Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#22801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

kakabanja213 wrote:
kakaljin wrote:
probook wrote:Evo velnet ponuda kanala na sajtu Telemacha

http://www.telemach.ba/D3+-+digitalna+t ... v_start2=0
Vidim ostale su arene, znaci da ce ostati i HS-korisnicima i da ce postepeno ubacivati i ostalim korisnicima koji nemaju arene. To je odlicna stvar. Da svi korisnici budu zadovoljni.
Mislim da ce se ove Arene dodatno placati bar u Velnetu. Prije 20tak dana vidio sam u Avazu neki oglas od Velneta u kojem pise Arena dodatni paket( mislim da je bilo 7.5 km). Tada mi je to bilo cudno kakvih sad 7.5 maraka za Arene ( nisam imao pojma da se spajaju sa Tm)
Mozda ta cijena da bude za kompletan sportski paket gdje ce biti i svi SK kanali, pa bi to bilo posteno.
Benq

#22802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote:
Vidim ostale su arene, znaci da ce ostati i HS-korisnicima i da ce postepeno ubacivati i ostalim korisnicima koji nemaju arene. To je odlicna stvar. Da svi korisnici budu zadovoljni.
Ostat ce arene tamo gdje su bile i prije , ne vjerujem da ce je dati ostalim korisnicima , ako odes na raspored kanala za Sarajevo npr. tamo ih nema, inace:
* Paket Arena Sport emitujemo u suradnji s kompanijom Velent na području djelovanja iste.
Tako ce isto biti i sa HS korisnicima , ubacit ce i svoje kanale pa ce ostati arene i dobit ce SK , dok ce ostali korisnici koji su na TM-u imati samo SK kao i do sada (osim ako sta ne promijene).
kakaljin

#22803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote:
Ostat ce arene tamo gdje su bile i prije , ne vjerujem da ce je dati ostalim korisnicima , ako odes na raspored kanala za Sarajevo npr. tamo ih nema, inace:
* Paket Arena Sport emitujemo u suradnji s kompanijom Velent na području djelovanja iste.
Tako ce isto biti i sa HS korisnicima , ubacit ce i svoje kanale pa ce ostati arene i dobit ce SK , dok ce ostali korisnici koji su na TM-u imati samo SK kao i do sada (osim ako sta ne promijene).
Onda će biti na različitim sistemima jer iskreno ne kontam kako se spojiti u jedan sistem ako će korisnici različitu programsku šemu imati.
doff

#22804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Imat će arene do isteka ugovora. Nije to novina, tako je bilo i sa ostalim kablovskim operaterima koje je preuzeo Telemach. Stara priča...
kakaljin

#22805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

doff wrote:Imat će arene do isteka ugovora. Nije to novina, tako je bilo i sa ostalim kablovskim operaterima koje je preuzeo Telemach. Stara priča...
Kako će izbaciti kanal iz seme ako je gledan. Onda više nikada neće ubaciti ni jedan kanal jer neće imati osnova da kažu na zahtjev korisnika ubacujem kanal. Ako izbace arene i korisnici ništa ne urade po tom pitanju onda smo mi svi korisnici najveće budale i služimo im samo kao ovce za šišanje.
Benq

#22806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: Onda će biti na različitim sistemima jer iskreno ne kontam kako se spojiti u jedan sistem ako će korisnici različitu programsku šemu imati.
Jednostavno , isto kao sto naplacuju dodatne HD kanale , vezat ce pakete za resivere/module, koliko vidim ova arena je u posebnom paketu , mozda i grijesim ..
doff wrote:Imat će arene do isteka ugovora. Nije to novina, tako je bilo i sa ostalim kablovskim operaterima koje je preuzeo Telemach. Stara priča...
I ja vjerujem da ce to biti tako, mada ne vidim u cemu je problem staviti arene u poseban paket za SVE korisnike , pa ko voli neka plati dodatno par markica da bi imao te kanale..
doff

#22807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

kakaljin wrote:
Kako će izbaciti kanal iz seme ako je gledan. Onda više nikada neće ubaciti ni jedan kanal jer neće imati osnova da kažu na zahtjev korisnika ubacujem kanal. Ako izbace arene i korisnici ništa ne urade po tom pitanju onda smo mi svi korisnici najveće budale i služimo im samo kao ovce za šišanje.
Kako su nama izbacili, tako će i njima.
Benq wrote:I ja vjerujem da ce to biti tako, mada ne vidim u cemu je problem staviti arene u poseban paket za SVE korisnike , pa ko voli neka plati dodatno par markica da bi imao te kanale..
Rado bi oni to uradili da im Telekom Srbija da da naprave ugovor, isto što i oni njima ne daju SK. Prepucavanja :thumbup:
vkmiro

#22808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

zar je moguce da neko hoce gledati to smece od kanala[/quote]

Kada ima u ostatku drzave tj u ponudi zasto da mi budemo zakinuti za jedan kanal?[/quote]

Mi imamo taj kanal i ja ga počesto gledam. Ako je tebi smeče, ne znači da je hiljadama korisnika smeče. Ja ne gledam sportske kanale i ne tupim ovdje da su smeče.
Pozz
doff

#22809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Mister Fini wrote:arene ostaju samo u mostaru fino piše

Tako isto je i nama pisalo pa smo ostali bez arena nakon isteka ugovora :-)
Telemach

#22810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ Averus

Ukoliko su problemi u radu naših servisa i dalje prisutni, molimo Vas da nam informaciju dostavite putem privatne poruke zajedno sa Vašim korisničkim podacima (broj ugovora/korisničko ime ili punu adresu i ime vlasnika ugovora i kontakt telefon) ili da pozovete naš call centar na broj 1360 dostupan korisnicima 24/7.

