Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Mustang1
#22801 Re: Liverpool FC
Pa govorim za tebe, mozda i jeste, ali mu ovaj ne daje sansu. Bio je najbolji igrac na prvenstvu sada. Ja mislim da moze biti odlican spic. Samo sto ovaj tvrdoglavi ..
- skafiskafsnjak
#22802 Re: Liverpool FC
Al golema je izjava , moras priznati haha. Gubi konce Klopp polahko...Mustang1 wrote:Pa govorim za tebe, mozda i jeste, ali mu ovaj ne daje sansu. Bio je najbolji igrac na prvenstvu sada. Ja mislim da moze biti odlican spic. Samo sto ovaj tvrdoglavi ..
- Edin H.
#22804 Re: Liverpool FC
Samo za Amidzu da ga malo utjesim.
MOTD 2 nazvao Newcastle pravim imenom - SCUM - moze se prevesti kao OLOSH
Govorilo se o utakmici kada je Daniel Sturridge postigao pet golova protiv crno-bijelog olosa, ili barem je tako napisano na titlu.

MOTD 2 nazvao Newcastle pravim imenom - SCUM - moze se prevesti kao OLOSH
Govorilo se o utakmici kada je Daniel Sturridge postigao pet golova protiv crno-bijelog olosa, ili barem je tako napisano na titlu.

- AmiĐa_Idriz
#22805 Re: Liverpool FC
Edine ba
Btw ode jos jedna legenda

Btw ode jos jedna legenda

- zomri
#22806 Re: Liverpool FC
Hrvati brane Lovrena. Ima fino i argumentovano objašnjenih teza, preporučujem gledanje
a i čitanje
https://www.tribina.hr/analyses/tambura ... nog-22093/
a i čitanje
https://www.tribina.hr/analyses/tambura ... nog-22093/
- Gandalf
#22807 Re: Liverpool FC
Odličan tekst, ukazuje na meni lično najveći problem LFC-a a to je nedostatak DMF-a. Pravog DMF-a nismo imali još od 2010. godine i poznato je svima i sa kakvim je uspjehom klub nastupao u tom periodu. Drugi problem je megatvrdoglavi Klopp koji iz utakamice u utakmicu srlja u loše rezultate, sa ovakvim Kloppom 4. mjesto će apsolutno biti najveće dostignuće, taman da ostane trener još 20 sezona, 4. mjesto će biti kapak svih maximuma, taman da svaki prelazni rok dovodi klonove Van Dayka i Keite.
Što se tiče videa, onaj grafikon samo govori zašto su kladionice toliko jake i bezobrazno finansijski uspješne, naročito na Blakanu - većih sportskih stručnjaka za procjenu mogućnosti jednog sportskog kluba i predviđanja njegove pozicije na kraju prvenstva nema nigdje osim u kladionicama - zeznu se i oni ponekad, ali rijetko, po pitanju LFC-a, skoro nikada.
Formacijski prikaz Kloppove igre je čisti horor. Baš onako sam ja na PES-u postavljao svoje igrače u 433 formaciji, CB-ovi mi stajali na 50 metara od gola, no to je bila samo igrica, a ja sam bio klinac, Klopp je hvaljeni stručnjak sa milionskim ugovorima, postavke igre su mu na nivou klinca koji igra neke naložene taktike protiv drugih klinaca na mothafucking PES-u, fakat niđe veze.
Što se tiče videa, onaj grafikon samo govori zašto su kladionice toliko jake i bezobrazno finansijski uspješne, naročito na Blakanu - većih sportskih stručnjaka za procjenu mogućnosti jednog sportskog kluba i predviđanja njegove pozicije na kraju prvenstva nema nigdje osim u kladionicama - zeznu se i oni ponekad, ali rijetko, po pitanju LFC-a, skoro nikada.
Formacijski prikaz Kloppove igre je čisti horor. Baš onako sam ja na PES-u postavljao svoje igrače u 433 formaciji, CB-ovi mi stajali na 50 metara od gola, no to je bila samo igrica, a ja sam bio klinac, Klopp je hvaljeni stručnjak sa milionskim ugovorima, postavke igre su mu na nivou klinca koji igra neke naložene taktike protiv drugih klinaca na mothafucking PES-u, fakat niđe veze.
- MyTao
#22808 Re: Liverpool FC
Get a grip, kao sto bi Englezi rekli
Liverpool je u losoj formi, ali samo 3 izgubljene utakmice u zadnjih 30 govori da Klopp ne igra kao ti na FIFI, I da ipak zna malo vise.
