Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
lakilaka

#22776 Re: Sarajevski derbi

Post by lakilaka »

s3d4m wrote:Citajuci masu ovih postova da se izvuci sljedeci zakljucak:
1.HZ su DOBILE 1090 karti..
2.Zbog toga su najavile da nece doci.
3.MUP je pokusao naci rjesenje pa je odredio XXL TAMPONE.
4.Siljku se to nije svidjelo pa je postavio SILJKE.
5.Sabina je reagovala i pokazala MUDA.
6.Time se definitivno izgubio car sarajevskog DERbIja.
Ako ko laze to nisam ja :D
1. istina
2. istina
3. istina/laz ( laz je da je mup pokusao naci rjesenje - boli njih briga za druge, istina da je odredio xxl tampone )
4. laz ( siljke je postavio radnik zaduzen za to )
5. laz ( nema sabina muda, nego piku )
6. istina
kudrilo

#22777 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

rumenige_brajtner wrote:
kudrilo wrote:Postoje stvari koje su razlog svega ovoga, ali su one nezvanične, a neće ni postati zvanične. Kako i jučer, tako i danas, ne želim da pričam o takvim stvarima. Više je razloga.
ovi i ovkvi su najjači. ono, šatro, nešto zna, a ne bi da ofira. al eto, ipak bi da kaže koju :lol: :lol:
Mislim da je dovoljno reći da, kao i obično, za sve odluke svih aktera postoje određeni razlozi koje ne mora znati šira masa. Ti razlozi nisu zvanični, tako da upravo radi komentara sličnih tvojim i ne treba pričati o istim. Ali se valjda dobro zapitati i napomenuti nas sve da postoje.

Kao što kažu kada se svira ili ne svira sumnjiv penal: "Poštovani gledaoci, prosudite sami."
rumenige_brajtner

#22778 Re: Sarajevski derbi

Post by rumenige_brajtner »

kudrilo wrote:
rumenige_brajtner wrote:
kudrilo wrote:Postoje stvari koje su razlog svega ovoga, ali su one nezvanične, a neće ni postati zvanične. Kako i jučer, tako i danas, ne želim da pričam o takvim stvarima. Više je razloga.
ovi i ovkvi su najjači. ono, šatro, nešto zna, a ne bi da ofira. al eto, ipak bi da kaže koju :lol: :lol:
Mislim da je dovoljno reći da, kao i obično, za sve odluke svih aktera postoje određeni razlozi koje ne mora znati šira masa. Ti razlozi nisu zvanični, tako da upravo radi komentara sličnih tvojim i ne treba pričati o istim. Ali se valjda dobro zapitati i napomenuti nas sve da postoje.

Kao što kažu kada se svira ili ne svira sumnjiv penal: "Poštovani gledaoci, prosudite sami."
ma, najbitnije je da si ti upućen i da znaš o čemu se radi. jbg, šira masa nek nagađa, ti si na izvoru informacija, elita :lol: :lol:
Logovan

#22779 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

hrasno38 wrote: A sta ima veze??? koliko vas je jucer bilo na kup utakmici i sta je klub imao od te minorne posjete??? da li sa takvom posjetoim mozete platiti sve troskove te utakmice?? Cisto sumnjam?
Znam da ovo tvoje nema veze :D tako da misli malo. Mogu se jednom oglušiti, drugi put će dobro razmisliti. Bolesnici nekad mogu odigrati veliku ulogu.
studiorum_tuzlaensis wrote:A može li mi neko odgovoriti zašto je uprava fk sarajevo uništila čar derbija? :shock: :?
Mislim da sam ti odgovorio već jednom. Ugledali se na vas. :D

