konektovan wrote:
Hajde ne brljaj zivota, do neki dan koristili peugeot motore...
I samo da ti nesto kazem, volvo mi je jedna od tri omiljene marke automobila,...
Mislis Renoove motore sto su ih pakovali u NL.
Volvo je tenk za ove igracke od auta.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
konektovan wrote:
I samo da ti nesto kazem, volvo mi je jedna od tri omiljene marke automobila,...
Generacija S40/V40 mk2 imala psa 1.6 hdi i 2.0 hdi, volvo s60 druge generacije takodjer, o cemu pricamo????Maraschino wrote:konektovan wrote:
Ma ne, ali hocu da kazem da je danas tehnologija na gotovo jednakom nivou, i da više niko ne odudara nesto posebno, dijele se platforme, motori, mjenjaci, prekidaci.....NediM17 wrote:Tom logikom volga i moskvich najbolji.
Ni nalik.NediM17 wrote:Tom logikom volga i moskvich najbolji.
Istina je da je Volvo najsigurnije auto ali nisu ni ostali lavori sad kakvim se predstavljaju. To sto neko ugradjuje metal ili pastiku ne znaci da je (ne)siguran auto, cak stavise, danasnja auta se potpuno deformisu kod srednjih udaraca kako bi apsorbovali silu i ulazili istu do putnicke kabine. Opet ponavljam, Volvo ima najbolje rijesene zone deformiteta sa ultra jakim celikom, nisu dzaba tu gdje jesu, ali i francuzi imaju mnogo modela sa 5* na Crash testu, cak je Renault dugo vremena odmah iza Volva bioMaraschino wrote:konektovan wrote:
Plastika je sve vise prisutnija kod automobila. Skontace to i oni. Trenutno još na blatobrane stave vise metala u odnosu na francuze...i to je to.Maraschino wrote:Ni nalik.NediM17 wrote:Tom logikom volga i moskvich najbolji.
Sta sada skrecete pricu kako kome odgovara.
Volvo je kvalitetno auto gdje se svaki dio dobro ispita prije nego se ugradi. Jos uvijek imaju vise metala nego drugi ali ne zato sto ne mogu preci na plastiku vec zato sto smatraju da je ovako bezbijednost bolja.
Nisam poredio Pezoa sa Trabantom nego kazem da Francuzi ugradjuju sve vise plastike i to neki smatraju prednoscu.
Nema Megane II plasticne haube, metalna je, ima plasticne blatobrane i par plasticnih dijelova na vratima utovarnog prostora.drug_profi wrote: Megan 2 je imao plastičnu haubu čini mi se. A sigurno je da postoji određeni opseg snage udara koja bi limu dala prednost kod peglanja, ali plastika se lomi.

jel ovo ona zima kad je bilo -25 ?Optimist wrote:Davno nekad sam slikao e90 sa puknutim plasticnim blatobranom.
Ono sto se prodaje po Bingu, Robotu, Obiju... je smijurija. Izolacije ima, provodnika nema. Imam osjecaj da ne moze ni 50 ampera da izdrzi. Cim vidis da se kablo grije, baci ga.Haris.ba wrote:Gdje ima kupiti dobrih kablova za paljenje auta?
Svi mi kazu da ih sam napravim, pricaju nesta minimalno 16mm2.
Koristio kablove iz obija. Doslo mi da se objesim sa njima.