Ma jok ja i ekonomija.LSD wrote:![]()
ti ko ekonomski expert ...još samo da te Duška Jurišić pozove kod sebe u emisiju
FC Barcelona
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
fixer
#22776 Re: FC Barcelona
- dinao
#22777 Re: FC Barcelona
Sjoooo...pet stranica o porezu.
- Zmijuga loma
#22778 Re: FC Barcelona
Za početak nisi ti pošten jer pretpostavljaš svjesnu namjeru Lea Messija da ugrozi zdravstveni sistem i poveća budžetski deficit što je maliciozno samo po sebi. Čuj, TRUDI se da ugrozi sistem.fixer wrote:Dakle, poreski obveznici neka svoje novce trose na Messija, a on ce se truditi da istim ugrozi zdravstveni sistem, poveca budzetski deficit i omoguci sto manje drzavne prihode. Neko tu nije posten.skenderija04 wrote: Porezki obveznik ne samo u Spaniji vec svuda moze da radi sa svojim novcem ono sto zeli, pa tako i da kupe bilo kojib artikl vezan za FCB
Bas zbog toga sto si rekao, da je Messi i drzavljanin Spanije od 2005 nikada nije mogao biti tretiran pod tim zakonom. Zakon Beckham je za strane drzavljane.
-
LSD
#22779 Re: FC Barcelona
Ma Messi ce platiti špancima sve i to sa kamatama
ne brinite toliko za špansku ekonomiju
Ja mislim da Lionel veze nema šta se radilo sa njegovim parama, vec da je dao svom ocu sve u ruke i da je ovaj vrtio i utajio poreze. Naravno, sad mediji razapinju Messija jer su jedva docekali.
Ja mislim da Lionel veze nema šta se radilo sa njegovim parama, vec da je dao svom ocu sve u ruke i da je ovaj vrtio i utajio poreze. Naravno, sad mediji razapinju Messija jer su jedva docekali.
-
fixer
#22780 Re: FC Barcelona
Kako mozes nesvjesno ne platiti porez u Spaniji, taj novac prebaciti u neku offshore banku preko offshore kompanije?Zmijuga loma wrote:
Za početak nisi ti pošten jer pretpostavljaš svjesnu namjeru Lea Messija da ugrozi zdravstveni sistem i poveća budžetski deficit što je maliciozno samo po sebi. Čuj, TRUDI se da ugrozi sistem.Ne znam što pjeniš toliko oko banalne stvari. Ne vidim da iko ozbiljan ovdje tvrdi da Messi ne treba da plaća porez u skladu sa zakonom nit da ne snosi posljedice za ovo ukoliko bude na kraju kriv.
- Zmijuga loma
#22781 Re: FC Barcelona
Jorge Messi je mogao svjesno, Leo teško. No ti se i dalje ne ustručavaš da kažeš kako se Messi "trudi da istim ugrozi zdravstveni sistem, poveca budzetski deficit i omoguci sto manje drzavne prihode". Maliciozno, no i ne čudi. Jesi ono ti nakon Messijeve magične četvrtice Arsenalu ovdje pjenio kako je sebičan igrač?fixer wrote:Kako mozes nesvjesno ne platiti porez u Spaniji, taj novac prebaciti u neku offshore banku preko offshore kompanije?Zmijuga loma wrote:
Za početak nisi ti pošten jer pretpostavljaš svjesnu namjeru Lea Messija da ugrozi zdravstveni sistem i poveća budžetski deficit što je maliciozno samo po sebi. Čuj, TRUDI se da ugrozi sistem.Ne znam što pjeniš toliko oko banalne stvari. Ne vidim da iko ozbiljan ovdje tvrdi da Messi ne treba da plaća porez u skladu sa zakonom nit da ne snosi posljedice za ovo ukoliko bude na kraju kriv.
- marshall_bug
#22782 Re: FC Barcelona
Docekali madridisti 5 minuta slave, nasli Messiu manu pa da sto bolje iskoriste. A i razumljivo je nisu imali bas puno razloga za slavlje ove sezone 
From Tapatalk4 Beta
From Tapatalk4 Beta
Last edited by marshall_bug on 25/06/2013 19:52, edited 1 time in total.
- p206
#22783 Re: FC Barcelona
Da ovoliko energije, pameti i glasa trošite na protestima pred predsjedništvom do sada bi nam djeca imala matični broj 
Last edited by p206 on 25/06/2013 16:37, edited 1 time in total.