Nemoj opet pitati. Zapiši negdje odgovor da ne zaboraviš. Ako imaš kakav rokovnik, svesku, bilo šta. :mrgreen:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22780 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
hrasno38 wrote: A sta ima veze??? koliko vas je jucer bilo na kup utakmici i sta je klub imao od te minorne posjete??? da li sa takvom posjetoim mozete platiti sve troskove te utakmice?? Cisto sumnjam?
Znam da ovo tvoje nema veze :D tako da misli malo. Mogu se jednom oglušiti, drugi put će dobro razmisliti. Bolesnici nekad mogu odigrati veliku ulogu.
studiorum_tuzlaensis wrote:A može li mi neko odgovoriti zašto je uprava fk sarajevo uništila čar derbija? :shock: :?
Mislim da sam ti odgovorio već jednom. Ugledali se na vas. :D

Nemoj opet pitati. Zapiši negdje odgovor da ne zaboraviš. Ako imaš kakav rokovnik, svesku, bilo šta. :mrgreen:
Uvijek je bilo i bit ce da kad se jedna frakcija povuce druga samo ceka iza coska da uskoci na njeno mjesto.
s3d4m

#22781 Re: Sarajevski derbi

Post by s3d4m »

Logovan wrote:
kudrilo wrote: ma ptice pjevaju :mrgreen:
Što se raspjevaše. :D
Bogami kako su se narodnjaci poceli pjevati na jugu sve vise raje dolazi!?
:lol:
Logovan

#22782 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

U ovom slučaju se to ne bi desilo.
kudrilo

#22783 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

Ok. Vjerovatno su razlozi da je uprava FK Željezničara, na zahtjev vlastitih navijača, odredila manji broj ulaznica za navijače FK Sarajeva jer se plaše njihovog navijanja i dominacije, te smatraju da domaći tim nema šanse ako oni dođu u većoj brojci. MUP KS je odredio onolike tampon zone zato što im je mrsko raditi svoj posao.

Inače, to se tako radi u ozbiljnom svijetu i to je jedino logično.
vryzas

#22784 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Image

:gunjastajl:
hrasno38

#22785 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

vryzas wrote:Image

najlegendarnija scena svih derbija u istoriji! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
spree

#22786 Re: Sarajevski derbi

Post by spree »

vryzas wrote:Image

najjaci potez svih derbija ikada 8-)
kudrilo

#22787 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

https://fkzeljeznicar.ba/napunimo-grbav ... ede/25858/

Promijenjena organizacija utakmice u potpunosti :)
vryzas

#22788 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

kudrilo wrote:https://fkzeljeznicar.ba/napunimo-grbav ... ede/25858/

Karte su skupe do tri pm. :roll:

kme kme :oops:
hrasno38

#22789 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

:thumbup: i fino pruziti maksimalno gostoprimstvo svakom navijacu Sarajeva koji se nadje na stadionu!
kudrilo

#22790 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

hrasno38 wrote:

:thumbup: i fino pruziti maksimalno gostoprimstvo svakom navijacu Sarajeva koji se nadje na stadionu!
Što je sasvim normalno. Pa i prošli put ispod mene na sjeveru je bio jedan pitar, koji je došao sa drugom na naš dio :) Zezancija, šala, zadirkivanje kad ga je Lendrić dao :) Sve ono što je ljudski, a ne životinjski.
avetinja

#22791 Re: Sarajevski derbi

Post by avetinja »

Korektan potez, budući da je uprava FK Sarajevo odlučila da ih nije briga za navijače koji nisu u ultras fazonu. Mada, moguć je i belaj, ali ne razmišljam da će se to desiti.
hrasno

#22792 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno »

Nikad mi nece biti jasni ljudi kojima je navijacka grupa vaznija od kluba za kojeg navijaju.....Bolje i hiljadu nego nista
Grean

#22793 Re: Sarajevski derbi

Post by Grean »

Eto zavrsi se i ova prica. Svako ce imati svoj derbi do daljnjeg.

Uprava FKS je postupila kako je jedino bilo moguce. Ostaje da ispune jos najavljeno za uzvrat na Kosevu.

