SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vjesticanametli

#22776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjesticanametli »

haj nasmijte se malo :lol: https://www.youtube.com/watch?v=iIf-1r6lL_E
novi radar
sheilak

#22777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sheilak »

vjesticanametli wrote:haj nasmijte se malo :lol: https://www.youtube.com/watch?v=iIf-1r6lL_E
novi radar
Ma ima ovome bar 3-4 godine ako ne i vise (r)
vjesticanametli

#22778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

ja sad ugledah ccc :D :lol: simpa
azurna_obala

#22779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by azurna_obala »

Kako bolan nisi vidio da nije trudna!

Oj zemljo, u kojem stoljeću zivite. Neka te namagarcila, jos to i javno iznosis.

Samo neka je beba dobro.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#22780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Velkoski »

Jimmy McNulty wrote:
nastavlja ispovijest Muhamed, koji je prema riječima njegovih komšija, kada je prošlog mjeseca saznao da će postati otac blizanaca u lokalnoj kafani otvorio račun i šefu objekta kazao da cijelo naselje može piti bezalkoholna pića i jesti kolače na njegov račun i da će on podmiriti sve troškove.
:lol: :lol: :lol:
Nama je govorila da je u indeksu imala sve suhe "desetke", a vidio sam da tu ima i šestica"

meni je ovo smiješnije :lol: :(
sheilak

#22781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sheilak »

vjesticanametli wrote:ja sad ugledah ccc :D :lol: simpa
Ukucaj remy gallard onda (r)
sheilak

#22782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sheilak »

Velkoski wrote:
Jimmy McNulty wrote:
nastavlja ispovijest Muhamed, koji je prema riječima njegovih komšija, kada je prošlog mjeseca saznao da će postati otac blizanaca u lokalnoj kafani otvorio račun i šefu objekta kazao da cijelo naselje može piti bezalkoholna pića i jesti kolače na njegov račun i da će on podmiriti sve troškove.
:lol: :lol: :lol:
Nama je govorila da je u indeksu imala sve suhe "desetke", a vidio sam da tu ima i šestica"

meni je ovo smiješnije :lol: :(
Kad pogledas citav intervju ne znas sta je smjesnije ili zalosnije jbt (r)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

vjesticanametli wrote:hu iz sefka
Post je napisao @Pera Trta/julius ez grant:

To je priča o Šefki Hodžić, zvanoj Hanumka.
Šefka je živjela u zabačenom muslimanskom selu Jusići kod Zvornika (Neki će se sjetiti Jusića kao kratkotrajne medijske senzacije od prije 12-13 godina, kao prvog sela u koje su se masovno vratili bošnjački povratnici u RS; sjetiti se priloga Saliha Brkića). Tipična seoska muslimanska žena: nepismena, stvorena za rad u kući i oko kuće i za rađanje i podizanje djece. Ali Šefka djece nije imala. Devet godina u braku sa pijanicom Nedžibom Hodžićem nije joj donijelo ni poroda niti ičeg dobrog. A želja da ima vlastito dijete i da pokaže cijelom selu da nije "jalova" odvela je u nečuveni zločin.
Šefka je mjesecima ispod odjeće nosila krpe govoreći da je trudna, u šta su svi seljani povjerovali. Pri tome je pomno pratila svoju školsku drugaricu Aliju Hasanović, koja je bila trudna. Kada je Alijina trudnoća bila pri kraju, Šefka se odlučila na akciju.
Prema zvaničnoj i opšteprihvaćenoj verziji, Šefka je 7.oktobra 1969. sačekala Aliju Hasanović u jednom potoku dok se ova vraćala sa sijela u susjednom selu, ubila je sa tri hica iz pištolja, rasjekla joj nožem trbuh, izvadila dijete iz njega, a Alijin leš sakrila na njivu pod plast sijena. Dijete je odnijela sa sobom.
Policija je odmah po otkriću leša provjerila sve žene iz tog kraja koje su se taj dan porodile i otkrile da je Šefka već prijavila i rođenje i smrt kćerkice. Naglo izvađena iz majčine utrobe i držana u nemogućim uslovima za novorođenče, beba je, naravno, odmah umrla.
Ginekološki pregled bez problema je dokazao da Šefka nikada nije rodila dijete niti bila trudna. Tada je Šefka priznala sve, osim da je ubila Aliju. Ovaj zločin je užasnuo cijelu jugoslovensku javnost, a posebno učmali i patrijarhalni kraj u kome se desio.
Pred Okružnim sudom u Tuzli je, u usijanoj atmosferi, jer su mnogi tražili Šefkinu glavu zgranuti užasnim zločinom, održan proces Šefki i Avdiji Hodžiću, koji je optužen kao saučesnik. Šefku je branio Filota Fila, jedan od najpoznatijih i najboljih beogradskih advokata.
25.maja 1970. izrečene su presude: Šefka je osuđena na smrt strijeljanjem, a Avdija na pet godina zatvora.
Advokat Fila, ubijeđen u Šefkinu nevinost, uspio je da dobije obnovu procesa i već 18.septembra iste godine osuđena je na 20 godina zatvora. Robijala je u Slavonskoj Požegi, gdje se istakla kao uzorna zatvorenica. U zatvoru je završila srednju i osnovnu školu i postala najbolja radnica na razboju.
Poslije 13 godina zatvora, na Dan republike 1982. je pomilovana i puštena na slobodu. Od tada se o njoj malo zna. Pričalo se da je promijenila ime i prezime, udala se i da sada živi u Vojvodini.
I do danas mnogi sumnjaju u Šefkinu krivicu, tim prije što je ona na suđenju ispričala desetak verzija događaja, ali je u svakoj negirala krivicu za ubistvo. Isti postavljaju pitanje: kako je nepismena i neuka žena bila u stanju da smisli tako komplikovan plan ubistva i izvede ga?
Šta se zaista tog dalekog oktobarskog dana desilo, znaju samo nijemi svjedoci užasnog kraja majke i nerođenog djeteta: potok Kamenjača, trava, lišće i drveće oko njega.
I Šefka Hodžić. Ako zna, tajnu je sačuvala u sebi. Vjerovatno zauvijek.
Ako je živa, Šefka Hodžić zvana Hanumka danas ima 66 godina.
drug_profi