Klopp je kriv samo sto je ocekivanja digao na veci nivo, ovaj klub je sa Rodgersom, Kennijem, Sovom i Benitezom na kraju prosjecno zavrsavao na 7 ili 8. mjestu... Sad odjednom svi hoce titulu
Top 4 ove godine bi bio uspjeh koji Liverpool nije vidio zadnjih 10 godina...
Liverpool je u losoj formi, ali samo 3 izgubljene utakmice u zadnjih 30 govori da Klopp ne igra kao ti na FIFI, I da ipak zna malo vise.
Klopp je kriv samo sto je ocekivanja digao na veci nivo, ovaj klub je sa Rodgersom, Kennijem, Sovom i Benitezom na kraju prosjecno zavrsavao na 7 ili 8. mjestu... Sad odjednom svi hoce titulu
Top 4 ove godine bi bio uspjeh koji Liverpool nije vidio zadnjih 10 godina...
- zomri
#22809 Re: Liverpool FC
Peto mjesto je ono gdje bi po svemu trebali biti.
Sve iznad toga, pa i četvrto mjesto je strašni overachievement, sve ispod šestog strašni underachievement.
Šesto mjesto je bobu ispod očekivanog.
Sve iznad toga, pa i četvrto mjesto je strašni overachievement, sve ispod šestog strašni underachievement.
Šesto mjesto je bobu ispod očekivanog.
- MyTao
#22810 Re: Liverpool FC
Bit ce strasna borba za 4, mjesto ove godine... Totenhem je trenutno u boljoj formi, tako da djeca koja donose odluku o kraju na osnovu prve tri cetiri tekme "logicno" misle da ce oni tu i zavrsiti.
Ja bi bio presretan kada bi KONACNO Liverpool dvije godine iza reda igrao LP... Ali cak i ako ne uspiju, pomak prema naprijed je vidljiv, mada su jos daleko. Kada na klupi budu igrali Henderson, Can, Wijnaldum, Lovren, Mignolet a na njihovom mjestu bolji onda ce nesto biti.
Ja bi bio presretan kada bi KONACNO Liverpool dvije godine iza reda igrao LP... Ali cak i ako ne uspiju, pomak prema naprijed je vidljiv, mada su jos daleko. Kada na klupi budu igrali Henderson, Can, Wijnaldum, Lovren, Mignolet a na njihovom mjestu bolji onda ce nesto biti.
- Gandalf
#22811 Re: Liverpool FC
Mene ne brine konkurencija ni njihove strašne forme već kloppovske neforme koje četvrto mjesto čine ravnim tituli, naravno uz onakve kadrove u ekipi koje je sam sebi probirao titula od četvrtog mjesta će se možda proslaviti i ove godine, a možda i neće, i ne zbog konkurencije, LFC je sam sebi dovoljan konurent da se samoizbaci iz bilo kojeg takmičenja kada god drugi posustanu da to urade, FSG, klopp, klavan, karius, podapinjača nogu u klubu na svakom ćošku.
- MyTao
#22812 Re: Liverpool FC
Top 4 je maksimum ovog tima... Ustvari, i to je overachievement, bas zbog Kloppa. Tesko da bi neko drugi sa ovim timom izborio top 4 prosle godine.
-
Mustang1
#22813 Re: Liverpool FC
Pa jest za ovu ekipu, jer je ekipa taraba nazad. Ali je njegova greska sto nece da dovede nikoga osim onog sto zacrta u glavi.
- MyTao
#22814 Re: Liverpool FC
Pa meni je to bas pozitivno, sto ima plan i ne ide od njega... zna sta hoce, ako ne uspije izgubit ce posao i eto.
Nije ko Rodgers, koji je jedne godine igrao 433, pa na kontre, pa sa 3 pozadi, pa sa target napadacem u Bentekeu... Svaki dan drugi plan.
Niko ne garantuje da ce Klopp uspjeti, ali to je covjek koji radi vec 15 godina i ima uspjeha sa svojom filozofijom, zasto bi mjenjao??
Nije ko Rodgers, koji je jedne godine igrao 433, pa na kontre, pa sa 3 pozadi, pa sa target napadacem u Bentekeu... Svaki dan drugi plan.
Niko ne garantuje da ce Klopp uspjeti, ali to je covjek koji radi vec 15 godina i ima uspjeha sa svojom filozofijom, zasto bi mjenjao??
- zomri
#22815 Re: Liverpool FC
erm, možda zato što nema kadar koji može ispoštovati tu filozofiju kao što se u videu i analizi koju sam postavio sugeriraMyTao wrote:Pa meni je to bas pozitivno, sto ima plan i ne ide od njega... zna sta hoce, ako ne uspije izgubit ce posao i eto.