Malo steta da ce to biti sve samo ne sarajevski derbiji ali nismo sami, tako je u Rimu, Madridu, gdje gostujucih navijaca skoro i da nema.
tutku

#22794 Re: Sarajevski derbi

Post by tutku »

Sad napuniti Grbavicu i uzivati u spektaklu, a svim navijacima Sarajeva koji hoce da normalno dodju i prate svoj klub treba isto i omoguciti.
hrasno38

#22795 Re: Sarajevski derbi

Post by hrasno38 »

Grean wrote:Eto zavrsi se i ova prica. Svako ce imati svoj derbi do daljnjeg.

Uprava FKS je postupila kako je jedino bilo moguce. Ostaje da ispune jos najavljeno za uzvrat na Kosevu.

Malo steta da ce to biti sve samo ne sarajevski derbiji ali nismo sami, tako je u Rimu, Madridu, gdje gostujucih navijaca skoro i da nema.
Ko kaze da ce navijaci Zelje bojkotovati derbi na Kosevu?? Sarajevo mora dati jednu tribinu koju je prijavilo na pocetku sezone FS BiH za gostujuce navijace a za ostalo i posjetu na Zapadu se moze pricati. Ne bude li tako ide kazna! :lol: :lol: :lol: :lol:
kudrilo

#22796 Re: Sarajevski derbi

Post by kudrilo »

hrasno wrote:Nikad mi nece biti jasni ljudi kojima je navijacka grupa vaznija od kluba za kojeg navijaju.....Bolje i hiljadu nego nista
Jedan moj poznanik je dugo vremena stajao u prvim redovima Manijaka. Pošto sam mu znao "preferencije" :D počnem jednom s njim priču o trenutnoj ekipi Želje i sl., kad mi frajer hladno reče da on tu dolazi da se "ispuše", a da se od fudbala ionako nema šta vidjeti. E i zbog toga sam pisao ovdje o važnosti evidencije i kamera, to bi bio sprej protiv takvih.
omega369

#22797 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

hrasno38 wrote:
Grean wrote:Eto zavrsi se i ova prica. Svako ce imati svoj derbi do daljnjeg.

Ko kaze da ce navijaci Zelje bojkotovati derbi na Kosevu?? Sarajevo mora dati jednu tribinu koju je prijavilo na pocetku sezone FS BiH za gostujuce navijace a za ostalo i posjetu na Zapadu se moze pricati. Ne bude li tako ide kazna! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma sta kazes? jedna tribina?

koju ste vi prijavili? 8-)
Logovan

#22798 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

avetinja wrote: Korektan potez, budući da je uprava FK Sarajevo odlučila da ih nije briga za navijače koji nisu u ultras fazonu. Mada, moguć je i belaj, ali ne razmišljam da će se to desiti.
Pa nije samo za navijače koji su u ultras fazonu. A i uvijek će biti pojedinaca koji će biti kontra, jer u ovoj državi narod se nikad ne može dogovoriti. Vazda će biti kontraša. :D

Ne moramo ni imati derbi kakav Bog kaže.
hrasno wrote:Nikad mi nece biti jasni ljudi kojima je navijacka grupa vaznija od kluba za kojeg navijaju.....Bolje i hiljadu nego nista
Bolje i 700, nego ništa, hajde šta fali ako te jebu u zdrav mozak. :oops:

Ovo me podsjetilo na glasanje za izbore. Proda se levat za 50 KM i kaže bolje i petobanka, nego ništa. :lol:
Grean

#22799 Re: Sarajevski derbi

Post by Grean »

Hvala vam na gostoprimstvu :D dobro dosli ali ne u grupi nego ko' razbijena vojska jer od takvih onih 11 na terenu koji su najvazniji nemaju nikakve koristi.

Hajde komsije popustite tu patetiku vise, providna je :oops:
Last edited by Grean on 13/04/2017 15:35, edited 1 time in total.
gold'n'brown

#22800 Re: Sarajevski derbi

Post by gold'n'brown »

Jao kakvo gostoprimstvo. Izvolite, svi ste dobrodosli. Spremili smo ovu stalu za vas, ali ste dobrodosli. Ovo me podsjeca na retoriku politicara za povratak.
Post Reply