Srdačan pozdrav
Mustang1

#22811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

doff wrote:
Mister Fini wrote:arene ostaju samo u mostaru fino piše

Tako isto je i nama pisalo pa smo ostali bez arena nakon isteka ugovora :-)
U Zenici je isto bilo. Cak mislim u ovo vrijeme da si u njih preuzeli i na kraju godine su ukinute Arene jer je do tada ugovor bio
N.N.

#22812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by N.N. »

U Zenici su Arene ugasene prije isteka ugovora, 100 %.
Sa Arenama je ugovor bio produzen na jos godinu-dvije, ali su sa Novom godinom ugasene. To znam jer sam bio jedan od onih koji se bunio, cak isao gore u staru kucu Telekabela, ali djaba :D
Mustang1

#22813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

De nek mi neko kaze sta ovi misle da uradim ovim :D U ovom drugom dijelu ne kontam :D
Try connecting your PlayStation 4 directly to the Cable/DSL modem using an ethernet cable. If the connection works, your connection issues are most likely being caused by your router.

f you are using a router, please try disabling your firewall on the router to see if there is a conflict. If this resolves the issue, please contact your router manufacturer to ensure that the router is configured correctly to allow game play online.

Online Ports:
UDP 3658 (peer to peer)
TCP 6000 (VOIP)
NediM17

#22814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

E ja smeca. Jednom u tri mjesec upalim D3 risiver, i steka mi slika. Dakle, nije da kocka kao da ne valja signal (signal je super sigurno), nego steka, kao da procesor risivera nema kuveta. Jedva cekam da krenu ti CI moduli da se kutarisem govneta.
Reglan

#22815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Desava li se jos nekom puckanje konekcije na par sekundi. Nesto pukne i cuje se onaj zvuk ko da ima neki spoj i svi se vrati u normalu nakon 2-3 sekunde :-)
Warashii

#22816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Warashii »

Huh, sinoc internet neuobicajeno ocajan, odavno se nisam onoliko nazivcirao sa konekcijom, pola od onog sto bi trebalo da bude, sreca pa sam se prosao online igranja :) .
Benq

#22817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Pitanje za Velnet korisnike , vidim web stranica vam je azurirana i ubacena je programska shema Telemach-a , pa me zanima kakvo je stanje kod raje koja posjeduje module ?
probook

#22818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Benq wrote:Pitanje za Velnet korisnike , vidim web stranica vam je azurirana i ubacena je programska shema Telemach-a , pa me zanima kakvo je stanje kod raje koja posjeduje module ?
Evo i ja taman vidim. Stranica nije radila nekolika zadnja dana. Uglavnom ja sam zadnji put skenirao kanale preskinoć (subota veče) i nije bilo nikakvih promjena. Sto se tiče modula za sada je sve kao sto je i bilo tj mi Velnet korisnici jos nismo osjetili nikakve promjene niti me je ko zvao u vezi toga. Nisam ni imao prekida neta, tv-a u ovom mjesecu nikako. Danas cu preskenirati kanale da vidim je li krenula ova nova programska šema.
Benq

#22819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Hvala drug na informaciji , molim te kad puste tu novu shemu obavjesti nas ovdje cisto da znam sta ce biti sa modulima i kako ce to raditi.
The BEN10

#22820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by The BEN10 »

A šta su ti čuveni moduli i šta će korisnici dobiti sa njima?
Benq

#22821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

The BEN10 wrote:A šta su ti čuveni moduli i šta će korisnici dobiti sa njima?
Vrati se par stranica unazad , pisalo se dosta o prednostima modula naspram resivera.
pepeljara

#22822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Ma ladno uvest internet najeftiniji, i kupi total tv, ovo je postalo patnja sta sve nude/ne nude.
probook

#22823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Benq wrote:Hvala drug na informaciji , molim te kad puste tu novu shemu obavjesti nas ovdje cisto da znam sta ce biti sa modulima i kako ce to raditi.
Preskenirao i nema nista jos novo. Sigurno ce 01.10 krenuti nova programska sema!
Telemach

#22824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ Warashii
@ Reglan

Zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke privatnom porukom ili da pozovete naš Kontakt centar za podršku korisnicima na broj 1360, dostupan 24/7, kako bi operateri detaljno provjerili Vaše navode i provjerili kvalitetu signala na Vašoj adresi.
Izvinjavamo se zbog poteškoća koji imate kao korisnik naše usluge.

Srdačan pozdrav
channel10

#22825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Alkoholoziran wrote:Meni još nije jasno zašto telemah ne uvede module u ponudu?
Bice ti jasnije kad se otrijeznis.....
Locked