- Kemal Malovčić
#22784 Re: FC Barcelona
mesi ne daj im marke, nek pomru jetimi i invalidi i penzići!
-
fixer
#22785 Re: FC Barcelona
Pa sve mogu vjerovati, ali da sad Messija proglasavate idiotom, ne mogu. Naravno da je znao. Uostalom, imao je ako nista uvid u racune u stanje na racunima. Sasvim dovoljno da provali. Tata, zasto meni ovi usplacuju na ovaj racun OS banke? Sasvim dovoljno pitanje da zna.Zmijuga loma wrote:
Jorge Messi je mogao svjesno, Leo teško. No ti se i dalje ne ustručavaš da kažeš kako se Messi "trudi da istim ugrozi zdravstveni sistem, poveca budzetski deficit i omoguci sto manje drzavne prihode". Maliciozno, no i ne čudi. Jesi ono ti nakon Messijeve magične četvrtice Arsenalu ovdje pjenio kako je sebičan igrač?
Kad se trudis da izbjegnes poreze u Spaniji, naravno da se trudis i da ucinis ono sve sto sam napisao.
- Zmijuga loma
#22786 Re: FC Barcelona
Jest pitao tatu, šta misliš šta mu je tajo odgovorio:fixer wrote:Pa sve mogu vjerovati, ali da sad Messija proglasavate idiotom, ne mogu. Naravno da je znao. Uostalom, imao je ako nista uvid u racune u stanje na racunima. Sasvim dovoljno da provali. Tata, zasto meni ovi usplacuju na ovaj racun OS banke? Sasvim dovoljno pitanje da zna.Zmijuga loma wrote:
Jorge Messi je mogao svjesno, Leo teško. No ti se i dalje ne ustručavaš da kažeš kako se Messi "trudi da istim ugrozi zdravstveni sistem, poveca budzetski deficit i omoguci sto manje drzavne prihode". Maliciozno, no i ne čudi. Jesi ono ti nakon Messijeve magične četvrtice Arsenalu ovdje pjenio kako je sebičan igrač?
Kad se trudis da izbjegnes poreze u Spaniji, naravno da se trudis i da ucinis ono sve sto sam napisao.
a)"znaš sine, izbjegavamo da platimo porez španskim levatima iako imamo para preko glave, radimo krivično djelo za što TI možeš u zatvor na 6 godina, al ne brini, neće nam dohakati duduci, sve smo skontali" wink.
b)"ma pusti to, to ja nešto prebacio jer je tako povoljnije, ne beri brigu i samo trpaj Real" wink.
Baš će klinjo milioner od 18 ljeta sa stanja računa skontati utaju poreza. Još fudbaler.
Al dobro, ti se samo brineš za napaćeni španski narod. Sjetimo se kako si ovako grčevito napadao Figa, Nadala, Etoa, Xabi Alonsa, Mascherana i ostale kad su ovako otimali od usta španskoj nejači. Ili nisi?
-
fixer
#22787 Re: FC Barcelona
Znaci, ovo ga ne oslobadja odgovornosti.Zmijuga loma wrote:
Jest pitao tatu, šta misliš šta mu je tajo odgovorio:
a)"znaš sine, izbjegavamo da platimo porez španskim levatima iako imamo para preko glave, radimo krivično djelo za što TI možeš u zatvor na 6 godina, al ne brini, neće nam dohakati duduci, sve smo skontali" wink.
b)"ma pusti to, to ja nešto prebacio jer je tako povoljnije, ne beri brigu i samo trpaj Real" wink.
Baš će klinjo milioner od 18 ljeta sa stanja računa skontati utaju poreza. Još fudbaler.![]()
Al dobro, ti se samo brineš za napaćeni španski narod. Sjetimo se kako si ovako grčevito napadao Figa, Nadala, Etoa, Xabi Alonsa, Mascherana i ostale kad su ovako otimali od usta španskoj nejači. Ili nisi?
Super, po vama on nije samo odgovoran, on je i glup - fudbaler.
-
fixer
#22788 Re: FC Barcelona
Skenderija, haj mi pls daj link za Ronalda i tih njegovih 3 %.
- skenderija04
- DonVito
#22790 Re: FC Barcelona
O tome sam vec pisao.. sve moralni kriticari kad je u pitanju Ronaldukory_galaktikos wrote:ja nmg ni zamislit sta bi bilo da se ovo desava sa ronaldom,koje bi tu price bile ma vec bi ga na goli otok,lincovali bi ga al ovako posto je to messi,ma lik je zabporavio uplatit neki porez,pih porez sta je to i ja hodzarinu zaboravim uplatit tu je toDonVito wrote:@Picajzlanaravno da ne gode čuti istinu simpatizerima Mesija ali istina je..