- MyTao
#22816 Re: Liverpool FC
Od kako je dosao u Liverpool svake sezone tim je bolji i bolji... prosle godine top 4 je veliki uspjeh... Zasto mislis da odjednom ne mogu igrati kao prosle godine?zomri wrote:erm, možda zato što nema kadar koji može ispoštovati tu filozofiju kao što se u videu i analizi koju sam postavio sugeriraMyTao wrote:Pa meni je to bas pozitivno, sto ima plan i ne ide od njega... zna sta hoce, ako ne uspije izgubit ce posao i eto.
- zomri
#22817 Re: Liverpool FC
Kako je to bolji ove sezone, majke ti?
- MyTao
#22818 Re: Liverpool FC
Ko prica o ovoj sezoni? Kazem da je imao "uspjeh" sa istom filozofijom prosle sezone, zasto odjednom nema ove?
A to dali su bolji ove od prosle godine cemo tek vidjeti. Ja mislim da jesu.
A to dali su bolji ove od prosle godine cemo tek vidjeti. Ja mislim da jesu.
- zomri
#22819 Re: Liverpool FC
Po tvom prošlom komentaru ispadne da je to konstantni uspon u kvalitetu ("svake sezone tim bolji i bolji") . Vidim sad da okrećeš ploču izuzimajući ovu sezonu.
Tri sezone "napretka" a tim ima iste probleme kao i prvog dana.
Tri sezone "napretka" a tim ima iste probleme kao i prvog dana.
- MyTao
#22820 Re: Liverpool FC
De mi objasni kako mogu ukljuciti ovu godinu u diskusiju kada je proslo tek 7 jebenih kola
Ja sam rekao da Liverpool ima bolji tim ove godine, trenutno rezultati nisu ni bolji ni gori od prosle godine. To dali ce tim napraviti jos jedan korak naprijed ne znam, ali ako je sudeci po proslim sezonama onda hoce... korak naprijed bi bio jos jedan top 4.
- zomri
#22821 Re: Liverpool FC
džaba rolajzašMyTao wrote:![]()
De mi objasni kako mogu ukljuciti ovu godinu u diskusiju kada je proslo tek 7 jebenih kola![]()
Ja sam rekao da Liverpool ima bolji tim ove godine, trenutno rezultati nisu ni bolji ni gori od prosle godine. To dali ce tim napraviti jos jedan korak naprijed ne znam, ali ako je sudeci po proslim sezonama onda hoce... korak naprijed bi bio jos jedan top 4.
kad kažeš svaku sezonu do sad znači da su *sve* pa i ova tek započeta uključene. da si rekao svaku završenu sezonu i slično pa bi ti to i stajalo. ne vjerujem šta ti moram objašnjavati, ali hajd možda si zaboravio jezik pa ti je oprošteno.
- MyTao
#22822 Re: Liverpool FC
face slam!!
Izvini, ja sam bio pod utiskom da ZNAS da ne mogu tvrditi nesto sto se jos nije desilo. Do mene je.
Izvini, ja sam bio pod utiskom da ZNAS da ne mogu tvrditi nesto sto se jos nije desilo. Do mene je.
- Gandalf
#22823 Re: Liverpool FC
spinuješ My tao i to žestoko spinuješ, to svakako neće ovu ekipu učiniti ništa boljom, niti kloppa boljim trenerom, koliko god se ti upirao da njegove loše procjene opravdaš, ali eto doći će valjda i vrijeme da se protiv kloppa smije nešto i napisati ovdje a da to ljudi ne doživljavaju kao atak na sebe
- MyTao
#22824 Re: Liverpool FC
Da spinujem jer sam realan... vi bi da uzmete titulu sa timom koji u zadnjih 12-13 godina nije ni jednom u kontinutetu izborio top 4
Moras prvo puzati prije nego sto mozes hodati.
Moras prvo puzati prije nego sto mozes hodati.
- AmiĐa_Idriz
#22825 Re: Liverpool FC
Mescini da smo prosle godine nekad u ova doba trpali Watford, Leicester i Hull do vrha, a evo sad, uz svo duzno postavanje ne mozemo uzeti istog tog Watforda (koji nam jos utrpa 3 komada), Spartaka, Newcastle, Burnley. Leicester cemo eto izdvojiti. Jbg, ovo je jako los period. Ja nisam apsolutno zadovoljan.MyTao wrote:![]()
De mi objasni kako mogu ukljuciti ovu godinu u diskusiju kada je proslo tek 7 jebenih kola![]()
Pa ovakvom igrom se ni top 4 ne moze uzeti. Ovakvom igrom je 6 7 pozicija plafon.