.....Bolje i hiljadu nego nistapočnem jednom s njim priču o trenutnoj ekipi Želje i sl., kad mi frajer hladno reče da on tu dolazi da se "ispuše", a da se od fudbala ionako nema šta vidjeti. E i zbog toga sam pisao ovdje o važnosti evidencije i kamera, to bi bio sprej protiv takvih.
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#22801 Re: Sarajevski derbi
- hrasno38
#22802 Re: Sarajevski derbi
Code: Select all
Mi smo prijavili ono sto je po propisu 5% od ukupnog kapciteta na jednom dijelu stadiona jer nam tribine nisu odvojene. Na Kosevu vaze drugi principi a to sto je vas pola nepismeno i niste u stanju da nadjete propise nije moja briga!omega369 wrote:Ma sta kazes? jedna tribina?hrasno38 wrote:Ko kaze da ce navijaci Zelje bojkotovati derbi na Kosevu?? Sarajevo mora dati jednu tribinu koju je prijavilo na pocetku sezone FS BiH za gostujuce navijace a za ostalo i posjetu na Zapadu se moze pricati. Ne bude li tako ide kazna!Grean wrote:Eto zavrsi se i ova prica. Svako ce imati svoj derbi do daljnjeg.
Uprava FKS je postupila kako je jedino bilo moguce. Ostaje da ispune jos najavljeno za uzvrat na Kosevu.
Malo steta da ce to biti sve samo ne sarajevski derbiji ali nismo sami, tako je u Rimu, Madridu, gdje gostujucih navijaca skoro i da nema.![]()
![]()
![]()
koju ste vi prijavili?
- alberto_tomba
#22803 Re: Sarajevski derbi
Mirso Badel mora postupati po instrukcijama Navijacke policije, tako da nema potrebe da se na njega svaljuje krivica za unistavanje derbija. Radi mira u kuci se mora podilaziti bombasima i revolverasima.
-
al-em
#22804 Re: Sarajevski derbi
E cuj jedna tribina da se prijavi za gostujuce navijace. Ne znaju da su juce ove dobojlije bile na zapadu smjestene, gdje je karta duplo skuplja, sto ce odsada i biti praksa na kosevu. Jug se zatvara do nekih drugih vremena.
-
hostapler
#22805 Re: Sarajevski derbi
Muda Sabrini ispuhala kao dusica
Nema s Mirsom zajebancije.
A evo i video sa sastanka Mirse i Sabrine
Nema s Mirsom zajebancije.
A evo i video sa sastanka Mirse i Sabrine
-
DonaldDuck
#22806 Re: Sarajevski derbi
kudrilo wrote:https://fkzeljeznicar.ba/napunimo-grbav ... ede/25858/
Promijenjena organizacija utakmice u potpunosti
- hrasno38
#22807 Re: Sarajevski derbi
Vidjet cemoal-em wrote:E cuj jedna tribina da se prijavi za gostujuce navijace. Ne znaju da su juce ove dobojlije bile na zapadu smjestene, gdje je karta duplo skuplja, sto ce odsada i biti praksa na kosevu. Jug se zatvara do nekih drugih vremena.
- rumenige_brajtner
#22808 Re: Sarajevski derbi
al-em wrote:E cuj jedna tribina da se prijavi za gostujuce navijace. Ne znaju da su juce ove dobojlije bile na zapadu smjestene, gdje je karta duplo skuplja, sto ce odsada i biti praksa na kosevu. Jug se zatvara do nekih drugih vremena.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#22809 Re: Sarajevski derbi
Ma mitomanija, bez obzira na delete.al-em wrote:E cuj jedna tribina da se prijavi za gostujuce navijace. Ne znaju da su juce ove dobojlije bile na zapadu smjestene, gdje je karta duplo skuplja, sto ce odsada i biti praksa na kosevu. Jug se zatvara do nekih drugih vremena.
- avetinja
#22810 Re: Sarajevski derbi
Samo sam napisao da ste trebali prihvatiti ulaznice isključivo radi navijača koji nisu vjerni pratioci grupe, ništa drugo.Logovan wrote:Pa nije samo za navijače koji su u ultras fazonu. A i uvijek će biti pojedinaca koji će biti kontra, jer u ovoj državi narod se nikad ne može dogovoriti. Vazda će biti kontraša.![]()
Ne moramo ni imati derbi kakav Bog kaže.