Nego sta kaze LEGENDA Krjuf... prodajte Mesija
-
fixer
#22791 Re: FC Barcelona
I gdje pise da je 3%?
- Zmijuga loma
#22792 Re: FC Barcelona
Apsolutno ga ne oslobađa odgovornosti, to i nije poenta što sam ti se obratio gore (pogledaj koji post sam ti citirao na početku). Ako nije znao ili bio potpuno svjestan tada šta znači utajiti porez i kakve to posljedice ima onda ne možeš reći da se 'TRUDIO ugroziti zdravstveni sistem i povećati budžetski deficit', kako to ti u svojoj muci konstruišeš.fixer wrote:Znaci, ovo ga ne oslobadja odgovornosti.Zmijuga loma wrote:
Jest pitao tatu, šta misliš šta mu je tajo odgovorio:
Baš će klinjo milioner od 18 ljeta sa stanja računa skontati utaju poreza. Još fudbaler.![]()
Super, po vama on nije samo odgovoran, on je i glup - fudbaler.
- skenderija04
#22793 Re: FC Barcelona
Greska, od ove godine pa do 2020 citavih 5 %. Pritisnuli ihfixer wrote:I gdje pise da je 3%?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#22794 Re: FC Barcelona
nisam znao da na forumu imamo ovoliko zabrinutih španskih građana 
-
fixer
#22795 Re: FC Barcelona
http://www.taxrates.cc/html/madeira-tax-rates.htmlskenderija04 wrote:
Greska, od ove godine pa do 2020 citavih 5 %. Pritisnuli ih. Tri posto do 2013. Donji link
Kao sto sam mislio, sam si donosio zakljucke. Da bi neko mogao ostvarivat te prednosti poreske oaze, on mora biti stranac, svi prihodi moraju biti ostvareni u inozemstvu. Valjda ti je jasno gdje je Ronaldo rodjen. Pa nije niko glup da svojim gradjanima naplacuje 3-5%.
Offshore banke npr. moraju biti osnovane stranim kapitalom, tj. vlasnici su stranci i sve poslovne prihode moraju ostvariti od stranaca.
Domace stanovnistvo ne uziva te blagodati.
- HB_BHF
#22796 Re: FC Barcelona
fixer je i jeste španac.. samo što koristi google translateChmoljo wrote:nisam znao da na forumu imamo ovoliko zabrinutih španskih građana
Cristiano Ronaldo es mejor que Leo Messi pero cuando čučneš!
-
kory_galaktikos
#22797 Re: FC Barcelona
O tome sam vec pisao.. sve moralni kriticari kad je u pitanju RonalduDonVito wrote:kory_galaktikos wrote:ja nmg ni zamislit sta bi bilo da se ovo desava sa ronaldom,koje bi tu price bile ma vec bi ga na goli otok,lincovali bi ga al ovako posto je to messi,ma lik je zabporavio uplatit neki porez,pih porez sta je to i ja hodzarinu zaboravim uplatit tu je toDonVito wrote:@Picajzlanaravno da ne gode čuti istinu simpatizerima Mesija ali istina je..
mah sto se mene tice treba sakcionisat svakog ko to radi pa da je i moj ćaća al et njemu se to samo omaklo ba,al evo zamisljam pljuvanje i bacanje na lomacu da je to uradila kristina ili kako ono pejladno penaldo kako vec
a ovaj ce se izvuc 100%
- Layne
#22798 Re: FC Barcelona
Ja ipak mislim da se samo pretvaraju da brinu za španski narod, njihov zdravstveni sistem i samo žele vidjeti Messija u zatvoru i van fudbalskih/nogometnih terena.Chmoljo wrote:nisam znao da na forumu imamo ovoliko zabrinutih španskih građana
Sramota!!
-
Crvena Tifoza
#22799 Re: FC Barcelona
Zemaljski zakoni ne vrijede za male zelene vanzemaljce.

- DonVito
#22800 Re: FC Barcelona
Slazem se.mah sto se mene tice treba sakcionisat svakog ko to radi pa da je i moj ćaća al et njemu se to samo omaklo ba,al evo zamisljam pljuvanje i bacanje na lomacu da je to uradila kristina ili kako ono pejladno penaldo kako vec
a ovaj ce se izvuc 100%
Ali golemo Mesija mediji skrivaju.