#22784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

vješalica wrote:Ali ovo je jedinstveni primjerak veoma utucanog seljackog idiota
Nije ba jedinstven.
U tom i jest tragedija.
nepass1

#22785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

Zar meni ovo da uradi, prva recenica intervjua :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#22786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

nepass1 wrote: Zar meni ovo da uradi, prva recenica intervjua :lol:
ja jos ne vjerujem da je istina...pa po kakvim pecinama su rasli ti papci glupi....al imaju i fb i instagram svi...
Toffee karamela

#22787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Toffee karamela »

sve ovo mene podsjeća na još jedan zloglasni slučaj krađe bebe...slučaj Šefke Hodžić, ženskog Džeka Trbosjeka :shock:

https://www.blic.rs/vesti/republika-srp ... cu/tywk4fv

P.S. sad vidjeh Batin post iznad :-D
nepass1

#22788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nepass1 »

bitanga_sa_otesa wrote:
ja jos ne vjerujem da je istina...pa po kakvim pecinama su rasli ti papci glupi....al imaju i fb i instagram svi...
Pa tacno da i tebe bude stid za njega
Najgore, radim sa ljudima, sretao sam i zatucanije
Toffee karamela

#22789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Toffee karamela »

nepass1 wrote:
Zar meni ovo da uradi, prva recenica intervjua :lol:
"Ja sam završio medresu, a ona je hemičarka"

:lol: :lol: :lol: :lol: dobro ga nije otrovala
bitanga_sa_otesa

#22790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

nepass1 wrote:
Najgore, radim sa ljudima, sretao sam i zatucanije
radim i ja ,al ovakve glupane ne srecem..ne krecem se u takvim krugovima...
O'zone
Globalni moderator

#22791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Šta god skontam da napišem.....ne valja.

Pitamo se što smo sjebani ko društvo pa eto između ostalog zbog ovakvih likova. Vukla ih za nos ko četverogodišnjake.....i još oni o tome bez ikakvog stida....ja bih se barem poklopio kad bi ispao glup....

Srećem svakodnevno ljude za koje mi je misterija kako su doživjeli godine koje imaju. Ljude koji nisu u stanju pratiti najjednostavnije upute tipa "idi pravo pa prva desno" ..tu mi je žao mene....žao mi što moram svjedočiti tome....al jbga tu sam gdje sam.
high_volume

#22792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by high_volume »

O'zone wrote:Šta god skontam da napišem.....ne valja..
Samo se nemoj rugati ljudima u nesreći, s koje god strane oni bili, kako to rade mnogi na ovoj temi :(
bitanga_sa_otesa

#22793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

O'zone wrote:Šta god skontam da napišem.....ne valja.

.i još oni o tome bez ikakvog stida....
znas kako kazu cega se pametan stidi budala se tim dici...svega se nakotilo ovdje... :run:
O'zone
Globalni moderator

#22794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

high_volume wrote:
O'zone wrote:Šta god skontam da napišem.....ne valja..
Samo se nemoj rugati ljudima u nesreći, s koje god strane oni bili, kako to rade mnogi na ovoj temi :(
Čemu se rugati? Imaš strahovito stresnu situaciju za roditelje bebe.
Imaš počinioca koji nadam se nije normalan. Jer mi je odvratno i pomisliti da neko svjesno ide u ovo. Pa nisi komšiji ukrao štene ili tele...
Imaš muža i roditelje mu... e to je tip ljudi za koje se ja čudim kako dožive godine koje dožive. Nije to ruganje to je čuđenje u toliku naivnost. Bolan devet mjeseci.....
kanga

#22795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kanga »

bitanga_sa_otesa wrote:
Njoj na profilu piše da je muško. :lol: :lol:
vjesticanametli

#22796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

TranDZa :lol:
spree

#22797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by spree »

intervju je slag na tortu :mrgreen: . cuj imala i poneku sesticu :lol: :lol: :lol: . sta ne treba se smijati? nego sta zaliti idiote i suosjecati se s njima? meni je zao ovih ljudi kojima je ovo napravila i traume koju su dozivjeli. sigurno ovoga kod nas ima puno vise nego sto se misli, ali iz svega treba izvuci nesto pozitivno, a to je u ovom slucaju da se fino covjek nasmije :D .
skafiskafsnjak

#22798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by skafiskafsnjak »

Meni je ovo nevrijeme za crne hronike hahahahahaha. Sha je ovo bokteeee
spree

#22799 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by spree »

Strasno, odavno nije ovako bilo :( . Cuko koji inace bude u dvorištu, ne samo da je usao u hodnik nego bukvalno dosao do kreveta od straha :maca:
duga puska

#22800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duga puska »

Nikad žešće u kratkom periodu, u jednom trenutku ko granatiranje
Post Reply