- Logovan
#22811 Re: Sarajevski derbi
1. Ne morate bojkotovati, dođite ako hoćete.hrasno38 wrote: Ko kaze da ce navijaci Zelje bojkotovati derbi na Kosevu?? Sarajevo mora dati jednu tribinu koju je prijavilo na pocetku sezone FS BiH za gostujuce navijace a za ostalo i posjetu na Zapadu se moze pricati. Ne bude li tako ide kazna!![]()
![]()
![]()
2. Ne mora dati jednu tribinu, može i pola, može i 5%.
3. Ne mora dati tribinu koja je vaša (jug), jer je može proglasiti domaćom.
4. Nema veze što je gradski stadion, da mi ovo ne pišeš opet.
5. Nema veze što su Malezijci u klubu, da mi ni ovo ne pišeš opet.
5. Ovo mi možemo uraditi, a da li ćemo, ne znam.
6. Znam da ćeš mi opet kontrirati, ne znam ni što pišem, ali jebi ga.
- Grean
#22812 Re: Sarajevski derbi
Doci cete ali bit ce vas po mjeri, ja vjerujem 5% sto u velikoj mjeri smanjuje podrsku u odnosu na prije te tim utice i na sanse za povoljan rezultat.hrasno38 wrote:Ko kaze da ce navijaci Zelje bojkotovati derbi na Kosevu?? Sarajevo mora dati jednu tribinu koju je prijavilo na pocetku sezone FS BiH za gostujuce navijace a za ostalo i posjetu na Zapadu se moze pricati. Ne bude li tako ide kazna!Grean wrote:Eto zavrsi se i ova prica. Svako ce imati svoj derbi do daljnjeg.
Uprava FKS je postupila kako je jedino bilo moguce. Ostaje da ispune jos najavljeno za uzvrat na Kosevu.
Malo steta da ce to biti sve samo ne sarajevski derbiji ali nismo sami, tako je u Rimu, Madridu, gdje gostujucih navijaca skoro i da nema.![]()
![]()
![]()
To je i posteno, obje ekipe trebaju da imaju iste preduslove u obje utakmice. Ne radi se ovdje samo o navijacima.
-
vryzas
#22813 Re: Sarajevski derbi
Ne odgovori ti meni,Grean wrote:Hvala vam na gostoprimstvudobro dosli ali ne u grupi nego ko' razbijena vojska jer od takvih onih 11 na terenu koji su najvazniji nemaju nikakve koristi.
Hajde komsije popustite tu patetiku vise, providna je
SVI NA GRBAVICU!
- strong69
#22814 Re: Sarajevski derbi
Eto, najbolja opcija za Zeljeznicar i klupsku kasu. Mudro odigrano. Nema sta.kudrilo wrote:https://fkzeljeznicar.ba/napunimo-grbav ... ede/25858/
- omega369
#22815 Re: Sarajevski derbi
ma ti ako si u zivotu ikada vidio te propisehrasno38 wrote:
Mi smo prijavili ono sto je po propisu 5% od ukupnog kapciteta na jednom dijelu stadiona jer nam tribine nisu odvojene. Na Kosevu vaze drugi principi a to sto je vas pola nepismeno i niste u stanju da nadjete propise nije moja briga!
Toliko ste se zapetljali u ovim lazima da je mene stid citajuci kakve se gluposti pisu. Mogu misliti sta o vama misle iz drugih gradova
- vicious
#22816 Re: Sarajevski derbi
Eno ekspert za sve će nam sad objasniti kako tribine moraju biti odvojene 
Dakle, prije svega u Pravilniku saveza nigdje se ne spominje odvojena tribina nego odvojena zona.
Ali ne, glavno je biti svakom loncu poklopac i još nekoga prozivati za nepismenost.
Sad naravno očekujem priču o nekoj sasvim drugoj temi, po ustaljenom običaju.
Dakle, prije svega u Pravilniku saveza nigdje se ne spominje odvojena tribina nego odvojena zona.
Dakle vrlo jednostavno, na Koševu na jugu se napravi odvojena zona od npr. 1800 mjesta i to se stavi na raspolaganje navijačima Željezničara.Svaki klub-organizator utakmice dužan je na zahtjev kluba-gosta obezbjediti najmanje 5% ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače i to u odvojenoj i bezbjednoj zoni.
Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta.
Ali ne, glavno je biti svakom loncu poklopac i još nekoga prozivati za nepismenost.
Sad naravno očekujem priču o nekoj sasvim drugoj temi, po ustaljenom običaju.
- omega369
#22817 Re: Sarajevski derbi
pa ovo je i cilj biostrong69 wrote:Eto, najbolja opcija za Zeljeznicar i klupsku kasu. Mudro odigrano. Nema sta.kudrilo wrote:https://fkzeljeznicar.ba/napunimo-grbav ... ede/25858/
nema veze, samo lagano
- Baltazar_khan
#22818 Re: Sarajevski derbi
hrasno hajde bolan idi malo vani i protegni te svoje penzionerske guzove dosta te više 
- hrasno38
#22819 Re: Sarajevski derbi
Da ponovimo gradivo!Logovan wrote:1. Ne morate bojkotovati, dođite ako hoćete.hrasno38 wrote: Ko kaze da ce navijaci Zelje bojkotovati derbi na Kosevu?? Sarajevo mora dati jednu tribinu koju je prijavilo na pocetku sezone FS BiH za gostujuce navijace a za ostalo i posjetu na Zapadu se moze pricati. Ne bude li tako ide kazna!![]()
![]()
![]()
2. Ne mora dati jednu tribinu, može i pola, može i 5%.
3. Ne mora dati tribinu koja je vaša (jug), jer je može proglasiti domaćom.
4. Nema veze što je gradski stadion, da mi ovo ne pišeš opet.
5. Nema veze što su Malezijci u klubu, da mi ni ovo ne pišeš opet.
5. Ovo mi možemo uraditi, a da li ćemo, ne znam.
6. Znam da ćeš mi opet kontrirati, ne znam ni što pišem, ali jebi ga.
Član 11.
Svaki klub-organizator utakmice dužan je na zahtjev kluba-gosta obezbjediti najmanje 5% ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače i to u odvojenoj i bezbjednoj zoni.
Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta.
Dakle ako obezbjedite jug morate dati cijeli jug a ako obezbjedite zapad onda cete morati cijeli zapad
-
saabsa
#22820 Re: Sarajevski derbi
Piatanje za ove plave ultrase sto nisu od koseva i otoke dalje otisli , zasto se zabranilo odlazak manijaka u BL protiv metalegea ????
Jel i to bilo po propisima NFSBIH ????
Jel i to bilo po propisima NFSBIH ????
- SmokingMan
#22821 Re: Sarajevski derbi
Ubi lik istom pričom.
- SmokingMan
#22822 Re: Sarajevski derbi
Ubi lik istom pričom.
-
vryzas
#22823 Re: Sarajevski derbi
1. Salzem se...valjda ce planuti 10 milja karata,strong69 wrote:Eto, najbolja opcija za Zeljeznicar i klupsku kasu. Mudro odigrano. Nema sta.kudrilo wrote:https://fkzeljeznicar.ba/napunimo-grbav ... ede/25858/
2. Ne slazem se da je mudra odluka celnih ljudi FKS i HZ
- hrasno38
#22824 Re: Sarajevski derbi
Dobro sam ja rekao nepismenost je ogroman problemomega369 wrote:ma ti ako si u zivotu ikada vidio te propisehrasno38 wrote:
Mi smo prijavili ono sto je po propisu 5% od ukupnog kapciteta na jednom dijelu stadiona jer nam tribine nisu odvojene. Na Kosevu vaze drugi principi a to sto je vas pola nepismeno i niste u stanju da nadjete propise nije moja briga!nego, citas li ti sta pises uopste? na kosevu drugi principi?? odvojene tribine?! Na grbavici sve cetiri razlicite tribine, ali nisu odvojene, i to je onda ok?! ma hajde
![]()
rekao siljko, i to je tako
![]()
![]()
Toliko ste se zapetljali u ovim lazima da je mene stid citajuci kakve se gluposti pisu. Mogu misliti sta o vama misle iz drugih gradova
http://www.nfsbih.ba/nsbih_userfiles/fi ... 202014.pdf
- BlueBlood
#22825 Re: Sarajevski derbi
tutku wrote:Sad napuniti Grbavicu i uzivati u spektaklu, a svim navijacima Sarajeva koji hoce da normalno dodju i prate svoj klub treba isto i omoguciti.